Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θέλω να πω, γιατί να βγει ο στρατός και να πει, ξέρετε αυτοκτόνησε ένας στρατιώτης μας σπίτι του; Με αυτή τη λογική να βγει και η αστυνομία να πει, ξέρετε ένας ΕΦ μας αυτοκτόνησε σπίτι του, να βγει και ο στρατός να πει, ξέρετε ένας ΕΠΟΠ αυτοκτόνησε σπίτι του...

Δεν έχει λόγο να το κάνει.

Απο την στιγμη που φερει στρατιωτικη ταυτότητα και οχι πολιτικη ανηκει στο ενστολο προσωπικο και πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως και οι μονιμοι. Γενικα απο την στιγμή που υπάρχει θητεία το να αντιμετωπίζονται οι έφεδροι σαν οπλίτες β' κατηγορίας ειναι υποκριτικό.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω τελειωσει το στρατιωτικο εδω και πολλά χρόνια.
Κατα καιρους, τα πρωτα χρονια μετα την 'αποστρατευση', μου ερχονταν κατι χαρτακια, ουτε ξερω καν που ειναι πια...

Υπαρχει καποιος τροπος, προφανως μεσω ΚΕΠ (εμαθα ανελαβαν τις υπηρεσιες των στρατολογικων γραφειων) ή δικτυακά ίσως (μακαρι να γινεται μεσω νετ), να μάθω την τρέχουσα στρατολογική μου 'κατάσταση'; Εχω ξεχασει και την ορολογία... Δηλαδη, σε τι φαση ειμαι, φυλλο πορειας, οτι σχετικο με μενα και τυχον την όποια στρατολογικη μου κατάσταση;
Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω, να μου πειτε τι και πως, & ελπιζω να γινεται εύκολα!

Δημοσ.

Μηπως εννοεις την βεβαιωση στρατολογικης καταστασης τυπου Α ή Β ? Νομιζω η Α ειναι που λεει γενικα οτι εχεις τελειωσει (για να την δειχνεις σε εργοδοτες ή οτιδηποτε αλλο μπορει να χρειαστει ξερω γω) και η τυπου Β ειναι η αναλυτικη που λεει τα παντα-ολα .. (απ οσο θυμαμαι κ εγω δλδ :P :P ) Βγαινει απο ΚΕΠ  και απ το site της ενώ (το 2010 που απολυθηκα) ειχα κανει αιτηση στο site  στρατολογιας και μου χαν στειλει .. (εχω μαζεψει καμια δεκαρια δηλαδη χαχαχα)

Δημοσ.

Υπαρχει καποια σελιδα η τηλεφωνο για να ενημερωθει φιλος ποτε κατατασετε; Ειναι κατοικος εξωτερικου διχως οικια εδω και δεν ξερουμε τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησει.

Μπορω να παω εγω να ρωτησω για τον ιδιο στο ΡΟΥΦ ποτε ειναι η ημερομηνια καταταξης του η πρεπει καπως να το κανει ο ιδιος;

Δημοσ.

Μηπως εννοεις την βεβαιωση στρατολογικης καταστασης τυπου Α ή Β ? Νομιζω η Α ειναι που λεει γενικα οτι εχεις τελειωσει (για να την δειχνεις σε εργοδοτες ή οτιδηποτε αλλο μπορει να χρειαστει ξερω γω) και η τυπου Β ειναι η αναλυτικη που λεει τα παντα-ολα .. (απ οσο θυμαμαι κ εγω δλδ :P :P ) Βγαινει απο ΚΕΠ  και απ το site της ενώ (το 2010 που απολυθηκα) ειχα κανει αιτηση στο site  στρατολογιας και μου χαν στειλει .. (εχω μαζεψει καμια δεκαρια δηλαδη χαχαχα)

ok, πηγα απο το stratologia.gr, δινω τα στοιχεια μου, αλλα μου βγαζει οτι δεν με βρισκει.

Λετε να μην ξερω και να μην δινω σωστα τα στοιχεια μου;;;;

Τι παιζει;

Μηπως εχει τυχει και σε κανεναν αλλον; Μηπως μπορει να φανταστει καποιος γιατι βγαζει μηνυμα λαθους, ενω εγω δινω σωστα τα στοιχεια μου;

(αλλαξα ταυτοτητα απο τοτε, αλλα δινω τον αριθμο της παλιας μου, αλλα και με την καινουρια, με καμια δεν παιζει-αν ειναι αυτο το προβλημα-που δεν πρεπει να ειναι)

(ζητα email αλλα οταν ειχα παει εγω φανταρος δεν ειχα email-αν περιμενει να ταυτοποιησει αυτο....καλα κρασια)

29nbktx.jpg

Δημοσ.

Είναι κάποιο πρόβλημα με τα γράμματα. Δοκίμασε όλα κεφαλαία ή όλα μικρά ή το πρώτο γράμμα κεφαλαίο, δεν θυμάμαι ποιο είναι το σωστό.

Δημοσ.

Πληρωνεις για να σου στειλουν συστημενη επιστολη;

Αν θελω και Α και Β πιστοποιητικο, πρεπει να κανω δυο διαφορετικες αιτησεις;

Επισης αν ξερει κανεις αν εχει νοημα και πως γινεται να αλλαξει η ταυτοτητα που εχουν στο συστημα τους, ή να μην ασχοληθω. Δεν με βολευει επισκεψη σε στρατολογια με τιποτε, τα συρρικνωσαν γραφεια και δεν εχω κοντα μου, ουτε εχω χρονο να τρεξω. Τωρα αν γινεται ηλεκτρονικα ή με κεπ, οκ. Ή να μην ασχοληθω καν;

Δημοσ.

Πληρωνεις για να σου στειλουν συστημενη επιστολη;

Αν θελω και Α και Β πιστοποιητικο, πρεπει να κανω δυο διαφορετικες αιτησεις;

Επισης αν ξερει κανεις αν εχει νοημα και πως γινεται να αλλαξει η ταυτοτητα που εχουν στο συστημα τους, ή να μην ασχοληθω. Δεν με βολευει επισκεψη σε στρατολογια με τιποτε, τα συρρικνωσαν γραφεια και δεν εχω κοντα μου, ουτε εχω χρονο να τρεξω. Τωρα αν γινεται ηλεκτρονικα ή με κεπ, οκ. Ή να μην ασχοληθω καν;

Κανεις δεν ξερει, κανεις δεν παρηγγειλε απο την ιστοσελιδα να του παει στο σπιτι?

Δημοσ.

Να ρωτήσω ρε παιδιά αν ξέρει καποιος. .. μπορώ να πάω να κάνω την θητεία σε πρατήριο ?? Η γίνετε μόνο για μηνα...?? Δλδ εμένα μου έχουν μείνει 6-7 μήνες μπορώ να πάω όλη μου την θητεία εκει..??? Ευχαριστώ. .!! ( με βίζμα εννοείτε)

Δημοσ.

με βύσμα στο στρατό γίνονται τα πάντα, ακόμα και να σου έχουν κάνει διάθεση στο πρατήριο και να είσαι όλη τη θητεία σπίτι σου 

Δημοσ.

Όχι δεν θέλω κάτι τέτοιο ... δεν θέλω να είμαι προκλητικός... ξέρεις τι γίνεται όμως με άδειες ?? Μπορώ να περνώ κανονικά ότι δικαιούμαι ? Η από πρατήριο δεν μπορώ να παίρνω άδειες ??

Δημοσ.

τις υποχρεωτικές άδειες ΠΡΕΠΕΙ να τις πάρεις από όπου κι αν είσαι, αλλιώς θα πρέπει να στις πληρώσουν 

Δημοσ.

και καλά οι αποσπάσεις ειναι για ενα μήνα αλλά με βυσμα ανανεώνεται όσο θες. Την κανονική άδεια την παιρνεις απο την μονάδα, δηλ. κανα δυο βδομάδες πριν απολυθεις επιστρέφεις στην μονάδα για να την πάρεις.

Δημοσ.

κανονικά αν ακολουθηθεί πιστά η διαταγή του να παίρνεις 2-3 μέρες το μήνα πρέπει να τη πάρεις και από κει που σε έχουν στείλει 

αν πας κάπου για ένα μήνα λογικό είναι να μην πάρεις, αλλά αν πας πουθενά να θρονιαστείς θα πρέπει να σου δίνουν

εκτός αν είσαι τόσο καβατζωμένος που εκεί που είσαι τσιμπάς τιμητικές και μετά στο τέλος γυρίσεις στη μονάδα σου να πάρεις και τις κανονικές 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...