Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπα, πόσες ώρες κοιμόσουν σερί το βράδυ στο στρατό για να σου φαίνονται λίγες οι 5;

Σερί μπορεί να μην ήταν, αλλά έβρισκες χρόνο και τα μεσημέρια συνήθως. Ασε που στο κέντρο τον ένα μήνα το μόνο που έκανες ήταν να κοιμάσαι. Και όταν είχες έξοδο έλιωνες στον ύπνο κανονικότατα αν ήθελες. Εγώ κατέληξα σε πολύ καλή μονάδα (ο θεός να την κάνει μονάδα), αλλα πέρασα απο 5 στρατόπεδα σε όλη την θητεία και έχω μια σφαιρική άποψη του τι συμβαίνει σε μερικά απο αυτά. Και είναι λιγότερο κουραστικό απο το να τρώς 1+ ώρα την μέρα σε κίνηση στο δρόμο + 8-9-10 ώρες δουλειά, + διάφορες υποχρεώσεις του καθενός

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα άφηνες δουλειά τέτοιες μέρες με 700ε/μήνα για αυτές τις "διακοπές"; Εγώ πάντως όχι.

Ξερω οτι ποσως σε ενδιαφερει αλλα δεν σε πιστευω ιδιαιτερος οτι εχεις δουλεια,Οχι για κατι που ειπες εσυ η επειδη σε ξερω αλλα επειδη εχω καταλλαβει οτι ειναι η πρωτη δικαιολογια που ολοι λενε για να μην χρειαστει να "απολογηθουν" για τους πραγματικους λογους που δεν πανε (βαριουνται,φοβουνται,εχουν γκομενα κ ανησυχουν για το κερατο κτλ κτλ)

• Super Moderators
Δημοσ.

Σερί μπορεί να μην ήταν, αλλά έβρισκες χρόνο και τα μεσημέρια συνήθως. Ασε που στο κέντρο τον ένα μήνα το μόνο που έκανες ήταν να κοιμάσαι. Και όταν είχες έξοδο έλιωνες στον ύπνο κανονικότατα αν ήθελες. Εγώ κατέληξα σε πολύ καλή μονάδα (ο θεός να την κάνει μονάδα), αλλα πέρασα απο 5 στρατόπεδα σε όλη την θητεία και έχω μια σφαιρική άποψη του τι συμβαίνει σε μερικά απο αυτά. Και είναι λιγότερο κουραστικό απο το να τρώς 1+ ώρα την μέρα σε κίνηση στο δρόμο + 8-9-10 ώρες δουλειά, + διάφορες υποχρεώσεις του καθενός

Βραδινος σερί ύπνος είναι κλάσης ανώτερος από όλους...

• Like 2
Δημοσ.

από τότε που σταμάτησε να αναγράφεται το γιώτα στο απολυτήριο, ο αριθμός των Ι5 έχει αυξηθεί κατακόρυφα...αναβολές για πλάκα πλέον

εμείς είχαμε Ι4 κανονικότατο που απλά είχε τάχα πόνο στην μέση για να γλυτώσει τα κρύα όπως είπε από τις σκοπιές...μόνο θαλαμοφυλίκια έκανε στα ζεστα το χρυσό μου

• Like 1
Δημοσ.

Όπα, πόσες ώρες κοιμόσουν σερί το βράδυ στο στρατό για να σου φαίνονται λίγες οι 5;

ΣΚ3 ο παλιός λέμε! 00:00-06:00 στο κρεβάτι του :P :P :P :P :P

μετά έχασες τα καλά, όπως πεζοπόρο 03:00-06:00 τα ξημερώματα, δηλαδή ξεκινούσε η μέρα σου από τις 3 παρά

αν μετά είχες και άλλη μέσα, δεν έβλεπες μπροστά σου, μου χει τύχει αυτό, πόστο να κουτουλάω, και στη συνέχεια 15-18 στη 3 να κάνω υπερπροσάθεια να σταθώ όρθιος (ούτε κουβέντα να κάνω και γύρες γύρω από τη διαχείριση) 

από τις 18 μέχρι τις 22:30 έριξα μάλλον το πιο βαθύ ύπνο της ζωής μου, σε ούτε 10" ροχάλιζα από ότι μου είπαν και ευτυχώς μετά έστρωσα με το 12-06 

Δημοσ.

ποιο άγχος ρε παιδιά...?? αν έχεις άγχος στο στρατό που είναι το 80% διακοπές, μετά τι θα έχεις? 

Περίεργες διακοπές πάτε κάποιοι.

• Like 3
Δημοσ.

μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; βυσματικές μεταθέσεις/αποσπάσεις υποψιαζομαι...

Δημοσ.

μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; βυσματικές μεταθέσεις/αποσπάσεις υποψιαζομαι...

ε καλά αυτό μπορεί να γίνει 

βάλε πχ ένα κέντρο, ένα ειδικότητα, ένα σπεν  αν δε κανει το στρδο σου, μια μονάδα και μια διάθεση σε άλλη μονάδα (τύπου κααυ ή σε κάνα υποστρατόπεδο καμιάς ταξιαρχίας), τσουπ να σου τα 5

εγώ πέρασα από 4 στρδα,  στο εννιάμηνο σε 3  νομούς 

Δημοσ.

όχι κανένα βύσμα. μάλιστα είχα βάλει βύσμα για να την κόψω την κύπρο σε κάποια φάση γιατι φοβήθηκα οτι δεν θα μπορώ να γυρίσω για εξεταστικές, και όντως δεν μπόρεσα να ερθω στην εξεταστική του σεπτεμβρίου και την έχασα. δυστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω παραπάνω. κάποιοι εδω μέσα ξέρουν που ήμουν και τι έκανα. όταν λέω 5 εννοώ:

• Κέντρο(Αυλώνα) (1 μήνα)
  • Στην κύπρο εκανα ΣΠΕΝ σε μια μονάδα (3 βδομάδες)
  • ΕΚΕ σε άλλη μονάδα (3 βδομάδες)
  • μετά πηγα χωρίς βύσμα στην μονάδα που ήμουν τους 5 μήνες στην κύπρο
  • μετά σε μονάδα στην αθηνα. (1 μήνα)

Περίεργες διακοπές πάτε κάποιοι.

τι να σου πώ, ακόμα και τώρα το καλοκαίρι κάποιοι στην κύπρο κάνουν την θητεία τους και μέρα παρα μέρα είναι σε beach bar και σε παραλίες στην αγ.νάπα. και στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοιες μονάδες αρκεί να πέσεις σε καλές καταστάσεις. Εχεις ιδέα τι θητεία κάνουν μερικοί σε Χαιδάρι και ΓΕΣ? καλύτερη και απο αυτη που έκανα εγώ

Δημοσ.

• μετά εναν μηνα σε μονάδα στην αθηνα.

στο τέλος που σε έφεραν αθήνα σε κρατήσαν καθόλου; ή απλά είπες ένα γεια και την έκανες;

σε μας όταν είχαν έρθει ελδυκάριοι, τους παίρνει ένας λοχίας και τους έβαζε να μαζεύουν χόρτα, γιατί αυτό ήταν προγραμματισμένος να βάζει να κάνει όποιον ερχόταν στη μονάδα  :lol: πάω τους πιάνω τη κουβέντα πώς πέρασαν κτλ.. (σκατά, αλλά όχι 100% μου είπαν), μετά πήγαν πάνω στο διοικητή ο οποίος τους έστειλε σπίτι τους δεν είχε κανένα νόημα να ταλαιπωρούνται κι άλλο 

Δημοσ.

στο τέλος που σε έφεραν αθήνα σε κρατήσαν καθόλου; ή απλά είπες ένα γεια και την έκανες;

βασικά πρέπει να ήταν πάνω απο 1 μήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο. τις 10 μέρες τις πήρα άδεια με το που έφτασα, και μας δώσαν και άδεια απολύσεως 10 μέρες πριν φύγω. πρέπει να έκατσα 15-20 μέρες εκεί αν θυμάμαι καλά. χόρτα δεν μάζεψα αλλά έκανα διάφορα, χαλαρά πραγματα τα περισσότερα. αν και βυσματική μονάδα (Χαιδάρι), δεν με έχωσε κανένας τους(και μπορούσαν άααανετα). στον καρέα για παράδειγμα που ξέρω, τους λιώσανε μεχρι το τελευταίο λεπτό ΚΑΙ τους ελδυκάριους :P

το χειρότερο ήταν τις τελευταίες 3 μέρες που επειδή ακριβώς δεν είχαν τι να μας βάλουν να κάνουμε, έκατσα 3 μέρες σερί στις κάμερες, οπου απαγορευόταν να φύγεις παρα μόνο για φαί (20-30 λεπτά).. απο την βαρεμάρα έγραφα στο βιβλίο ακόμα και αν κουνιόταν κανα φύλλο για να περνάει η ώρα :P

Δημοσ.

Παιδιά, ήμουν ανυπότακτος και διέκοψα την ανυποταξία μου (επειδή πήγα για ένα θέμα στην αστυνομία και με έβαλαν να υπογράψω) και μου επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000. Μου ήρθε χαρτί κατάταξης, ας υποθέσουμε ότι δεν πάω και ξαναβγαίνω ανυπότακτος, τι κυρώσεις θα έχω; Αν πάρω χαρτί από δημόσιο ότι είμαι ακατάλληλος για στράτευση, διακόψω την 2η ανυποταξία μου, η υπόθεσή μου μπαίνει στο αρχείο; Το πρόστιμο των 6000+6000ε διαγράφεται;

Δημοσ.

Ρε παιδια, 2 χαζες ερωτησεις στα γρηγορα

οπλο περνουμε στο ΚΕΝ και παμε για ασκησεις/βολες? η μονο οταν παμε στη μοναδα?

οσο ειμαστε ΚΕΝ μπορουμε να δηλωσουμε προτιμηση που θελουμε να παμε μετα? δηλαδη στρατονομια, διαβιβαστες, υλικου πολεμου, μηχανοκινητα κτλ κτλ κτλ?

τι στα κομματια ισχυει, επειδη ο καθενας μου λεει το μακρυ και το κοντο του. 

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Ρε παιδια, 2 χαζες ερωτησεις στα γρηγορα

οπλο περνουμε στο ΚΕΝ και παμε για ασκησεις/βολες? η μονο οταν παμε στη μοναδα?

οσο ειμαστε ΚΕΝ μπορουμε να δηλωσουμε προτιμηση που θελουμε να παμε μετα? δηλαδη στρατονομια, διαβιβαστες, υλικου πολεμου, μηχανοκινητα κτλ κτλ κτλ?

τι στα κομματια ισχυει, επειδη ο καθενας μου λεει το μακρυ και το κοντο του. 

Ευχαριστω πολυ

Στο ΚΕΝ μετα την ορκομωσια παιρνεις αδεια και γυρνας βραδυ, την επομενη οπλο και βολη.

Δεν μπορεις να δηλωσεις ειδικότητα μονο αν θες ΥΕΑ (με απολυτηριο λυκειου & αθλήματα) Κυπρο, ειδικες δυναμεις, στρατονομια (σωμα) και αλλα τετοια που δεν θελει ο περισσοτερος κοσμος.

Με το που πατας σου δινουν ενα χαρτι και γραφεις που θα ηθελες (σε ποια πολη) να υπηρετησεις αλλα παει κουβα, μονο αν τους γραψεις Κυπρο, τοτε σου δινουν προσοχη...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...