qsis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 @sl κοίτα στις βυσματομονάδες αυτά υπάρχουν και σε μας ήταν και σχετικά δίκαια τα πράγματα αν συγκρίνω με άλλες περιπτώσεις που ξέρω, έχω υπάρξει και σε αρκετά πιο τέντα μονάδα εκτός αθήνας (αν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και πολύ πιο δύσκολα στρατόπεδα ) και εκεί είχα άλλα θέματα, εκεί μέτραγαν οι ντόπιοι και το γλείψιμο στους αμέσως ανώτερους σου που μπορούσαν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη κι εγώ δε τα πήγαινα ποτέ καλά με το γλείψιμο, οπότε είχα τα θέματά μου (μαζί με ένα θέμα υγείας που μου έσκασε τότε και μου είχε σπάσει τα νεύρα) προσωπικά έκανα αγώνα να πάω Αθήνα (κατέθεσα χαρτιά σε κάθε μονάδα που περνούσα γιατί από το κέντρό "χάνονταν" και δεν πήγαιναν ποτέ) και το είχα πάρει πολύ προσωπικά να πάρω τη μετάθεση που έπρεπε να πάρω βάση νόμου να πάρω μετά πήγα να ξεκινήσω και αγώνα για το 8μηνο, αλλά στο πρώτο γράψιμο που έφαγα ένιωθα ήδη πολύ ενοχλημένος από τη γραφειοκρατία -άσε που έπρεπε να στέλνω και τον πατέρα μου για εξετάσεις ξανά στην επιτροπή απαλλαγών*- και έκατσα και τον ένα μήνα παραπάνω..) και να σου πω την αλήθεια δε το μετάνιωσα ναι κάποιοι το γαμούσαν τελείως και περνούσαν λάδι εις βάρος των υπολοίπων ναι κάποιοι δεν έκαναν τίποτα γενικώς και ήταν ψιλοφαντάσματα αλλά, το ότι ήταν παιδική χαρά, το ότι κάθε 2-3 μέρες πήγαινα σπίτι μου, κοιμόμουν στο κρεβάτι μου, έκανα μπάνιο σαν άνθρωπος και έβλεπα κοπέλα και φίλους για μένα ήταν ανεκτίμητο, οπότε από ένα σημείο και μετά έπαψα να ασχολούμαι με το τι κάνουν οι άλλοι και απλά πέρασε ο χρόνος. είχα και ένα σχετικά ενδιαφέρον πόστο μετά από κάνα 2μηνο στο στρδο και τα πρωινά ήμουν στο κόσμο μου (ούτε αναφορά δε πήγαινα), έκανα τις χαλαρές υπηρεσιούλες και είχα κάτι να περιμένω στην έξοδό μου, όχι να πάω στη ντόπια σάπια καφετέρια και να γίνω ντίρλα μπας και ξεχαστώ * να πω σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις του πατέρα μου για το 8μηνο, ότι σε άνθρωπο με >67% αναπηρία καρκινοπαθή συνταξιούχο (λόγω ηλικίας/ενσήμων, όχι αναπηρική) με χαρτί από τη νομαρχία σε ισχύ για την αναπηρία του και την ανικανότητα να εργαστεί, ο ένδοξος ΕΣ μου έριχνε άκυρο γιατί ναι μεν αναγνώριζε ότι είναι >67% ανάπηρος, αλλά δε τον θεωρούσε ανίκανο προς εργασία (το συνταξιούχο, χωρίς στομάχι..) , οπότε με βάση αυτό δεν έγινε δεκτή η αίτησή μου για μειωμένη θητεία. η άλλη επιτροπή για τις μεταθέσεις που είχα στειλει τα χαρτιά μου πιο πριν (και με τη τρίτη κατάφεραν να φτάσουν) , μου πέρασε τη μετάθεση απλά με το χαρτί, αλλά η απαλλαγών όχι παρά το ότι ήταν ευγενέστατοι και καθυσυχαστικοί με τον πατέρα μου ελλαδάρα ftw... για τα παραπάνω πάντως έχω πολύ πιο κακή άποψη για το στρατό και τη γραφειοκρατία του από ότι μπορείς να φανταστείς
Star_Light Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 @Zaknafein μολις με το καλο πάρω το σπαθί θα δεις οτι το νοημα μπορει να αλλαξει σε καποιες περιπτώσεις. Τα κακως κειμενα αλλαζουν απο τους αξιωματικους αλλα θέλει αγώνα.
qsis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 αν είσαι σε σχολή αξιωματικών και σκέφτεσαι έτσι θα φτάσεις το πολύ μέχρι συνταγματάρχης (ή τον ανάλογο βαθμό) και θα θεωρείσαι πάντα το στραβόξυλο του στρατοπέδου που θα τρως κατάρες από όλους (αν είσαι υπαξιωματικός τα συλληπητηρία μου για το χώσιμό που θα φας, καλύτερα σκέτος καραβανάς) ήμουν σε γραφείο με έναν τέτοιο συνταγματάρχη (του οποίου οι συμμαθητές είχαν ήδη γίνει ταξίαρχοι και ίσως στρατηγοί δεν είμαι βέβαιος γιατί πλησίαζαν οι κρίσεις εκείνη την εποχή) και κάθε μέρα μια ανθυπολοχαγίνα που είχαμε εκεί και ήταν μαζί του χρόνια του έριχνε κατάρες για τις 20Φ που τις είχε ρίξει σε υπηρεσία (επειδή δεν έβαζε παντού υπογραφές ενώ είχε βγει για έφοδο) πριν σχεδόν 10 χρόνια ο τύπος καθόταν και μάζευε και έλεγχε τα βιβλία εφόδων κάθε πρωί στα πιο νιάτα του που έκανε ακόμα υπηρεσίες.. και τελικά τι κατάλαβε; τον σιχαίνονταν όλοι.. κι εγώ δηλαδή που τον συμπαθούσα όταν σε ανύποπτο χρόνο μου έδωσε 3 μέρες τιμητική για μια δουλειά που είχα κάνει, όταν στο τέλος πήγα να του ζητήσω πήρα τα 3 (και νόμιζα ότι είχα κάνει τη τύχη μου μαζί του) ευτυχώς ο μου έδωσε ο διοικητής μου 9 μέρες και δε ξεφτιλίστηκα τελείως, να χω να λέω ότι κάτι πήρα κι εγώ 2
Star_Light Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Στρατηγοί αποκλειεται γιατι ειναι 4 βαθμοί πάνω απο τον συνταγματάρχη. Ταξιαρχος ειναι ένας βαθμος παραπάνω. Οποτε μαλλον αυτο θα εννοεις. Ε και σιγα τωρα ενας βαθμος πιο πάνω. Κοιταξε να δεις το θεμα με τις υπογραφές ειναι σημαντικό. Διοτι αμα δεν έχεις την προσοχή σου σε αυτη τη χαρτούρα μπορει να βρεθεις μπλεγμένος. Δεν ξέρω αν αξιζε 20Φ αλλα μια παρατήρηση να ειναι πιο προσεκτική την άξιζε τουλάχιστον για αρχή. Πρεπει να προσέχεις που και τι υπογράφεις διοτι αν γινει ένα σημαντικό συμβάν ή ενα ατυχημα ολα αυτα να ξέρεις οτι στο δικαστήριο ειναι αποδεικτικά στοιχεια , οποτε ασχετα αν θα τον εβριζαν ή θα του εριχναν κατάρες ο συγκεκριμένος έκανε απλα την δουλειά του. ΕΔΕ μπορει να γινει για πλάκα και αμα δεν εισαι καλυμένος να την φάς άσχημα οποτε κοιτάζεις να καλυπτεσαι πρωτα και εσυ και η ομάδα σου και ας σε έχουν στις κατάρες δεν πειραζει στη τελικη μερικοι ποτε δεν ειναι ευχαριστημένοι. Πρεπει να συνηθισεις να ζεις με αυτο. 1
qsis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 συνταγματάρχες γίνονται όλοι εκτός αν παραιτηθούν ή γίνει καμιά χοντρή βλακεία και τους στείλουν για ταξίαρχος και πάνω το θες ένα ψιλοβύσμα έχω μια ισχυρή εντύπωση, αν δε κάνεις τα δικά σου και το αφήσεις να κυλάει μόνο του ταξίαρχος δε πας (εν ενεργεία, όχι να αποστρατευτείς ταξίαρχος) δε ξέρω με τους γιατρούς τι παίζει γιατί αυτούς δε τους αποστρατεύουν και έτσι απλά μετά είναι υποστράτηγος, αντιστράτηγος, στρατηγός , αλλά στη πράξη όλους τους φωνάζουν στρατηγούς ειδικά οι κατώτεροι τους ,το έχω ζήσει live για αυτό είπα στρατηγοί, προφανώς εννοώ υποστράτηγο κι εγώ μια φορά που χρειάστηκε να απευθυνθώ σε υποστράτηγο, τον είπα στρατηγό, δεν του έβαλα το -υπό μπροστά, ξέρω γω άμα τα παιρνε, δεν ψήθηκα να δοκιμάσω και στρατάρχη και στρατηλάτη και μέγα αλέξανδρο τον έλεγα άμα λάχει , έκανα ότι είχα δει να κάνουν και οι άλλοι να φύγει από μπροστά μου και να μην τον ξαναδώ τέλοσπάντων αυτός που θα γίνει συνταγματάρχης και δε θα πάει πιο πάνω, ενώ οι συμμαθητές του θα ανεβαίνουν, μάλλον κάτι έχει κάνει λάθος με τα pr του και λογικά δε θα του αρέσει βέβαια παίζουν και άλλα ρόλο, όπως το πόσα σχολεία έχεις περάσει, τι πτυχία από ΑΕΙ έχεις αυτός που πάει για σπαθιά και αστέρια τα κυνηγάει αυτά γιατί θέλει και τα προσόντα (πχ είχα έναν Ανχη ένα φεγγάρι που είχε βγάλει ΟΔΕ ΠΑΠΕΙ, αλλά τελικά έφυγε πρόωρα για να τσιμπήσει το χοντρό εφάπαξ όσο ακόμα είχε λεφτά το ταμείο τους, γιατί αν περίμενε να φτάσει συντάξιμη ηλικία θα έπαιρνε τα 3 μιας και τους τα κόβουν όλα) διαφορετικά απλά αράζεις πας μέχρι σχης και βγαίνεις συνταξούλα γράφοντάς τους όλους ΕΔΕ μπορει να γινει για πλάκα και αμα δεν εισαι καλυμένος να την φάς άσχημα οποτε κοιτάζεις να καλυπτεσαι πρωτα και εσυ και η ομάδα σου και ας σε έχουν στις κατάρες δεν πειραζει στη τελικη μερικοι ποτε δεν ειναι ευχαριστημένοι. Πρεπει να συνηθισεις να ζεις με αυτο. καλά τη συγκεκριμένη δε την ένοιαζαν όλα αυτά , την έτσουξε που έμεινε σχεδόν ένα μήνα απλήρωτη 2
