Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

review για το μεσολογγι (μπήκα σεπτεμβρη).

στελεχη: γενικα δεν εχεις προβλημα αν δεν εισαι ζωο. ενας λοχος είναι γενικα πιο μπροστα απ τους αλλους. δλδ χωρις σεντονια sleeping bag, καθαριοτητες ολη την ωρα, κρεβατια στρωμενα πενα, τήρηση ωραρίου (αλλιως έχει πρηξαρχιδιασμα) γενικα απαιτουν περισσοτερη πειθαρχία. είδα άλλους λοχους ναναι στα παπαρια τους όλα. το αν ειναι καλο η κακο αυτο ειναι στον καθενα. το ποιος λοχος είναι θα το καταλάβετε μονοι σας αν σας τύχει :P καψώνια 0.

εγκαταστασεις: τα κτήρια είναι παλιά, αλλα δεν είναι τοσο τραγικά οκ. επίσης παρτε πολύμπριζο κοντα οπωσδήποτε. καλυτερα απαυτα με καλώδιο θα βολεψει καλυτερα. μεγαλο + για μενα οτι χρεωσαν στον καθενα κουταλοπίρουνο την 2-3 μερα, αν και μπορεις να φερεις και απ το σπιτι σου.

φαγητο: σε γενικές γραμμές καλο. λίγες ήτανε οι μέρες που θα μπορουσες να πεις οτι ητανε λιγο, προφανως 2-3 μέρες δεν τρωγότανε (λυσσα στο αλατι, αψητο κτλ). αρκετες φορες μπορουσες να φας και 2η φορα. πρωινο, προγευμα (σαντουιτσ με λουκανικο, σταφιδοψωμο, κρουασαν αναλογα τη μερα), μεσημεριανο, βραδινο.

εκπαιδευση: λίγα πραγματα, μη μπειτε και φανταστείτε ουαου τι θα κανουμε, βασικά πραγματα, 4 φορες πεδίο βολής, 2 μερα 2 νύχτα, μια φορα βολή. 3 μέτρα ερμπινγκ σύνολο, 3 πρωινα τρέξιμο γυμναστική,

εμενα οταν μπήκα δε με ψαξανε καν. :P

όποιος θελει τιποτα αλλο ρωταει.

• Like 2
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστούμε andreapaog, έτσι κι αλλιώς όλα τα κέντρα λίγο-πολύ τα ίδια είναι.

Δεν έχουν όλοι βύσμα να κάνουν ζωάρα.

Του είπες αν είναι σίγουρος αν θέλει να πάει στρατό. Ενώ θα έπρεπε να ήξερες οτι τα πτυχία κατα την κατάταξη, "ακυρώνονται" αυτόματα για όλους ακόμα και αν έχουν παραδώσει το καλύτερο πτυχίο απ' το καλύτερο πανεπιστήμιο. Δεν θα μπορούσε ο ίδιος να κάνει κάτι παραπάνω δηλαδή. Και ναι, και εκεί ακόμα στον τομέα της ειδικότητας το "πτυχίο" σου είναι πάντα το βύσμα σου.

Δημοσ.

Καλημέρες παιδιά,

Μπήκα χτες στο stratologia.gr και είδα οτι παρουσιάζομαι Νοέμβρη στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και ειδικά αναφέρει : Έχετε επιλεγεί Εφοδιασμου Μεταφορών !

Τι είναι αυτο ρε παιδές ; Απο αναζητηση που εκανα χτες ολη μερα είδα οτι απο σπαρτη βγαινουν μάγειρες , σιτιστες, αρτοποιοί κλπ ..

Εγω είμαι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ του Πολυτεχνείου , πώς με στείλανε εκει ; Τι σόι ειδικότητα μπορώ να πάρω απο εκει σχετική με το αντικείμενο μου ;

Να σας πω την αλήθεια περίμενα να δω κανένα Ερευνας και Πληροφορικής και ψιλοφρίκαρα.. γιατί όλοι μου οι γνωστοί εκει πήγαν σε παλαιότερες εσσο

Όποιος ξέρει να μου πει και γενικά τι παίζει στη Σπάρτη θα ήμουν ευγνώμων .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Λολ..

Επίσης, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει ειδικότητα του μάγειρα.

Φυσικά και υπάρχει ειδικότητα μάγειρας και χαρτί/πιστοποίηση ξεχωριστό παίρνεις και εδώ που θα λέμε είναι η μόνη χρήσιμη ειδικότητα στις μέρες μας και η μόνη που πραγματικά έχει νόημα και εφαρμογή στο στρατό.

Όλες οι άλλες είναι στο 99% των περιπτώσεων απλοί τίτλοι

Δημοσ.

Εγω είμαι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ του Πολυτεχνείου , πώς με στείλανε εκει ; Τι σόι ειδικότητα μπορώ να πάρω απο εκει σχετική με το αντικείμενο μου ;

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Για ΚΕΠΒ Θήβα ξέρει κανένας τίποτα;

ΖΩΑΡΑ σε σημείο που θα βαρεθείς τη ζωή σου από την απραξία. Εγκαταστάσεις αν είσαι 3η-4η μοίρα είναι πολύ καλές. Η 3η έχει και αίθουσα υπολογιστών, δεν ξέρω αν λειτουργεί τώρα αλλά τον περσινό Σεπτέμβρη που ήμουν εγώ λειτουργούσε. Οι άλλες 2 μοίρες είναι πολύ κακές, κοτέτσια σε σχέση με τις 3 και 4. Από φαγητό μια έτσι μια αλλιώς τα πράγματα τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Από εκπαίδευση σχεδόν τίποτα. Μόνο αναφορές 4 φορές τη μέρα ελάχιστο.

Δημοσ.

• Like 3
Δημοσ.

υπηρεσία Φύλακας Τουαλέτας, !!!!

φυλακα ντουζιερας να βαλουνε , σε εμας ηταν καποιος-καποιοι που χεζανε στις ντουζιερες! ρε παιδια ακομα και ο λοχαγος ειχε πει σε αρκετες αναφορες : «με πληροφορησανε ειναι καποιοι που αφοδευουνε ή κοινως χεζουνε στις ντουζιερες » ...!! πωπωω ειπαμε να τρολλαρει καποιος αλλα οχι ετσι !  (κεεμ σπαρτης 308 , θυμαστε -αν ειναι καμια σειρουλα ή κοντοσειρι- ειναι καποιος που δεν εχει φαει; που δεν εχει μιλησει με τους δικους του;  στην αναφορα απο τον αυδμ τωρα :P )

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια μία ερώτηση για όσους έχουν πάει ειδικές δυνάμεις. Πριν 2 μέρες ορκίστηκα στο ΚΕΕΔ

και περιμένω την Τετάρτη να μάθω και την μετάθεση.

Θα ήθελα να μάθω, όταν μπαίνουμε στις μονάδες είμαστε 1 μήνα σερί μέσα μέχρι να τελειώσουν τα ΠΕΝ ή
υπάρχει κάποια έξοδος-επισκεπτήριο και αν ναι είναι κάποια στανταρ μέρα;

Ρωτάω για να ξέρω πόσα πράγματα θα πάρω μαζί μου καθώς δεν ξέρω αν θα έχω τη δυνατότητα να μου
φέρνουνε απ' έξω.(Η μήπως γίνεται να πηγαίνω στην πύλη και να τα παίρνω; )

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

φυλακα ντουζιερας να βαλουνε , σε εμας ηταν καποιος-καποιοι που χεζανε στις ντουζιερες! ρε παιδια ακομα και ο λοχαγος ειχε πει σε αρκετες αναφορες : «με πληροφορησανε ειναι καποιοι που αφοδευουνε ή κοινως χεζουνε στις ντουζιερες » ...!! πωπωω ειπαμε να τρολλαρει καποιος αλλα οχι ετσι !  (κεεμ σπαρτης 308 , θυμαστε -αν ειναι καμια σειρουλα ή κοντοσειρι- ειναι καποιος που δεν εχει φαει; που δεν εχει μιλησει με τους δικους του;  στην αναφορα απο τον αυδμ τωρα :P )

Ρε φίλε δεν ξέρω τι μάστιγα είναι αυτή σε όλα τα στρατόπεδα... Πραγματικά δεν έχω ακούσει ένα στρατόπεδο που να μην έχει γίνει αυτό (και στο κέντρο μου είχε συμβεί). Πόσα αρρωστημένα μυαλά υπάρχουν πια που σκέφτονται την ίδια μαλακία;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια μία ερώτηση για όσους έχουν πάει ειδικές δυνάμεις. Πριν 2 μέρες ορκίστηκα στο ΚΕΕΔ

και περιμένω την Τετάρτη να μάθω και την μετάθεση.

Θα ήθελα να μάθω, όταν μπαίνουμε στις μονάδες είμαστε 1 μήνα σερί μέσα μέχρι να τελειώσουν τα ΠΕΝ ή

υπάρχει κάποια έξοδος-επισκεπτήριο και αν ναι είναι κάποια στανταρ μέρα;

Ρωτάω για να ξέρω πόσα πράγματα θα πάρω μαζί μου καθώς δεν ξέρω αν θα έχω τη δυνατότητα να μου

φέρνουνε απ' έξω.(Η μήπως γίνεται να πηγαίνω στην πύλη και να τα παίρνω; )

Ευχαριστώ!

Όταν μπήκα εγώ (σειρά 317), το ΤΠΕΝ διαρκούσε 4 εβδομάδες, και το κέντρο 3 εβδομάδες (18 μέρες έκατσα εγώ, αφού είχα μπει Δευτέρα και η ορκομωσία γίνεται πάντα Παρασκευή).

