Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι κακο να ειναι καποιος γιωτας, αν ειναι δυνατον δηλαδη. Συνηθως αυτοι που κοροιδευουν τους γιωταδες το κανουν απο ζηλεια, ειδικα οι δευτεροι δεν εχουν οπλο και γλιτωνουν ενα καρο υπηρεσιες.

Αλλα περα απο την οποια παθηση , ελαφρια ή βαριά, σοβαρή ή απλή , ενα φανταρος μπορει ανετα να ειναι π(/&$ουστης -με την μεταφορικη σημασια της λεξης- και για πολλες φαπες.

Και αυτο γιατι αμα καποιος δεν ειναι καλος στρατιωτης επηρεαζει κυριως μονο τον εαυτο του. Αμα δεν ειναι καλος ανθρωπος ομως (πχ παρτακιας) τοτε επηρεαζει τους γυρω του οι οποιοι θα εχουν να λενε για εναν μακακα που γνωρισαν στον στρατο και που ευτυχως δεν θα τον ξαναδουνε ποτε στην ζωη τους.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Και αυτο γιατι αμα καποιος δεν ειναι καλος στρατιωτης επηρεαζει κυριως μονο τον εαυτο του

εκτός αμα τύχεις σε βλάκες ανωτερους, τότε για έναν-δυο που δεν μπορούν να κάνουν σωστά τις οπλοασκήσεις ή να βρουν το βήμα στην παρελαση κάθονται όλοι με τις ώρες επαναλαμβανοντας τα ίδια και ίδια 2349435902 φορές.

Δημοσ.

Ερωτηση,μιας που ακομα δεν εχω κανει την θητεία.

Επειδη συνεχεια ακουω και διαβαζω για το θέμα υγιεινής και καθαριότητας,κυρίως οσον αφορά τις τουαλέτες.

Αν εισαι σε μοναδα χωρις πολλες χλωρίνες και σακουλες για τα καλάθια κλπκλπκλπ

μια μέρα που είσαι εξοδουχος και φιλοτιμηθείς (οκ,καποιοι θα σεβπουν κορόϊδο αλλα δε βαριέσαι) και πεις "δε γαμιεται" , επιτρέπεται να φερεις απο καβα σουπερμαρκετ σακουλες,χλωρινη κλπ ;;

Δημοσ.

Αχα , καλο αυτο σαν λυση αναγκης .

Χρειαζεται να το "κοινοποιησεις" σε καποιον ανωτερο ή κλάϊν ;

Παντως σε συζητηση ειχα ακουσει τόσο οτι πρεπει να ενημερωνεις όσο και το οτι απαγορευεται διοτι μπορει καποιος φανταρος να ειναι ψυχοπαθης ή οτιδηποτε και να παρει να πιει τη χλωρινη

Δημοσ.

lol, άμα θέλει ο άλλος να αυτοκτονήσει/αυτοτραυματιστεί μπορει να το κάνει πιο ευκολα με κανα όπλο, ξιφολογχη, κτλ. 

Αλλά καλό ειναι να το πεις μπας και σου δωσουν καμια άδεια.

• Like 1
Δημοσ.

ο μόνο που έχω κρατήσει απο τον στρατό ενθίμιο είναι το γιωτόχαρτό μου και το χαρτί που είχα ελεύθερο ξυρίσματος για όλη την θητεία. 

Kαλα ρε θηριο και αξυριστος ολη την θητεια σου; Γιατι δεν επαιρνες και ενα ι5 να τελειωνες με τοσα "ελευθερος", σοβαρα τωρα δεν το λεω ειρωνικά.

Δημοσ.

Αυτό ήθελα απο την αρχή αλλα ήταν ταλαιπωρία να τρέχω για αναβολές και να πρέπει να το παίξω οτι έχω ψυχολογικό πρόβλημα. Αν πχ στην 2η αναβολή δεν τα κατάφερνα θα έπαιρνα πούλο.

Δημοσ.

Επειδη συνεχεια ακουω και διαβαζω για το θέμα υγιεινής και καθαριότητας,κυρίως οσον αφορά τις τουαλέτες.

μια μέρα που είσαι εξοδουχος και φιλοτιμηθείς (οκ,καποιοι θα σεβπουν κορόϊδο αλλα δε βαριέσαι) και πεις "δε γαμιεται" , επιτρέπεται να φερεις απο καβα σουπερμαρκετ σακουλες,χλωρινη κλπ ;;

Κανονικά όχι αλλά πρέπει να ναι τελείως μ@λ@κας ο άλλος για να σου το απαγορέψει.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα η λογικη ειναι πως απαγορευεται γιατι ο στρατος σου παρεχει τα παντα. Αρα αμα φερεις απο εξω υλικα σημαινει οτι δεν δουλευει σωστα το συστημα......Ουσιαστικα φοβουνται καμια δημοσιευση του στυλ "απο την τσεπη τους για χλωρινες οι φαντάροι"

4 μηνες που εμενα μέσα στο Λουτρακι το γυρισαμε στο ρεφενε για χλωρινες-κρεμοσαπουνο-σακουλες-γαντια και ενα λαστιχο γιατι αυτο που ειχαμε ειχε τρυπες και ηθελε 5 φανταρους για να πλυνουμε τις τουαλετες. Διναμε απο 3-4Ε το μηνα και αγοραζαμε κρυφα τα υλικα, υπηρχαν βεβαια και οι καβουριομαλακες που ελεγαν "ουτε 1ευρω δεν δινω για τον στρατο".

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα , ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Και απλά το θεμα δεν ειναι πως είμαι μικροβιοφοβικός ή σιχασιάρης , αλλα του πούστη ... Για πόσο καιρό θα μένεις με άλλα τόσα άτομα , δεν γίνεται να είναι όλοι αναισθητοι και επειδή καποιοι ειναι ζωα να κολήσσουμε καμια χολέρα απο την βρώμα και τα σκατά .

Τουλάχιστον τα στοιχειώδη στη καθαριότητα πρέπει να υφίστανται .

Ερώτηση β

Οταν εκανα την αναβολη , το χαρτι ελεγε "στρατος ξηρας" . Τωρα το αν θα παω πχ πυροβολικο ή οτιδηποτε αλλο , οταν διακοψω την αναβολη θα το μαθω; 

Και γ

Για εναν 25χρονο που θα παει στρατο μετα τη σχολη (εγω) υπαρχει καποια "συμβουλη" για το αν ειναι καλυτερα να παω στρατο πχ Σεπτεμβρη ή προς Ιανουαριο ; Γιατι γνωστός μου ειπε καλυτερα να παω Σεπτεμβρη μιας και τοτε κατατάσσεται πολυς κόσμος κυρις 17-18-19χρονα που σημαινει στις μοναδες θα εχει αρκετο κόσμο και οι δουλεις θα κατανεμονται σε πολλα άτομα οποτε δεν θα τρωνε λιγοι την πότσα . 

Δημοσ.

Mε το κοκτειλ που σου κάνουν για εμβόλιο δεν κολλάς τίποτα. :P

Στρατός ξηράς είναι όλα τα όπλα ξηράς, πυροβολικό, τεθωρακισμένα, υλικού πολέμου, διαβιβάσεις, πεζικό, μηχανικό.

Ναι Σεπτεμβριο βαριά Νοέμωριο γιατί πέραν του ότι μπαίνουν πολλά άτομα απολύεσαι και Ιούνιο που επίσης είναι πολλά τα άτομα. Αν μπεις Ιανουάριο ναι μεν θα πετύχεις πάλι μεγάλη σειρά αλλά από κει και πέρα οι σειρές θα είναι μικρές και οι του Σεπτεμβρίου θα χουν απολυθεί οπότε το καλοκαίρι θα πέσει τρελή εμπλοκή.

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα πανε το συντομότερο αμα τελειωσες την σχολη, μην κατσεις και καλα 2-3 μηνες για ξεκουραση και μετα να πας.

Οι περισσοτεροι λενε σεπτεμβρη για να εισαι καλοκαιρι εξω, εγω που ημουν στρατο 2 καλοκαιρια και 1 χειμωνα θα ελεγα καλυτερα καλοκαιρι μεσα , με την ζεστη καπως την παλευεις , αλλα με το κρυο γαμησε τα.....

Δημοσ.

εγω παλι το αντίθετο

οχι οτι ειμαι party animal ή κάτι σχετικό , αλλα δεν θα ήθελα να κλειστώ καλοκαιριάτικα στον στρατό .

Απο την άλλη εχω θεμα με την ζεστη , 1 βαθμο να ανεβει η θερμοκρασια νομιζω πως θα λιποθυμησω , οπότε προτιμω Χειμώνα και να τελειώσω προς άνοιξη-καλοκαιρι ξερωγω παρά να χάσω το ~5μηνο της θητειας με τον ηλιο και τον καλο καιρο

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα πανε το συντομότερο αμα τελειωσες την σχολη, μην κατσεις και καλα 2-3 μηνες για ξεκουραση και μετα να πας.

Οι περισσοτεροι λενε σεπτεμβρη για να εισαι καλοκαιρι εξω, εγω που ημουν στρατο 2 καλοκαιρια και 1 χειμωνα θα ελεγα καλυτερα καλοκαιρι μεσα , με την ζεστη καπως την παλευεις , αλλα με το κρυο γαμησε τα.....

Πως την παλεύεις με τη ζέστη και όχι με το κρύο? Στη σκοπιά το χειμώνα βάζεις 15 μπλούζες, εσωθερμικά, 3 ζευγάρια κάλτσες και κάπως θα την παλέψεις. Στους 35 βαθμούς με το φανελάκι, το χιτώνιο, το αλεξίθραυστο και το όπλο παραμάσχαλα κάτω από τον ήλιο ή μέσα στο σπιτάκι της σκοπιάς που γίνεται φούρνος πως ακριβώς θα την παλέψεις? :wacko:

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...