NickTG Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 ο στρατος ειναι μια καλή ευκαιρια να προετοιμαστεί κάποιος ως προς την προσωπικότητα και το στυλ του για τις δουλειες του μετά. 8
redhotstef Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Για να γινεις υπο-αντι-(σκετο)στρατηγος δεν θελει βυσμα... Θελει να εισαι μπλεγμενος στην πολιτικη ζωη, στα κομματα και την εκαστοτε κυβερνηση. Το ακουσα οταν υπηρετουσα, στην ΑΣΔΥΣ.. https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=PW4nVNelO4jo-gbe0IDgBg&gws_rd=ssl#q=%CE%B1%CF%83%CE%B4%CF%85%CF%83
Star_Light Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Για να γινεις υπο-αντι-(σκετο)στρατηγος δεν θελει βυσμα... Θελει να εισαι μπλεγμενος στην πολιτικη ζωη, στα κομματα και την εκαστοτε κυβερνηση. Το ακουσα οταν υπηρετουσα, στην ΑΣΔΥΣ.. https://www.google.gr/?gfe_rd=cr&ei=PW4nVNelO4jo-gbe0IDgBg&gws_rd=ssl#q=%CE%B1%CF%83%CE%B4%CF%85%CF%83 Μερικές δεξιώσεις λιγοτερες φιλε μου. Και τι έγινε το προτιμω απο το να μην κάνεις πραγματικό κουμάντο στην περιοχη σου. Εσύ έλαβες εκπαιδευση στρατιωτική εσυ ξέρεις το ποστο σου. Εσυ θα δώσεις τις προτάσεις εσυ θα εφαρμοσεις την τάξη. Και οποιος θέλει ας βρεθει αντιμέτωπος. Δεν υπάρχουν μονο φιλοι σε αυτη τη ζωη υπάρχουν και εχθροί. Mε το να κρυβεσαι δεν κερδιζεις κάτι. Λήξις.
Tilemaxx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ό αδερφός μου έχει μπεί απο Σεπτέμβρη και εγώ όπως είπα μπαίνω τον άλλο μήνα. Εκεί που παρουσιάστηκε του είπαν οτι εγώ σαν μεγαλύτερος θα κάνω ένα μήνα λιγότερο, αλλά εγώ του είπα οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί δεν είμαστε τρίτεκνοι/πολύτεκνοι. Παίζει κάτι τέτοιο ή δεν θα κατάλαβε καλά;
panos2171 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Aν είστε 2 αδέρφια είναι 9μηνη η θητεία αν είστε 3-5 8μηνη και από 6 και πάνω 6μηνη. Οπότε μάλλον λάθος κατάλαβε. Αυτό που νομίζω όμως είναι πως μπορείτε να είστε στην ίδια πόλη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 κάτι πήρε το μάτι μου ότι ο ένας μπορεί να δικαιούται κατ' εξαίρεση μετάθεση, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...
qsis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Σε πολύτεκνη οικογένεια μήπως ισχύει αυτό; Επίσης αυτό που θυμάμαι είναι ότι σε πολύτεκνη το 8μηνο το δικαιούται ο μεγάλος γιος, αν αυτός δε το έχει πάρει ή δεν έχει πάει στρατό δε περνάει στο μικρότερο
Tilemaxx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Ο νόμος λέει οτι σε περίπτωση συνυπηρέτησης ο μεγαλύτερος αδερφός έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει στον τόπο κατοικίας του και ΑΝ θέλει το παραχωρεί στον μικρότερο. Βέβαια με βύσμα μπορούν να υπηρετήσουν και οι δύο κάπου κοντά, αλλά λέμε τι είναι επίσημο τώρα. Για 8μηνο δεν νομίζω ούτε εγώ οτι ισχύει για 2 αδέρφια.
Tilemaxx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 WTF??? Τώρα που κοίταξα στο site της Στρατολογίας λέει οτι δεν έχω προγραμματιστεί με την ΕΣΣΟ που ακολουθεί, ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες έλεγε οτι είμαι κανονικά με την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου. Λάθος ή παίζει κάτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις