Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αν κανένας είχε βύσμα θα έπερνες μετάθεση για την άκρη του κόσμου.

Τι λε ρε μεγάλε σοβαρά? επειδη κάποιος ειναι απαράδεκτος στρατιώτης και δεν συμμορφώνεται θα έτρωγα εγω μετάθεση? ξέρεις υπάρχουν και οι προσφυγές στα στρατιωτικά δικαστηρια που εκει βρισκεις το δικιο σου δεν ειμαστε ιδιωτικές επιχειρησεις που ο κάθε ενας κάνει οτι γουστάρει χωρις να δινει λογο. Το πιο πιθανο θα ηταν να έβαζε σε εκεινον χέρι το βυσμα του ή να τον επαιρνε απο εκει (πραγμα πολυ οκ για μενα αφου δεν θα ηθελα ουτε να τον βλεπω αμα ηταν απαράδεκτος). 

Βασικά εγω θα ασχολιομουν απο την πρώτη μέρα με ολους και θα τους το ελεγα κιολας να ειναι τυπικοί για να μην υπάρξουν προβληματα και στεναχώριες. Οι καλες εξηγησεις κάνουν τους καλά εξηγημένους. ;)

Aμα το διατάξει η πατριδα εγω θα την επαιρνα την μετάθεση αλλα οχι επειδη το αποφασισε ο στρατιώτης που ήρθε στο ξαφνικο εκει. Γελάει ο κοσμος.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο βύσμα κερδίζει!

Αυτό γίνεται στις μεταθέσεις κληρωτών/ΔΕΑ. Το να πάρει κάποιος το βύσμα του και να του πει να στείλει στέλεχος οπουδήποτε δεν παίζει με την καμία. Ποιος θα ρισκάρει να ορίσει μια άκυρη μετάθεση επειδή έτυχε να έχει κάποια σχέση με ένα κακομαθημένο; 

Οι μεταθέσεις στελεχών δεν έχουν καμία σχέση με των άλλων.

Δημοσ.

Αυτό γίνεται στις μεταθέσεις κληρωτών/ΔΕΑ. Το να πάρει κάποιος το βύσμα του και να του πει να στείλει στέλεχος οπουδήποτε δεν παίζει με την καμία. Ποιος θα ρισκάρει να ορίσει μια άκυρη μετάθεση επειδή έτυχε να έχει κάποια σχέση με ένα κακομαθημένο; 

Το ποινολογιο θα έπαιρνε φωτιά για οσους ήταν απαράδεκτοι και προκλητικοι. Θα το έκανα και νομο αυτο με το ονομα μου :D Και μετάθεση να έπαιρνα τα ιδια θα γινόντουσαν και στο άλλο μέρος. Θα με απέλυαν? γιατι? επειδη κάνω την δουλεια μου? χεχεχε  :P

Δημοσ.

Τι λε ρε μεγάλε σοβαρά? επειδη κάποιος ειναι απαράδεκτος στρατιώτης και δεν συμμορφώνεται θα έτρωγα εγω μετάθεση? ξέρεις υπάρχουν και οι προσφυγές στα στρατιωτικά δικαστηρια που εκει βρισκεις το δικιο σου δεν ειμαστε ιδιωτικές επιχειρησεις που ο κάθε ενας κάνει οτι γουστάρει χωρις να δινει λογο. Το πιο πιθανο θα ηταν να έβαζε σε εκεινον χέρι το βυσμα του ή να τον επαιρνε απο εκει (πραγμα πολυ οκ για μενα αφου δεν θα ηθελα ουτε να τον βλεπω αμα ηταν απαράδεκτος). 

Βασικά εγω θα ασχολιομουν απο την πρώτη μέρα με ολους και θα τους το ελεγα κιολας να ειναι τυπικοί για να μην υπάρξουν προβληματα και στεναχώριες. Οι καλες εξηγησεις κάνουν τους καλά εξηγημένους. ;)

Aμα το διατάξει η πατριδα εγω θα την επαιρνα την μετάθεση αλλα οχι επειδη το αποφασισε ο στρατιώτης που ήρθε στο ξαφνικο εκει. Γελάει ο κοσμος.

Ποτέ δεν ξέρεις, δηλαδή θα διακινδύνευες να γίνει καμιά μαλακία απο το να τον κλάσεις;

Δημοσ.

