Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επίσης από μηχανικό ναύπλιο έρχονταν "έτοιμοι" , θυμάμαι ότι πάντα έψαχνα να βρω τύπο από μηχανικό να μου λύσει το όπλο

Σοβαρα το λες αυτο ή ειρωνικά;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σοβαρα το λες αυτο ή ειρωνικά;

σοβαρά, στη σειρά μου οι του μηχανικού ήταν σιγουράκι ότι θα ήξεραν όλα τα βασικά και μετά έπαιζες λόττο με πεζικάριους

οι ΤΘ , ΠΒ , ΥΠ ,ΥΓ, ΔΒ άντε γεια 

κοίτα αν σκεφτείς είναι λογικό με την οικονομική κρίση και στελέχη με μόλις να τους έχουν πετσοκόψει τους μισθούς και τις 2 βδομάδες+ κάτι ψιλά κέντρο που κάναμε τότε (είχα πέσει στην ιστορικά χαμηλότερη διάρκεια σε κέντρο)  ένα μεγάλο  κεν σαν τον αυλώνα να είναι μπουρδέλο και ένα μικρό και μαζεμένο σα το ναύπλιο τέντα ή τελοσπάντων πιο οργανωμένο 

δε μας έδειχναν τίποτα σου λέω, ούτε τι να κάνουμε με τα ρούχα, ούτε να κάνουμε φακέλους στα κρεβάτια, μετά στις μονάδες έστρωνε το θέμα ,αλλά τα κέντρα ήταν δράμα (από στρατιωτικής άποψης, γιατί από χαβαλέ ήταν μια χαρά) 

εγώ πρώτη φορά αν δε κάνω λάθος ακούμπησα όπλο πάνω σε ένα φυλάκιο για να κάνω υπηρεσία, ούτε το δις οπλίσατε δεν ήξερα, ούτε τη διαδικασία της αναγνώρισης 

για αυτό το λογο είχε ξεκινήσει το σπεν, επειδή όπως γινόταν το θέμα στα κέντρα οι στρατιώτες ήταν τελείως ανεκπαίδευτοι.

στη συνέχεια επανέφεραν το μήνα στα κέντρα, αλλά και πάλι συνέχισαν να έρχονται στουρνάρια οπότε και το σπεν παρέμεινε

στα μεγάλα κέντρα ψεκάστε σκουπίστε είναι

• Like 1
Δημοσ.

Mε θεματα στρατου ειμαι τελειως ασχετος,οποτε θα χρειαστω τα..φωτα σας!!Καπου διαβασα οτι αμα μπεις στρατο στα 18,μπορεις να διαλεξεις αμα θες να μπεις ναυτικο,στρατο ξηρας,αεροπορια.Ισχυει κατι τετοιο;Η δυνατοτητα αυτη υπαρχει και για μεγαλυτερη ηλικια;πχ 25

Δημοσ.

από τότε που σταμάτησε να αναγράφεται το γιώτα στο απολυτήριο, ο αριθμός των Ι5 έχει αυξηθεί κατακόρυφα...αναβολές για πλάκα πλέον

εμείς είχαμε Ι4 κανονικότατο που απλά είχε τάχα πόνο στην μέση για να γλυτώσει τα κρύα όπως είπε από τις σκοπιές...μόνο θαλαμοφυλίκια έκανε στα ζεστα το χρυσό μου

Τι να το κάνεις το Ι5 με την θητεία πλέον 9 μήνες; Να πώ οτι δουλεύεις κάπου σοβαρά και δεν θές να χάσεις τα λεφτά σου, απόλυτα κατανοητό to Ι5. Αλλά π.χ το να μένει κάποιος με τους γονείς του ακόμα, να τα ξύνει όλη μέρα, και να πάρει Ι5 (χωρίς κάποιον ιατρικό λόγο που να συντρέχει απαλλαγή στράτευσης) το θεωρώ απλά υπερβολή. Άσε που μετά στιγματίζεσαι κοινωνικά, και ειδικά στις μικρές κοινωνίες θα έχεις πρόβλημα με τους ιδιώτες κομπλεξικούς εργοδότες (καρα-τσεκαρισμένο). Ή θα βγαίνεις έξω με αντροπαρέα και όλοι θα καλαμπουρίζουν για τη θητεία τους και εσύ θα τους λες οτι πήρες τρελόχαρτο και δεν υπηρέτησες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτύλα imho. Και όσοι λένε το αντίθετο, είναι απλά deniers.

