Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φορά μόνο έβαλα χρήματα και αυτό ήταν για ένα παλικάρι που είχε άδεια και δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα εισητήρια, δεν του έδιναν και κατασταση επιβίβασης γιατι ηταν για εκλογές (κατασταση επιβίβασης δικαιούσαι μόνο για κανονική άδεια). Η παρανοια ήταν ότι η άδεια ήταν υποχρεωτική και έπρεπε να φέρουμε βεβαιωση ότι ψηφισαμε, αλλά τα εισητηρια δεν μας τα έβαζαν...

Εσυ απο που και ως που σχολιάζεις? εχεις υπηρετησει? 

Αφου έτσι γινεται τι να κάνουμε τωρα? θα αλλαξει ο κοσμος επειδη ζηλεύεις εσυ? της αλληνης το μάτι θα πάει στον τυπά οχι σε σένα. 

ρωτάς κατι που πριν απο μια σελίδα έχω απαντήσει. Πιστευω δεν χρειαζεται να σε πάρω στα σοβαρά.

Που υπηρέτησες εσύ και πότε; 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ρωτάς κατι που πριν απο μια σελίδα έχω απαντήσει. Πιστευω δεν χρειαζεται να σε πάρω στα σοβαρά.

Που υπηρέτησες εσύ και πότε; 

Ρε αδερφε με τρολάρεις? κατι πιο σχετικο με τον στρατο περα απο χλωρινες και καθαριοτητες και καρτες επιβιβασης και δεν ξερω και εγω τι άλλο έχεις να μας πεις? αν δεν εχεις μην κάθεσαι και γράφεις οτι οποιος θέλει σοβαρο στρατο να φυγει εκτος χωρας γιατι αν οντως ηθελες τέντωμα θα κοιτουσες να πας σε καμια πιο μάχιμη μονάδα και εκει οντως θα καταλαβαινες μερικα πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε αδερφε με τρολάρεις? κατι πιο σχετικο με τον στρατο περα απο χλωρινες και καθαριοτητες και καρτες επιβιβασης και δεν ξερω και εγω τι άλλο έχεις να μας πεις? αν δεν εχεις μην κάθεσαι και γράφεις οτι οποιος θέλει σοβαρο στρατο να φυγει εκτος χωρας γιατι αν οντως ηθελες τέντωμα θα κοιτουσες να πας σε καμια πιο μάχιμη μονάδα και εκει οντως θα καταλαβαινες μερικα πράγματα. 

Μα σε όλες τις μονάδες έκαναν σωστή εκπαίδευση. Έως ότου, φυσικά, πήγαν φαντάροι που δεν ήθελαν τέντωμα και άρχισαν να πέφτουν τα τηλέφωνα.

• Like 1
Δημοσ.

Κομμάντο έφεδροι στο 90% των περιπτώσεων πάνε άτομα σαν εσένα για να αποκτήσουν λίγο νόημα η ζωούλα. Και φαίνεται ποσο πολυ νόημα είχε που ακόμα και μετά απο τόσο καιρό μόνο γι'αυτό συζητάς και με τεράστιο πάθος. Ευτυχώς που υπαρχει και αυτός ο θεσμός του έφεδρου να νιώθουν και λίγο καλύτερα μερικά τυπάκια. Φαντάζομαι πόσες φορές θα έχεις πει σε κουβέντα τι βαθμούς θα παίρνεις με τα χρόνια και οτι αν γίνει πόλεμος θα είσαι ταγματάρχης και πέη μπλε.

Ο στρατός είναι για το ΠΕΟΣ, όπου και να πας πάλι για το πεος είναι. ΑΧΡΗΣΤΟΣ χωρίς ΝΟΗΜΑ και τίγκα στους άχρηστους και τα γιωτόμπαλα. Αν ήξεραν οι απέναντι πόσο κομμάντα είμαστε θα έκαναν ένα ντου και θα μας πήγαιναν πίπα κώλο εμπλοκή. 

Δημοσ.

Μα σε όλες τις μονάδες έκαναν σωστή εκπαίδευση. Έως ότου, φυσικά, πήγαν φαντάροι που δεν ήθελαν τέντωμα και άρχισαν να πέφτουν τα τηλέφωνα.

Εδω τις προαλλες ενας μου ειπε οτι μια φορα τους εβγαλαν να κανουν 2-3 γυρους τρεξιμο και τις επομενες ημέρες αυτο σταματησε γιατι "επεσαν" τηλέφωνα. Ακου εκει :P

Κατα τα αλλα ο στρατος φταιει ... δεν μας κανει σοβαρα πράγματα εμεις κατα βαθος θέλουμε αλλα δεν μας κάνει. 

Η εκπαιδευση πλεον γινεται σε κάτι απομακρυσμενες περιοχες που τον διοικητη δεν τον νοιάζει και πολυ αμα τα σπάσει με τους απο πανω γιατι ηδη βρισκεται μακρυα οποτε δεν ιδρώνει το αυτι του. 

• Like 2
Δημοσ.

Ετσι ειναι , στο προγραμμα το καθημερινο η εκπαιδευση ειναι γαματη και εχει πολλα αντικειμενα. Η πραγματικοτητα.....

Στην μοναδα σαν δοκιμος μας ειχαν δώσει την 309 για εκπαιδευση, πρωτη μερα 30+ ατομα, μαθημα στα φιτιλιά, εκρηκτικα κτλ ηρθε και ο Δικας και καμαρωνε. Μερα δευτερη 30-, μαθημα σε ναρκες ανιχνευτες, πρακτικη, ολα μια χαρα. Τριτη μερα μοιραστηκαν τα ποστα, 6 ατομα για εκπαιδευση και οι αλλοι σε ποστα.... απο εκει και περα φραπεδιες τσιγαρακια και μπλα μπλα.....

Δημοσ.

αξίζει να πάω ως δόκιμος; Θυμάμε πριν λίγα χρόνια πέρνανε σχετικά καλό μισθό,τώρα αξίζει;Επίσεις πρέπει να βγαίνεις καθημερινά απο το στρατόπεδο;

Oι δόκιμοι πάνε παραμεθώριο και νησιά, αν είσαι από τέτοια περιοχή και έχεις καλό βύσμα  δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε, πας με χίλια γιατί θα σαι κάθε μέρα σπίτι σου με 520€ καθαρά στην τσέπη. Ειδάλως νοικιάζεις, κάνεις μια μινι φοιτητηκή ζωή και σου φεύγουν όλα σε νοίκια,φαγητά,βενζίνες ΑΛΛΑ δε βγάζεις από την τσέπη σου. ;)

Aν έχεις δουλειά να σε περιμένει όμως επίσης δε το συζητάμε καν, δεν πας με την καμία.

Αν σ αρέσει το τρεξιμο και η γυμναστική και θες να πάρεις μια μικρή ιδέα απο πραγματικο στρατό αξίζει. 

Άν έχεις κατι απο δουλειά να σε περιμένει απεξω ... ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να χάσεις τη δουλειά ... αν σου αρέσει η δράση και οχι να κάθεσαι απλα σε ενα φυλάκιο και να μη κάνεις τιποτα τοτε επέλεξε κάτι πιο δραστήριο πχ καταδρομεις , ειδικές δυνάμεις ή εφεδρος αξιωματικός.

Ως δόκιμος μόνο πεζικάριος στη ΣΕΑΠ για γυμναστική, στα άλλα όπλα δεν υπάρχει τίποτα εκτός από κάτι ψιλά στα τεθωρακισμένα.

Oταν θα εχουν απολυθει ολοι απο την σειρα σου και εσυ θα εισαι μεσα ακομα δεν νομιζω να σου αρεσει το μονο που θα σου μεινει στο τελος ειναι τα μορια αλλα αυτα μπορεις να τα αποκτησεις και στους πεζοναυτες με κανονικη θητεια

Το χεις βιώσει από προσωπική εμπειρία και το λες? Απολύθηκε η σειρά μου, η επόμενη, μια σειρά δοκίμων και όπου ναι και οι βητάδες μου, πραγματικά στα @@ μου. Η θητεία του ΔΕΑ όποιος νομίζει ότι είναι σαν του απλού φαντάρου κάνει πολύ μεγάλο λάθος, είναι κάτι σαν μια δουλειά με 9μηνη σύμβαση.

Όταν μπαίνεις ως φαντάρος και βλέπεις τους άλλους να απολύονται είναι πολύ χειρότερο.

Δημοσ.

Κομμάντο έφεδροι στο 90% των περιπτώσεων πάνε άτομα σαν εσένα για να αποκτήσουν λίγο νόημα η ζωούλα. Και φαίνεται ποσο πολυ νόημα είχε που ακόμα και μετά απο τόσο καιρό μόνο γι'αυτό συζητάς και με τεράστιο πάθος. Ευτυχώς που υπαρχει και αυτός ο θεσμός του έφεδρου να νιώθουν και λίγο καλύτερα μερικά τυπάκια. Φαντάζομαι πόσες φορές θα έχεις πει σε κουβέντα τι βαθμούς θα παίρνεις με τα χρόνια και οτι αν γίνει πόλεμος θα είσαι ταγματάρχης και πέη μπλε.

Ο στρατός είναι για το ΠΕΟΣ, όπου και να πας πάλι για το πεος είναι. ΑΧΡΗΣΤΟΣ χωρίς ΝΟΗΜΑ και τίγκα στους άχρηστους και τα γιωτόμπαλα. Αν ήξεραν οι απέναντι πόσο κομμάντα είμαστε θα έκαναν ένα ντου και θα μας πήγαιναν πίπα κώλο εμπλοκή. 

Φίλε μου, εσύ, εγώ και όλοι μας όσοι πήγαμε ας πούμε από αγγαρεία, αντί να κοιτάξουμε να μάθουμε κάτι χρήσιμο κοιτάζαμε πως θα λουφάρουμε κι αυτό γιατί δεν πιστεύαμε ότι θα μας χρειαστούν ποτέ όλα αυτά...είναι όπως στα πλοία και τα αεροπλάνα που δίνουν οδηγίες για σωσίβια κλπ και δεν παρακολουθεί κανένας, γιατί σκεφτόμαστε "έλα μωρέ, σε μένα θα τύχει?". Εμείς λοιπόν, η πλειοψηφία, είμαστε χαμένοι αν γίνει (χτύπα ξύλο) το ντου...Να είσαι σίγουρος όμως ότι υπάρχουν άτομα άξια και εκπαιδευμένα κατάλληλα που είναι έτοιμα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, αν και όποτε χρειαστεί

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα, αλλα είναι ιδιαίτερα λίγα αυτά τα άτομα. Και αν κρίνω απο καμια 10αριά υπέρβαρους ΕΠΟΠ που είχαμε, πάνω απο 100 κιλά ο καθένας, ούτε αυτοί θα μας σώσουν. Κρίμα τα παιδάκια που θα βγουν μπροστά δηλαδή....

Δημοσ.

Ως δόκιμος μόνο πεζικάριος στη ΣΕΑΠ για γυμναστική, στα άλλα όπλα δεν υπάρχει τίποτα εκτός από κάτι ψιλά στα τεθωρακισμένα.

Nαι αλλα επικρατεί και άλλη νοοτροπια που ειναι το σημαντικοτερο. Η γυμναστικη καποια στιγμη μπορει να σταματησει διοτι δεν θελουν να σε κανουν αθλητη εκει μεσα απλα σαν  αξιωματικος πρεπει να εχεις μια φυσικη κατασταση και να μπορεις να τρεξεις οταν χρειαστει διοτι ο αξιωματικος μπαινει παντα μπροστά και οι αλλοι ακολουθουν τεσπα  η νοοτροπια θα μεινει. 

Διπλα απο τα δικαστηρια της Ευελπιδων ειχα πετυχει έναν γνωστο φιλο που ήταν ΔΕΑ και ειχα κατσει λιγο εκει στην πυλη να τα πουμε ήταν ο μονος που ηταν ορθιος και δεν ειχε πάει μέσα να την πέσει μαζι με τους φαντάρους με τα κινητα τις πιτσες τους καφέδες και τα ποδια πανω στο γραφειο.... ε φαινεται ρε φιλε που εχεις υπηρετήσει και η νοοτροπια σου.

Οι αλλοι μέσα μιλαγανε για λελεδομετρα και οτι δεν αντέχουν αλλο λες και τους ειχανε και σκάβανε ολη τη μέρα. Ε νταξ χέσε με θα εκνευριστω αμα ακουω ολη τη μέρα τέτοια. Για αυτο και προτεινω οποιος θέλει να κάνει κατι παραπάνω ας προσέξει τι θα επιλέξει και με ποια ομάδα θεωρει οτι ταιριαζει να πάει. 

• Like 1
Δημοσ.

Kαλά εννοείται ότι ο ΔΕΑ διαφέρει από τα κ@λοφάνταρα και εντός και εκτός στρατοπέδου όταν φοράει την παραλλαγή. Θυμάμαι πριν κάμποσο καιρό μπαίνει ένας λοχαγός από την πύλη, τον χαιρετάω και εγώ και ο ΑΜ. Γυρνάει και του λέει, ούτε να χαιρετάς δεν έμαθες, δες τον Δόκιμο.

Από την άλλη βέβαια δεν αδικώ τους φαντάρους, μπήκαν παρά τη θέλησή τους και περιμένουν απλά να περάσουν οι μήνες και να φύγουν οπότε τα γράφουν όλα στα @@ τους.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν ακόμα δεν έχετε μάθει πως είναι στρατιώτες και όχι φαντάροι ή κωλοφανταρα τι νοοτροπία να αλλάξει....

• Like 2
Δημοσ.

Όταν ακόμα δεν έχετε μάθει πως είναι στρατιώτες και όχι φαντάροι ή κωλοφανταρα τι νοοτροπία να αλλάξει....

τι διαφορά έχουν?

• Like 1
Δημοσ.

τι διαφορά έχουν?

Σε αυτο έχει δικιο πχ οταν εκπαιδευεις κάποιον μπορεις να φωνάξεις και να εισαι απολυτος αλλα δεν μπορεις να βρισεις ή να προσβάλλεις τον στρατιώτη. Πχ εχω δει ένα βιντεάκι ΔΕΑ ειδικών δυνάμεων με κάτι απαράδεκτους που τους είχαν βάλει να κάνουν εκπαιδευση στους νέους. 

Αν και με τις φωνές τις υπερβολικές εγω δεν συμφωνώ προσωπικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...