Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επέτρεψε μου να σχολιάσω οχι για να στραφω εναντίων σου αλλα για να μιλήσω για την πραγματικότητα  και για αυτα που πράγματι ισχύουν στην καθημερινοτητα του Ελ.στρατου.

1ον το τι εζησες εσυ στο στρατο δεν σημαινει οτι παντου ειναι αυτη η καθημερινοτητα.Δεν θα σου κρυψω οτι δεν διαβασα καν αυτα που εγραψες γιατι πανω κατω ξερω τι θα πεις.Και καραβανας να εισαι δεν μπορει να ξερεις το τι ισχυει παντου...Ξεκινωντας απο αυτα ας συνεχισω.

Εχω ενα φιλο ο οποιος ηταν σε κατασταση φυτου δεν εκανε τιποτα μαμ κακα νανι ενεργοποιοταν μονο για καφε και κανα παιχνιδι στο πσ και παλι μαμ κακα νανι.Δεν πηγε στρατο και μεσα σε αυτους τους 9 μηνες δεν εκανε τιποτα απολυτως απλα συνεχισε να ειναι βαρος στην κοινωνια.

Σε αυτο το ατομο δυστηχως ευτυχος παρτο οπως θες, ο στρατος μονο καλο θα εκανε γιατι θα υπηρχε μια ...μημενη ελπιδα να ενεργοποιηθει λιγο και να σηκωθει απο το καναπε που εχει παρει το σχημα του σωματος του

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι φαντασου πως εγω ημουν στους καταδρομεις (ρεντινα) και εχω αυτα τα "παραπονα" για τα χαλια του στρατου.Ουτε που θελω να φανταστω τι μπορει να γινοταν σε αλλα στρατοπεδα πεζικου αεροποριας κτλ....Τι σιγουρο ειναι παντως πως θα ηταν πολυ χειροτερα στο να γινεσε """χαμενο κορμι και τεμπελοσκυλο""".Αυτα σου μαθαινει ο στρατος και σε βαζει να σκεφτεσε οπως και το κρατος.Λουφα - Κλεψια -Τεμπελια - Ωχαδερφισμος - Βισμα και λιγα λεω !

Καταλαβαινω πως λες τα παραπανω αλλα αν ελπιζουμε απο το στρατο να ενεργοποιησει παιδια - φανταρους - πολιτες με την μορφη που εχει τοτε ειμαστε ολοι γελασμενοι.Αυτη την ελπιδα ας την αναζητησουμε αλλου και οχι στον ΑΘΛΙΟ Ελ.στρατο με την μορφη που εχει σημερα τουλαχιστον.Επισης μπορω να πω το τελειως αντιθετο απο αυτο που ηλπιζες.Πως ο στρατος τον εκανε ακομα πιο τεμπελη! 

• Like 2
Δημοσ.

Oύτε στο στρατό θα άλλαζε κάτι από τη στιγμή που έτσι έχει μάθει. Ίσως έκανε κάποια πράγματα επειδή δεν θα μπορούσε να τα αποφύγει (και σίγουρα θα έκανε πολλές προσπάθειες για να τα αποφύγει), μετά τη θητεία όμως θα επέστρεφε θα σε αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει.

Δε νομίζω κάποιος να αλλάζει λόγω στρατού.

Προσωπικά ποτέ δεν έστρωνα το κρεβάτι μου μέχρι και τα 25 που μπήκα στρατό. Φυσικά τα κλασσικά σχόλια γονιών/συγγενών: ''να δω όταν θα πας στρατό τι θα κάνεις''...

2 μήνες σαν ΥΕΑ Α ξέστρωνα/έστρωνα κρεββάτι όποτε ξάπλωνα σε αυτό, γιατί αυτό επέβαλαν οι βητάδες (και όταν λέμε ξέστρωμα εννοούμε τα πάντα, φάκελος/υποφάκελος,κουβέρτες,σεντόνια όλα έξω από το στρώμα), δε μας άφηναν να χρησιμοποιήσουμε υπνόσακους. 2 και 3 φορές το 24ωρο σίγουρα θα ξεστρωνόταν, με το εγερτήριο δε μέσα σε ένα 5λεπτο έπρεπε να το τελειώσεις. Μια φορά έφαγα 24ωρη κράτηση για αδιευθέτητη κλίνη και αυτό γιατί δεν ήμουν στην επιθεώρηση παρών και κάποιος το ξετέντωσε. Συνολικά και τους 4 μήνες ήταν τέντα, ενδιαφερόμουν να είναι άψογο. Αυτή τη στιγμή όπως βλέπω το κρεβάτι μου πάλι μπουρδέλο είναι, οπότε τι άλλαξε? Τίποτα...

Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάποιος χαρακτήρα στο στρατό τη σημερινή εποχή. Από τους 9 μήνες πόσοι είναι καθαρή θητεία? Βάλτε άδειες, βάλτε εξόδους, βάλτε γκρουπάκια ένα 7μηνο μένει, μην πω λιγότερο. Ίσως παλαιότερα να ήταν αλλιώς, πλέον όμως είναι πολύ λίγο το χρονικό διάστημα ώστε να συνηθίσει κάποιος σε κάτι διαφορετικό από αυτό που έμαθε για πολλά χρόνια.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω ενα φιλο ο οποιος ηταν σε κατασταση φυτου δεν εκανε τιποτα μαμ κακα νανι ενεργοποιοταν μονο για καφε και κανα παιχνιδι στο πσ και παλι μαμ κακα νανι.Δεν πηγε στρατο και μεσα σε αυτους τους 9 μηνες δεν εκανε τιποτα απολυτως απλα συνεχισε να ειναι βαρος στην κοινωνια.

Σε αυτο το ατομο δυστηχως ευτυχος παρτο οπως θες, ο στρατος μονο καλο θα εκανε γιατι θα υπηρχε μια ...μημενη ελπιδα να ενεργοποιηθει λιγο και να σηκωθει απο το καναπε που εχει παρει το σχημα του σωματος του

Σιγά μην μεταμορφωνοταν κιολας. Kαλυτερα που δεν πήγε στρατο, θα ήταν βάρος στους άλλους φαντάρους. 

Κάτι παρομοια λένε κάτι τύποι που ειναι μια ζωη αγυμναστοι και θέλουν να πάνε στις ειδ. δυναμεις για να γίνουν τούμπανα :D :D

Δημοσ.

Σιγά μην μεταμορφωνοταν κιολας. Kαλυτερα που δεν πήγε στρατο, θα ήταν βάρος στους άλλους φαντάρους. 

Κάτι παρομοια λένε κάτι τύποι που ειναι μια ζωη αγυμναστοι και θέλουν να πάνε στις ειδ. δυναμεις για να γίνουν τούμπανα :D :D

Γενικοτερα ισχυει αυτο που λες αλλα ειχα ενα συμμαθητη ο οποιος ηταν ο μεγαλυτερος πατσας που ειχα γνωρισει στη ζωη μου.Ο οποιος πηγε ειδικες δυναμεις (δε ξερω με ποια λογικη το αποφασησε αλλα anyways) και οταν γυρισε επειδη απο σωματικη κατασταση 0 ηταν πολυ καλυτερα και ειδε αρκετα αποτελεσματα ξεκινησε τη γυμναστικη και εγινε εντελη τουμπανο.

Μπορει να το εκανε καποια στιγμη κ απο μονος του αλλα το εναυσμα του το εδωσε αυτη του η εμπειρια στην παρουσα φαση.

Δεν συμβαινει συνεχεια αλλα που κ που συμβαινει και αυτο

Δημοσ.

οι τέρμα πατσάδες αδυνατίζουν ευκολα, ένας νορμάλ δεν θα έβλεπε διαφορά ή πιο πιθανο να χαλαγε κιολας. Καλό που αδυνάτισε και άρχισε να γυμναζεται αλλά υπάρχουν και πιο εξυπνοι τρόποι.

• Like 1
Δημοσ.

Mπορεί κάποιος που γνωρίζει με σιγουριά να μου πει πόσες είναι οι μέρες αδείας των ΔΕΑ? Συνολικά, μαζί με ΤΑΠ, τις μέρες μετά το κέντρο και μετά τη Σχολή.

Δημοσ.

Να δηλωσω και εγω παρων σαν ΕΛΔΥΚαριος πλεον. :-D

Πιστευω ειναι αρκετα καλα στο νησι και δεν μετανιωνω που πηγα.Λιγο η ζεστη μας γονατισε μεσα στο κατακαλοκαιρο αλλα κατα τα αλλα κομπλε.Οι εγκαταστασεις ειναι αρκετα καλες,το φαγητο πολυ καλο,πληρωνομαστε στην ωρα μας(273+κατι ψιλα) και γενικα εχουμε μπολικες εξοδους(τωρα με παει 1μεσα-4εξω,μπορει και παραπανω) στις οποιες βγαινεις Λευκωσια,Λαρνακα κλπ και οχι σε κανα χωριουδακι.Βεβαια μετα απο ενα σημειο βαριεσαι και τις παραπανω αλλα whatever.

Το μεγαλο σκησιμο ηταν τους δυο πρωτους μηνες,που ειχαμε τα κλασσικα ΣΠΕΝ,ΕΚΕ ενω στα καπακια με τα ΕΚΕ καναμε προετιμασια για την επισκεψη απο τον γενικο επιθεωρητη του ΓΕΣ.

Τωρα ειμαι Ελλαδα με την δευτερη αδεια και αφου γυρισω μας μενει μονο ενας μηνας στην Κυπρο. B)

Δημοσ.

Mπορεί κάποιος που γνωρίζει με σιγουριά να μου πει πόσες είναι οι μέρες αδείας των ΔΕΑ? Συνολικά, μαζί με ΤΑΠ, τις μέρες μετά το κέντρο και μετά τη Σχολή.

Υπολογίζονται όπως και των φαντάρων δηλαδη

"Όλοι οι οπλίτες  δικαιούνται κανονική άδεια ίση με τον αριθμό των διμήνων που υπηρετούν επί τρία. Δηλαδή για 12μηνη θητεία δικαιούνται συνολικά 18 ημέρες αδείας. "

Εσυ λογικα εισαι στις 21 ημέρες κανονικη, εγώ τοτε είχα πάρει και αρκετές αγροτικες, αν και δεν ημουν αγρότης...ΤΑΠ 2 ημέρες ανα μηνα, λογικα θα εισαι 5 μηνες παραμεθώριο αρα άλλες 10 μερες.

Δημοσ.

Aπορία θα μου μείνει σε ποιο έτος πρέπει να φτάσουμε ώστε να καταλάβουν πως υπάρχουν πιο άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στην εξαφάνιση της βλάστησης από τη χρήση χορτοκοπτικών...

Kαι τι θα κανουν μετα θα κοιτανε τα αστερια?

πρεπει να υπαρχουν μερικες "εργασιες" για να απασχολεισαι

και απο οτι θυμαμαι λιγο πριν φυγω σε αρκετα μεγαλα στρατοπεδα βαζαν καμερες και μερικες σκοπιες τις κλεισανε αλλες τις κρατησανε ενω ειχανε και καμερα αν τις κλεινανε ολες  τι θα κανανε μετα

κατι πρεπει να υπαρχει για να κανεις  εστω και να μην υπαρχει σημαντικος λογος ετσι ειναι τα πραγματα εκει

Δημοσ.

Το κατι πρεπει να κανουν για να μην καθονται εγω μονο στο κεντρο το εζησα στα αλλα δυο στρατοπαιδα εκανα σκοπια με εποπ και ειχα εποπ θαλαμοφυλακα αρκετες φορες γιατι δεν μας φταναν τα ατομα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...