Ποτέ δεν ξέρεις, δηλαδή θα διακινδύνευες να γίνει καμιά μαλακία απο το να τον κλάσεις;

Ναι θα το διακινδυνέψω.Και δεν υπάρχει μλκια .... ο στρατιώτης πρεπει να ειναι εντάξει στα καθηκοντα του. Για αυτο ελέγχεται. Δεν ξέρει τα καθηκοντά του? πηγε μέσα. Τα ξέρει και δεν τα εφαρμοζει σωστα? πηγε μέσα κτλπ. Αυριο μεθαυριο στην ζωη του θα του αναθέσουν μια θέση ειναι δυνατον να μην γνωριζει τα καθηκοντα της θέσης του? ο στρατος ειναι μια καλή ευκαιρια να προετοιμαστεί κάποιος ως προς την προσωπικότητα και το στυλ του για τις δουλειες του μετά. Ετσι πιστευω εγω και ετσι θα το έκανα. 

Δεν ξέρει να εφαρμοσει τα καθηκοντα του? ζητησε βοηθεια απο τον αμεσως επομενο ιεραρχικά προισταμενο του? οχι γιατι?ντρεπεται? κτλπ κτλπ. Δεν αισθανεται καλα? ενημερωσε? ζήτησε να πάει στο θεραπευτηριο? κτλπ κτλπ. 

Ειναι αγυάλιστος? και βρώμικος? γιατι? αυριο μεθαυριο σε μια συνέντευξη έτσι θα πάει?  που σε μερικές εταιρειες έχουν την απαιτηση να κοβεσαι αμα ο κομπος της γραβάτας δεν ειναι σωστος? ειναι που δεν καταλαβαινες Silverage εσυ γιατι ξυριζομαστε κάθε μέρα. Αυτα στην ιδιωτική τα δέχεσαι αλλα στο στρατο σε χαλάνε. M αρεσει που ειστε αντικειμενικοί.

Τεσπα θα περνούσαμε ωραία :P έχω και ορεξη οποτε ολα καλά.

Δημοσ.

εγω σιγουρα ξερω εναν μονιμο που εβαλε βυζμα για να παει καπου και αφου πηγε μαλλωνε με το αλλο βυζμα γιατι εβαλε μεγαλυτερο βυζμα να του φαει τη θεση.

Το βυζμα του βυζματος γινεται και εκει

Δημοσ.

Αν ήμουν εγω ΑΦ δεν θα ήταν. Γιατι άμα περνούσα και τον έβλεπα να ψλάρει θα τον έχωνα μέσα και ας επαιρνε το βυσμα του μετά να τον σβήσει.

Εδω που ηρθες θα εισαι προβλεπομενος οσο καιρο μεινεις. Ειδικα αμα ηταν βρώμικος ο θάλαμος και ακαταστατος.

Άμα ο διοικητής δε θέλει να ρίχνει καμπάνες θα του εκλανες τα 3, ειδικά αν ήσουν από άλλη μονάδα.

Μάλλον δεν έχεις ιδέα πόσοι που βγάζουν κόσμο αναφερόμενο τρώνε τελικά άκυρο

Σε τέτοιες περιπτώσεις δε μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός αν το θέμα γραφτεί βιβλίο επόπτη και πάει στο διοικητή ή στρατοπεδάρχη του στρατοπέδου και πέσει η καμπάνα από ψηλά.

Άμα είχες να κάνεις με άτομα που γνώριζαν τη κατάσταση και σε έγραφαν επιδεικτικά, απλά θα έκανες κι εσύ το χαζό στο τέλος, γιατί δε νομίζω να τολμούσες να ενοχλούσες ταγματάρχη ή αντισυνταγματάρχη.

• Like 1
Δημοσ.

Άνετα θα ενοχλούσα. Και θα τον ενημέρωνα για την κατάσταση που επικρατεί. Ποιον θα υποστηριζε ο διοικητης εσενα? γιατι για να μην τον μεταθέσει το βυσμα σου? βαζω στοιχημα ο διοικητης θα μου έλεγε κάνε οτι νομιζεις και γράψε οσους νομιζεις στο ποινολόγιο. Οποτε ή θα γινοσουν σωστός ή θα έτρωγες συνέχεια καμπάνες. 

Δημοσ.

Άνετα θα ενοχλούσα. Και θα τον ενημέρωνα για την κατάσταση που επικρατεί. Ποιον θα υποστηριζε ο διοικητης εσενα? γιατι για να μην τον μεταθέσει το βυσμα σου? βαζω στοιχημα ο διοικητης θα μου έλεγε κάνε οτι νομιζεις και γράψε οσους νομιζεις στο ποινολόγιο. 

