Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eσυ εκπληρωμενες θα πεις. το οτι δεν πηγες λογω i5 (4core/4threads)  :-D δεν χρειαζεται να το ξερουν.

παντως δεν με παιρνουν φανταρο πες τους!

Γιατι να μην το πει ρε συ? αφου κάποιοι απο εδω μέσα αισθανονται περήφανοι που θα το πάρουν οπως λένε.

Οποτε εφοσον εισαι περηφανος το λες παντου και χωρις δισταγμο. Οχι 2 μέτρα και 2 σταθμά ;)

Κάνετε λάθος. Αυτό ισχύει στη θεωρία. Στην πράξη ορισμένοι ζητούν απολυτήριο κανονικά. Και αν τους πάς το Intel i5 γιωτόχαρτο νομίζω γράφει πάνω "νόμιμη απαλλαγή" ή κάτι τέτοιο. Και για όσους βιαστούν να πούν οτι αυτό είναι παράνομο κτλ, θα παραφράσω το γνωστό ρητό λέγοντας οτι: εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο ιδιωτικός τομέας. Μην το ψάχνετε. Εκεί όπου οι νόμοι του ελληνικού κράτους απλά δεν τηρούνται απο ΚΑΝΕΝΑΝ εργοδότη.

Στον ιδιωτικο τομέα θα πρέπει να προσέξεις πολυ που θα πάς γιατι παιζει να πετυχεις ατομα πολυ χειροτερα απο οποιαδηποτε άλλο μέρος. Εμεις τους τα είπαμε .... μάλλιασε το δαχτυλο μας να πληκτρολογούμε και να μας χλευάζουν μολις έρθουν αντιμέτωποι ομως θα νιώσουν αυτα που λέγαμε.

Να βλέπεις τωρα ανθρωπους να σου λένε οτι ο μισθος σου θα ειναι 250 ευρω το μηνα για part time και οτι η εκπαιδευση σου δεν θα πληρωθει με τέτοια φυσικότητα και ανεση λες και σου περιγράφουν περιστατικά με γκομενες. Έχουνε ξεφύγει πολυ τα πράγματα. Ο στρατος ειναι ενα ευχαριστο διάλλειμα οποιος πάει να πάει τωρα μπας και ξεχάσει κανενα χρονο οτι υπάρχει κριση.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ποιες δουλειές σας ζήτησαν απολυτήριο;

Όσο για τον ιδιωτικό τομέα είναι σκληρός, αλλά υποτίθεται ότι χτίζεις το μέλλον σου, στο στρατό διαρκώς νιώθεις ότι ταλαιπωρείσαι δίχως αιτία και με τα πράγματα που ασχολείσαι διαρκώς χαζεύεις.

Τώρα αυτό κάποιοι το λένε διακοπές κιόλας..

Δημοσ.

Στον ιδιωτικό τομέα αν ζητήσουν απολυτήριο ίσως το κάνουν για επιβεβαίωση, μήπως τους λέει κάποιος ψέμματα. Τώρα αν δουν ή καταλάβουν το Ι5 δε νομίζω να μην πιστέψουν κάποιον αν τους πει πως το πήρε με βύσμα για μην πάει. Αν το Ι5 ψυχολογικό ισχύει όντως πχ ο καθένας μπορεί να το καταλάβει, δε χρειάζεται να είναι ψυχολόγος.

Το παθολογικό δεν τους ενδιαφέρει.

• Moderators
Δημοσ.

Ποτέ δε μου έχουν ζητησει απολυτηριο στον ιδιωτικο τομεα. Γραφω στο βιογραφικο μου πως ειναι εκπληρωμενες οι στρατιωτικες υποχρεώσεις και that's it.

@sabotaz προσωπικα το ιδιο εφε θα μου εκανε αν σε μια συζήτηση καποιος ελεγε εχω Ι5 και καποιος αλλος ελεγε "έβαλα βυσμα για...". Εξισου αναμενομενα και θεμιτά τα θεωρω και τα δυο στο στρατο. Σε φαση αμα μπορεις να μην πας μην πας, αλλα αμα πρεπει να πας κοιτα να τη βγαλεις λάδι. Προσωπικη αποψη ε.

