Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

lol, καλή η κωλοτούμπα :P απο το "οι φαντάροι ειναι για να καθαρίζουν" στο "τους έχουμε στα πουπουλα" 

τεσπα, δεν σε ξέρω προσωπικά, μπορεί να είσαι η εξαιρεση του κανονα...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που την είδες την κωλοτούμπα; Οι φαντάροι είναι για να καθαρίζουν, δε το λέω εγώ έτσι θέλει ο στρατός να είναι. Καθαριότητες και υπηρεσίες, τίποτα άλλο, ουσία μηδέν και τσάμπα 9 χαμένοι μήνες. Εμείς ναι στα πούπουλα τους είχαμε, ούτε καμπάνες, ούτε τρελές απαιτήσεις ούτε τίποτα. Δεν ξέρω βέβαια πως εσύ το εκλαμβάνεις αυτό.

Εξαίρεση του κανόνα δε νομίζω να είμαι. Δεν ξέρω για ποια εποχή ΔΕΑ μιλάς ή αν έπεσες σε κανά γιωτά που έβγαζε απωθημένα αλλά το 90% των ΔΕΑ δεν έχει καμία σχέση με στυλάκι στρατηγού και εξουσίας. Σε πολλές μονάδες κάθονται και γίνονται ντίρλα μαζί με τους φαντάρους όταν έχουν υπηρεσία.

Δημοσ.

Αστους panos2171 θελουν να βρουν κατι να τσακωθουνε internetika.
Εγω απλος φανταρος ημουν και πιο πολυ στη μοναδα μισησα εναν δοκιμο απο ο,τι κυκλοφορουσε εκει μεσα ΕΜΘ,ΕΠΟΠ κτλπ.

Βασικα και οι παραπανω τον μισησαν. Κωλοπαιδο και κακος χαρακτηρας, δεν ειχε ουτε εναν να μιλαει εκει μεσα.

18 χρονών ουγκαλος δοκιμος, παιδι της σφαλιαρας που πηρε εξουσια αλλα και παλι για αλλα θα του κραταγα κακια, οχι για ενα σκουπισμα σε γραφειο.

Elit αγγαρεία θα ηταν για μενα οταν εκανα woping στα χιονια ή να καθαριζα τουαλετες το πρωϊ.

Δημοσ.

και οι δεα χαμένος χρόνος ειναι, ούσια μηδεν, απλά για να έχουν κάποιον να μπιφτεκώνουν οι μονιμάδες. 

ναι, ντιρλα γινονταν, όταν ήταν για καμια αγγαρεία, κανα κουβαλημα, εκει ήταν που έβγαζαν την ουρά τους απεξω, διαφοροι κρύβονταν κιολας, δεν τους έβρισκες με τιποτα. 

Οσο για τα πουπουλα, ποσο τους πάει μεσα τους φαντάρους; και ποσες υπηρεσίες βγάζεις εσυ το μήνα;

Που την είδες την κωλοτούμπα; Οι φαντάροι είναι για να καθαρίζουν, δε το λέω εγώ έτσι θέλει ο στρατός να είναι. Καθαριότητες και υπηρεσίες, τίποτα άλλο, ουσία μηδέν και τσάμπα 9 χαμένοι μήνες. Εμείς ναι στα πούπουλα τους είχαμε, ούτε καμπάνες, ούτε τρελές απαιτήσεις ούτε τίποτα. Δεν ξέρω βέβαια πως εσύ το εκλαμβάνεις αυτό.

Εξαίρεση του κανόνα δε νομίζω να είμαι. Δεν ξέρω για ποια εποχή ΔΕΑ μιλάς ή αν έπεσες σε κανά γιωτά που έβγαζε απωθημένα αλλά το 90% των ΔΕΑ δεν έχει καμία σχέση με στυλάκι στρατηγού και εξουσίας. Σε πολλές μονάδες κάθονται και γίνονται ντίρλα μαζί με τους φαντάρους όταν έχουν υπηρεσία.

Δημοσ.

Αστους panos2171 θελουν να βρουν κατι να τσακωθουνε internetika.

Εγω απλος φανταρος ημουν και πιο πολυ στη μοναδα μισησα εναν δοκιμο απο ο,τι κυκλοφορουσε εκει μεσα ΕΜΘ,ΕΠΟΠ κτλπ.

Βασικα και οι παραπανω τον μισησαν. Κωλοπαιδο και κακος χαρακτηρας, δεν ειχε ουτε εναν να μιλαει εκει μεσα.

18 χρονών ουγκαλος δοκιμος, παιδι της σφαλιαρας που πηρε εξουσια αλλα και παλι για αλλα θα του κραταγα κακια, οχι για ενα σκουπισμα σε γραφειο.

Elit αγγαρεία θα ηταν για μενα οταν εκανα woping στα χιονια ή να καθαριζα τουαλετες το πρωϊ.

Είχαμε κι εμείς έναν προηγούμενης σειράς που έσταζε τους φαντάρους. Τους πήγαινε με βήμα στη φρούρα, εφάρμοζε κανονικά το πρόγραμμα, έβγαζε αναφερόμενους και τους έβαζε να μαζεύουν χόρτα με τα χέρια. Φυσικά τον φρέναρε η διοίκηση κάποια στιγμή και από ένα σημείο και μετά έτρωγε άκυρα για τους αναφερόμενους. Και στους ΕΠΟΠ το παιζε λίγο εξουσία αλλά εννοείται οτί αυτοί δε χαμπαριάζουν τίποτα από ΔΕΑ.

και οι δεα χαμένος χρόνος ειναι, ούσια μηδεν, απλά για να έχουν κάποιον να μπιφτεκώνουν οι μονιμάδες. 

ναι, ντιρλα γινονταν, όταν ήταν για καμια αγγαρεία, κανα κουβαλημα, εκει ήταν που έβγαζαν την ουρά τους απεξω, διαφοροι κρύβονταν κιολας, δεν τους έβρισκες με τιποτα. 

Οσο για τα πουπουλα, ποσο τους πάει μεσα τους φαντάρους; και ποσες υπηρεσίες βγάζεις εσυ το μήνα;

Σαφώς, όπως και πεταμένα λεφτά είναι. Βασικά επειδή μπορούν να αναλάβουν ευθύνες αξιωματικού είναι για να βγάζουν την ουρά τους οι μόνιμοι.

Ναι υπάρχουν και τα φίδια, όπως αντιστοίχως και φαντάροι με την ίδια νοοτροπία.

Μέχρι 2 συνεχόμενες μέσα και 5 υπηρεσίες εγώ για να κάνουν οι ανθύπες 2 ενώ θα πρεπε να είναι ζυγισμένα. Και η αδικία πάει ιεραρχικά. Σύγκριση φαντάρου με ΔΕΑ δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Επιλογή του καθενός είναι το τι θα επιλέξει. Δε μπορεί ο φαντάρος να παραπονιέται για ευνοϊκότερη θέση του δόκιμου μιας και ο ίδιος είχε την επιλογή να πάει αλλά δεν το κανε. Όλοι πάντως μου λέγαν πως δε θα την πάλευαν καθόλου 2 μήνες να τους πατάν κάτω και να κάνουν θητεία 14 μήνες. Εγώ από την άλλη θεώρησα πως θα ήταν καλύτερο να κάνω στρατό 3 μήνες (τους 2 μήνες των βητάδων δε τους λες και θητεία, δεν κάνουν απολύτως τίποτα) και μετά να δουλεύω στο στρατό (γιατί στην ουσία δουλειά είναι) γλιτώνοντας τις καθημερινές αγγαρείες. Όπως το βλέπει ο καθένας.

Δημοσ.

δεν κάνω συγκριση, απλά για να καταλάβω ποσο ειναι τα πουπουλα πουπουλα και ποσο τεντα ειναι οι δεα που δεν μπορείτε να σκουπισετε τον χώρο σας ;)

Δημοσ.