δε λέω ότι θα σε έστελε μετάθεση (αυτά είναι γραφικότητες για ταινίες)

απλά αν ήταν τύπος που περιγράφω (δε ρίχνει καμπάνες) θα συνέβαιναν τα εξής 2:

α) θα σου έλεγε ναι ναι έχεις δίκιο και δε θα έκανε τίποτα , εκτός από το να ρίξει καμιά κατσάδα στο φαντάρο για τα μάτια του κόσμου

β) ακραία περίπτωση αν και το έχω δει, θα σου έλεγε ότι το τι θα κάνει με τους φαντάρους του είναι δική του δουλειά και θα σε άδειαζε στελνοντάς σε στο διάλο 

σε κάθε περίπτωση αν δε ρίξει από την αρχή τη καμπάνα μόνος του, το να πας εσύ να του πεις ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του είναι θράσος (ειδικά στη περίπτωση που είσαι πολύ πιο κάτω από αυτόν σε βαθμό) και μπορεί να σε πάρει ο διάλος

επειδή έχω τύχει σε περιπτώσεις που ο διοικητής δε τιμωρούσε τους φαντάρους όταν έβγαιναν αναφερόμενοι σε υπηρεσία, η λύση που είχε ακολουθήσει ένας επόπτης (ίλαρχος, δηλαδή πιο κάτω σε βαθμό από τον ανχη, διοικητή της επιλαρχίας) που είχε βάλει τη μονάδα γενικά στο μάτι γιατί ήξερε ότι στο τέλος την έβγαζαν λάδι, ήταν να πάει το θέμα στο ταξίαρχο του στρατοπέδου, ο οποίος έριξε μια ωραιότατη 20αρα στο συγκεκριμένο φαντάρο (ο οποίος έβλεπε τηλεόραση στο φυλάκιο αντί να είναι έξω να φυλαει ) και από την οποία δε μπορούσε να τον γλιτώσει ο αντισυνταγματάρχης-διοικητής του.

την έκανε κανονικότατα όλη τη φυλακή χωρίς διακοπή ποινής και μετά καθόταν παναγία γιατί οι επόμενες που θα έτρωγε θα ήταν υπηρετήσιμες

αλλά σε γενικές γραμμές αν για τον α ή β λόγο ο διοικητής δεν τιμωρεί δε μπορείς να κάνεις τίποτα

βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις, σαν φαντάρος, οφείλεις να σεβαστείς το διοικητή σου που είναι ελαστικός και δε θες να τον εκθέσεις (ούτε να αλλάξει το χαλαρό κλίμα στη μονάδα, άμα φάει χέσιμο εξ'αιτίας σου) οπότε προσπαθείς να είσαι σχετικά τυπικός, παρόλα αυτά υπάρχουν και οι άνιωθοι που εκμεταλλεύονται τη κατάσταση στο έπακρο και δε σηκώνονται στις αλλαγές ή μαλακίζονται στην υπηρεσία και είναι και θρασείς από πάνω.

αυτοί βέβαια έτσι κι αλλιώς θα ήταν προβληματικοί, απλά σε πιο τέντα μονάδες θα περνούσαν πολύ άσχημα.

σε πιο χαλαρές είναι βασιλιάδες.

• Like 1
Δημοσ.

star_light καλά όλα αύτα, μέχρι να ακούσεις τον λοχαγό ή τον δοίκα να λέει "μάλιστα στρατηγέ/υπουργέ μου" στο τηλ...

• Like 2
Δημοσ.

star_light καλά όλα αύτα, μέχρι να ακούσεις τον λοχαγό ή τον δοίκα να λέει "μάλιστα στρατηγέ/υπουργέ μου" στο τηλ...

καλά ναι ειδικά αν ο δοικάς σου είναι και αυτός χοντρό βύσμα, πάει για πολλά αστέρια και έχει πολλά να χάσει...

όλοι αυτοί για τις δημόσιες σχέσεις ζουν..

εμείς είχαμε ένα τσόγλανο που είχε γερές πλάτες και είχε φτάσει σε σημείο να πετάξει καφέ στα μούτρα του ενός επιλοχά γιατί δε του άρεσε να κάνει υπηρεσίες και ήθελε πσκ έξω να πάει μύκονο..

και ο διοικητής μας μετά προσπαθούσε να τον δικαιολογήσει και μας υποσχόταν όταν γυρίσει (γιατί τελικά πήρε την άδεια -όχι μόνο πσκ, μια βδομάδα- να "ηρεμήσει" ) θα τον τιμωρούσε αυστηρα.. πράγμα που φυσικά δεν έγινε ποτέ

φυσικά όλοι ξέραμε τι έπαιζε με αυτόν μιας και ο δοίκας είχε πει στον άλλο επιλοχά σε ανύποπτο χρόνο για αυτόν μια άλλη φορά που είχε δημιουργήσει θέμα: δε μπορώ να κάνω κάτι γιατί με παίρνει ο τάδε στγος για αυτόν και μου λέει να τον προσέχω..

