zio10 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Σε αυτο έχει δικιο πχ οταν εκπαιδευεις κάποιον μπορεις να φωνάξεις και να εισαι απολυτος αλλα δεν μπορεις να βρισεις ή να προσβάλλεις τον στρατιώτη. Πχ εχω δει ένα βιντεάκι ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων με κάτι απαράδεκτους που τους είχαν βάλει να κάνουν εκπαιδευση στους νέους. εννοώ τι διαφορά έχει η λέξη φαντάρος από τη λέξη στρατιώτης. Απ'ο,τι κατάλαβα ο φίλος λέει ότι είναι λάθος ή υποτιμητικό
Star_Light Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 εννοώ τι διαφορά έχει η λέξη φαντάρος από τη λέξη στρατιώτης. Απ'ο,τι κατάλαβα ο φίλος λέει ότι είναι λάθος ή υποτιμητικό Εγω για το κ@@@φανταρο ειπα ή το π@@@νεο ή το γιωτας που ειναι πραγματικα απαραδεκτοι χαρακτηρισμοι απο κάποιον ανώτερο σε κάποιον ιεραρχικά κατώτερο. Για μενα ενα καλο παράδειγμα ειναι να βγει ο αξιωματικος ή οποιος ειναι εκπαιδευτης και να πει στον αρχαιοτερο ... αρχηγε πηρες αναφορά? ποια ειναι η δυναμη σου? γνωριζεις? και μετα να ρωτησεις αν κάποιος ζαλίζεται ή δεν νιώθει καλά κτλπ οι υπόλοιποι τρεξιματάκι ή οτι ειναι να γινει. Αλλα αυτο που ειναι να γινει θα γινει δεν θα βαρεθει κάποιος μετά και θα πάει να την πέσει γιατι εκει που ειναι να γινουν 5 γυροι θα γινουν 10 κτλπ. Με αλλα λογια υπάρχει τροπος να επιβληθει κάποιος χωρις να φωνάξει ή να γινει προσβλητικός πραγμα που δεν τον συμφέρει.
zio10 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Εγω για το κ@@@φανταρο ειπα ή το π@@@νεο ή το γιωτας που ειναι πραγματικα απαραδεκτοι χαρακτηρισμοι απο κάποιον ανώτερο σε κάποιον ιεραρχικά κατώτερο. Για μενα ενα καλο παράδειγμα ειναι να βγει ο αξιωματικος ή οποιος ειναι εκπαιδευτης και να πει στον αρχαιοτερο ... αρχηγε πηρες αναφορά? ποια ειναι η δυναμη σου? γνωριζεις? και μετα να ρωτησεις αν κάποιος ζαλίζεται ή δεν νιώθει καλά κτλπ οι υπόλοιποι τρεξιματάκι ή οτι ειναι να γινει. Αλλα αυτο που ειναι να γινει θα γινει δεν θα βαρεθει κάποιος μετά και θα πάει να την πέσει γιατι εκει που ειναι να γινουν 5 γυροι θα γινουν 10 κτλπ. Με αλλα λογια υπάρχει τροπος να επιβληθει κάποιος χωρις να φωνάξει ή να γινει προσβλητικός πραγμα που δεν τον συμφέρει. αυτά εννοούνται, αλλά επειδή έγραψε ότι είναι στρατιώτης και όχι φαντάρος το σωστό, γι'αυτό ρώτησα
Star_Light Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 αυτά εννοούνται, αλλά επειδή έγραψε ότι είναι στρατιώτης και όχι φαντάρος το σωστό, γι'αυτό ρώτησα Δεν ξέρω τι να σου πω αναλογα πως θα ήθελε ο διοικητης να τους λές. Αλλα εγω δεν βλεπω καποια σημαντικη διαφορά. Απλα παει να γινει θέμα καμια φορά χωρις λογο. Kαι δεν εννοουνται πάντα αυτα διοτι υπάρχουν και κάποια παιδάκια που γινονται εκπαιδευτες και τρελαίνεται το μυαλό τους. Ειναι άπειροι τους έρχεται ξαφνικα και δεν ξέρουν πως να το χειριστουν για αυτο ο μονιμος αξιωματικος για μενα πρέπει να παρακολουθει στενά την εκπαιδευση των ΔΕΑ για να δει αν ο βητάς ασκει σωστη διοικηση και δεν υπερβάλλει. 2
tritonas00 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 δεν θα ασχοληθούν μαζι σου αγορι μου θα στειλουν τον ΕΠΟΠ εχουν σοβαροτερες δουλειες αυτοι να κανουν, αναλογες του επιπεδου τους
aris1986 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 εννοώ τι διαφορά έχει η λέξη φαντάρος από τη λέξη στρατιώτης. Απ'ο,τι κατάλαβα ο φίλος λέει ότι είναι λάθος ή υποτιμητικό φαντάρος ειναι νομιζω στα ιταλικά γελοίος. Στρατιώτη μας φωναζαν μεσα και οι ανωτεροι. Εκτος αμα νευριάζουν και λεγανε "οι φανταροι ετσι κτλπ" 1
panos2171 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Θα στο μπουν οι απο πάνω που ξέρουν απο στρατό. Εγώ αν μπορούσα ούτε απ'εξω δεν θα πήγαινα. Πες μας εσύ που ξέρεις... Δεν έχω ψάξει και δε μ ενδιαφέρει άλλωστε αν υπάρχει διαφορά στις λέξεις στρατιώτης και φαντάρος ή οπλίτης. Αν είναι υποτιμητικό ναι ας μας το πουν και ας την απαγορέψουν αυτή τη λέξη. Νομίζω πως γιωτάς είναι το πιο υποτιμητικό που μπορούν να σου πουν και φυσικά απαγορεύεται ανώτερος να βρίσει κατώτερο όπως και ομόβαθμοι.
mathsrule Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Φαντάρος: Στις νεολατινικές γλώσσες ο όρος προέρχεται από το Λατινικό infantem (νεαρός) και κατά το Μεσαίωνα υποδήλωνε στρατιώτες οι οποίοι ήταν πολύ νέοι ή κατώτερης κοινωνικής καταγωγής ώστε να πολεμούν πεζοί. Από τον 16ο αιώνα με την ίδρυση μονίμων στρατιωτικών μονάδων, ο όρος Infantry και οι αντίστοιχοι σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες χαρακτηρίζουν τις μονάδες του Πεζικού. Στην Ιταλία του μεσαίωνα υπήρχε ειδικό σώμα προστασίας των βρεφών πριγκίπων που ονομαζόταν «Infanteria» από το «infante» που σημαίνει «βρέφος». Από «Infanteria» προήλθε το «Φανταρία» και κατ' επέκταση το «Φαντάρος» που έχασε την ειδική σημασία τη σχετιζόμενη με τον σκοπό του σώματος, αλλά διατήρησε την σημασία της ιδιότητας του μέλους στρατιωτικού σώματος. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ρε αδερφε με τρολάρεις? κατι πιο σχετικο με τον στρατο περα απο χλωρινες και καθαριοτητες και καρτες επιβιβασης και δεν ξερω και εγω τι άλλο έχεις να μας πεις? αν δεν εχεις μην κάθεσαι και γράφεις οτι οποιος θέλει σοβαρο στρατο να φυγει εκτος χωρας γιατι αν οντως ηθελες τέντωμα θα κοιτουσες να πας σε καμια πιο μάχιμη μονάδα και εκει οντως θα καταλαβαινες μερικα πράγματα. αυτο που σε ρώτησα, γαργάρα; Εσύ υπηρέτησες σε μάχιμη μονάδα ή έτσι άκουσες; Nαι αλλα επικρατεί και άλλη νοοτροπια που ειναι το σημαντικοτερο. Η γυμναστικη καποια στιγμη μπορει να σταματησει διοτι δεν θελουν να σε κανουν αθλητη εκει μεσα απλα σαν αξιωματικος πρεπει να εχεις μια φυσικη κατασταση και να μπορεις να τρεξεις οταν χρειαστει διοτι ο αξιωματικος μπαινει παντα μπροστά και οι αλλοι ακολουθουν τεσπα η νοοτροπια θα μεινει. το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κάνεις δόκιμος ειναι απολυτήριο λυκείου. Να πεις ότι έκαναν καμια σοβαρή επιλογή. Οι δόκιμοι που έτυχα ήταν στην πλειοψηφία τους 18χρονοι που δεν πέρασαν σε καμια σχολή και κανα δυο μεγαλύτεροι που δεν είχαν δουλεια ή κάτι άλλο να κάνουν. Όσο για την νοοτροπία σιγά την διαφορά, δεα με βύσμα πήρε 170 μέρες άδεια... 1