Ξαναλέω, αν δούλευε κάποιος και έπαιρνε Ι5, θα είχε τουλάχιστον την δικαιολογία αυτή και δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Αλλά νισάφι με τους βουτυρομπεμπέδες που παίρνουν γιωτόχαρτα επειδή θα χάσουν την βολεψιά τους μέσα στην άνεση του πατρικού τους.

Και εγώ μπαίνω τον Νοέμβρη αλλά δεν παραπονιέμαι. Ίσα-ίσα που ανυπομονώ να μπώ, να κάνω διακοπές ουσιαστικά και να γνωρίσω κόσμο και καταστάσεις. Άν είναι να είμαι φυγόπονος και ευθυνόφοβος για 9μήνες καθισιού, τότε τι θα κάνω σε μια πιο σοβαρή κατάσταση στην μελλοντική μου ζωή; Εκεί που δεν θα υπάρχουν γιωτόχαρτα και αναβολές...

• Like 6
Δημοσ.

Άσε που μετά στιγματίζεσαι κοινωνικά, 

:lol:  :lol:  :lol:

Ή θα βγαίνεις έξω με αντροπαρέα και όλοι θα καλαμπουρίζουν για τη θητεία τους και εσύ θα τους λες οτι πήρες τρελόχαρτο και δεν υπηρέτησες. 

Αν είναι να χάσεις τέτοιες βαρβάτες συζητήσεις αξίζει τον κόπο!!!

• Like 2
Δημοσ.

Νίκο, προφανώς απ' τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω οτι υπηρέτησες κανονικά. Αλλά επειδή έχω βρεθεί σε παρέες με άτομα Ι5 μέσα, άσε με να ξέρω καλύτερα. Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ του Ι5, όχι όμως για ψύλλου πήδημα. Βασικά είμαι υπέρ της κατάργησης στράτευσης, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ά, επίσης γι' αυτούς που θα βιαστούν να πούν οτι δεν κοιτούν το Ι σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Ο εργοδότης έχει κάθε δικαίωμα να ρωτήσει μέσα στην συνέντευξη περί Ι, άσχετα αν ο υποψήφιος θέλει να απαντήσει ή όχι. Έ, αν λοιπόν δεν απαντήσει (αφού θεωρητικά έχει αυτό το δικαίωμα), ο εργοδότης μετά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Γι' αυτούς που ζούν στην ουτοπία όπου όλοι οι νόμοι τηρούνται κατα γράμμα στην Ελλάδα, ας προσγειωθούν καλύτερα. Η αλήθεια είναι οτι πολλοί εργοδότες όχι μόνο απαιτούν εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, αλλά και πλήρες απολυτήριο ζητούν, με περιοχές κτλ, και Ι φυσικά. Είτε αυτό αρέσει, είτε όχι, έτσι είναι δυστυχώς.

Δημοσ.

Αλλά επειδή έχω βρεθεί σε παρέες με άτομα Ι5 μέσα, άσε με να ξέρω καλύτερα. 

Παντού υπάρχουν προβληματικοί.

Απλά δεν δίνεις σημασία στον κάθε πειραγμένο. 

Δημοσ.

Mε θεματα στρατου ειμαι τελειως ασχετος,οποτε θα χρειαστω τα..φωτα σας!!Καπου διαβασα οτι αμα μπεις στρατο στα 18,μπορεις να διαλεξεις αμα θες να μπεις ναυτικο,στρατο ξηρας,αεροπορια.Ισχυει κατι τετοιο;Η δυνατοτητα αυτη υπαρχει και για μεγαλυτερη ηλικια;πχ 25

Χωρίς βύσμα θα πας στρατό. End of story. Στα 18 που πας στα ΚΕΠ να σε γράψουν στα μητρώα και καλά σε ρωτάνε που προτιμάς να πας αλλά δεν μετρά πουθενά. :-)

Δημοσ.

Παντως τον  Νοεμβρη του 7 που παρουσιαστηκα μεσολλόγγι την δευτερη βρομαδα χρεωθήκαμε κανονικά όπλο, και μετα το λυσιμο δεσιμο και οπλασκήσεις καναμε 2 φορες βολή στο κέντρο. Μετα στον έβρο καναμε 1 βολή στην μοναδα, στην ειδικότητα 2 την βδομαδα για ένα μήνα, και μετα ΛΥΒ ΛΥΒ αετοι κάθε μέρα και κάθε τρίτη νυχτερινή... Στην δευτερη μεταθεση στο νευροκόπι ειχαμε εναν δοικα πολύ μαχιμι που μας εβγαζε για βολές με όλα τα όπλα, κάθε κυριακή μαζι με τους έφεδρους και γινόταν παρτάκι μετα με ψησταριές και κρασάκια. Πανηγύρι κανονικό.

Για τον πούτσο κατάσταση γενικά ο στρατός, αλλά μια φορα πιανεις όπλο στη ζωή σου αν δεν πας για κυνήγι, οπότε so fucking what.

Οι τελευταίες πολύμηνες διακοπές της ζωής σου, τα ζόρια αφού τελειώσει η όλη μαλακία θα σου φαίνονται μια μαλακία και μιση και τσάμπα η γκρίνια και η μιζέρια.

Και φυλάκιο ρε φίλε, τι ζωάρα εκεί... Διπλα στην φύση, κανεναν να σε πρήζει τον ερωτα, σκοπετάκι και μετά κανονικό ξύσιμο...

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς βύσμα θα πας στρατό. End of story. Στα 18 που πας στα ΚΕΠ να σε γράψουν στα μητρώα και καλά σε ρωτάνε που προτιμάς να πας αλλά δεν μετρά πουθενά. :-)

Χμ..Μάλιστα...Δεν με πολύ απασχολεί που θα μπω η αλήθεια είναι,μιας και θέλω να πάω στρατό..Απλως ήθελα να δω αμα ισχυει κάτι τέτοιο ;)
Δημοσ.

από τότε που σταμάτησε να αναγράφεται το γιώτα στο απολυτήριο, ο αριθμός των Ι5 έχει αυξηθεί κατακόρυφα...αναβολές για πλάκα πλέον

αυτο γίνεται πάνω απο 10 χρόνια

Και εγώ μπαίνω τον Νοέμβρη αλλά δεν παραπονιέμαι. Ίσα-ίσα που ανυπομονώ να μπώ, να κάνω διακοπές ουσιαστικά και να γνωρίσω κόσμο και καταστάσεις. Άν είναι να είμαι φυγόπονος και ευθυνόφοβος για 9μήνες καθισιού, τότε τι θα κάνω σε μια πιο σοβαρή κατάσταση στην μελλοντική μου ζωή; Εκεί που δεν θα υπάρχουν γιωτόχαρτα και αναβολές...

καλά εσύ δεν έγραφες ότι έχεις κανονίσει βύσμα απο τώρα;  Δηλ.το να προσκυνάς το κάθε βύσμα για να λες στις αντροπαρέες ότι υπηρέτησες αξίζει τον κόπο; 

Δημοσ.

Αυτό που γράφετε ορισμένοι "τι θα πει η κοινωνία"  για κάποιον που παίρνει Ι5 ξέρω γω, πρέπει να κοπεί. Στ'@ρχίδια μου τι θα πει ο κόσμος, οι φίλοι μου, η μάνα μου, ο πατέρας μου κτλ...

Μάγκες το τι κάνει ο καθένας στη ζωή του είναι δικό του θέμα. Αν θες να πας, θα πας ενώ αν δε θες να πας, δεν πας.

Εγώ διάλεξα το 2ο γιατί θεωρώ το στρατό χάσιμο χρόνου και ουσιαστικά δεν πρόκειτε να μου προσφέρει κάτι. Για να μην βάλω και τα έξοδα στη διάρκεια της θητείας...

• Like 2
Δημοσ.

καλά εσύ δεν έγραφες ότι έχεις κανονίσει βύσμα απο τώρα;  Δηλ.το να προσκυνάς το κάθε βύσμα για να λες στις αντροπαρέες ότι υπηρέτησες αξίζει τον κόπο; 

OΛΟΙ όσοι έχουν άνθρωπο γνωστό, τον βάζουν βύσμα. Μα όλοι. Όσους γνωρίζω απο τον κύκλο μου λίγο-πολυ έχουν βάλει. Ούτε ένας που ήξερε κάποιον δεν σκέφτηκε να ΜΗΝ βάλει. Οπότε αυτό δεν λέει κάτι, ειδικά αν αυτός είναι πολύ γνωστός σου δεν προσκυνάς καν (στην περίπτωση μου). Και δεν μιλάμε τώρα για μέσο της πλάκας (τίποτα δημαρχούληδες ή ταγματάρχούληδες) και μαλακίες.

Απο την στιγμή που έχεις την δυνατότητα να περάσεις καλύτερα το 9μηνο, το κάνεις. Επίσης το βύσμα μπορεί να μπεί κιόλας π.χ για να υπηρετήσεις πιο κοντά στο σπίτι σου, για να γλιτώσεις τα έξοδα της θητείας. Και σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την υπηρέτρια και την λατζιέρα του Ε.Σ.

Απ' τον να πάρεις γιωτόχαρτο και να γίνεις αντικείμενο σχολιασμού απ' τον κάθε κομπλεξάρα, καλύτερα βύσμα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, περνώντας καλύτερα τη θητεία. Έχει διαφορά.

Δημοσ.

Μόνος σου το λες λοιπόν, τα στρατόπεδα δεν είναι όλα ίδια, εσύ δεν πήρες, κάποιοι φίλοι μου δεν πήραν. Εμείς Μεσολόγγι είχαμε όπλο πάνω απο 15 μέρες χρεωμένο και γι'αυτό ξέραμε και όλες τις ασκήσεις οτνα πήγαμε στην μονάδα. Υπήρχαν παλικάρια δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη επ'ώμου

Για δώσε έναν κανόνα ασφαλείας με τα όπλα. 

Δημοσ.

σοβαρά, στη σειρά μου οι του μηχανικού ήταν σιγουράκι ότι θα ήξεραν όλα τα βασικά και μετά έπαιζες λόττο με πεζικάριους

οι ΤΘ , ΠΒ , ΥΠ ,ΥΓ, ΔΒ άντε γεια 

κοίτα αν σκεφτείς είναι λογικό με την οικονομική κρίση και στελέχη με μόλις να τους έχουν πετσοκόψει τους μισθούς και τις 2 βδομάδες+ κάτι ψιλά κέντρο που κάναμε τότε (είχα πέσει στην ιστορικά χαμηλότερη διάρκεια σε κέντρο)  ένα μεγάλο  κεν σαν τον αυλώνα να είναι μπουρδέλο και ένα μικρό και μαζεμένο σα το ναύπλιο τέντα ή τελοσπάντων πιο οργανωμένο 

δε μας έδειχναν τίποτα σου λέω, ούτε τι να κάνουμε με τα ρούχα, ούτε να κάνουμε φακέλους στα κρεβάτια, μετά στις μονάδες έστρωνε το θέμα ,αλλά τα κέντρα ήταν δράμα (από στρατιωτικής άποψης, γιατί από χαβαλέ ήταν μια χαρά) 

εγώ πρώτη φορά αν δε κάνω λάθος ακούμπησα όπλο πάνω σε ένα φυλάκιο για να κάνω υπηρεσία, ούτε το δις οπλίσατε δεν ήξερα, ούτε τη διαδικασία της αναγνώρισης 

για αυτό το λογο είχε ξεκινήσει το σπεν, επειδή όπως γινόταν το θέμα στα κέντρα οι στρατιώτες ήταν τελείως ανεκπαίδευτοι.

στη συνέχεια επανέφεραν το μήνα στα κέντρα, αλλά και πάλι συνέχισαν να έρχονται στουρνάρια οπότε και το σπεν παρέμεινε

στα μεγάλα κέντρα ψεκάστε σκουπίστε είναι

Tι να πω απιστευτο. Επεσε για τα καλα η κριση και αλλαξαν ολα...

Τουλαχιστον στο τελος θα εμαθες οταν ειδες να στο λυνουν/δενουν τοσες φορες.

Εμεις μολις το πηραμε το ανοιξαμε για καθαρισμο και την επομενη μερα βολη αν θυμαμαι καλα.

Κρεβατια φακελους υποφακελους στις 9 το βραδυ την 1η μερα μας τα δειχναν αλλα που ψυχη με τετοια κουραση, στην πορεια τα εμαθα.

Παραγγελματα ειχαμε φτασει μεχρι "εφ οπλου λόγχην" που ηταν βαρβατο. Επισης εμαθα να λυνω και να δενω 50αρι με μικρη βοηθεια βεβαια των πολυβολητών, αφου καναμε συντηρηση στους ορχους.

Μεχρι και βοηθος χτιστη εγινα στο φυλακιο, βαζαμε κεραμίδια στη στεγη με το μηχανικο. Και σε σκουπιαρικο πολλες φορες με βαλανε! Χαχαχαχα τωρα τα θυμαμαι και γελάω!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...