Atallos1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Γιατι αλλιως πρεπει να μεινεις μεσα αν δεν κανω λαθος 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 ερώτηση από περιέργεια και μόνο...ο συνοδός γιατί είναι απαραίτητος?...θυμάμαι κάποιους που ζητούσαν I5 day one για διάφορους λόγους αλλά ήταν μόνοι τους (Εκτος ισως απο την 6μηνη αναβολη που μπορεις να παρεις με συνοπτικοτερες διαδικασιες εντος) εαν η εξεταση, απο Νευρολογο-Ψυχιατρο γινεται σε αλλη πολη, σχεδον σιγουρα θα χρειαστει να παραμεινεις τουλαχιστον ενα βραδυ εντος στρατοπαιδου -στο αναρρωτηριο = πανευκολο! Αν καποιος δεν θελει ουτε καν αυτο...πρεπει να υπαρχει συνοδος στην ευθυνη του οποιου θα υποκειται. Δηλαδη βγαινεις απο στρατοπαιδο & κοιμασαι πχ σε ξανοδοχειο, με ευθυνη συνοδου. 1
Athanvla Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Aν εχεις τα φραγκα εγω θα ελεγα ναι . Βεβαια αν δεν πας μιλημενος δεν ξερεις αν θα στο κανει η τι ακριβως θα γραψει ο γιατρος Οτιδηποτε χαρτι βεβαια ειναι καλυτερο απο διχως χαρτι Βρήκα "διαθέσιμο" ψυχίατρο ιδιώτη. Το θέμα είναι τι κάνω από δω και πέρα. Τι να του πω δηλαδή; Υπάρχει περίπτωση να μου αρνηθεί την γνωμάτευση και να κλαίω τα λεφτάκια μου;
paylidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Βρήκα "διαθέσιμο" ψυχίατρο ιδιώτη. Το θέμα είναι τι κάνω από δω και πέρα. Τι να του πω δηλαδή; Υπάρχει περίπτωση να μου αρνηθεί την γνωμάτευση και να κλαίω τα λεφτάκια μου;Εάν είναι σοβαρός επιστήμονας θα στην αρνηθεί εφόσον δεν έχεις πρόβλημα και απλα θέλεις να γλυτωσεις μια υποχρέωση που περνά καλώς ή κακώς κάθε έλληνας άνδρας. Στην περίπτωση σου θα κοιτούσα για εναλλακτική θητεία μιας και αυτά που ανέφερες κανονικα δε σου δίνουν i5... Επίσης εχε κατα νου ότι θα σε εξετάσει και εκει ψυχίατρος μιας και τα χάρτια απο ιδιώτη γιατρό απλα δε μετράνε πουθενά στο δημόσιο (ούτε καν στις εγγραφές στα ΑΕΙ κάποτε) 1
Athanvla Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Εάν είναι σοβαρός επιστήμονας θα στην αρνηθεί εφόσον δεν έχεις πρόβλημα και απλα θέλεις να γλυτωσεις μια υποχρέωση που περνά καλώς ή κακώς κάθε έλληνας άνδρας. Στην περίπτωση σου θα κοιτούσα για εναλλακτική θητεία μιας και αυτά που ανέφερες κανονικα δε σου δίνουν i5... Επίσης εχε κατα νου ότι θα σε εξετάσει και εκει ψυχίατρος μιας και τα χάρτια απο ιδιώτη γιατρό απλα δε μετράνε πουθενά στο δημόσιο (ούτε καν στις εγγραφές στα ΑΕΙ κάποτε) Τότε μια επιλογή μένει. Να απειλήσω ότι θα φουντάρω και η ευθύνη δική τους αν αρνηθούν και θα δεις πως δίνουν Ι5 χωρίς χαρτιά κτλ. Δεν νομίζω να πάρουν το ρίσκο να με κρατήσουν. Δεν πρόκειτε να ασχοληθώ άλλο, έχω σημαντικότερα προβλήματα από το μπ&^δέλο που λέγεται "Ελληνικός Στρατός".
NickTG Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω και γενικά αγχώνομαι τρελά μόνο στην ιδέα με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η πίεση μου και να με πιάνει ταχυπαλμία μερικές φορές. Με αυτό ακριβώς, όντως δηλαδή είχε τέτοιο θέμα, φίλος μου πήρε Ι5 χωρίς να το ζητήσει. Ίσως έπεσε σε καλό γιατρό, αλλά δεν χρειάστηκε τίποτα από τα υπόλοιπα που λες.
Pablo_Hasan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 lol, "κάθε ελληνας άντρας"... αν δεν θες να πας σε ιδιώτη, κλεισε ραντεβού σε κάποιο δημοσιο νοσοκομειο που έχει ψυχιατρο. Και χωρίς χαρτια δεν προκειται να πάρουν το ρίσκο να σε κρατήσουν, αλλά και πάλι μπορεις να κάνεις ενσταση και να ζητήσεις επανεξέταση.
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Με αυτό ακριβώς, όντως δηλαδή είχε τέτοιο θέμα, φίλος μου πήρε Ι5 χωρίς να το ζητήσει. Ίσως έπεσε σε καλό γιατρό, αλλά δεν χρειάστηκε τίποτα από τα υπόλοιπα που λες. Καπως δυσκολο, γιατι θα πρεπει να εχει: 1) Και σοβαρές λειτουργικές διαταραχές και ταυτοχρονως 2) να μην υποχωρεί με/σε θεραπεία (δηλαδη με διαιτα, φαρμακολογικως, κλπ, να μην ελεγχεται-μειωνεται, σε νεαρες ειδικα ηλικιες -εκτος και τρωνε 25 χρονια μονο πατατακια!- δε θα το συναντησουμε, ή μαλλον να ειναι μονο του = αρκετα σπανιο Θα υπαρχουν κι αλλα π.χ. παχυσαρκια που δικαιολογουν απαλλαγη).
Adon1s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Απορία την ωρα που έκανα μπάνιο : Το Πάσχα εκανα επεμβαση κυστης κόκκυγος . Μετά το χειρουργείο,για τις επομενες 3-4 εβδομάδες δεν μπορουσα να περπατησω καλά καλά , στο κρεβατι ξαπλωνα αποκλειστικα μπρούμητα , στις καρεκλες καθομουν διαγώνια με το μπούτι και στην κανονικη κατάσταση απο αποψη ικανοτητας για περπάτημα , σκυψιμο,καθισμα σε καρεκλα κλπ ηρθα Ιουνιο (βαρια βαρια) . Ας πουμε πως πχ 10 Σεπτεμβρη ελεγε το χαρτι πως πρεπει να παρουσιαστώ και εγω αποφάσιζα να κάνω την επέμβαση 1 Σεπτέμβρη . Οταν πάω στρατό , παροτι ειμαι σε φαση αναρρωσης , παιρνω απαλλαγή ; Κάθομαι στον στρατό μεχρις ωτου γίνω καλά και επειτα με ενταξουν στο πρόγραμμά τους ; Μου λένε "πηγαινε σπιτι γινε καλά και ελα να συνεχισεις την θητεια σου" , που σημαινει αντι για 9 μηνες θα κάνω ~7μισι-8 ; ή μου λενε "ΑΑΑΑ , λυπαμαι , γινε καλα , και οταν γινεις πληρως καλα ξαναπαρουσιάσου και τότε θα αρχισει για εσενα απο το 0 η 9μηνη θητεια" ;
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Αν το ζητουσες πριν παρουσιαστεις θα επαιρνες 3μηνη αναστολη καταταξης Οχι αναβολη, αναστολη! Και θα εμπαινες κανονικα, με αμεσως επομενη Εσσο.Αν δεν πεις τιποτα = και γι' αυτους δεν υπαρχει προβλημα = δεν εχεις τιποτα Αν κανεις την επεμβαση εντος της θητειας δωρεαν @ στρατιωτικο νοσοκομειολογικα θα τσιμπουσες plus αναρρωτητικη αδεια, πιθανοτατα 10 ή 15 ημερες
NickTG Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Καπως δυσκολο, γιατι θα πρεπει να εχει: 1) Και σοβαρές λειτουργικές διαταραχές και ταυτοχρονως 2) να μην υποχωρεί με/σε θεραπεία (δηλαδη με διαιτα, φαρμακολογικως, κλπ, να μην ελεγχεται-μειωνεται, σε νεαρες ειδικα ηλικιες -εκτος και τρωνε 25 χρονια μονο πατατακια!- δε θα το συναντησουμε, ή μαλλον να ειναι μονο του = αρκετα σπανιο Θα υπαρχουν κι αλλα π.χ. παχυσαρκια που δικαιολογουν απαλλαγη). Φαίνεται να ξέρεις καλύτερα την περίπτωση αν και ήταν δικός μου φίλος. Είπα ήδη τι είχε. Πήρε Ι5 για αυτό το λόγο και μόνο. Δεν το πήρε αμέσως βέβαια, έκατσε κάποιες μέρες μέσα και είδαν τι παθαίνει.
Tempor Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Στην περίπτωση σου θα κοιτούσα για εναλλακτική θητεία μιας και αυτά που ανέφερες κανονικα δε σου δίνουν i5... Για λογους υγειας δε μπορεις να κανεις καν αιτηση για εναλλακτικη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Φαίνεται να ξέρεις καλύτερα την περίπτωση αν και ήταν δικός μου φίλος. Είπα ήδη τι είχε. Πήρε Ι5 για αυτό το λόγο και μόνο. Δεν το πήρε αμέσως βέβαια, έκατσε κάποιες μέρες μέσα και είδαν τι παθαίνει. Δεν ειπα οτι ξερω την (καθε) περιπτωση...! Ομως ειναι γεγονος πως, πριν και οσο υπηρετησα, ειχα ενημερωθει για πολλα, περισσοτερο κι απο μονιμαδες. Know your enemy ενα πραγμα Π.χ. Ιατρικα σχετικα με απαλλαγες, σωματικες ικανοτητες κ.λπ. ναι γνωριζα καλυτερα, και απο αρκετους (οπλιτες) Ιατρους. Ειχα & καποια χρονια σχετικων σπουδων στην πλατη μου, τοτε Κι ειμαι σιγουρος πως I5 -σχεδον ποτε- δεν παιρνεις/δεν θα σου δωσουν, μετα απο καποιες ημερες. Δυστυχως, υπαρχει 2ετης διαδικασια που θα κοιταξουν να ακολουθηθει, ειδικα στα Παθολογικα Ι5...
NickTG Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Μα την πρώτη διετή αναβολή την είχε πάρει όπως νομίζω το ίδιο έχει συμβεί και στην περίπτωση του Athanvla. Μετά τα 2 χρόνια λοιπόν πήγε πάλι, είχε το συγκεκριμενο πρόβλημα, άγχος και ταχυκαρδιες, έμεινε κάποιες μέρες μέσα να δούνε πως θα πάει ή αν όντως λέει αλήθεια και αφού διαπίστωσαν το πρόβλημα έφυγε με Ι5.
Athanvla Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Για Ι5 ψυχολογικό πρέπει να γίνει νοσηλεία υποχρεωτικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις