Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 όχι ρε φίλε, η ορολογία ίσως δεν ειναι καθημερινή του φαντάρου αλλά ήμουν κάμποσο καιρο σε γραφείο
aris1986 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 @Tezas Μεσολογγι εκατσες ολη την θητεια σου; Απο κεί κοντα δεν εισαι; Καλα περασες απο ο,τι διαβασα.
redhotstef Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Να παω και εγώ τα ζόρια μου? σε άδεια απολύσεως είμαι. (........)....σε μια θητεία σκεφτείτε να κάναμε 4 με 5 το πολύ ταγματικές αναφορές!!! Τι να πω; Οτι εισαι βυσμα οσο δεν παει αλλο; 298 Σαμος- Πυθαγόριο. 2 ταγματικες αναφορες ΚΑΘΕ μερα! 2
aris1986 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Τι να πω; Οτι εισαι βυσμα οσο δεν παει αλλο; 298 Σαμος- Πυθαγόριο. 2 ταγματικες αναφορες ΚΑΘΕ μερα! Τωρα που θα απολυθει θα λεει στους νεοτερους ξερεις τι..που... εφαγα εγω. Να χω να παλευω με το χαρτομανι ολη μερα του καθε στελεχους στα γραφεια και τον καφε να μου τoν κανουν μετριο καθε φορα να βρίζω καντηλια.... 1
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Κέντρο μεσσολόγγα αλλα μετά Χίο, που έβαλα βύσμα να πάω γτ σπουδάζω εκεί. Για τις ταγματικές ήταν θέμα διοικητή, μας είχε πει 4-5 πράγματα όσο αυτά τα τηρούσαν όλοι δεν έκανε κάτι. Μόνο όταν είχαν γίνει μλκίες εν ώρα υπηρεσίας κάναμε ταγματική έδινα καμια 20άρα αλλα μετά απο 2 μέρες τις έσβυνε. 2 χρόνια που ήταν εκεί ούτε ένα παιδί δεν έκατσε μια μέρα παραπάνω όσες φυλακές και να είχε. Pablo ακριβώς να σου πω δεν θυμάμαι αλλα είμασταν δύναμη στρατιώτες γύρω στους 50 είχαμε 3 φυλάκια που πήγαιναν γύρω στα 15 άτομα. 3 νούμερα περίπολο που εκεί ήταν άλλες φορές 2 φαντάροι και άλλες φαντάρος και εποπ, 3 θαλαμοφύλακα 1 εστιατόρια μέσα στο τάγμα γενικά εμπλοκές δεν υπήρξαν μόνο στις εορταστικές άδειες. Εμένα η μεγαλύτερη εμπλοκή μου ήταν 4 συνεχόμενες μέρες εστιατόρια που έφευγα ομως το βράδυ στις 9. Σκέψου ο διοικητής έκοψε απο τις δεκανείς που έκαναν βοηθοί οργάνου και τις έβαλε περίπολο για να ελαφρύνουν τους στρατιώτες. Ειλικρινά ΠΑΡΑ πολύ καλός άνθρωπος και αυτό αλλα και ο υποδιοικητής που όταν έβγαινε βόλτα και έβλεπε στρατιώτη να κάνει αγγαρεία το ελάχιστό του ήταν 3 μέρες τιμητική. Με αρκετά άτομα που γνώρισα εκει μέσα και μίλησα άλλαξε λίγο η άποψή μου για τον στρατό. Το οτι είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και τους πληρώνουμε τσάμπα χωρίς να παράγουν κανένα ουσιαστικό έργο δεν αλλάζει. Αλλα αυτό που περίμενα(άκουγα) για κάφρους φωνές φασαρίες καυλωμένους ήταν απλά η εξαίρεση. Σε όλο το τάγμα να ήταν 4 στελέχη έτσι. Εγω σκέψου γυρνούσα απο την αρχή που πήγα αξύριστος, τα κούρευα με μηχανή μόνο γτ μου είχε βγάλει χαρτί ο φίλος μου ο γιατρός για θυλακίτιδα. Ε δεν μου ζήτησε κανένας να δει το χαρτί μου γτ είμαι αξύριστος μόνο ένα βλαμμένο ΔΟΚΙΜΟΣ που μόνο αυτός ήταν έτσι όλα τα άλλα παιδιά γαμάτοι. Και τις περισσότερες φορές φορούσα αθλητικά χωρίς χαρτί πάλι χωρίς πρόβλημα. Απο τα μισά και μετά μου συμπεριφέρονταν λες και ήμουν και εγώ στέλεχος τα εποπια. Ερχόντουσαν για άραγμα στο γραφείο καφεδιά μου έλεγαν ρουφιανιλίκια χωρίς να έχω προσπαθήσει να έχω επαφή. Εγώ πιο πολύ με φαντάρια τα έπαιρνα γραφείο κλειδώναμε και σαπίζαμε στον ύπνο άραγμα ταινία...
