Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά εγω δεν σας πιστεύω οτι ρίχνουν όλμους οι στρατιώτες και κάτι παιδιά που ήμασταν μαζί στην μονάδα και πήγαν σε άσκηση και έριξαν όλμους και κουφάθηκαν 2 μέρες ούτε αυτούς τους πιστεύω. Ούτε και σένα που είπες οτι είχες ειδικότητα. Ο Tilemaxx νομίζω έχει δίκιο.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είπε ο I3 άοπλο και απαλλαγμένος απ' τα πάντα, Τέζας (κατα δική του δήλωση). Εσύ λοιπόν εννοείται οτι αποκλείεται να είχες ιδία πείρα...

Δημοσ.

Όχι δεν κουβάλησα όλμους εγώ στις αποθήκες. Είχα βγεί απο κώλο γι'αυτό μου λένε κάτσε να μας κοιτάς. Επίσης αν και θα ήθελα πάρα πολύ δεν ήμουν άοπλος

Δημοσ.

Χαιρετώ, έχω το εξής θέμα σχετικά με το στρατό. Στην εξεταστική του Σεπτέμβρη τελείωσα τις σπουδές μου (περιμένω ακόμα ένα μάθημα που σίγουρα έχω περάσει). Όταν είχα πάρει αναβολή, θυμάμαι ότι μου είχαν δώσει ως το 2019, τώρα που παίρνω πτυχίο υπάρχει η περίπτωση να με καλέσουν στρατό αυτόματα; Η αναβολή θα συνεχίσει να ισχύει ως το 2019 ή διακόπτεται με τη μια με το τέλος των σπουδών;

Έχω αγχωθεί πολύ με τα του στρατού γιατί δεν θέλω να πάω τώρα, ετοιμάζω δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό και ξένη γλώσσα. Γνωρίζετε τι παίζει;

Δημοσ.

Χαιρετώ, έχω το εξής θέμα σχετικά με το στρατό. Στην εξεταστική του Σεπτέμβρη τελείωσα τις σπουδές μου (περιμένω ακόμα ένα μάθημα που σίγουρα έχω περάσει). Όταν είχα πάρει αναβολή, θυμάμαι ότι μου είχαν δώσει ως το 2019, τώρα που παίρνω πτυχίο υπάρχει η περίπτωση να με καλέσουν στρατό αυτόματα; Η αναβολή θα συνεχίσει να ισχύει ως το 2019 ή διακόπτεται με τη μια με το τέλος των σπουδών;

Έχω αγχωθεί πολύ με τα του στρατού γιατί δεν θέλω να πάω τώρα, ετοιμάζω δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό και ξένη γλώσσα. Γνωρίζετε τι παίζει;

η αναβολη πρεπει να κοπει απο εσενα οταν παρεις πτυχιο μην το αφησεις ετσι γιατι θα εχεις προβλημα μετα , κανονικα κοβεις αυτη και ζητας αν δικαιουσε νεα αναβολη για το 2ο πτυχιο η για μεταπτυχιακο.

Δημοσ.

η αναβολη πρεπει να κοπει απο εσενα οταν παρεις πτυχιο μην το αφησεις ετσι γιατι θα εχεις προβλημα μετα , κανονικα κοβεις αυτη και ζητας αν δικαιουσε νεα αναβολη για το 2ο πτυχιο η για μεταπτυχιακο.

Δεν δινονται πλέον νέες αναβολές ούτε για δεύτερο πτυχίο ούτε μεταπτυχιακό, κρατάς την αρχική που πήρες και την διακόβεις όποτε θέλεις.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά θέλουν να δουν το πτυχίο μετά ή βεβαίωση σπουδών (αν δεν έχεις πτυχίο ακόμα). Απλά θέλουν να δουν ότι δεν μπήκες σε μια σχολή για να πάρεις μέχρι τα 28 αναβολή και μετά την παράτησες...

Δημοσ.

Δεν δινονται πλέον νέες αναβολές ούτε για δεύτερο πτυχίο ούτε μεταπτυχιακό, κρατάς την αρχική που πήρες και την διακόβεις όποτε θέλεις.

α ναι δεν το ηξερα , απλα παλια επεφταν βροχη τα προστιμα για κακη χρηση αναβολης για αυτο το ειπα.

Δημοσ.

α ναι δεν το ηξερα , απλα παλια επεφταν βροχη τα προστιμα για κακη χρηση αναβολης για αυτο το ειπα.

Ναι έχει αλλάξει αυτό από το 2002-03, τότε έπρεπε αμέσως μετά το τέλος των σπουδών να διακόψεις για να πας αλλιώς υπήρχε πρόβλημα, τώρα το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι αν δεν τελειώσεις την σχολή σου σύντομα και παραμείνεις φοιτητής μέχρι το τέλος ή σχεδόν το τέλος της αναβολής, και όταν πας στρατολογία για να διακόψεις αναβολή κοιτάνε κάτι βεβαιώσεις για να δούνε αν δήλωνες μαθήματα ή δεν παρακολουθούσες καθόλου την σχολή, αν ήσουν στην περίπτωση που δεν δήλωνες τίποτα έχεις πρόβλημα. Καλό είναι πάντως να διακοπεί σύντομα η αναβολή για παν ενδεχόμενο.

Δημοσ.

Παλιά θα εννοείς τον προηγούμενο αιώνα φαντάζομαι ... Πλέον εχουν αλλάξει τα πραγματα. Και λιποτάκτης να βγεις σήμερα, θεωρητικά και μόνο αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Πρακτικά τίποτα.

Δημοσ.

Ναι έχει αλλάξει αυτό από το 2002-03, τότε έπρεπε αμέσως μετά το τέλος των σπουδών να διακόψεις για να πας αλλιώς υπήρχε πρόβλημα, τώρα το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι αν δεν τελειώσεις την σχολή σου σύντομα και παραμείνεις φοιτητής μέχρι το τέλος ή σχεδόν το τέλος της αναβολής, και όταν πας στρατολογία για να διακόψεις αναβολή κοιτάνε κάτι βεβαιώσεις για να δούνε αν δήλωνες μαθήματα ή δεν παρακολουθούσες καθόλου την σχολή, αν ήσουν στην περίπτωση που δεν δήλωνες τίποτα έχεις πρόβλημα. Καλό είναι πάντως να διακοπεί σύντομα η αναβολή για παν ενδεχόμενο.

οχι ρε αφου εγω το 2011 φεβρουαριο  πηρα πτυχιο αφησα το μαιο να ληξει η αναβολη και ιουνιο που πηγα μου εριξαν προστιμο

Παλιά θα εννοείς τον προηγούμενο αιώνα φαντάζομαι ... Πλέον εχουν αλλάξει τα πραγματα. Και λιποτάκτης να βγεις σήμερα, θεωρητικά και μόνο αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Πρακτικά τίποτα.

τελευταια φορα που πηγα σε στρατολογικο γραφειο ηταν καλοκαιρι 2013 και δεν τα ειδα και τοσο χαλαρα τα πραγματα.

Δημοσ.

Πλέον εχουν αλλάξει τα πραγματα. Και λιποτάκτης να βγεις σήμερα, θεωρητικά και μόνο αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Πρακτικά τίποτα.

Ωραίες συμβουλές δίνεις και εσύ, η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Τώρα, μόλις κάποιος εντοπίζεται ως ανυπότακτος, μηνύεται και ταυτόχρονα στέλνεται στην Εφορία του απόφαση καταβολής 6.000 ευρώ, τα οποία μπορεί να πληρώσει στο Δημόσιο Ταμείο, είτε πριν, είτε μετά τη θητεία.

Σε ό,τι αφορά τη λιποταξία υπηρετούντων στρατευμένων, το πρόστιμο καθορίζεται σε 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας και συνολικά μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό κάθε μέρα λιποταξίας θα κοστίζει 33 ευρώ πέραν όλων των άλλων συνεπειών, πειθαρχικών και ποινικών.

http://www.ekirikas.com/76196/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...