Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά ουτε ταυτότητα μην πας.

Πες ότι έφυγες βιαστικά ξημερώματα για να προλάβεις την κατάταξη και την ξέχασες σε ένα νησί που είχες πάει να δεις ένα γνωστο σου σε νοσοκομείο.

Αν σου την πουν, ζήτα άδεια να πας να τη πάρεις αλλιώς πες τους να πάνε αυτοι να στη βρουν...

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η μαλακία στο στρατό πηγάζει τελικά απο αυτούς που μπαίνουν και όχι από τους μονιμάδες.... Αυτά φυσικά τα γράφω για τα 2 μηνυματα παραπάνω...

ό,τι ναναι. Γραψαμε ακριβώς για ποιον λόγο να μην πάρει αυτα που αναφερουμε. Εσυ τι νομίζεις; ότι το αφμ το θέλουν για να σου κάνουν επιστροφή φόρου; 

• Like 1
Δημοσ.

http://www.army.gr/default.php?pname=sub_DED_KEAP&la=1

Και λογικά θα δέχεται ακόμα.Μιλάμε για κέντρο Ε.Δ άρα δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι χαλαρά εκει τα πράγματα πάντως.

Μα το ΚΕΑΠ δεν είναι κέντρο νεοσυλλέκτων, και απ' ό,τι κατάλαβα ο mgs4 είναι τέτοιος.

Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν μόνο ένα κέντρο νεοσυλλέκτων, (σ)το Μεγάλο Πεύκο.

Δημοσ.

Τι να σου πω ρε συ phanispal μάλλον θα έχεις δίκιο πάντως το thiteia το έχει και σαν κέντρο νεοσύλλεκτων τη ρεντίνα...

Edit: http://www.stoxos.gr/2012/10/blog-post_2176.html

Μαλλον ειναι παλια η ενημέρωση, αρα ισχύει αυτό που λες.

ό,τι ναναι. Γραψαμε ακριβώς για ποιον λόγο να μην πάρει αυτα που αναφερουμε. Εσυ τι νομίζεις; ότι το αφμ το θέλουν για να σου κάνουν επιστροφή φόρου; 

Ξέρω πολύ καλά γιατί ζητάνε ΑΦΜ και συναφή έγγραφα.

Aπό τη στιγμή που αποφασίζει κάποιος να καταταχτεί στο στρατό το χαρτι του λέει να προσκομίσει κάποια έγγραφα καλώς ή κακώς.

Τώρα τι να πω, αν κάποιος θέλει να κάνει το μάγκα ας παει εκεί και ας τους πει ότι θέλει ή ας πουλήσει τρέλα.

Συνήθως στη λένε πάντως για προβλεπόμενα θέματα και δεν είναι και ότι καλύτερο η πρώτη μέρα να ξεκινήσει έτσι.

Επίσης για το άλλο μήνυμα σχετικά με την ακτινογραφία μετά την κατάταξη ισχύει το εντελώς αντίθετο απο αυτό που γράφτηκε...

Το να βγάλεις ακτινογραφία θώρακος σε ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι μαξ μισή ώρα αν πας πριν την κατάταξη να το κάνεις μονος σου.

Εαν δεν έχεις βγάλει θα σε στείλουν αυτοί και τότε είναι που θα φας το αγγούρι της ταλαιπωρίας και θα εισαι με άλλους 50 στην ουρά να περιμένετε να βγάλετε μια ακτινογραφία και θα ξημερώσετε... Χώρια ταλαιπωρία ταξιδιού γιατί πολλά στρατόπεδα περιφέρειας τα φέρνουν Αθήνα στο 401.

Αλλά ξέχασα θα γλυτώσει την πολύ "σκληρή" εκπαίδευση έτσι ο "μάγκας" που θα το κάνει. Τεσπα ο καθένας ότι νομίζει κάνει.

Δημοσ.

Όσον αφορά την ακτινογραφία μια χαρά είναι να σε πάνε αυτοί. Κάνεις τη βολτούλα σου και αν δεν είσαι από εκείνα τα μέρη τα βλέπεις και λίγο. Εγώ ας πούμε Πεντέλη δεν είχα πάει ποτέ οπότε δε με χάλασε. Παρεμπιπτόντως ακτινογραφία είχα 2 μηνών πριν αλλά δε τη δέχτηκαν. Όσο για την ταλαιπωρία δε βλέπω που αυτή υφίσταται. Από τη στιγμή που δε σε περιμένει κάποια εκκρεμότητα και έχεις άλλα πόσα συνφάνταρα να χαβαλεδιάζεις, να πιες αξιοπρεπές καφεδάκι και φυσικά να τιμήσεις την εκεί τουαλέτα,  μια χαρά είναι. Επίσης κάνουν το κορυφαίο να συμπίπτουν οι ημερομηνίες εξέτασης με αυτή των στελεχών οπότε και γίνεται της πόρνης, Για μένα χίλιες φορές εκεί ακτινογραφία.

• Like 3
Δημοσ.

Ξέρω πολύ καλά γιατί ζητάνε ΑΦΜ και συναφή έγγραφα.

Aπό τη στιγμή που αποφασίζει κάποιος να καταταχτεί στο στρατό το χαρτι του λέει να προσκομίσει κάποια έγγραφα καλώς ή κακώς.

ναι, για διαφωτισε μας, γιατι θέλουν το αφμ;

Και ούτε μαγκιες ούτε τιποτα, φαντάροι κάνουν την καταταξη, χεστήκαν αν έχεις φερει το αφμ ή όχι. 

Αν ο στρατός δεν έχει μηχανοργάνωση και δεν μπορεί να διασταυρώσει τα ονοματα με τα αφμ, δεν ειναι δικο σου πρόβλημα.

Δημοσ.

Επίσης για το άλλο μήνυμα σχετικά με την ακτινογραφία μετά την κατάταξη ισχύει το εντελώς αντίθετο απο αυτό που γράφτηκε...

Το να βγάλεις ακτινογραφία θώρακος σε ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι μαξ μισή ώρα αν πας πριν την κατάταξη να το κάνεις μονος σου.

Εαν δεν έχεις βγάλει θα σε στείλουν αυτοί και τότε είναι που θα φας το αγγούρι της ταλαιπωρίας και θα εισαι με άλλους 50 στην ουρά να περιμένετε να βγάλετε μια ακτινογραφία και θα ξημερώσετε... Χώρια ταλαιπωρία ταξιδιού γιατί πολλά στρατόπεδα περιφέρειας τα φέρνουν Αθήνα στο 401.

Αλλά ξέχασα θα γλυτώσει την πολύ "σκληρή" εκπαίδευση έτσι ο "μάγκας" που θα το κάνει. Τεσπα ο καθένας ότι νομίζει κάνει.

αυτό είναι δική σου άποψη, εγώ που γλίτωσα κάποιες ώρες μαλακία και άραζα στο 414 δε το μετάνιωσα ούτε λίγο και φυσικά δε προτείνω σε κανένα να τους πάει ακτινογραφία

επίσης ούτε αφμ νομίζω ότι τους έδωσα ποτέ, μόνο αστυνομική ταυτότητα

ναι, για διαφωτισε μας, γιατι θέλουν το αφμ;

Και ούτε μαγκιες ούτε τιποτα, φαντάροι κάνουν την καταταξη, χεστήκαν αν έχεις φερει το αφμ ή όχι. 

Αν ο στρατός δεν έχει μηχανοργάνωση και δεν μπορεί να διασταυρώσει τα ονοματα με τα αφμ, δεν ειναι δικο σου πρόβλημα.

επίσης κάποιος μπορεί πολύ απλά να μην έχει, αν είσαι 18αρης χωρίς δίπλωμα και περιουσία έχεις αφμ;

Δημοσ.

Κάτσε, εγώ δεν το βλέπω κακό, όσο δεν καταργείται η υποχρεωτική θητεία δηλαδή.

δε γίνεται να έχεις ένα στρατό με 18αρηδες , δεν είναι όλος ο στρατός ειδικές δυνάμεις

όντως θα έχουν πρόβλημα για άλλα πόστα που μπορεί να καλύψει ένας μεγαλύτερος (και πιο ώριμος) ή κάποιος που έχει κάποιες σπουδές, για αυτό και όπως λέει το άρθρο υπάρχουν αντιδράσεις εντός των ΕΔ 

Δημοσ.

Όσον αφορά την ακτινογραφία μια χαρά είναι να σε πάνε αυτοί. Κάνεις τη βολτούλα σου και αν δεν είσαι από εκείνα τα μέρη τα βλέπεις και λίγο. 

Εγώ πάλι είχα κάνει την άλλη ιστορία (καταλάθος), αλλα μπορεί να βολέψει κάποιον αν η γνώμη του είναι κάπου στην μέση(και πετύχει). Είχα βγάλει ακτινογραφία και όταν παρουσιάστηκα την ξέχασα σπίτι. Θα μου την φέρναν  αλλα επειδή φαινόταν μέσα ότι δεν έχω, με γράψαν στα άτομα για να πάνε. Τελικά μου την φέραν, αλλα φυσικά με την ανοργανοσία του στρατού δεν είχε ασχοληθεί κανείς μαζί της.

Έτσι όταν ήρθε η μέρα, πριν μπώ στο πούλμαν είπα στον γιατρό ότι έχω βγάλει, και ότι την έχω φέρει, και μου είπε οτι κανονικά απαγορεύεται να βγάλεις ξανά. Οπότε έκατσα μέσα και επειδή ήμουν αυλώνα και όλοι ήταν στην κοσμάρα τους, είχα αράξει όλη μέρα στον θάλαμο. Όταν επιστρέψαν οι άλλοι πάντως ήταν πτώματα απο την κούραση.

Δημοσ.

Έτσι όπως το θέτεις, δεκτόν εν μέρει. Και λέω εν μέρει, επειδή δε νομίζω πως υπάρχουν τόσο σοβαρά πόστα για έναν στρατιώτη ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω του μικρού της ηλικίας του.

Δημοσ.

Έτσι όπως το θέτεις, δεκτόν εν μέρει. Και λέω εν μέρει, επειδή δε νομίζω πως υπάρχουν τόσο σοβαρά πόστα για έναν στρατιώτη ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω του μικρού της ηλικίας του.

Εγώ ξέρω ένα σίγουρο. Οδηγός. Επειδή κρατάω κάποιες επαφές με την μονάδα που ήμουν, πάνε κάτι 18άρηδες και τρακάρουν τα αμάξια όλη την ώρα. και μερικοί απο αυτούς μεταφέρουν και πολύ κόσμο.

edit: και ήμουν και Κύπρο που οδηγάς ανάποδα :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...