Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πού μένεις δηλαδή και θεωρείς ότι θα είσαι κοντά; Γιατί οι μονάδες είναι συγκεκριμένες, εκτός κι αν έχει παίξει βύσμα.

Αν πάλι όντως κάτσει να είσαι κοντά, τότε δεν έχεις πρόβλημα, θα σκας τηλέφωνο και θα σου φέρνουν πράγματα στην πύλη. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό θα μπορεί να γίνεται συνέχεια, ειδικά κατά τη διάρκεια του ΤΠΕΝ που θα είσαι σε συνεχές τρέξιμο.

Για το ότι θα καθυστερείς να βρεις κάτι που ψάχνεις, πρόσεξε να δεις τι παίζει: το προβλεπόμενο είναι στο λουκάνικο (σάκος εκστρατείας) να έχεις όλα όσα σου έχουν δώσει στο κέντρο, τα οποία και καλά είναι αυτά που θα χρειαστείς σε περίπτωση άσκησης/εκστρατείας κ.λπ..

Ο πολιτικός σάκος δε μπορεί να περιέχει κάτι από αυτά, παρά μόνο τα υπόλοιπα προσωπικά σου είδη, τα οποία δεν τους ενδιαφέρουν. Εκείνοι θέλουν να έχεις σε τάξη το λουκάνικο, το μπέργκιν και το φοριαμό, τα του στρατού δηλαδή.

Βέβαια, θυμάμαι κι εμένα όταν περνούσα ΤΠΕΝ, 15:00-17:00 είχαμε εκπαίδευση (π.χ. οπλοασκήσεις) και γνωρίζαμε ότι 17:00 θα είχαμε έξοδο. Ε, αντί να μας αφήσουν 16:40 ας πούμε να προλάβουμε να ετοιμαστούμε (σκέψου να τρέχουν 50 άτομα να κάνουν ένα υποτυπώδες μπάνιο σε 5-10 ντουζιέρες), 16:30 κάναμε διάλειμμα για να συνεχίσουμε την εκπαίδευση και να μας αφήσουν 16:50-16:55 με 5-10 λεπτά για να ξεπλυθούμε λίγο, να βγάλουμε την παραλλαγή, να βάλουμε πολιτικά, να βάλουμε την παραλλαγή στο λουκάνικο, το κρεβάτι και τα πάντα να είναι τέντα, ενώ φωνάζουν όλη την ώρα οι εκπαιδευτές πάνω απ' το κεφάλι σου ότι αν δεν είσαι στις 17:00 στην πύλη δε θα βγεις, συν καψώνι, συν καμπάνα, «κόψου», συν συν.

Εκεί όντως δε μπορείς να χάνεις ούτε δευτερόλεπτο να βρίσκεις πολιτικά ρούχα, παπούτσια κ.λπ..

Όσον αφορά στον ύπνο, ακόμα και τώρα απορώ πώς έβγαλα 9 μήνες με 2-3 ώρες max σπαστό και κακό ύπνο, με τόσο τρέξιμο, καψώνι, και πάνω από 1000 κάμψεις τη μέρα.

Ότι βγαίνει όμως, βγαίνει, αφού σε έχουν όλη την ώρα στην τσίτα, δε σε αφήνουν να ηρεμήσεις λίγο, εκτός απ' τις εξόδους φυσικά.

Για δυσκολίες τώρα, εξαρτάται απ' την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Ότι υπάρχει καψώνι υπάρχει, αλλά το χειρότερο είναι το ψυχολογικό. Σου σπάνε τα νεύρα με μαλακίες και παραλογισμούς όπως αυτό που περιέγραψα παραπάνω, και σε πιέζουν όλη την ώρα να κοπείς.

Και το σωματικό καψώνι είναι μαλακία, αφού δεν είναι καν ΣΩΒΕ (σωματική βελτίωση), αλλά σου γ@μούν τη μέση, π.χ. όταν σε έχουν για πολλή ώρα σε θέση για κάμψεις (ούτε πάνω, ούτε κάτω).

