Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. Τι εννοεις με το βρωμα; βρωμικη μοναδα απο αποψη υγιεινης η κατι αλλο; Με το μπαχαλο επισης θες να πεις πως ειναι λιγοτερο προβλεπομενα η κατι τετοιο;

Ειδικοτητα εχει οδηγος, ωστοσο λογω των ξενων γλωσσων και των πτυχειων του, τον ειχαν και γραφεα στη προηγουμενη μοναδα του.

Σαν τοποθετηση γραφει απλα ταγματα ΓΕΣ και τιποτα παραπανω. Υποθετω πως απο εκει θα μπορουσανε να τον στειλουνε σε καποια αλλη μοναδα εντως Αθηνων, θα δειξει ομως.

ναι, ειδικά οι ξένες γλώσσες στο στρατό ειναι πολύτιμες  :D  Το πτυχίο απο τι σχολή ειναι; 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι, ειδικά οι ξένες γλώσσες στο στρατό ειναι πολύτιμες   :D  Το πτυχίο απο τι σχολή ειναι; 

Γεωπονος ειναι, εκανε και δυο ειδικοτητες (και σκοπετα και αγγαρεια..) στη προηγουμενη μοναδα του, δεν τον νοιαζει τοσο τι θα κανει εκει αλλα το πως ειναι η γενικοτερη κατασταση στη μοναδα καθεαυτου.

Δημοσ.

Οποιος γουσταρει παει οποιος δε γουσταρει δεν παει.Αυτο που γραφεις ειναι η αποψη σου και δεν σημαινει οτι ειναι απαραιτητα "σωστη" οχι οτι αυτο σημαινει οτι ειναι η δικια μου.Αλλα ο απολυτος τροπος που γραφεις σε κανει να μην διαφερεις απο τους στρατογαβλους που γραφουν το ακριβως αντιθετο.

Επισης δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες, στους περισσοτερους το να μπουν στοιχιζει αυτο το διαστημμα που χανουν απο τη ζωη τους σε καποιους ισως να κανει κ "καλο".

Οποιος μου πει 1 λογο σοβαρο που αξιζει για να παει καποιος στο στρατο εγω θα γινω αεροπλανοφορο.(αν αρχισετε τις μακακιες του τυπου φευγεις απο το σπιτι σου και κανεις νεους φιλους κτλ δεν συμετεχω καν στην συζητηση)

• Like 2
Δημοσ.

Ο μόνος σοβαρός λόγος για μένα είναι ότι στο στρατό μπορείς να αποκτήσεις απεριόριστη υπομονή που γενικά θα σου φανεί χρήσιμη.

Επίσης μπορεί να φτάσεις πολύ χαμηλά σαν οντότητα (όχι όσο σε μια δουλειά, αλλά άμα είσαι αμαθος είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία)

Κατά τα άλλα κάνεις από τους συνηθισμένους και λογικούς ανθρώπους δε θέλει να πάει, αλλά επειδή θεωρείται υποχρεωτικό, οφείλεις να πας γιατί δεν είναι μαλάκες οι υπόλοιποι.

Σε αυτή τη χώρα ζεις, πρέπει να ακολουθείς τους νόμους της, αν δε σου αρέσει σήκω και φύγε, αν το θεωρείς λάθος προσπάθησε να το αλλάξεις αφού πρώτα κάνεις το καθήκον σου.

Το βρίσκω γενικά λάθος να γκρινιάζει κανείς για κάτι το οποίο σε αντίθεση με άλλους αποφεύγει. (Πχ να γκρινιάζει ο φοροφυγάς για τα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης)

Δυστυχώς αυτή η χώρα δεν είναι σε θέση να έχει επαγγελματικό στρατό, εδώ με το ζόρι μπορεί να έχει κανονικό.

Και να μην έχει καθόλου απλά δε γίνεται, οπότε οι μαλάκες/θύματα όπως θες πες το θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα και να χάσουν κάποιους μήνες από τη ζωή τους κάνοντας λιγότερο ή περισσότερο ανούσια πράγματα.

Κανείς δε θα σου πει μπράβο που πήγες φαντάρος, ούτε κανείς θα παρατηρήσει αν λείψεις, μόνο εσύ θα ξέρεις μέσα σου ότι εκπληρωσες μια υποχρέωση προς τη χώρα σου (όσο άσχημα και αν σε αντιμετωπίζει αυτή) και τους συμπολίτες σου που τράβηξαν το ίδιο λούκι (όσο σιχαμένοι κι αν είναι)

Άμα τα χεις καλά με τον εαυτό σου να γράφεις τους άλλους στα παπάκια σου, απλά μην πας, όμως δε θεωρώ ότι μπορείς να έχεις τις ίδιες απαιτήσεις με τους υπόλοιπους αν δε κανείς ότι και οι υπόλοιποι.

Από ότι κατάλαβα από προηγούμενο ποστ σου πήγες πάντως, οπότε αν είναι έτσι όσο και να γκρινιάζεις εγώ μαζί σου.

Δημοσ.

Επέτρεψε μου να σχολιάσω οχι για να στραφω εναντίων σου αλλα για να μιλήσω για την πραγματικότητα  και για αυτα που πράγματι ισχύουν στην καθημερινοτητα του Ελ.στρατου.

Ο μόνος σοβαρός λόγος για μένα είναι ότι στο στρατό μπορείς να αποκτήσεις απεριόριστη υπομονή που γενικά θα σου φανεί χρήσιμη.

Υπομονη;

Νεύρα και τρελα κακή θα ελεγα και σκαλωμα του μυαλου.Αλλάζει ολη η σκέψη σου και γίνεσαι φυτο.Απο την κουραση και την απεριοριστη βλακεία παυεις να σκέφτεσαι για το τι ειναι σωστο και αν πρεπει να γίνει.Το να εχω υπομονη σε εντολες του τύπου πηγαινετε να καθαρίσετε τα φύλα στο γηπεδο του μπασκετ και εξω απο το Κ.Ψ.Μ τη στιγμή μαλιστα που δεν εχει ουτε χορταράκια για να καθαρίσεις το θεωρω γελοίο τουλαχιστον.(Δ' Μοίρα Καταδρομων αυτα...)Σε περιοδο κρισης η πολεμου θα πρεπει να ξερεις να μαζευεις φυλλα.Το να εχω υπομονη με κάθε καθυστερημενο αγράμματο καραβανα που δίνει εντολές που του έχουν δώσει αλλοι καθυστερημένοι ανώτεροι καραβαναδες για ιδιαίτερη μεταχείριση του γιου του φίλου και του ξαδερφου του τη στιγμή που τοσοι είναι χωρίς βισμα και ουρλιάζουν μεσα και εξω απο το στρατοπεδο σε "δυσκολες" ειδικότητες, νομίζω πως μονο υπομονη δεν μαθαίνεις να κάνεις.Υπομονή για μεταθέσεις απέναντι απο το σπίτι σου τη στιγμή που αλλοι γα%$#%$#νται στα βουνα και τοοοοοσσσαααααααα αλλλλλααααααααααα.....Ωρες θα μπορουσα να γραφω.Ας δουμε πρωτα τι σημαινει υπομονη, αν αξίζει να κάνουμε και μετα να την συγκρινουμε αν με αυτο που συμβαινει στο στρατο σου μαθαινει πραγματι να κανεις υπομονη.Προσωπικά δεν το πιστευω και μου φερνει γελιο οταν ακουω κατι τετοιο.

Επίσης μπορεί να φτάσεις πολύ χαμηλά σαν οντότητα (όχι όσο σε μια δουλειά, αλλά άμα είσαι αμαθος είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία)

Εξαρταται πως το βλεπει κανεις.Η σχεση ανωτερου / κατωτερου σε βαθμο δεν μπορει να παρομιαστει σε καμια περιπτωση με τη σχεση βασιλια / δουλου αλλα να χαρακτηριζεται απο σεβασμο αξιοπρεπεια ομαδικη δουλεια κτλ γιατι στον πολεμο μπορει να σηκωσεις και το οπλο αν ειναι σαν το 99% των ανωτερων και να του γα#%$%$#σεις τα μπρικια.Βεβαια μιλαμε για εντολες-διαταγες απο ποιους ομως και τι ειδους ειναι αυτες;;;Εγω προσωπικα οταν μου ελεγαν καραβαναδες (που πολλες φορες ηταν και μικροτεροι απο εμενα στην ηλικια) να πεσω για καμψεις δεν το εβλεπα σαν ""διαταγη απο ενα σκατιαρη"" αλλα σαν μια ακομα ευκαιρια να κανω γυμναστική πανω στα χαλικια.ΟΜΩΣ η μεγαλη διαφορα είναι οτι σε αυτη τη περιπτωση κανεις κατι,κερδιζεις κατι και δεν πας να μαζεψεις φυλλα σαν μαλακας.Το ιδιο ακριβως ισχυε και για τις διαφορες ασκήσεις που καναμε.ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ κατι ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ δλδ πραγματα που θα ηταν χρήσιμα σε αλλες περιπτώσεις.(Το οχι οσο σε μια δουλεια ειναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ παντως! :) )