Δημοσ.

Ποτέ δε μου έχουν ζητησει απολυτηριο στον ιδιωτικο τομεα. Γραφω στο βιογραφικο μου πως ειναι εκπληρωμενες οι στρατιωτικες υποχρεώσεις και that's it.

@sabotaz προσωπικα το ιδιο εφε θα μου εκανε αν σε μια συζήτηση καποιος ελεγε εχω Ι5 και καποιος αλλος ελεγε "έβαλα βυσμα για...". Εξισου αναμενομενα και θεμιτά τα θεωρω και τα δυο στο στρατο. Σε φαση αμα μπορεις να μην πας μην πας, αλλα αμα πρεπει να πας κοιτα να τη βγαλεις λάδι. Προσωπικη αποψη ε.

Απλά οι περισσότεροι το κάνουν πολύ μεγάλο θέμα ενώ δεν είναι! Οι πιο πολλοί δεν αφήνουν και τίποτα σπουδαίο πίσω, που να μην μπορεί να περιμένει με τίποτα 9 μήνες! Απλά δεν θέλουν να πάνε, να "ξεβολευτούν" ας πούμε. Οκ σεβαστό, ο καθένας όπως το σκέφτεται. Υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση βέβαια, κάποιοι πάνε ας πούμε για να "γλιτώσουν", να κερδίσουν λίγο χρόνο για να δουν τι θα κάνουν μετά γιατί είναι άνεργοι ή απελπισμένοι γενικά. Οπότε σκέφτονται ας πάω για να μη ενοχλήσει κανείς τους επόμενους 9 μήνες και βλέπουμε!

Δημοσ.

Θα ειχες πάει εσυ φαντάρος και θα σου έσκαγε ο "εξυπνος" που κατάφερε να τη γλιτώσει και θα το αντιμετώπιζες ως θεμιτο?! :P

Σε ποιες δουλειές σας ζήτησαν απολυτήριο;

Όσο για τον ιδιωτικό τομέα είναι σκληρός, αλλά υποτίθεται ότι χτίζεις το μέλλον σου, στο στρατό διαρκώς νιώθεις ότι ταλαιπωρείσαι δίχως αιτία και με τα πράγματα που ασχολείσαι διαρκώς χαζεύεις.

Τώρα αυτό κάποιοι το λένε διακοπές κιόλας..

Eσυ προσωπικά οπως σε διαβάζω με τις εμπειριες σου απο εκει διακοπές πέρασες. Θα έλεγα τωρα τι μέλλον χτιζεις με τους εργοδοτες στην Ελλάδα αλλα θα προτιμησω να μην ασχοληθω αλλο γιατι οι άνθρωποι έχουν τη πολιτικη τους. Δεν τους ενδιαφέρεις ουτε εσυ ουτε εγω ουτε κανεις άλλος.

Δημοσ.

διακοπές δεν πέρασα γιατί σε καποια θέματα μου βγήκε η παναγία και επειδή δεν ήμουν παρτάκιας και δεν έριχνα τους άλλους σε κάποια πράγματα έτρωγα σκατό ενώ θα μπορούσα να κοιτάω τη πάρτη μου 

στα μόνα που ήμουν πήρως φυγόπονος και δεν ενοχλούσα κανένα ήταν στα θέματα εκπαίδευσης τα οποία ούτε με ενδιαφέρουν, ούτε μου προκαλούν κάποιο ενδιαφέρον μια και δεν ήμουν κάνα πιτσιρίκι όταν μπήκα για να τρέχω πάνω κάτω και να χαίρομαι κιόλας

σίγουρα υπήρξαν και πιο σκληρές θητείες από τη δική μου, όμως από τη μεριά μου και τις υπηρεσίες μου έκανα (οι οποίες ήταν πάρα πολλές και κατά 90% ένοπλες) και πάρα πολλή αγγαρεία έφαγα στη μάπα και όσο μπορούσα βοηθούσα "τη πατρίδα" στα πόστα τα οποία ανέλαβα κατά τη διάρκεια της θητείας μου είτε με το μυαλό μου, είτε με τη δουλειά μου