Ενώ ήμουν μέσα, αυτό άλλαξε κι έγινε 3 εβδομάδες ΤΠΕΝ και 4 εβδομάδες κέντρο. Πλέον δεν ξέρω πόσο είναι, υποθέτω όμως πως δεν έχει αλλάξει ξανά.

Anyway, στη μονάδα θα κάτσεις όσο διαρκεί το ΤΠΕΝ, και μετά δικαιούσαι τιμητική άδεια μπερέ (αν τον πάρεις φυσικά), η οποία είναι συνήθως 4 μέρες. Το αν θα την πάρετε αμέσως μετά τον μπερέ, δεν είναι σίγουρο. Σε μένα έκατσε να πέσει ακριβώς πάνω στο γκρουπ των Χριστουγέννων, οπότε προστέθηκαν μ' εκείνες.

Κατά τη διάρκεια του ΤΠΕΝ, εκτός κι αν έχεις πέσει σε μονάδα με εμπλοκή, θα έχεις εξόδους, κατά τις οποίες θα επιστρέφεις στο στρατόπεδο το βράδυ, εκτός κι αν έχεις σπίτι εκεί κοντά, και παίρνεις διανυκτέρευση.

Μαζί σου θα πάρεις τόσα πράγματα, όσα θα χρειαστείς για όσο θα διαρκέσει το ΤΠΕΝ. Συνήθως οι μονάδες έχουν πλυντήριο, αλλά και να μην έχουν, στις κοντινές πόλεις θα βρεις.

Αν υπάρχει δυνατότητα να σου φέρει κάποιος κάτι στην πύλη, φυσικά και μπορείς να συνεννοηθείς να το παραλάβεις, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Είσαι σίγουρος όμως ότι θα πας κάπου που θα έχεις γνωστό για να σου φέρει κάτι στην πύλη;

Δημοσ.

Όταν μπήκα εγώ (σειρά 317), το ΤΠΕΝ διαρκούσε 4 εβδομάδες, και το κέντρο 3 εβδομάδες (18 μέρες έκατσα εγώ, αφού είχα μπει Δευτέρα και η ορκομωσία γίνεται πάντα Παρασκευή).

Ενώ ήμουν μέσα, αυτό άλλαξε κι έγινε 3 εβδομάδες ΤΠΕΝ και 4 εβδομάδες κέντρο. Πλέον δεν ξέρω πόσο είναι, υποθέτω όμως πως δεν έχει αλλάξει ξανά.

Anyway, στη μονάδα θα κάτσεις όσο διαρκεί το ΤΠΕΝ, και μετά δικαιούσαι τιμητική άδεια μπερέ (αν τον πάρεις φυσικά), η οποία είναι συνήθως 4 μέρες. Το αν θα την πάρετε αμέσως μετά τον μπερέ, δεν είναι σίγουρο. Σε μένα έκατσε να πέσει ακριβώς πάνω στο γκρουπ των Χριστουγέννων, οπότε προστέθηκαν μ' εκείνες.

Κατά τη διάρκεια του ΤΠΕΝ, εκτός κι αν έχεις πέσει σε μονάδα με εμπλοκή, θα έχεις εξόδους, κατά τις οποίες θα επιστρέφεις στο στρατόπεδο το βράδυ, εκτός κι αν έχεις σπίτι εκεί κοντά, και παίρνεις διανυκτέρευση.

Μαζί σου θα πάρεις τόσα πράγματα, όσα θα χρειαστείς για όσο θα διαρκέσει το ΤΠΕΝ. Συνήθως οι μονάδες έχουν πλυντήριο, αλλά και να μην έχουν, στις κοντινές πόλεις θα βρεις.

Αν υπάρχει δυνατότητα να σου φέρει κάποιος κάτι στην πύλη, φυσικά και μπορείς να συνεννοηθείς να το παραλάβεις, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Είσαι σίγουρος όμως ότι θα πας κάπου που θα έχεις γνωστό για να σου φέρει κάτι στην πύλη;

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Απ' ότι άκουσα τώρα στην μονάδα είναι 1 εβδομάδα προσαρμογής και 3 εβδομάδες ΠΕΝ για να πάρεις τον μπερέ.

Τώρα όσο για την μονάδα δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά πιστεύω πως θα είναι κοντά στον τόπο διαμονής μου. Οπότε

δεν θέλω να πάρω όλα τα πράγματα γιατί θα γίνει ένας πανικός στην τσάντα και θα με καθυστερεί να βρω κάτι που θα

χρειάζομαι σε κάποιες φάσεις, όπως γινόταν και στο ΚΕΕΔ.

Μιας και τα πέρασες μπορείς να μου πεις με τον ύπνο εκεί τι παίζει? Υπάρχει περίπτωση να βγάλω μέρες με 1-2 ώρες

ύπνου? Καμιά άλλη ιδιαίτερη δυσκολία? Η καμιά συμβουλή?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...