redhotstef Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Εγω σκέψου γυρνούσα απο την αρχή που πήγα αξύριστος, τα κούρευα με μηχανή μόνο γτ μου είχε βγάλει χαρτί ο φίλος μου ο γιατρός για θυλακίτιδα. Ε δεν μου ζήτησε κανένας να δει το χαρτί μου γτ είμαι αξύριστος μόνο ένα βλαμμένο ΔΟΚΙΜΟΣ που μόνο αυτός ήταν έτσι όλα τα άλλα παιδιά γαμάτοι. Και τις περισσότερες φορές φορούσα αθλητικά χωρίς χαρτί πάλι χωρίς πρόβλημα. Απο τα μισά και μετά μου συμπεριφέρονταν λες και ήμουν και εγώ στέλεχος τα εποπια. Ερχόντουσαν για άραγμα στο γραφείο καφεδιά μου έλεγαν ρουφιανιλίκια χωρίς να έχω προσπαθήσει να έχω επαφή. Εγώ πιο πολύ με φαντάρια τα έπαιρνα γραφείο κλειδώναμε και σαπίζαμε στον ύπνο άραγμα ταινία... Μμμμ.. για καλο τα ειπες αυτα; Ασχετο: Εχω ενα φιλο βυσματια, τελλιωσε το στρατο αλλα διαβαστε φαση που ειχε παιχθει: Τον ειχαν στειλει σε γραφειο στο φρουραρχιο της Αθηνας και δεχοταν συνεχως επισκεψεις απο φανταρους (νεους κυριως που επαιρναν αναβολη και ετσι). Τον ειχαν τον φιλο μου με το Σεις και Σας. Δεν καταλαβαιναν οτι ηταν και αυτος απλος φανταρος. Ομως ο φιλος μου το παρατραβαγε και τους εκανε καψωνια. Γιατι το λεω αυτο. Οταν εισαι κοντα στην εξουσια, η κανεις παρεα με την εξουσια εκει μεσα, σε φοβουνται/αντιπαθουν ολοι.
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Αχαχαχααχαχα οχι ντάξει εγώ δεν την ειχα δεί. Σκέψου ενα σκ μου λεει ενα παιδί απο το λόχο οτι θα ερχόταν η γκόμενα να τον δεί να έκανα τπτ να είναι έξω. Του λέω ολα υπο έλεγχο, συμφωνώ με άλλα 2 παιδιά να κάτσουμε μέσα σκ εμείς για να βγεί απο παρασκευή και του γράφω μια τιμητική 3 μέρες χωρίς να ρωτήσω τον λοχαγό έλειπε τότε ο αρχιλοχίας. Πάω την ΗΚΑΛ μετά να την υπογράψει ο λοχαγός, μου κάνει τι είναι αυτό? Ε λεω μια τιμητικούλα μωρε για το παιδί έρχεται η κοπέλα του να την δεί κτλπ. Μου λέει και ποιος την έφτιαξε εγώ λέω απο μόνος μου, βγαίνουν οι υπηρεσίες είναι όλα υπο έλεγχο κτλπ και του την υπογράφει τελικά. Αλλα είχε σκαλώσει στην αρχή ο τύπος. Ρωτούσα πότε ήθελαν να βγούν αν ήθελαν κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία να κάνουν (πολλοί δεν ήθελαν εστιατόρια πχ) και έκοβα ΠΑΝΤΑ κάθε μέρα υπηρεσιακά σε όλους ήθελαν δεν ήθελαν
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 TeZaS, τα δικα σου αποδεικνυουν απλως ότι: καθε διοικητης, στο στρατοπεδο του, είναι βασιλιας!Eκτος λοιπον και είναι καθαρματιας, μπορoυν να περασουν αρκετα καλα, οσοι στην επιβλεψη του. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 ήξερε το βύσμα σου που σε έστειλε, αν πήγαινες πουθενα στην τύχη θα τα έβλεπες όλα κωλυομενα
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δεν ήξερε τίποτα για κανένα μέσο γτ όπως είπα στην αρχή ήταν εντελώς τυχαία η τοποθέτησή μου εκεί και δεν είχα και κανένα σοβαρό μέσον. Στην αρχή ο λοχαγός μου είχε πει οτι θα με έβαζε στον 1ο γραφείο μετά την συνέντευξη και μετά απο την επιστροφή της χριστουγεννιάτικης άδειας βάζει έναν άλλο γιο φίλου του και στο επιλοχάδικο βάζει ανιψιό γνωστής παρουσιάστριας ειδήσεων που τον είχαν όλοι απο κοντά. Ο αρχιλοχίας στην συνέντευξη που μας πήρε με έκοψε οτι "νιώθω" γτ μου λέει πιάσε τον τάδε φάκελο και επειδή μίλαγε και για τις άδειές μας κατάλαβα οτι θα γράψει και σε έναν άλλο και του λέω θελετε και αυτόν? αυτό ήταν η σπίθα γιατί του έκανε εντύπωση φάνηκε. Μετά απο λίγο καιρό όμως τον ανηψιό τον είχαν μια στο επιλοχάδικο μία στο 4ο γραφείο γενικά τσακώνονταν 2 λοχαγοί ποιος θα τον πάρει. Αυτός τεμπέλης με όλη την σημασία της λέξεως βαριόταν την ζωή του και ήθελε όλο να κοιμάται. Είχε δώσει τα κλειδιά του θαλαμοντόγκ μια φορά στον αρχιλοχία και του λέει εγώ δεν μπορώ πρέπει να κοιμηθώ γτ δεν κάνω σωστό ύπνο. Ε μετά απο 2-3 μέρες του λέει τράβα στο 4ο δεν σε χρειάζομαι εδώ και επόμενη επιλογή ήμουν εγώ. Που κατα την διάρκεια που ήταν ο άλλος πήγαινα για βοήθεια και έφτιαχνα και ότι πρόβλημα είχε με τον υπολογιστή. Οπότε πιστεύω δεν ήξερε το βύσμα μου που ούτε και εγώ το ήξερα, ένας γνωστός μου είπε οτι θα πει σε έναν φίλο του να με φτιάξει..... Το έκανε αυτός? Πήγα τυχαία όπως και άλλοι συμφοιτητές μου που ήρθαν Χιο?
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 μπορεί να πας Χιο σε 10 διαφορετικά στρατοπεδα και οι διαφορές να είναι η μέρα με τη νύχτα. Απο κόσμο, υπηρεσίες, στελεχη, κτλ. τα στρατοπεδα που είναι "μαυρα" είναι γνωστά και αυτά που είναι χαλαρα τό ίδιο. Αν πήγαινες σε τυχαιο στρατοπεδο στην Χιο, οι πιθανοτητες ειναι να έπεφτες σε τίποτα ψυχοπαθείς ειναι πολύ περισσότερες απ'ότι αν σου κανονιζε την μετάθεση κανας που ξέρει τι παίζει..
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Παντως (παλιοτερα τουλαχιστον) στα Καρδαμυλα Χιου το 643 ΤΕ (υπαρχει ακομη?)ηταν περιπου ο θανατος ο ιδιος -αν δεν χτυπουσες αμεσα αναβολη και εμενες εκει
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Ναι δεν λέω έτυχα σε καλή μονάδα, αλλα και άλλες μια χαρά ήταν. Πίκρα ήταν όσες ήταν πιο μακρυά απο την πόλη και ήθελες αρκετά χρήματα να κατέβεις χώρα. Ντάξει Καρδάμυλα η ΠΙΚΡΑ η ΙΔΙΑ!!! Κάναμε ΣΠΕΝ εκεί για μια εβδομάδα και ειλικρινά μετρούσα τις ώρες να φύγω. Και ας είχα βγεί 5 μέρες ΕΥ και καθόμουν στο κρεβάτι. Μέχρι και στην μονάδα μας υπήρχαν λόχοι πιο τέντα και λίγο πιο ζόρι στον φαντάρο αλλα γενικά το 95% πέρναγε καλά! Οι χιώτες μας ξέσκιζαν λίγο γιατί ήταν κακομαθημένα στην πλειοψηφία τους και τα ήθελαν όλα δικά τους, αλλα ντάξει εμένα ήταν γνωστή φάρα, απο 2008 είμαι Χίο, και δεν μου έκανε εντύπωση. Πραγματικά ήταν θέμα διοικητή πολλές παροχές, ωστόσο πολλά στελέχη τον έβριζαν γιατι λέγαν οτι δεν έχει αρχίδια. Απο βύσματα δεν έπαιρνε και πολύ χαμπάρι πάντως, η κουβέντα του ήταν το καλύτερο βύσμα σας είμαι εγώ όποιος θέλει να έρθει να μου πει ο,τι θέλει. Και πραγματικά πιο εύκολα κατάφερνες κάτι αν πήγαινες στον ανθρωπάκο παρά με βύσμα γτ τσαντιζόταν.