Κατά τα άλλα κάνεις από τους συνηθισμένους και λογικούς ανθρώπους δε θέλει να πάει, αλλά επειδή θεωρείται υποχρεωτικό, οφείλεις να πας γιατί δεν είναι μαλάκες οι υπόλοιποι.

Δηλαδη επειδη οι αλλοι ειναι μαλακες πρεπει να γινω και εγω μαλακας;;Ελληνικη νοοτροποια κοπαδιου!!

Αυτος που δεν παει στο στρατο λεγεται ανυποτακτος,

αυτος που πάει πώς λεγεται;;;

Σε αυτή τη χώρα ζεις, πρέπει να ακολουθείς τους νόμους της, αν δε σου αρέσει σήκω και φύγε, αν το θεωρείς λάθος προσπάθησε να το αλλάξεις αφού πρώτα κάνεις το καθήκον σου.

ΟΧΙ δεν μου αρεσει και δεν θα φυγω.Δεν ειναι ασπρο μαυρο αν δεν σου αρεσει σηκω φυγε κτλ.Δεν θα με υποχρεωσουν τα κοπροσκυλα που καταντησαν ετσι την χωρα μου να φυγω.Ναι θα προσπαθησω να αλλαξω οτι μπορω, πριν ομως κανω το "βαφτισμενο καθηκον" που ονομασαν ολοι αυτοι που χρονια τωρα μας κυβερνουν (βλεπε υπουργους αμυνας στη συγκεκριμενη περιπτωση).Καθηκον το ονομασαν αυτοι και εσυ/εμεις το πιστεψαμε απλα.  

Το βρίσκω γενικά λάθος να γκρινιάζει κανείς για κάτι το οποίο σε αντίθεση με άλλους αποφεύγει. (Πχ να γκρινιάζει ο φοροφυγάς για τα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης)

Γιατι δεν λες γκρινιαζει ενας νομοταγης για τα εισπρακτικα μετρα της κυβερνησης;;;Η μηπως πιστευεις πως δεν υπαρχουν αυτοι και οτι πραγματι εχουν δικιο;;

Δυστυχώς αυτή η χώρα δεν είναι σε θέση να έχει επαγγελματικό στρατό, εδώ με το ζόρι μπορεί να έχει κανονικό.

Που το ξέρεις;

Κανείς δε θα σου πει μπράβο που πήγες φαντάρος, ούτε κανείς θα παρατηρήσει αν λείψεις, μόνο εσύ θα ξέρεις μέσα σου ότι εκπληρωσες μια υποχρέωση προς τη χώρα σου (όσο άσχημα και αν σε αντιμετωπίζει αυτή) και τους συμπολίτες σου που τράβηξαν το ίδιο λούκι (όσο σιχαμένοι κι αν είναι)

Υποχρεωση την εχουν βαφτισει, ΔΕΝ ειναι.Κανεις δεν μπορει να σε υποχρεωσει να πας στο στρατο η να φας σημερα φασολακια για παραδειγμα.

Τελος παντων ειναι τεραστια κουβεντα και εχω να πω τοοοσσσααααα και τοοοοσσσσααααα.Αν οι συνθηκες και πολλα αλλα ηταν διαφορετικα στο στρατο θα συμφωνουσα με οσα ειπες ομως δεν ειναι ετσι και νομιζω αν θελεις να εισαι σωστος πολιτης εισαι υποχρεωμενος να μην πας και οχι να πας (επειδη πηγαν τοσοι και τοσοι....στα %$#^^%&$ στο κατω κατω αν πηγαν!! :) τι να τους κανω εγω.).

• Like 1
Δημοσ.

απο τα μεγαλύτερα ψέματα του στρατού ειναι ότι όλοι πάνε. Αν βγάλεις τους ανυποτακτους, αντιρρησίες, Ι5, εικονικές θητείες, αοπλους ελευθερους απο τα πάντα, βύσματαρες, κτλ. ειναι πολυ λίγοι αυτοι που τρώνε το αγγούρι. Και ναι, αυτοι ειναι οι μαλάκες της υποθεσης.

• Like 3
Δημοσ.

ξέχασες και τους τυχερούς, και εγώ Ι1 ήμουν και τα 2/3 της θητείας τα έκανα παίζοντας War Thunder :P αλλα νομίζω συμπεριλαμβάνομαι στους μαλάκες της υπόθεσης :P

Δημοσ.

Αλήθεια πήγατε το πτυχίο σας στο στρατό;

Όπως τα πήγαμε έτσι τα φέραμε πίσω(τα πτυχία μας και τους τίτλους μας).

Οι βυσματίες που έκαναν δουλειά γραφείου σε μας(την "εικονική" και την κατάλληλη για τιμητικές,την κωλοδουλειά που έπαιρναν τα @@ τους την έκαναν τύποι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά) ήταν όλοι απόφοιτοι Γυμνασίου-Λυκείου.

Το μόνο που μετράει είναι το βύσμα,τίποτα άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το πτυχίο μου δε το πήγα, δεν ασχολήθηκα, δεν ήξερα τίποτα, αυτή ήταν η αρχική μου αντιμετώπιση

Παρόλα αυτά στο ένα στρατόπεδο με έβαλαν γραφείο γιατί οι περισσότεροι ήταν τούβλα και ο τύπος ήθελε έναν άνθρωπο που να ξέρει βρε παιδί μου... excel,απεγνωσμένα κιόλας :lol: Όσοι του έστελναν από την επιλαρχία δεν ήξεραν να πληκτρολογούν και τους έδιωχνε μετά από λίγες μέρες και τελικά βγήκε να ψάξει μόνος του.

Στο άλλο στρατόπεδο που δεν έπαιζαν τούβλα το κυνηγούσα μήνες να μπω σε γραφείο και τελικά με έστειλε ο διοικητής όταν αρνήθηκε ένας πιο παλιός από μένα να πάει (προτιμούσε να κόβει χόρτα το παιδί, δικαίωμα του) κι επειδή ήξερε ότι εγώ λύσσαγα.

Ναι υπήρχαν διάφορα φρούτα στα γραφεία, αλλά πολύ συχνά ήθελαν και άτομα να τους βγάλουν δουλειά.

Εγώ πάντως ήμουν από τους λίγους ένοπλους γραφιάδες που ήξερα.

Δημοσ.

Στο άλλο στρατόπεδο που δεν έπαιζαν τούβλα το κυνηγούσα μήνες να μπω σε γραφείο και τελικά με έστειλε ο διοικητής όταν αρνήθηκε ένας πιο παλιός από μένα να πάει (προτιμούσε να κόβει χόρτα το παιδί, δικαίωμα του)

Πιθανοτατα γιατι θα επρεπε να κανει ειδικοτητα + γραφειο + να κοβει χορτα και επελεξε να κανει τα δυο απο τα τρια. Συνηθως την βγαζεις καθαρη αν εισαι ο υπερχρησιμος η ο υπεραχρηστος. Με τους δευτερους να προηγουντε αισθητα.

Δημοσ.

Όχι είχε τελειώσει από εκπαιδεύσεις κτλ, απλά προτιμούσε να είναι σε εξωτερικό χώρο και να κάνει δουλειές (είχε και περισσότερο την ησυχία του εδώ που τα λέμε, ειδικά όταν πήγαινε στην άκρη του θεού και δεν είχε κάποιον πάνω από το κεφάλι του) από το να είναι κλεισμένος σε γραφείο, ενώ εγώ προτιμούσα το αντίθετο.

Δεν έχω θέμα να δουλεύω ούτε απέφευγα τη δουλειά, απλά θέλω να δουλεύω καθιστός.

Είναι και θέμα νοοτροπίας το τι θες και σου ταιριάζει να κάνεις στο κάτω κάτω.

Δημοσ.

Aπορία θα μου μείνει σε ποιο έτος πρέπει να φτάσουμε ώστε να καταλάβουν πως υπάρχουν πιο άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στην εξαφάνιση της βλάστησης από τη χρήση χορτοκοπτικών...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...