ειχα χώσει ενα ΔΕΑ να μεταφέρει μια σκάλα κ οταν κατάλαβε οτι ηταν δικιά μου δουλειά γιατι την ειχα δανειστεί κ τον δούλεψα έβγαζε αφρούς , ηταν λιγες μέρες στο στρατόπεδο κ δεν ήξερε 
μόλις του ειπα δεν προλαβαίνω κοκκίνισε και μόλις του ειπα οτι μένω λιγο ποιο κάτω κ θα πέσουμε μούρη με μούρη σε καμια έξοδο του μου ειπε ολα καλά φιλαράκι .

ειχα γνωρίσει αρκετούς και μερικοί ηταν κομπλέ , τους έφτιαχνα αμα πέρναγε απ το χέρι μου , άλλοι πάλι ηταν για γέλια και για κλάματα , άλλο να θες να εισαι οκ να μη βρεις το μπελά σου κ άλλο να νομίζεις οτι έχεις εξουσία χαχαχ

Δημοσ.

δεν κάνω συγκριση, απλά για να καταλάβω ποσο ειναι τα πουπουλα πουπουλα και ποσο τεντα ειναι οι δεα που δεν μπορείτε να σκουπισετε τον χώρο σας ;)

Δουλεια του δοκιμου δεν ειναι να σκουπιζει την μοναδα, δεν βοηθαει τους φανταρους ενας δοκιμος αμα πιασει την σκουπα. Αλλοιως μπορει να βοηθησει ενας δοκιμος τις σειρουλες του, και ουσιαστικα εκει θα φανει ποιος δοκιμος ειναι σωστος.

Καλος η κακως ο δοκιμος ειναι ψηλα στην ιεραρχια στην μοναδα, αμα αρχισει να πιανει σκουπα ή να κανει γοπινγκ την επομενη μερα θα του ριχνουν σφαλιαρες οι ΕΜΘ-ΕΠΟΠ και θα τον στέλνουν να τους φερνει καφεδες(το ειδα και αυτο..)

Ισως δεν εκφραστηκε σωστα ο panos αλλα το να του την λεει καποιος επειδη προσπαθησε να παιξει τον ρολο του σωστα στο θεατρο που λεγεται στρατος ειναι υπερβολικο. Κομπαρσος ειναι ο φανταρος, κομπαρσος και ο δοκιμος, αλλα οι ρολοι τους ειναι διακριτοί.

• Like 1
Δημοσ.

τι σχέση έχει το να βοηθάει τους άλλους φαντάρους στις αγγαρείες (που φυσικά και δεν πρέπει να το κάνει) με το να σκουπίσει τα ελάχιστα τ.μ. του χώρου όπου βρίσκεται ΜΟΝΟ αυτός; 

ξαναλέω αυτό το πράγμα το έκαναν άτομα που ήταν από σχολές και ήταν μόνιμοι, δε θα έπρεπε να το κάνει ο έφεδρος που στο κάτω κάτω glorified φαντάρος είναι και αυτός;

εγώ σε σειρά μου δε θα πήγαινα να του σκουπίσω τίποτα

Δημοσ.

Γραφειο ΑΥΔΜ ή φυλάκιο ειναι στις καθαριότητες του λοχου, τι επρεπε να κανει; Να πει "σημερα μην καθαρισετε θα σκουπισω εγω, καθαριστε αυριο που ειναι ο ΕΜΘ"; Δε λεμε να το αφησει πουτανα και να βαλει φανταρους να στρωσουν και το κρεβατι, αλλα χωρο δικο του δεν εχει ο δοκιμος, απλα μενει σε καποιο χωρο οταν εχει υπηρεσια τον οποιο ουτος η αλλως τον καθαριζουν καθε μερα.

Δημοσ.

Ο στρατος ειναι μικρογραφια της κοινωνιας οπως υπαρχουν στην κοινωνια μαλακες κομπλεξικοι διευθυντες και πολιτικοι που δεν ξερουν που παν τα τεσσερα ετσι ειναι και στο στρατο και μαλακες στρατιωτικοι υπαρχουν και τελειως μαλακες φανταροι υπαρχουν αυτο δεν σημαινει πως ειναι ολοι τους ετσι.Εγω ειχα 4 δοκιμους οι 3 ηταν τυπαδες που απλα θελαν να κανουν την θητεια τους αλλα δεν ειχαν φραγκα να το κανουν ετσι και ο ενας μαλλον ειχε καταπιεσμενα παιδικα χρονια τον παρατησε και η κοπελα του 4 μηνες αφου παρουσιαστηκε και χαζεψε τελειως.

Απο εκει και περα δεν νομιζω να χρειαζεται παραπανω αναλυση.

Δημοσ.

Γραφειο ΑΥΔΜ ή φυλάκιο ειναι στις καθαριότητες του λοχου, τι επρεπε να κανει; Να πει "σημερα μην καθαρισετε θα σκουπισω εγω, καθαριστε αυριο που ειναι ο ΕΜΘ"; Δε λεμε να το αφησει πουτανα και να βαλει φανταρους να στρωσουν και το κρεβατι, αλλα χωρο δικο του δεν εχει ο δοκιμος, απλα μενει σε καποιο χωρο οταν εχει υπηρεσια τον οποιο ουτος η αλλως τον καθαριζουν καθε μερα.

εγώ πάντως έναν υπασπιστή με τον οποίο έκανα συχνά υπηρεσία και το αυδμειο το έκανε μόνος του τον εκτιμούσα πολύ παραπάνω από το μέσο καραβανά και ας μας τέντωνε σε άλλα πιο σοβαρά θέματα 

οκ μπορείς να βάλεις τον άλλον να το κάνει και λοιπόν; 

Δημοσ.

Καλος η κακως ο δοκιμος ειναι ψηλα στην ιεραρχια στην μοναδα, αμα αρχισει να πιανει σκουπα ή να κανει γοπινγκ την επομενη μερα θα του ριχνουν σφαλιαρες οι ΕΜΘ-ΕΠΟΠ και θα τον στέλνουν να τους φερνει καφεδες(το ειδα και αυτο..)

με την ίδια λογική ούτε οι εποπ κάνουν καμια αγγαρεία γιατι αμα τους δουν οι φαντάροι θα τους πάρουν τον αερα, σε πολλές πολλές μονάδες δεν κάνουν ούτε σκοπιές και άλλες υπηρεσίες, εκτός τιποτα εποπτες εστιατορίων, οργανα, κτλ. και στο τέλος έχεις πχ. διμοιρία με 3 φαντάρους/δούλους και 7 εποπ/εμθ/δοκιμους που ξύνονται και δεν κάνουν τιποτα για να μην τους πάρουν τον αερα...

Δημοσ.

εγώ πάντως έναν υπασπιστή με τον οποίο έκανα συχνά υπηρεσία και το αυδμειο το έκανε μόνος του τον εκτιμούσα πολύ παραπάνω από το μέσο καραβανά και ας μας τέντωνε σε άλλα πιο σοβαρά θέματα 

οκ μπορείς να βάλεις τον άλλον να το κάνει και λοιπόν; 

Όταν έχεις να κάνει άλλες δουλειές όμως;

με την ίδια λογική ούτε οι εποπ κάνουν καμια αγγαρεία γιατι αμα τους δουν οι φαντάροι θα τους πάρουν τον αερα, σε πολλές πολλές μονάδες δεν κάνουν ούτε σκοπιές και άλλες υπηρεσίες, εκτός τιποτα εποπτες εστιατορίων, οργανα, κτλ. και στο τέλος έχεις πχ. διμοιρία με 3 φαντάρους/δούλους και 7 εποπ/εμθ/δοκιμους που ξύνονται και δεν κάνουν τιποτα για να μην τους πάρουν τον αερα...

Ο ΕΠΟΠ κάνει τις δουλειές τις οποίες του έχουν ανατεθεί και αν δε μπορεί μόνος του φωνάζει φαντάρους. Δε θα κάνει γοπινγκ ο ΕΠΟΠ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...