georgev19892013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά!Έγραψα ένα μικρό κείμενο-άρθρο για τον στρατό και έτσι όπως τον έζησα εγώ!Το ξέρω ότι ενδεχομένως οι περισσότεροι από εσάς ίσως με κράξετε αλλά πραγματικά πιστεύω όλα όσα έγραψα!So enjoy and feel free to comment or share... http://roadstory.gr/musicstories-thoughts-%CE%AE/
Sred Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Στην Ροδο υπηρετησα και εγω κανωντας 16 μηνες παραμεθοριο συν ενα μηνα φυλακη γιατι ημουν απ'τα καλα παιδια… Γενικα ο στρατος ειναι για μενα η μεγαλυτερη βλακεια που υπαρχει τουλαχιστον στην ελλαδα. Παρουσιαστηκα τον Σεπτεμβριο του 1995 εχωντας αναβολη λογο σχολης και απολυθηκα τον απριλιο του 1997. Νταξει στην ροδο δεν ξαναπατησα…
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 αυτό πήγαινε στον Pablo ή γενικά?
redhotstef Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά!Έγραψα ένα μικρό κείμενο-άρθρο για τον στρατό και έτσι όπως τον έζησα εγώ!Το ξέρω ότι ενδεχομένως οι περισσότεροι από εσάς ίσως με κράξετε αλλά πραγματικά πιστεύω όλα όσα έγραψα!So enjoy and feel free to comment or share... http://roadstory.gr/musicstories-thoughts-%CE%AE/ Το διαβασα το κειμενο σου, και γω αυλωνα ημουν. Αλλα ρε φιλε δεν εγραψες τιποτα το τρομερο. Εζησες μονο ενα ξενυχτι απ οτι φαινεται γιατι ολα τα υπολοιπα τα εζησε η μιση Ελλαδα(η μιση που πηγε στρατο). Θα σου πω εγω τι εζησα: 1) Εκανα πανω απο 6 μερες στο κεντρο για να κανω το χοντρο μου λογω περιβαλλοντος καλλιοπης. 2) Αργησα να καταλαβω ποια καπελα φορουσαν οι γιωταδες και ποια οι κανονικοι φανταροι. 3) Ολοι ελεγαν πως , οχι να το παινευτουν, αλλα ειχαν βρει τον στοχο στη σκοποβολη. 4) Βαζαμε αντικουνουπιερες στα κρεβατια και μας ετρωγαν τελικα οι κοριοι. 5) Κυγηγαγαμε κατσικες γιατι εμπαιναν στο φυλακιο και τρωγαν τα λουλουδια που ειχαμε φυτεψει (εδω δεν περναμε χαμπαρι τις κατσικες, θα περναμε τον εχθρο; ) 6) Ατομα που το επαιζαν μαγκια και ιστορια, και επαιρναν αναβολη γιατι δεν αντεχαν αλλο. 7) Οτι τελικα ισχυει οτι τα καλυτερα παιδια που θα γνωρισεις στο στρατο ειναι ατομα που εχουν σπουδασει πιο πριν, η τουλαχιστον πηγαν λιγο πιο αργα. Δεν εχω γνωρισει 18χρονο που να μην το ειχε παιξει ποτε ιστορια εκει μεσα. 8) Στο υγιειονομικο που μπηκα στο κεντρο, ναι μεν ηταν πολυ χαλαρα σε σχεση με τεθωρακισμενα πχ, αλλα τους κανονικους γιατρους και οδοντιατρους τους ειχανε στη τσιτα. Οι οδοντιατροι στις μοναδες ειναι οτι χειροτερο. Θα δουλευεις (θα φτιαχνεις χαλασμενα δοντια) τζαμπα και ταυτοχρονα θα εχεις και υπηρεσιες. 9) Οταν εμαθα οτι θα παω για ειδικοτητα σε μαυρη μοναδα, τα εβαψα μαυρα. Κι ομως! Εκει εζησα τελικα, τις καλυτερες στιγμες μου. 10) Mad, Mtv, Nova sports. Τιποτα αλλο! Βασικα, οτι του καπνισει του καψιμιτζη. Κυριως βαζει μουσικα καναλια για να βλεπει γυναικες.. 11) Πολλες κενες αχρηστες ωρες. Πολυ κωλοβαρεμα για το τιποτα. 12) ΜαθαινεΙς να ψυχολογεις ανθρωπους. Τα στελεχη, πολλοι Εβελπιδες ειναι παιδια της ηλικιας σου. Εχουν τις ιδιες ανυσηχιες με εσενα. Αυτο ειναι μονο ενα παραμυθι(χαιρετισμοι πχ), μια δουλεια, η αμυνα της χωρας ισως(υπαρχουν στιγμες που σε πιανει οτι οντως κανεις καλο στη πατριδα). 13) Παρουσιαστηκα φεβρουαριο Αυλωνα με χιονα(2012) εφυγα απο νησι αυγουστο, απολυθηκα οκτωμβρη απο Αθηνα. Εζησα εποχες, νησια, φυλακια, βυσματα και μπηκα αρκετα μεγαλος μεσα (25). Οποτε εχω μια ολοκληρωμενη εμπειρια. Το μονο που δεν εζησα ειναι τα κουνουπια στον Εβρο που λενε, την τοσο τραγικη εκπαιδευση (τριων εβδομαδων) στις ειδικες δυναμεις, και το να γινω δοκιμος που αρχικα ηθελα αλλα δεν ηθελαν οι γονεις. Αυτα (και αλλα πολλα που βαριεμαι να γραψω) απο μενα..!
Sred Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 αυτό πήγαινε στον Pablo ή γενικά? Έχει καμιά σχέση αυτό που πόσταρα με του Pablo και με ρωτάς? Αν ήταν θα είχα κάνει παράθεση..
georgev19892013 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Πρώτα από όλα redhotstef σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις.Καλά έζησα και άλλα απλά δεν μπορούσα να τα γράψω όλα μέσα στο άρθρο για ευνόητους λόγους. Πάντως σίγουρα redhotstef με βάση αυτά που λες, ήσουν σε πιο δύσκολη κατάσταση από εμένα και δεν το λέω ειρωνικά!Απλά όπως έγραψα και στο άρθρο κανείς δεν παρατάει την ζωή του για 6,8 ή 9 μήνες με ευχαρίστηση για να πάει στρατό. Και συμφωνώ με sred πως ο ελληνικός στρατός είναι τελείως βλακεία και πως από ότι έχω τσεκάρει και με γνωστούς και φίλους κανείς δεν θα ξανά πήγαινε. Απλά το θέμα είναι να κρατάμε τα καλά και όχι τα άσχημα και να μην τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς. Γιατί αν σκέφτεσαι όλες τις αδικίες και όλα αυτά που γίνονται πραγματικά τρελαίνεσαι και πάει αλλού η κατάσταση.Για εμένα προσωπικά από τα μεγαλύτερα αρνητικά του στρατού είναι ότι τα χρήματα που χαλάς εσύ και η οικογένεια σου, και δυστυχώς επειδή ήμουν σε νησί χάλασα αρκετά παρόλο που έκανα τρελή οικονομία!Λεφτά που ακόμα κλαίω!Δεν βαριέσαι. Καλά ναι για τα άτομα που το παίζουν ιστορία τρελή δεν έχω να πω κάτι!Όλοι μα όλοι είχαμε από τέτοιους!Και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να έχουμε είτε στο εργασιακό μας περιβάλλον είτε οπουδήποτε αλλού. Απλά δεν αξίζει να χαλιόμαστε!Αυτά τα ολίγα από εμένα!την κάνω για δουλειά!
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Να παω και εγώ τα ζόρια μου? σε άδεια απολύσεως είμαι. Κέντρο Μεσσολόγγι, (πίπα κώλο εμπλοκή) εκεί έφαγα την μεγαλύτερη ξενέρα, πίστευα οτι αν ήταν έτσι η υπόλοιπη θητεία μου δεν θα την έβγαζα πέρα. Βάζω βύσμα για μετάθεση στην Χίο, μιας και σπουδάζω εκεί και μου έμεναν 9 μαθήματα. @@ βύσμα χρειαζόταν αλλα ήθελα να ήμουν σίγουρος. Πήγα σε μια μονάδα 6 χιλιόμετρα απο την πόλη, το 90% απο στελέχη γαμάτοι άνθρωποι, πανω απολα συνεννοήσιμοι και χωρίς καμία περίεργη απαίτηση, μόνο διοικητή αν χαιρετάγαμε που ούτε αυτός ήθελε. Στην συνέντευξη που μου πήρε ο λοχαγός μου είπε θα έμπαινα γραφείο, φεύγουμε για Χριστούγεννα και γυρίζω οτι θα είμαι πένα, έλα όμως που με έφαγαν κάτι βύσματα... Λέω δεν γαμιέται υγεία και για καλή μου τύχη όμως αυτός που είχε πάρει ο αρχιλοχίας για βοηθό ήταν ο μεγαλύτερος τεμπέλης του κόσμου, 1 δουλειά έκανα 5 μέρες άδεια ήθελε. Με αποτέλεσμα μια μέρα να τον διώξει και να με φωνάξει και να μου παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου. Αυτό έγινε τον 2ο μήνα. Εκεί λοιπόν άρχισε η μεγάλη ζωή. Ειλικρινά ξεσκιζόμουν στο γράψιμο γιατί όλα τα γραφεία είναι πουτάνα όλα στα χαρτιά τους. Εμένα αυτό μου άρεσε γιατί είχα κάτι να απασχολούμαι, έπινα ήρεμος το καφεδάκι μου και άκουγα την μουσικούλα μου και έπαιρνα συνέχεια συγχαρητήρια για την εργατικότητά μου. Με έβλεπαν και άλλα στελέχη που έκανα δουλειά γραφειου μέχρι και στον ελεύθερο χρόνο μου και άρχισαν να με ζητάνε στα πόστα τους (ΚΨΜ, ΚΨΑ και 4ο γραφείο με ήθελαν) Ο αρχιλοχίας μας (ΕΠΟΠ λοχίας με 16-17 χρόνια υπηρεσία) ειλικρινά ήταν απίστευτος άνθρωπος, σκιζόταν να περάσει ο κάθε φαντάρος καλά. Μέσα στην πουστιά και στην λαμογιά για να δώσει τιμητικές χωρίς να το ξέρει ο λοχαγός. ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλη την σημασία της λέξεως. Για να μην κουράζω, αναπτύξαμε πάρα πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, άρχισε να με εμπιστεύεται και περισσότερο. Στις άδειές του δεν έβαζε άλλον ΕΠΟΠ και αναλάμβανα τα πάντα μόνος μου. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? Υπηρεσιακά ΚΑΘΕ μέρα ότι και να γινόταν τα έφτιαχνα μόνος μου, ΔΝ χωρίς κανένα χαρτί, τιμητικές με το τσουβάλι (σε όλους αυτό) δεν έχασα ούτε ένα ΣΚ έξω να είμαι με την παρέα μου για ποτάκι. Δεν έχασα ΚΑΜΙΑ επαφή με το πανεπιστήμιο που πέρασα 8 απο τα 9 μαθήματα. Είχα την κανονική μου παρέα συνέχει κι κάθε μέρα, είχα πάρει και το αμάξι μου μαζί για να ανεβωκατεβαίνω. Τώρα απο 12 Ιουνίου με έχει διώξει με άδεια απολύσεως και γυρίζω 12 Αυγούστου να πάρω το χαρτί. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός οτι όταν τον χαιρέτησα φεύγοντας με αγκάλιασε και με ευχαρίστησε για όλη την βοήθεια και μου είπε μακάρι να σε είχα μόνιμο μέχρι να πάρω σύνταξη! * να αναφέρω οτι έπεσε πολλές φορές χωσέ αρμάντο και ψιλοεμπλοκές, αλλα για στον σγκεκριμένο άνθρωπο δεν σου πήγαινε να πείς οχι γτ ήξερες οτι αν τον εξυπηρετήσεις 1 θα σε φτιάξει 10. Πχ έτυχε ένα στέλεχος να μην μπορεί να κάνει 2 υπηρεσίες και εγώ ήμουν ουσιαστικά με άδεια και μου ζήτησε αν μπορώ να κάνω την υπηρεσία του. Μπήκα και τις έκανα με όλη την καλή διάθεση και μετά με είχε ακόμα πιο πολύ στον αφρό, το είχε πεί σε όλους διοικητή/υποδιοικητή οτι έκανα τέτοιο πράγμα. Οι οποίοι ξέχασα να αναφέρω ήταν και οι 2 τους πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, σε μια θητεία σκεφτείτε να κάναμε 4 με 5 το πολύ ταγματικές αναφορές. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά αλλα θα κούραζαν συνολικές άδειες θητείας 144 μέρες, απο τις υπόλοιπες οι μισές εξοδούχος και απο τις υπηρεσίες τις 70% τις έκανα εστιάτορας που 9 το βράδυ έφευγα με ΔΝ και έμπαινα την άλλη μέρα. 1
chrisxkar Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 ρε παμπλο απο καιρο ειχα την απορια μηπως εισαι καραβανας?Γιατι οι οροι που χρησημοποιεις δεν χρησημοποιουνται απο πολλους 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 lol έκτος απο τους όρους προσεξες καθολου και τι γραφω;
epp Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 hahahah δεν σχολιαζω συχνα στο φορουμ αλλα παιζει ο παμπλο-χασαν να ειναι ισως ο πιο αντι-θητειο-μιλιταρι οπως θες πεστο εδω μεσα... σε καποια συμφωνω σε αλλα οχι βεβαια ps: Δεν κρινω ο καθενας εχει τις αποψεις του
chrisxkar Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 μπορει να εχεις διπλη προσωπικοτητα η να το κανεις απο αναγκη οπως και εχει ειπα να ρωτησω
Προτεινόμενες αναρτήσεις