και από άδειες/εξόδους δεν είχα και πολλά πράγματα. μάλιστα από άδειες και δεδομένου και του πόστου που είχα στο τέλος είχα πάρει ελάχιστα πράγματα, τα λιγότερα από κάθε άλλο που έχω γνωρίσει (καλά για αυτό έφταιγε και ο διευθυντής μου που ήταν παράξενος και καμπάνιαζε και τα στελέχη, μάλλον πρέπει να νιώθω τυχερός που δεν έφαγα κι εγώ καμπάνα) 

απλά ποτέ μου δεν ένιωθα στρατιώτης με τη πλήρη και κανονική έννοια το όρου , ήμουν μόνο στο φαίνεσθαι 

δημόσιος υπάλληλος με παραλλαγή ήμουν που τα απογεύματα/βράδια έσερνα και ένα όπλο μαζί μου καθώς ξεπάγιαζα 

η δουλειά στο ιδιωτικό τομέα σου λέω από πρώτο χέρι ότι είναι σκατά, όμως με το σκατό αυτό θα μπορέσω αύριο να σταθώ στα πόδια μου και να δημιουργήσω δικά μου πράγματα

με το στρατό το μόνο που κέρδισα ήταν άπειρη υπομονή και κάποια σκληραγώγηση (μιας και οι συνθήκες εκεί δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόλοιπη ζωή μου) 

αλλά πέρα από αυτά τίποτα.. δε λέω ότι ήταν χάσιμο χρόνου 100%, ή ότι δεν πήρα μαθήματα από τη θητεία μου, αλλά διακοπές σε καμιά περίπτωση 

και ναι στο τέλος της θητείας μου, αφού φτιάχτηκα προσπαθώντας να χωθώ από δω κι από κει ήμουν βασιλιάς 

πολύ καλύτερα και από μερικά στελέχη και σίγουρα από ότι ειμαι τώρα στον ιδιωτικό τομέα, όμως αυτό δεν έχει σχέση με τη κανονική ζωή.

στη κανονική ζωή τα πράγματα είναι ζόρικα και θέλουν @@ , στο μικρόκοσμο του στρατού εκτός από κάποια επικίνδυνα κομμάτια έχεις το δίκτυ ασφαλείας του δημοσίου, το οποίο έτσι κι αλλιώς δε με αφορά γιατί ποτέ μου δε σκόπευα να χαλάω το μυαλό μου και να γλύφω κατουρημένες ποδιές για να ζω εις βάρος της κοινωνίας 

εντάξει αναγκαίο κακό η θητεία, αλλά μη πάμε και στο άλλο άκρο και τη παρουσιάζουμε ως διακοπές

αν έχεις και τη παραμικρή νοημοσύνη και δεν είσαι τελείως αδιάφορος και το μόνο που βλέπεις εκεί είναι ευκαιρία να ρίξεις με το g3 (δηλαδή μυαλό εφήβου-κάγκουρα) και αρχίσεις και δίνεις σημασία σε πράγματα που μετράνε είναι απλά πονοκέφαλος και άγχος, συν τη σωματική κούραση η οποία από την έλλειψη ύπνου και μόνο είναι ένα μανίκι

δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πιο "καβλωμένοι" αργά ή γρήγορα έτρωγαν τη καμπάνα τους γιατί θα έκαναν τη μαλακία τους, εγώ δεν είχα κάνει ποτέ τη παραμικρή μαλακία γιατί πρόσεχα τι έκανα.

το ότι απέφευγα συγκεκριμένα πράγματα ήταν κάτι που έκανα επειδή με έπαιρνε  (και δεν έριχνα κανένα) και δε θα ερχόταν ποτέ κανείς να μου πει τίποτα.

εμένα με ήθελε πχ ο διοικητής μου στο σπεν να βοηθάω στο ταμείο και τη δοι, όχι να κάνω πυρ και κίνηση.

μαλακία; ίσως, όμως εκεί μπορούσα να προσφέρω καλύτερα τη δεδομένη στιγμή εκεί με έστελνε

• Like 1
Δημοσ.

Κάνετε λάθος. Αυτό ισχύει στη θεωρία. Στην πράξη ορισμένοι ζητούν απολυτήριο κανονικά. Και αν τους πάς το Intel i5 γιωτόχαρτο νομίζω γράφει πάνω "νόμιμη απαλλαγή" ή κάτι τέτοιο. Και για όσους βιαστούν να πούν οτι αυτό είναι παράνομο κτλ, θα παραφράσω το γνωστό ρητό λέγοντας οτι: εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο ιδιωτικός τομέας. Μην το ψάχνετε. Εκεί όπου οι νόμοι του ελληνικού κράτους απλά δεν τηρούνται απο ΚΑΝΕΝΑΝ εργοδότη.

υπάρχουν 2 ειδών πιστοποιητικά, το ένα απλά αν έχεις εκπληρώσει νομιμα τις στρατιωτικές υποχρεώσεις (και η απαλλαγή νομιμη ειναι) αυτο αρκει σε στις περισσότερες θέσεις εργασίας, εκτός απο σωματα ασφαλείας. Το άλλο γράφει που υπηρέτησες, κτλ. εκει φαινεται αν πήρες απαλλαγή, δεν φαινεται όμως τι Ι ήσουν, γιατι ειναι προσωπικό δεδομένο, Ι1/Ι4 το ίδιο.

Εφαγες πορτα απο δουλειές γιατι δεν είχες εκπληρώσει τις στρ. υποχρεώσεις όχι γιατι δεν πήγες στρατό, προσεξε το έχει διαφορά. Aλλωστε οι εργοδότες ξέρουν τι παιζει με τα βύσματα και τις εικονικές θητείες και δεν δίνουν ιδιαιτερη σημασία...

Παλιοτερα το πρώτο πιστοποιητικό το ζητούσαν στην υπηρεσία διαβατηρίων, τον Απρίλιο έβγαλα καινούργιο και δεν με ρώτησαν καν. 

Κατα τα άλλα, αν κάποιος δουλέυει με μισθό και ενσημα στον ιδιωτικό τομέα, σαν καθαριστής ή σεκιουριτάς ειναι σιγουρα καλύτερα απο το να το κάνει στον στρατό για 8€ το μήνα και χωρίς ενσημα ;)

• Moderators
Δημοσ.

Θα ειχες πάει εσυ φαντάρος και θα σου έσκαγε ο "εξυπνος" που κατάφερε να τη γλιτώσει και θα το αντιμετώπιζες ως θεμιτο?! :P

Μα εχω παει στρατο και σε ιδιαίτερο σωμα (π.φ) και μαλιστα για 16 μηνες. Και φυσικα εχει τυχει να γνωρισω ατομα που δεν εχουν παει στρατο. Ε δε μου λεει κατι αυτο, ισα ισα που λεω πως οποιος μπορεί ας το αποφυγει γιατι δεν προσφέρει και κατι ιδιαιτερο.
Δημοσ.

..... μπλα μπλα μπλα ....... 

Καλα εσυ αγορι μου έχεις πολλά θέματα άλυτα. Ο θεος μαζι σου.

Μα εχω παει στρατο και σε ιδιαίτερο σωμα (π.φ) και μαλιστα για 16 μηνες. Και φυσικα εχει τυχει να γνωρισω ατομα που δεν εχουν παει στρατο. Ε δε μου λεει κατι αυτο, ισα ισα που λεω πως οποιος μπορεί ας το αποφυγει γιατι δεν προσφέρει και κατι ιδιαιτερο.

Εμενα μου λέει. Οτι για ολους ειναι αγγαρεια αμα το πάρουμε ετσι αλλα κάποιοι δεν κοιτάνε να καβατζώσουν εις βαρος των άλλων. Αυτος που καβάτζωσε στο στρατο να ξέρεις θα βρει ευκαιρια και στη δουλεια αυριο μεθαυριο να σου πει "α αυτο δεν μου αρεσει ειναι χάσιμο χρονου δεν θελω να το κανω κτλπ κτλπ" τους σιχαινομαι κάτι τέτοιους το λέω στα ισια ειναι φιδια πάνε και κρυβονται για να βγάλεις εσυ τα καστανα απο τη φωτια. Παντως ο ΠΚ έχει στο ειδικο μέρος κάποια άρθρα για αυτος που πάνε να κοροιδεψουν οτι ειναι γιωτάδες ενω δεν ειναι. Εκλημα εξαπάτησης.

• Moderators
Δημοσ.

Καλα εσυ αγορι μου έχεις πολλά θέματα άλυτα. Ο θεος μαζι σου.

Εμενα μου λέει. Οτι για ολους ειναι αγγαρεια αμα το πάρουμε ετσι αλλα κάποιοι δεν κοιτάνε να καβατζώσουν εις βαρος των άλλων. Αυτος που καβάτζωσε στο στρατο να ξέρεις θα βρει ευκαιρια και στη δουλεια αυριο μεθαυριο να σου πει "α αυτο δεν μου αρεσει ειναι χάσιμο χρονου δεν θελω να το κανω κτλπ κτλπ" τους σιχαινομαι κάτι τέτοιους το λέω στα ισια.

Κοιτα αν στη δουλεια πεις πως κατι ειναι χασιμο χρονου και δεν το κανεις, ο εργοδοτης σου θα πει πως εσυ εισαι χασιμο χρημάτων και θα σε στειλει. Ε μια δυο θα προσαρμοστείς αν θεωρησουμε πως καποιος ειναι τοσο χαζος ώστε να μην κανει αυτο για το οποιο πληρωνεται θεωρώντας πως δε θα εχει συνεπεια. Δςν εχει σχέση ο στρατος με ολο αυτο.

Καλα κανεις και τους σιχαινεσαι παντως, αποψεις ανταλλάσουμε δεν σου λεω να ενστερνιστεις τη δικη μου.

Δημοσ.

Εκείνοι να δεις πώς σιχαίνονται τους στρατόκαυλους :Ρ

Δεν ξέρεις τι σημαινει ο ορος που χρησιμοποιεις στην απλη θητεια που κάνεις απλα περπατάς και δεν σε ζοριζει κανενας. Κολλεγιο ειναι αυτο που βιωσες σε συγκριση με τον αληθινο στρατο. Διακοπές εκανες. Αυτη ειναι η αληθεια. 

Δημοσ.

To θεμα με τον στρατο ειναι οτι ενω ειναι υποχρεωτικο, θα επρεπε ολοι λιγο πολυ να ειμαστε τα ιδια εκει μεσα.

Οταν την δευτερη μερα ειναι εναν χοντρουλη να εχει θιχτει και να μιλαει ασχημα σε εναν ανθυπολοχαγο γιατι του εκανε παρατήρηση που δεν φορούσε τα αρβυλα (φοραγε τα γιωτεξ τα ασπρα) και του ελεγε ξερεις ποιος ειμαι εγω; Θες να πέσει τηλεφωνακι απο ΥΕΣ μπροστα σε 5-6 ατομα και τον ξεφτίλισε ετσι, λεω και οπα ρε φιλε ποιος εισαι εσυ; Και μενα θα με γ... δλδ; 

ειπαμε το καναμε τον στρατο σαν τα μουτρα μας ολοι, αλλα συνεχίζουμε να κάνουμε γυφτιές...

Παιζει παντως πολυ κλαψομουνια γενικοτερα, ολοι εχουν ψηλα την μυτη και νομιζουν οτι ειναι καποιοι.

Δημοσ.

Κοιτα αν στη δουλεια πεις πως κατι ειναι χασιμο χρονου και δεν το κανεις, ο εργοδοτης σου θα πει πως εσυ εισαι χασιμο χρημάτων και θα σε στειλει. Ε μια δυο θα προσαρμοστείς αν θεωρησουμε πως καποιος ειναι τοσο χαζος ώστε να μην κανει αυτο για το οποιο πληρωνεται θεωρώντας πως δε θα εχει συνεπεια. Δςν εχει σχέση ο στρατος με ολο αυτο.

Θα βάλει τον συναδελφο του να το κάνει. Παιζει να τον μπαλακώσει. Ειδικα αμα ειναι σε καμια θέση προισταμενου και έχει δυναμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...