Πες μου κι εσύ τι άτομο είσαι περίπου, τι αντέχεις και τι δεν αντέχεις, να σου πω.

Για συμβουλή τώρα, μπορώ να σου πω να έχεις στο μυαλό σου ότι δε μπορούν να σε κόψουν εκείνοι στο ΤΠΕΝ, παρά μόνο να σε πιέσουν να κοπείς μόνος σου.

Εκτός φυσικά κι αν σε πιάσουν μεθυσμένο, με ναρκωτικά, αν πέσει κανά γερό ξύλο με κάποιον απ' τη σειρά σου ή ακόμα χειρότερα, εκπαιδευτή/αξιωματικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις σ' έχουν διώξει.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δε σε κόβουν. Μπορεί να σου φέρουν χαρτί και στυλό να υπογράψεις ότι κόβεσαι, αλλά δε μπορούν να σε υποχρεώσουν.

Ό,τι άλλο θες ρώτα.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πού μένεις δηλαδή και θεωρείς ότι θα είσαι κοντά; Γιατί οι μονάδες είναι συγκεκριμένες, εκτός κι αν έχει παίξει βύσμα.

Βέβαια, θυμάμαι κι εμένα όταν περνούσα ΤΠΕΝ, 15:00-17:00 είχαμε εκπαίδευση (π.χ. οπλοασκήσεις) και γνωρίζαμε ότι 17:00 θα είχαμε έξοδο.

Όσον αφορά στον ύπνο, ακόμα και τώρα απορώ πώς έβγαλα 9 μήνες με 2-3 ώρες max σπαστό και κακό ύπνο, με τόσο τρέξιμο, καψώνι, και πάνω από 1000 κάμψεις τη μέρα.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες phanispal

Παίζει βύσμα αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος...

Αυτό με την έξοδο πχ κάθε πότε μπορεί έχεις? Κάθε μερα? 1 φορά την βδομάδα?

Τώρα αυτό που μου είπες με τον ύπνο με τρέλανες... Δηλαδή μόνο 2-3 ώρες ΚΑΘΕ μέρα? Και 1000 καμψεις?

Μου φαίνεται πολύ τραγικό...

Δημοσ.

Ειμαι τραγικος γιατι ηρθα σπιτι και αδειασε το μυαλο μου και δε θυμαμαι λεπτομερειες σχετικες με αδειες και με ποινες

Ποσες ειναι οι κανονικες και οι τιμιτικες κτλ

Επισης δε θυμαμαι διαφορες σχετικα με κρατηση, φυλακη, στερηση κτλ

Για εξηγηστε μου λιγο

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες phanispal

Παίζει βύσμα αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος...

Αυτό με την έξοδο πχ κάθε πότε μπορεί έχεις? Κάθε μερα? 1 φορά την βδομάδα?

Τώρα αυτό που μου είπες με τον ύπνο με τρέλανες... Δηλαδή μόνο 2-3 ώρες ΚΑΘΕ μέρα? Και 1000 καμψεις?

Μου φαίνεται πολύ τραγικό...

Aμα σου σπασουν το "πολιτικό" μυαλο και γινεις ρομποτ τα καταφερνεις.

Ολα στο μυαλο ειναι αλλα και αν γουσταρεις.

Δημοσ.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω δε θες ν' αναφέρεις συγκεκριμένη μονάδα. Τουλάχιστον παίζει να είσαι αμφίβιος, ορεινός, αλεξίπτωτα ή πεζοναύτης; :Ρ

Έξοδο θα έχεις ανάλογα με το πώς θα σας πηγαίνει από άποψη υπηρεσιών. Αν έχει κόσμο η μονάδα, θα σας πηγαίνει καλά, αν είστε όσοι και οι υπηρεσίες, δε θα βγαίνετε, ή θα βγαίνετε αραιά και που.

Για τον ύπνο, κοίτα να δεις πώς πάει.

Κατ' αρχάς στις Ειδικές Δυνάμεις απαγορεύεται ο μεσημεριανός ύπνος, είτε έχεις υπηρεσία, είτε όχι.

Το βράδυ έχει κατάκλιση συνήθως στις 23:00, και εγερτήριο στις 06:00, οπότε θεωρητικά μέσα σε εκείνες τις ώρες υπάρχει χρόνος για ύπνο.

Αν έχεις υπηρεσία και είσαι πρώτο νούμερο, θα είσαι 00:00-02:00 και μετά θα μπορείς να κοιμηθείς μέχρι το εγερτήριο. Αλλά, μέχρι να σε άλλαξει το δεύτερο νούμερο, να γυρίσεις και να παραδόσεις το όπλο, να βγάλεις άρβυλα κ.λπ., περνάει κάποιος χρόνος, οπότε 02:00 μπαμ, δεν παίζει να ξαπλώσεις.

Βάλε και ότι θα έχεις πάλι υπηρεσία στις 06:00, άρα λογικά θα πρέπει να έχεις ξυπνήσει κάποια λεπτά πιο πριν, να έχεις ξυριστεί κιόλας γιατί μετά δεν παίζει να προλάβεις, πάμε στις 3 ώρες και κάτι λεπτά ύπνου, θεωρητικά συνεχόμενου, αν δεν ξυπνάς εύκολα όταν θα σηκώνονται/επιστρέφουν τα άλλα νούμερα.

Βάλε και 1 ώρα το πολύ μεταξύ 23:00-00:00 στην καλύτερη, αν μπορέσεις να κοιμηθείς σε αυτό το διάστημα, που δύσκολο γιατί όλο και κάποιος θα μιλάει ή θα κάνει φασαρία ή κάτι τέτοιο.

Αν είσαι δεύτερο νούμερο (γερμανικό), θα μπορείς να κοιμηθείς μεταξύ 23:00-02:00 και 04:00-06:00, πάλι με τα χασίματα χρόνου που ανέφερα παραπάνω.

Αν είσαι τρίτο νούμερο, θα μπορείς να κοιμηθείς 00:00-04:00, αφού 04:00-06:00 θα έχεις υπηρεσία. Όχι 23:00-04:00, αφού λόγω τρίτου νούμερου θα έχεις υπηρεσία 21:00-00:00 από πριν.

Αν είσαι άτομο που κοιμάται και όρθιο που λέει ο λόγος, μια χαρά. Αν κοιμάσαι δύσκολα και ξυπνάς με το παραμικρό όπως εγώ, πακέτο.

Αν δεν έχεις υπηρεσία, άρα λογικά θα έχεις έξοδο, θεωρητικά θα κοιμηθείς σερί, εκτός κι αν πέσεις στο παρακάτω σενάριο.

Επίσης, συνυπολόγισε ότι κατά τη διάρκεια του ΤΠΕΝ παίζει να μπαίνουν οι εκπαιδευτές τη νύχτα στο θάλαμο ενώ κοιμάστε, και να σας ρίχνουν για κάμψεις, ή να έχετε συναγερμούς.

Οι 1000 κάμψεις ακούγονται πολλές, αλλά δεν είναι δύσκολο, αν σκεφτείς ότι απ' το πρωί θα σε ρίχνουν για το παραμικρό. Εμείς τσιμπούσαμε ακόμα και πριν το φαΐ, τρώγαμε με βρώμικα χέρια, και με το που βγαίναμε απ' τα μαγειρία τσιμπούσαμε πάλι. Και πάντα έπεφτες για 50. Όλη την ώρα άκουγες «Πενήντα» και απλά ξεκινούσες.

Παίζει ρόλο βέβαια και σε τι μονάδα θα πέσεις, και ποιος θα είναι διοικητής εκείνο το διάστημα, και τι τηλέφωνα θα έχουν πέσει.

Εγώ ήμουν στη Χίο, Γ' ΜΑΚ, και απ' ό,τι κατάλαβα, ειδικά σε σχέση με Κω και Μυτιλήνη, μας έτρεξαν πολύ περισσότερο.

Δημοσ.

Ειμαι τραγικος γιατι ηρθα σπιτι και αδειασε το μυαλο μου και δε θυμαμαι λεπτομερειες σχετικες με αδειες και με ποινες

Για εξηγηστε μου λιγο

Θα πηξεις πουστόνεο.

• Like 1
Δημοσ.

Στις αναφορές τί κάνουνε;

Φωναζουν να κατσετε σε 2αδες/3αδες και να σβησετε τα τσιγαρα

Φωναζουν ονοματα και φωναζετε "παρων"

Βγαζουν ατομα για καθαριοτητες

Στην μεσημεριανη ανακοινωνουν υπηρεσιες [εστιατορια, θαλαμοφυλακες κτλ]

Ανακοινωνουν αν εχει αλλαξει το προγραμμα, πχ το απογευμα αντι για βημα θα πατε καψιμι να δειτε ενα βιντεο για την οδικη ασφαλεια

Σας λενε και καμια στρατιωτικη φιλοσοφια....

Αυτα

Δημοσ.

Σε ολες αυτες τις ωρες που γραφει αφαιρεσε και 20 λεπτα που ξυπνας πιο πριν για τις υπηρεσιες σου να ντιθείς, πλυθείς να παρεις οπλο να πας στον εξω απο τον αυδμ  να πατε φαλαγκα να ξεκινησει η αλλαγη κτλπ.

Δημοσ.

Για εξηγηστε μου λιγο

Οι κανονικές είναι 3 μέρες για κάθε δίμηνο, δηλαδή 3*5=15 μέρες κανονικής άδειας (ο 9ος μήνας πιάνει για δίμηνο). Προσοχή όμως, γιατί μετά το κέντρο σου δίνουν άδεια και παίρνουν και απ' την κανονική σου.

Τιμητικές παίρνεις ΑΝ σου δώσουν/γράψουν.

Φοιτητικές/Αγροτικές δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν. Αν σου δώσουν όμως, είναι ανάλογα την περίπτωση και την απόσταση της μονάδας απ' τον προορισμό σου.

Κράτηση και φυλακή είναι το ίδιο πράγμα, με τη διαφορά ότι οι φυλακές προστίθενται, και αν ξεπεράσεις τις 20 λένε ότι υπηρετείς παραπάνω.

Στη στέρηση εξόδου δε βγαίνεις όταν είναι να έχεις έξοδο. Π.χ. αν πάρεις 3 ΣΕΞ και σε πάει 1-1, δε θα βγεις για 6 μέρες, αφού οι μέρες που έχεις υπηρεσία δε μετράνε. Αν σε πάει 3 μέσα 1 έξω, δε θα βγεις για 12 μέρες κ.ο.κ..

Νομίζω όμως ότι δε μπορείς να κάτσεις μέσα για πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών, τον οποίο δε θυμάμαι τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Οι κανονικές είναι 3 μέρες για κάθε δίμηνο, δηλαδή 3*5=15 μέρες κανονικής άδειας (ο 9ος μήνας πιάνει για δίμηνο). Προσοχή όμως, γιατί μετά το κέντρο σου δίνουν άδεια και παίρνουν και απ' την κανονική σου.

Τιμητικές παίρνεις ΑΝ σου δώσουν/γράψουν.

Φοιτητικές/Αγροτικές δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν. Αν σου δώσουν όμως, είναι ανάλογα την περίπτωση και την απόσταση της μονάδας απ' τον προορισμό σου.

Κράτηση και φυλακή είναι το ίδιο πράγμα, με τη διαφορά ότι οι φυλακές προστίθενται, και αν ξεπεράσεις τις 20 λένε ότι υπηρετείς παραπάνω.

Στη στέρηση εξόδου δε βγαίνεις όταν είναι να έχεις έξοδο. Π.χ. αν πάρεις 3 ΣΕΞ και σε πάει 1-1, δε θα βγεις για 6 μέρες, αφού οι μέρες που έχεις υπηρεσία δε μετράνε. Αν σε πάει 3 μέσα 1 έξω, δε θα βγεις για 12 μέρες κ.ο.κ..

Νομίζω όμως ότι δε μπορείς να κάτσεις μέσα για πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών, τον οποίο δε θυμάμαι τώρα.

Τιμιτικες ειναι επισης καμια 15αρια συνολο ή και παραπανω αν θυμαμαι καλα?

Η αδεια απολυσεως, ποσο ειναι? Ειναι ξεχωριστη κατηγορια ή περνει μερες απο την κανονικη?

Αδεια για Χριστουγεννα/Πασχα τι παιζει? Κι αυτες αλλη κατηγορια, η περνουν απο κανονικη?

ΟΚ με τις φυλακες, με τις κρατησεις τι γινετε δηλαδη? Προστιθενται?

Δημοσ.

Τιμιτικες ειναι επισης καμια 15αρια συνολο ή και παραπανω αν θυμαμαι καλα?

Η αδεια απολυσεως, ποσο ειναι? Ειναι ξεχωριστη κατηγορια ή περνει μερες απο την κανονικη?

Αδεια για Χριστουγεννα/Πασχα τι παιζει? Κι αυτες αλλη κατηγορια, η περνουν απο κανονικη?

ΟΚ με τις φυλακες, με τις κρατησεις τι γινετε δηλαδη? Προστιθενται?

Aδεια απολυσεως ειναι οσες μερες σου εχουν μεινει και δεν τις εχουν δωσει ακομα, ετσι ξερω εγω τωρα σε κατι βυσματιες υπεγραφαν οι ανωτεροι 20 μερες και ας μην ειχαν υπόλοιπο και την κοπάναγαν.

Χριστουγεννα παιζουν 2 group ενας θα κανει χριστουγεννα μεσα και ο αλλος πρωτοχρονια. Τα ιδια με πασχα.

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομίζω πως υπάρχει όριο στις τιμητικές.

Άδεια απολύσεως δεν υφίσταται. Παλιότερα δεν ξέρω, ίσως έπαιζε. Πλέον, πριν την απόλυση, απλά κολλάνε ό,τι άδεια τους έχει μείνει (κανονική και τιμητική). Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι άλλο.

Αλλά κι αυτό έγκειται στην εκάστοτε μονάδα. Π.χ. στη μονάδα απ' όπου απολύθηκα, δεν προβλεπόταν να πάρεις άδεια πριν απολυθείς. Μας υποχρέωναν να τις πάρουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας εκεί, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο τέλος με τις υπηρεσίες.

Άδεια Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα, ναι, υφίσταται. Ανακοινώνεται ένα διάστημα πριν πότε θα ξεκινήσουν τα γκρουπ και πόσες μέρες θα είναι. Όχι, δεν παίρνουν απ' την κανονική.

Οι κρατήσεις δεν προστίθενται. Θεωρητικά και κάθε μέρα να έχεις κράτηση, δεν υπηρετείς παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρά δίνουν άδειες απολύσεως... ανάλογα που είσαι βέβαια και τι ανάγκες έχει η μονάδα. εγώ πήρα τουλάχιστον 10 μέρες επιπλέον. τώρα πως την ονομάζουν δεν ξέρω, αλλά δεν με ένοιαζε κιόλας όταν ήρθε η ώρα :P

Δημοσ.

Επίσημα δεν υπάρχει άδεια απολύσεως, αν δε σου έχει μείνει κανονική, είναι όλη τιμητική απλά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...