στο τέλος μας ψιλοέχεσε ομαδικά κι από πάνω επειδή του ζητούσαμε τα ρέστα, αλλά παράλληλα επειδή μάλλον κατάλαβε ότι γινόταν και λίγο μαλάκας (επειδή το μόνο που θέλαμε ήταν ίση αντιμετώπιση στο κάτω κάτω) μας ψιλοκαλόπιανε και λίγο λέγοντας μας ότι εμείς οι άλλοι είμαστε καλά παιδιά και δε δημιουργούμε θέματα όπως μερικοί  και είναι περήφανος που μας έχει.. πούτσες μπλε και θέατρο του παραλόγου 

• Like 2
Δημοσ.

@qsis Κι εγώ έτυχα σε περίπτωση αντίστοιχη(όχι τόσο εξτρίμ βέβαια) και έπεσα πάνω στον υπίλαρχο την ώρα που μιλούσε στο τηλ με το στρατηγό, αηδία σκέτη το σκηνικό, μόνο μέλι δεν έσταζε ο υπλχος (ενώ την προηγούμενη μέρα είχε γίνει παντζάρι από τα νεύρα του με τον φαντάρο) και ο φανταρός φυσικά ούτε 1Κ δεν έφαγε.

Δημοσ.

καλά ναι ειδικά αν ο δοικάς σου είναι και αυτός χοντρό βύσμα, πάει για πολλά αστέρια και έχει πολλά να χάσει...

όλοι αυτοί για τις δημόσιες σχέσεις ζουν..

εμείς είχαμε ένα τσόγλανο που είχε γερές πλάτες και είχε φτάσει σε σημείο να πετάξει καφέ στα μούτρα του ενός επιλοχά γιατί δε του άρεσε να κάνει υπηρεσίες και ήθελε πσκ έξω να πάει μύκονο..

και ο διοικητής μας μετά προσπαθούσε να τον δικαιλογήσει και μας υποσχόταν όταν γυρίσει (γιατί τελικά πήρε την άδεια -όχι μόνο πσκ, μια βδομάδα- να "ηρεμήσει" ) θα τον τιμωρούσε αυστηρα.. πράγμα που φυσικά δεν έγινε ποτέ

φυσικά όλοι ξέραμε τι έπαιζε με αυτόν μιας και ο δοίκας είχε πει στον άλλο επιλοχά σε ανύποπτο χρόνο για αυτόν μια άλλη φορά που είχε δημιουργήσει θέμα: δε μπορώ να κάνω κάτι γιατί με παίρνει ο τάδε στγος για αυτόν και μου λέει να τον προσέχω..

στο τέλος μας ψιλοέχεσε ομαδικά κι από πάνω επειδή του ζητούσαμε τα ρέστα, αλλά παράλληλα επειδή μάλλον κατάλαβε ότι γινόταν και λίγο μαλάκας (επειδή το μόνο που θέλαμε ήταν ίση αντιμετώπιση στο κάτω κάτω) μας ψιλοκαλόπιανε και λίγο λέγοντας μας ότι εμείς οι άλλοι είμαστε καλά παιδιά και δε δημιουργούμε θέματα όπως μερικοί  και είναι περήφανος που μας έχει.. πούτσες μπλε και θέατρο του παραλόγου 

Φιλε μου θα έφευγα απο τέτοια μονάδα θα προσπαθουσα να την κάνω βασικά. Για μενα ειναι αδιανόητα αυτα που περιγράφεις. Θα πηγαινα σε μια πιο τέντα μονάδα. Τωρα καταλαβα γιατι μερικοι έχετε τέτοιες αποψεις για το στρατο. 

Καταρχην το να πετάξει στα μούτρα του καφέ δεν ξερω αν εκτος απο πειθαρχικές ποινές επισύρει και ποινικές πρεπει να συμβουλευτώ τον ΣΠΚ εγω δεν θα το άφηνα έτσι πάντως μπορει να εκανα απευθειας αναφορά και στο ΓΕΣ. Θα συμβουλεύομουν και τον στρατιωτικό δικαστή ή εισαγγελέα. Αν δεν μπορεις να κάτσεις στο στρατο να πάρεις αναβολή και να φυγεις. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...