LiquidTroll Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» διατηρεί την νομοθετική του φόρμα το Β’ Τμήμα Διακοπής της Βουλής έως ότου εισαχθούν για συζήτηση το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και το σχέδιο νόμου για τους αιγιαλούς. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, σήμερα αναμένεται η έγκριση του νομοσχεδίου που έχει αναλάβει η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά το οποίο μεταξύ άλλων φέρνει τις εξής αλλαγές: - Ελαττώνεται το όριο ηλικία για την χορηγούμενη, στους σπουδαστές ΚΕΜΕ (Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης) , αναβολή από το 28ο στο 26ο έτος της ηλικίας - Σε περίπτωση που δύο αδέλφια καλούνται ταυτόχρονα στης Ε.Δ. για εκπλήρωση της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης μπορούν να επιλέγουν ανεξαρτήτου ηλικίας το ποιος θα καταταγεί, σε αντίθεση με την υπάρχουσα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία την αναβολή δικαιούται ο μικρότερος αδελφός. - Οσοι κρίνονται από τις υγειονομικές επιτροπές ικανοί πρώτης (Ι1) μέχρι τέταρτης (Ι4) κατατάσσονται υποχρεωτικά εντός πενθήμερου από την κοινοποίηση της γνωμάτευσης στην αρμόδια στρατολογική υπηρεσία, χωρίς να έχουν δικαίωμα εκ νέου εξέτασης. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμάται το φαινόμενο κάποιοι στρατεύσιμοι επικαλούμενοι προβλήματα υγείας να αποφεύγουν συστηματικά την στράτευση, ζητώντας κατά καταχρηστικό τρόπο την παραπομπή τους εκ νέου σε υγειονομική επιτροπή - Οι ανυπότακτοι που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους εξαιρούνται αναδρομικά από τις προσκλήσεις για κατάταξη για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι και εξαλείφεται με παραγραφή το αξιόποινο της ανυποταξίας τους, εφόσον καταταγούν στις Ε.Δ. μέχρι την 1.1.2016. Διατηρείται ακέραια η δυνατότητα υπηρεσίας θητείας μικρού χρονικού διαστήματος και εξαγοράς του υπόλοιπου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας - Οι αθλητές που εργάζονται σε ελληνικές ομάδες αποκτούν ίδια δικαιώματα με αυτούς που έχουν συμβόλαια σε ομάδες του εξωτερικού - Παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αναβολής στους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών ερευνών (CERN) - Διευρύνεται η ρύθμιση για τις μετατάξεις υπαξιωματικών ώστε να μην περιλαμβάνει μόνο αυτούς που έχουν αποφοιτήσει με βαθμό «εξαίρετα» αλλά και όσους έχουν λάβει «λίαν καλώς». - Επανακαθορίζεται το πλαίσιο τιμητικής απονομής βαθμού Αξιωματικού σε Ολυμπιονίκες - Ενεργοποιούνται προγράμματα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της ΕΑΣ ΑΒΕΕΠάντως, η διάταξη που αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα πυρά της αντιπολίτευσης είναι αυτή που αφορά τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και αυτό γιατί το ακριβές πρόγραμμα εξυγίανσης της επιχείρησης έχει διαβαθμιστεί ως απόρρητο με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου να καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων να μεταβούν στο Πεντάγωνο προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως γι αυτό.
chrisxkar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 - Παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αναβολής στους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών ερευνών (CERN) επειδη αλλωστε ειναι και χιλιαδες αυτοι επρεπε να βγει και διαταξη..... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις