Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ενα βημα πιο κοντα προς την καταρριψη του στρατου. Ηταν που ηταν αμα μπουν και γυναικες (προαιρετικα) το καθε τσολι δλδ, με "συνταξιμο" χρονο στα κεντρα κτλπ θα πανε για γαμπρους απο λοχαγους και πανω (και κανενα σεξακι με ανθυπολοχαγο) και γινουν οργια μεσα στα γραφεια.

Οσο για 18 χρονων στρατευση, καλα κανουν πρωτα στρατο μετα σπουδες δουλεια ή ανεργια που ειναι και της μοδας.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γνωστο παραμυθάκι, κάθε λίγο και λιγάκι βγάζουν την ίδια φήμη ότι θα αυξηθει η θητεία και τρέχουν διαφοροι ευκολοπιστοι για να προλάβουν.

κλασσικά ψευτες και ανηθικα αποβράσματα...

• Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.

πράγματι, πρέπει να το έχουμε ξαναδεί τουλάχιστον 2-3 φορές τα τελευταία χρόνια...

• Like 3
Δημοσ.

γνωστο παραμυθάκι, κάθε λίγο και λιγάκι βγάζουν την ίδια φήμη ότι θα αυξηθει η θητεία και τρέχουν διαφοροι ευκολοπιστοι για να προλάβουν.

Το κακό με τις φήμες είναι ότι φέρνουν στασιμότητα στο ήδη υπάρχων μπουρδέλο. Αν δεν λέγαν αυτές τις μ*****ς θα υπήρχε ελπίδα για αλλαγή.

Δημοσ.

Έτσι όπως το θέτεις, δεκτόν εν μέρει. Και λέω εν μέρει, επειδή δε νομίζω πως υπάρχουν τόσο σοβαρά πόστα για έναν στρατιώτη ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω του μικρού της ηλικίας του.

για να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους, απλά θέλουν να μπορούν να σου φορτώσουν και πιο σοβαρές δουλειές για να ξύνονται περισσότερο αυτοί που τις έχουν

έτσι κερδίζουν και αυτοί και εσύ αν σου κάτσει τέτοια περίπτωση, κανονικά όλα τα σοβαρά πόστα έχουν ήδη τα στελέχη που υποτίθεται ότι χρειάζονται, απλά ακόμα και εκεί προτιμούν να χώσουν τα φάνταρα 

κλασικότερο όλων είναι το παράδειγμα του επιλοχά, αλλά υπάρχουν και κάτι άλλα ψαγμένα ανάλογα τη περίπτωση 

επίσης υπάρχει και το θέμα των γιατρών που πάντα είναι απαραίτητοι ή ακόμα και μηχανικών (σε μας τους τσιμπούσαν σε όρχους) ή και άλλες περιπτώσεις που δε μου ρχονται τώρα

το θέμα είναι ότι όπως είναι ο στρατός τώρα θέλει μεν και τους πιτσιρικάδες που είναι μες στην κ@@λα και την ενέργεια και δε σηκώνουν και πολύ κεφάλι (βέβαια καμιά φορά παραείναι ανώριμοι) για να τρέχουν πάνω κάτω, αλλά θέλει και πιο σοβαρά υποτίθεται άτομα για να λειτουργούν καλά τα απλά και καθημερινά πράγματα.

επειδή έτσι είναι η κατάσταση επί τόσες 10ετίες, έτσι έχουν προσαρμοστεί και αυτοί, ακόμα και από την εποχή των πατεράδων μας δηλαδή ο πιο μεγάλος και πιο μορφωμένος έβγαζε άλλες δουλειές και πάντα έψαχναν τέτοιους να τους χρησιμοποιήσουν.

σε αυτό το τομέα μάλιστα (αν και ίσως είναι ο μόνος σε ο,τι αφορά το στρατό) τα πράγματα ίσως είναι πιο αξιοκρατικά και από τη πραγματική ζωή όπου βλέπεις κουβάδες να μεγαλουργούν και να καβατζώνονται σε καλές θέσεις.

Δημοσ.

Κάτσε, εγώ δεν το βλέπω κακό, όσο δεν καταργείται η υποχρεωτική θητεία δηλαδή.

Εγώ προσωπικά το μετάνιωσα που δεν μπήκα στα 18, μακάρι να ήταν έτσι το σύστημα.

Δεν λέει πουθενά οτι θα αυξηθεί η θητεία, αλλά για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Δημοσ.

qsis, καταλαβαίνω τι λες.

Απ' την άλλη όμως, αναρωτιέμαι πώς είναι ο στρατός στην Κύπρο, που εκεί (για τους Κύπριους) είναι υποχρεωτική η στράτευση στα 18, εκτός κι αν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Ναι. Εννοείς όμως ότι αν υπηρετούσαν εννέα μήνες θα ήταν στην ίδια κατάσταση με εμάς; Ότι βοηθάει η μεγαλύτερη διάρκεια;

Δημοσ.

πράγματι, πρέπει να το έχουμε ξαναδεί τουλάχιστον 2-3 φορές τα τελευταία χρόνια...

2-3 φορές; Προσωπικά το είχα ακούσει τόσες όταν υπηρετούσα...

Είναι η κλασσική καραμέλα του ΓΕΣ για να γεμίζει τις ΕΣΣΟ.

Δημοσ.

Ναι. Εννοείς όμως ότι αν υπηρετούσαν εννέα μήνες θα ήταν στην ίδια κατάσταση με εμάς; Ότι βοηθάει η μεγαλύτερη διάρκεια;

Σαφώς. Γιατί έχουν και τον ορεξάτο 18χρονο και τον ώριμο πλέον για το στρατό 19χρονο. Υποκειμενικά βέβαια όλα αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' την άλλη όμως, αναρωτιέμαι πώς είναι ο στρατός στην Κύπρο, που εκεί (για τους Κύπριους) είναι υποχρεωτική η στράτευση στα 18, εκτός κι αν κάνω λάθος.

σχεδόν κάθε βράδυ είναι έξω και κοιμούνται σπίτι τους. Το πρωί οδηγάνε με το αμάξι τους (συνήθως καμια mercedes) και παρκάρουν μέσα, ή τους φέρνουν οι γονείς τους λες και πάνε σχολείο. Και κάθε μέρα φαγητό στην πύλη τους φέρνει η μαμά.

Την ίδια ώρα οι ελδυκάριοι είναι κλεισμένοι στο στρατόπεδο όλη την θητεία.

Δεύτερον το 90% των κυπρίων είναι παρτάλια, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, οι μισοί έχουν βύσματα τους γονείς τους και κάνουν ζωάρα, οι άλλοι μισοί απλά δεν τους καίγεται καρφί για τίποτα, και μπαίνουν τελείως ξενερωμένοι στην θητεία. Έχω δει και Κύπριο να έχει περάσει την κοπέλα του μέσα στην μονάδα και να χαμουρεύονται 5 μέτρα από την πύλη για πάνω από 20 λεπτά.

αν ρωτήσεις γιατί δεν τους κάνουν τίποτα π.χ καμιά κράτηση, θα σου πούν γιατι δεν θέλουν να τους "κάψουν".. και καλά επειδή θα είναι 2 χρόνια "μέσα" πρέπει να τους έχουν χαλαρά. Στην μονάδα που ήμουν για κάποιο καιρό, σε κάθε φρουρά ανακοινώναν π.χ ότι βρήκαν 5-6 κύπριους να κοιμούνται στην σκοπιά, και ότι μόνο η μοίρα της ΕΛΔΥΚ ήταν εντάξει. Ο λοχαγός μου Κύπριος ήταν, τα ίδια έλεγε και αυτός. Αν και δεν το έλεγε ευθέως, στο έδειχνε ότι δύσκολα εμπιστεύοταν για κάτι πιτσιρικά κύπριο.

Τρίτον, όταν ήμουν εγώ, κάθε λίγο καιρό βγάζαν από το ΓΕΕΦ ανακοινώσεις ότι επειδή τρακάρουν οι οδηγοί συνέχεια κάτι πρέπει να γίνει. δεν ξέρω αν έχει γίνει ακόμα κάτι. 

Το φαγητό (επειδή από κύπριους τρώγαμε) ήταν χάλια, καμία σχέση με της ΕΛΔΥΚ... φυσικά παίζει και ρόλο το ποιος και πως τους εκπαίδευσε.

Θυμάμαι και σκηνικό να βγαίνουν λοχαγοί να καίνε τα απόρρητα γιατί δεν εμπιστευόντουσαν τους φαντάρους τους.. τι άλλα να πούμε...? :P

edit: εξαίρεση οι ΥΕΑ, δεν θυμάμαι να πέτυχα κάποιον που να μην ήταν πολύ σοβαρός και να μην είχε όρεξη. Και στην κύπρο, και γνώρισα και πολλούς στο χαιδάρι πριν φύγουν και πριν απολυθώ.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.

Τι τους νοιαζει ολοι αδερφια ειμαστε, τουρκοι, ελληνες, πακιστανοι. Μακρυα οι στρατοι και οι πολεμοι. Ανηκουν στην σφαίρα της φαντασιας, εκτος απο τους Τζιχαντ! :-P

Σοβαρά τώρα.

Γιατι να αγχωθουν, βγαζουν και μια αγγλικη υπηκοότητα και ειναι τζετ, ποιος τους πειραζει μετα σαν αγγλους πολίτες, θα πέσουν αντιποινα. Λεφτα εχουν, αμαξια εχουν και εχουν εμας τα "σκουπιδια" απο την Ελλαδα να κανουμε τις βρωμοδουλιές.

Τρεχα εσυ Ελλαδίτη μετα βαρα προσοχες τέντα και στη πένα.

Αλλα παρολα αυτα καλύτερα εκει παρα σε καμια μαυρη μοναδα του Εβρου στο τριεθνές πάνω.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

2-3 φορές; Προσωπικά το είχα ακούσει τόσες όταν υπηρετούσα...

Είναι η κλασσική καραμέλα του ΓΕΣ για να γεμίζει τις ΕΣΣΟ.

εννοούσα για την υποχρεωτική στα 18 και για γυναίκες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...