Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοεις, δε καταλαβα. Γυρναω που βραδυ?

Ορκιζεστε, σου δινουν αδεια 3-4 μερες, πας σπιτι σου, σου δινουν διορία πχ τηντεταρτη στις ταδε του μηνος και ωρα ταδε μεσα να κοιμηθεις και το πρωϊ μετα τις αναφορες κτλπ οι ενοπλοι ι1,ι2,ι3 μαζευεστε και πατε στην ΑΟΤ (Αποθηκη Οπλισμου Ταγματος) μεχρι να παρετε οπλο και να γραψετε τον αριθμο οπλου σας που αντιστοιχει στον καθένα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Αρης σου ειπε το κοντο του θα σου πω και εγω το μακρυ μου...

Τα ΚΕΝ ειναι η κεντρα εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων. Γινονται στις μοναδες, οχι στο κεντρο. Οπλο συνηθως παιρνεις/ρεωνεσαι στις μοναδες και σπανια στο κεντρο. Στο κεντρο μπορεις να γραψεις σε χαρτι που σας δινουν που θες να πας αλλα δεν ξερω αν το λαμβανουν υποψιν. Βολες, τελος, θα κανετε 2-3 περιπου μονο σε ολη τη διαρκεια της θητειας αν εισαι απλος φανταρος και οχι ΕΔ ή ΥΕΑ. Στο κεντρο θα κανετε μια βολη με οπλο, χωρις συνηθως να το χρεωθειτε οπως ειπα πιο πανω. Ελδυκ δεν σε υποχρεωνουν να πας εκτος και αν εχουν ελληψη ισως εκει, αλλα στη σειρα μου δεν εμαθα για καποιον που να πηγε χωρις να το θελει.

Η εκπαιδευση ειναι 3 εβδομαδες στη μοναδα, και αλλες 3 η ειδικοτητα. Στην υπολοιπη θητεια θα βαρας σκοπετα και αγκαρειες.

• Like 1
Δημοσ.

Ε αλλαξε ο στρατος τοτε.

1 μηνα και 1 μερα κεντρο Κορινθου 2010.

3-4 βολες με στοιβο μάχης στο Κεντρο με χρεωμενο οπλο κανονικότατα.

Μοναδα απειρες βολες δεν θυμαμαι ποσες και 2 βραδυνές και χειροβομβιδα και ολμους (ειδικοτητα μου) τα λεγομενα ΣΠΕΝ και ΒΟΠ (Βαρέα οπλα) σκηνακια 6 μερες, φυλάκια 2-3 διαφορετικά, σκοπέτα αγγαριες, εμπλοκες, συναγερμοι κτλπ

• Like 1
Δημοσ.

Στο κεντρο μπορεις να γραψεις σε χαρτι που σας δινουν που θες να πας αλλα δεν ξερω αν το λαμβανουν υποψιν. 

Ειναι υποχρεωτικο να γραψεις που θες να πας? Η μπορεις να το αφησεις κενο ξερω γω?

Ευχαριστω πολυ ρε παλικαρια

Δημοσ.

Slevi μιας και θα πας Μεσσολόγγι, και μιας και ήμουν τον Νοέμβρη άκου τι φάση, γιατί λένε οτι να'ναι οι άλλοι.

Την πρώτη μέρα μετά απο όλα τα χαρτια που θα κάνεις θα είναι και ενα που θα δηλώσεις 2-3 προτιμήσεις για μετάθεση. Δεν θα τα κοιτάξει κανένας, τσάμπα θα αγχωθείς και θα σκεφτείς που θα ήθελες να σε πάνε. Εκεί δηλώνεις και αν θες ΕΛΔΥΚ. Μετά όπλο θα πάρετε 100% στο κέντρο και σχετικά νωρίς. Θα κάνετε και νυχτερινή, είναι κοντά το πεδίο βολής και ίσως να κάνετε και κανα 2 πορείες ακόμα. Θα σας πιουν το αίμα στην εκπαίδευση με τα όπλα. Θα λιώσεις στο επ'ώμου και στις αλλες τις μλκίες. Θα κάνετε και μια μέρα βολή σε προσομοιωτή και μετά απο λίγες μέρες θα πάτε για κανονική. Τους πάρα πολύ ψηλούς θα τους πάρουν εύζωνες, μετά τους ψιλούς θα τους επιλέξουν για στρατονομία, αυτό θα γίνει μια μέρα έξω θα σας έχουν μαζεμένους και θα ανακοινώνουν ονόματα. Την ίδια μέρα θα σας μιλήσει και ένα κομάντο για όποιον θέλει ειδικές δυνάμεις και νομίζω τότε δηλώνεις και για ΥΕΑ.

Φτάνει ο καιρός που στο τέλος ορκίζεσαι, παίρνεις 4 μερούλες άδεια πας σπίτι σου και μετα γυρνάς. Στα καπάκια σας μαζεύουν και σας λένε που πάτε μετάθεση. Αν είσαι Εβρο μπορεί να φύγεις και την ίδια μέρα αλλιώς 100% την επόμενη. Νησιά την μεθεπόμενη. Όσοι θα είναι για ΕΛΔΥΚ θα συγκεντρωθούν σε άλλο λόχο και θα μείνουν παραπάνω στο στρατόπεδο μέχρι να πάνε Αθήνα και απο εκεί Κύπρο.

• Like 1
Δημοσ.

άκου τι φάση, γιατί λένε οτι να'ναι οι άλλοι.

O φιλος δεν ρωτησε ουτε για επ ωμου, ουτε για προσομοιωτες. Μιλησε για κατι συγκεκριμενο.

Και επισης... προσωμιωτες οπλων(βολή σε προσομοιωτή)?? Πρωτη φορα το ακουω.

Τα στρατοπεδα δεν ειναι ολα ιδια. Οπλο στο κεντρο εγω δεν πηρα, ουτε κανενας μας (υγειονομικο). Τεθωρακισμενοι ισως πηραν.

Δημοσ.

Εχεις ιδέα τι θητεία κάνουν μερικοί σε Χαιδάρι και ΓΕΣ? καλύτερη και απο αυτη που έκανα εγώ

Αν είναι να λέμε και για τα βύσματα εντάξει.

Και εγώ έχω φίλο που πήγαινε μόνο πρωινά, ΣΚ έξω, πήρε σίγουρα 100+ μέρες άδεια και πάλι έκανε παράπονα. 

Δημοσ.

O φιλος δεν ρωτησε ουτε για επ ωμου, ουτε για προσομοιωτες. Μιλησε για κατι συγκεκριμενο.

Τα στρατοπεδα δεν ειναι ολα ιδια. Οπλο στο κεντρο εγω δεν πηρα, ουτε κανενας μας (υγειονομικο). Τεθωρακισμενοι ισως πηραν.

To επωμου γιοτομπολ κολλάει στο οτι ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΟ στο κέντρο που πάει. Ήμουν αρκετά πρόσφατα και όχι το 2012 και όχι σε άσχετο κέντρο, αλλα στο ΙΔΙΟ κέντρο που θα πάει. Επειδή εσύ δεν έχεις ακούσει κάτι σημαίνει οτι δεν ισχύει? Αν κλάσω κούφια, δεν θα την ακούσεις αρα δεν έκλασα?

Μόνος σου το λες λοιπόν, τα στρατόπεδα δεν είναι όλα ίδια, εσύ δεν πήρες, κάποιοι φίλοι μου δεν πήραν. Εμείς Μεσολόγγι είχαμε όπλο πάνω απο 15 μέρες χρεωμένο και γι'αυτό ξέραμε και όλες τις ασκήσεις οτνα πήγαμε στην μονάδα. Υπήρχαν παλικάρια δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη επ'ώμου

Δημοσ.

To επωμου γιοτομπολ κολλάει στο οτι ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΟ στο κέντρο που πάει. Ήμουν αρκετά πρόσφατα και όχι το 2012 και όχι σε άσχετο κέντρο, αλλα στο ΙΔΙΟ κέντρο που θα πάει. Επειδή εσύ δεν έχεις ακούσει κάτι σημαίνει οτι δεν ισχύει? Αν κλάσω κούφια, δεν θα την ακούσεις αρα δεν έκλασα?

Το ποιος ειναι γιωτας εδω μεσα αστο... βαλε τα ασπρα παππουτσακια σου τωρα και καλο βραδυ..

Εdit: Το οπλο που θα ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ στο κεντρο για τις ασκησεις (επ ωμου κτλ) δεν το χρεωνονται συνηθως. Και εμεις καναμε ασκησεις στο κεντρο, αλλα δεν ειχαμε κλειδαριες για τα οπλα μας.

Edit2: Στην ορκωμοσια τη δικη μου κανενας μας δεν κρατουσε οπλο, μονο οι πιο μπροστινοι στην παρελαση. Οι ασκησεις με τα οπλα (να τις μαθεις καλα) χρησιμευαν μονο στην μοναδα στη δικη μας περιπτωση (πεζικο).

Δημοσ.

Βλέπεις που είμαι ηλίθιος? Αφου το είχα ξαναπεί οτι δεν θα ασχοληθώ να σου απαντήσω πάλι τι μπλέκω?

Όπως τα λες είναι ντάξει, δεν έχεις ακούσει πουθενά οτι χρεώνονται το όπλο αρα έτσι είναι. Εμείς υπογράφαμε τότε ένας ένας αυτόγραφα στις αποθήκες οπλισμού και κλειδώναμε με λουκέτα στου οπλοβαστούς τις σφουγγαρίστρες μας.

• Like 1
Δημοσ.

Τι δεν καταλαβαινεις οταν λεω οτι..  "τα στρατοπαιδα δεν ειναι ολα ιδια"?

Καταλαβαινω πως η περιπτωση σου ηταν διαφορετικη. Και καταλαβαινω πως ησουν στο ιδιο που θα παει και το παιδι. Ετσι οπως τα λες θα γινουν διοτι εγω εχω εμπειριες απο αλλο στρατοπεδο.

Δημοσ.

αυλώνα κανείς δε πρέπει να παίρνει 

τα προηγούμενα χρόνια τους χρέωναν κανονικά (πχ φίλος μου είχε χρεωθεί όπλο πριν χρόνια) , τα τελευταία όχι

εγώ σκέψου ούτε βολή δεν έριξα λόγω γραφειοκρατίας

Μόνος σου το λες λοιπόν, τα στρατόπεδα δεν είναι όλα ίδια, εσύ δεν πήρες, κάποιοι φίλοι μου δεν πήραν. Εμείς Μεσολόγγι είχαμε όπλο πάνω απο 15 μέρες χρεωμένο και γι'αυτό ξέραμε και όλες τις ασκήσεις οτνα πήγαμε στην μονάδα. Υπήρχαν παλικάρια δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη επ'ώμου

ναι το μεσολόγγι είναι κωλοκέντρο

επίσης από μηχανικό ναύπλιο έρχονταν "έτοιμοι" , θυμάμαι ότι πάντα έψαχνα να βρω τύπο από μηχανικό να μου λύσει το όπλο

ο Αυλώνας βγάζει τους πιο άχρηστους φαντάρους μαζί με τη θήβα, μόνο παρέλαση ξέρουν (όπως τη ξέρουν) 

όταν πήγα μονάδα και πήγα να μπω άγημα ήταν ένας βλάκας ανθυπασπιστής που τράβαγε τα μαλλιά του επειδή δεν ήξερα οπλοασκήσεις, τελικά με έβγαλε από το άγημα και δεν ξαναπήγα ποτέ (βάραγα μπιφτέκια βέβαια) 

μετά έκανα και τις κοπάνες μου από το ΣΠΕΝ (στη ψύχρα έφευγα ή εξαφανιζόμουν πριν αρχίσει το παιδομάζωμα και ευτυχώς είχαμε φιλοξενούμενους στην επιλαρχία για να στέλνουμε/χώνουμε αυτούς ώστε να έχουμε "εκπροσώπηση" σαν μονάδα) , ούτε εκεί έμαθα κάτι :P 2.5 φορές πήγα σπεν και μια για να φτιάχνω καφέδες και να μοιράζω πρόγευμα

στο τέλος που πήγα αθήνα και εκεί υποχρεωτικά δε μπόρεσα να γλιτώσω τη σημαία.. ε έγινα ρεζίλι τι να κάνω;

ευτυχώς κανείς δε νοιαζόταν και πολύ σύντομα ούτε αυτό έκανα

το μόνο που ήξερα να κάνω καλά ήταν τις υπηρεσίες (μετά από κάποια παθήματα βέβαια) , αλλά με το καιρό το ξέχασα κι αυτό απλά περιέφερα το κορμί μου και το μόνο που πρόσεχα ήταν να αποφεύγω τις καμπάνες 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...