mathsrule Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 αυτο που σε ρώτησα, γαργάρα; Εσύ υπηρέτησες σε μάχιμη μονάδα ή έτσι άκουσες; Το έχει ήδη απαντήσει αρκετές σελίδες πιο πίσω. 1
Star_Light Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Το έχει ήδη απαντήσει αρκετές σελίδες πιο πίσω. αχαχαχα
Star_Light Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 αυτο που σε ρώτησα, γαργάρα; Εσύ υπηρέτησες σε μάχιμη μονάδα ή έτσι άκουσες; το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κάνεις δόκιμος ειναι απολυτήριο λυκείου. Να πεις ότι έκαναν καμια σοβαρή επιλογή. Οι δόκιμοι που έτυχα ήταν στην πλειοψηφία τους 18χρονοι που δεν πέρασαν σε καμια σχολή και κανα δυο μεγαλύτεροι που δεν είχαν δουλεια ή κάτι άλλο να κάνουν. Όσο για την νοοτροπία σιγά την διαφορά, δεα με βύσμα πήρε 170 μέρες άδεια... Γιατι γράφεις ψέμματα? δεν σου ειπα οτι δεν πρέπει να κάνεις τον ξερόλα σε θέματα που δεν γνωριζεις γιατι θα εκτεθείς? http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/dea_1.asp
panos2171 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Αν είσαι Ι1 μπαίνεις χωρίς πολλά πολλά. Ι2 μόνο χρειάζεται να έχεις και πτυχίο. Τα δε αθλήματα γελοία, κόβουν μόνο αυτούς που ούτως η άλλως θα βγουν Ι3-4 λόγω βάρους.
Star_Light Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Αν είσαι Ι1 μπαίνεις χωρίς πολλά πολλά. Ι2 μόνο χρειάζεται να έχεις και πτυχίο. Τα δε αθλήματα γελοία, κόβουν μόνο αυτούς που ούτως η άλλως θα βγουν Ι3-4 λόγω βάρους. Ξέρω πολλους Ι1 που δεν θα έβγαζαν τα 1000 μέτρα σε 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα επειδη ειναι αγύμναστοι τελειως oυτε 100μ σε 15''. Το Ι1 αγύμναστο γινεται άνετα Ι3 με μια ρίξη μηνίσκου αν δεν προσέξεις και βγαινεις off απευθειας. :S Επισης για να ζητάει αθληματα σημαινει οτι η σχολή μετα μέσα θα έχει τρέξιμο (που οντως έχει) απαγορεύεται το βάδην επιτρέπεται το τροχάδην ετσι δεν ειναι? Nα τα λεμε και αυτα οχι πως ειναι σημαντικές διαφορές μωρε .... και ένας που έχει απολυτηριο λυκειου μπορει να πάει σιγά τωρα. ΥΓ Τα 4 και 20 στο 1000αρι ειναι το οριο που ζητάνε και στην Ναυτικών Δοκιμων για τους μονιμους αξιωματικους του ΠΝ. Για τους Λιμενικους ειναι 4 και 30.
panos2171 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Πολλοί Ι1 δεν πιάνουν 1000αρι ή 100αρι αλλά τους περνάνε. Εδώ περνάναι έτσι στην ΕΛ.ΑΣ, τους Δόκιμους θα κόψουν? Επίσης τα αθλήματα δεν εφαρμόζονται πάντα όλα. Εμείς ας πούμε σφαίρα και άλματα δεν κάναμε ενώ το 1000αρι πρέπει να ταν βαριά 800 μέτρα. Οι σχολές μέσα δεν έχουν τρέξιμο μόνο η ΣΕΑΠ έχει όπου εκεί αν δεν έχεις φυσική κατάσταση φεύγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις