pique88 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Επειδή σε παρόμοια κατάσταση με φαντάρο που χρησιμοποιησε την πολιτική ταυτότητα είχαμε εμπλοκή της αστυνομίας συνιστώ ιδιαίτερη προσοχή σε αυτούς που υπηρετούν ή θα υπηρετησουν Αθήνα. Στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα παίζουν πάνω κάτω τα ίδια και είναι κρίμα να φάτε μεγάλη καμπάνα για μια χαζομάρα. Για στρατονομια κλπ να κυκλοφορείτε με τα πολιτικά σας όσο αυτό είναι δυνατό και κάνεις δε θα σας ενοχλήσει. Μακριά από τροχαιες παραβάσεις επίσης, ενδέχεται να τιμωρηθειτε από κάποιον προβλεπόμενο διοικητή.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ναι προφανώς, δεν νομίζω ότι είναι κάποιος τόσο βλάκας να μην δώσει στρατιωτική ταυτότητα ενώ φοράει παραλλαγή ή λίγο αφού βγήκε από το στρατόπεδο, αλλά σε άκυρο σημείο και με πολιτικά το βρίσκω κάπως απίθανο να φάνε τέτοιο κόλλημα...
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 κι έτσι στα καλά του καθούμενου χωρίς να σε έχει δει πχ να μπαινοβγαίνεις από στρατόπεδο, θα απαιτήσει ταυτότητα και δεν θα του κάνει το δίπλωμα ή η φωτοτυπία? αμφιβάλω... Αν δεις τι προβλεπεται -θεωρητικως εστω- για τη Στρατονομια, σε επιπεδο ελεγχων! Μπορουν, ξερωγω και σε μπουζουκια λεμε, αν θελουν να μπουν να ελεγξουν κοσμο. Και σε αεροδρομια, σταθμους υπεραστικων λεωφορειων κ.λπ. μπορουν να ελεγχουν και οχι μονο οσους φορουν στρατιωτικα, τον οποιονδηποτε! Μου εχει συμβει ελεγχος φορωντας πολιτικα εγω σε αεροδρομιο (Αλεξανδρουπολη) κ' σταθμο τρενου (Ξανθη) Και σου λεω στο ακυρο ετσι? Οχι οτι υπηρχε μεταφορα στρατευμενων εκεινη τη μερα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 κι αν αρνη8εί ένας πολίτης έχουν δικαίωμα προσωποκράτησης?
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Νομιζω οτι εχουν δικαιωμα αναλογως την περιπτωση, π.χ. αν παρενοχλει σκοπο σε στρατοπαιδο Βεβαιως μπορουν να καλεσουν την αστυνομια. Μου ειχε πει περισσοτερα αλλα περασαν και χρονια...Στη σχετικη ερωτηση μου, γιατι ηταν τοσο "μπριζωμενοι" επανω, μου ειχε αναφερει οτι οχι μονο ο Εβρος,αλλα και η Ξανθη (λογω του Στρατοδικειου Ξανθης αν θυμαμαι σωστα) θεωρουνταν δυσμενης μεταθεση!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ναι θα καλέσουν την αστυνομία αλλά μπορούν να σε κρατήσουν εκεί νόμιμα? γιατί σιγά μην κάτσεις
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ισως μπορεσω να τον ψαξω-βρω @ skype & να σου πω Παντως θεωρητικως, τους δινονταν δικαιωματα αρκετα,π.χ. ακομη και να "απωθησουν" (!) κανονικους πολιτες
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 κι αν αρνη8εί ένας πολίτης έχουν δικαίωμα προσωποκράτησης? Για ποιο λόγο να αρνηθείς?
panos2171 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μια χαρά μπορεί η ΣΝ να σταματήσει τον οποιοδήποτε και να του ζητήσει ταυτότητα για να δει αν είναι στρατιώτης/κος, από κει και πέρα αν του δείξει κάποιος την πολιτική δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω του, μόνο η αστυνομία. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με την αστυνομία όταν αντιστρέφονται οι ρόλοι. Η ΣΝ προφανώς θα σταματήσει κάποιον που υποψιάζεται για στρατιώτη και όχι τον οποιονδήποτε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 γιατί αν δεν έχουν το δικαίωμα ελέγχου/προσωποκράτησης ενός πολίτη, δεν είμαι υποχρεωμένος να τους ακούσω...
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 γιατί αν δεν έχουν το δικαίωμα ελέγχου/προσωποκράτησης ενός πολίτη, δεν είμαι υποχρεωμένος να τους ακούσω... Πως να ξέρουν ότι είσαι πολίτης πριν δείξεις την ταυτότητα όμως? (οκ προφανώς δεν θα σταματήσουν να ελέγξουν κανέναν με μούσια και μακρύ μαλλί )
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικά, δεν με απασχολεί, πρόβλημά τους... 1
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικά, δεν με απασχολεί, πρόβλημά τους... Ε το λογικό είναι να μπορούν πάντως!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 το λογικό είναι να μπορεί μόνο η αστυνομία στους πολίτες κι η στρατονομία στους φαντάρους...
mathsrule Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μια χαρά μπορεί η Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων (όπως λέγεται τώρα πια) να κάνει έλεγχο σε όποιον γουστάρει, εάν όμως αποδειχθεί ότι ο άλλος είναι πολίτης, καλούν αυτομάτως την Ελληνική Αστυνομία. Αντίστοιχα, η Ελληνική Αστυνομία καλεί αυτομάτως την Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων (πρώην Στρατό/Ναυτό/Αερονομία) εάν δει ότι έχει να κάνει με φαντάρο ή Στρατιωτικό. Εν ολίγοις, δεν παίζει το "Την γλίτωσα/χέστηκα επειδή είναι Αστυονομία Ενόπλων Δυνάμεων και όχι Πολιτική".
Προτεινόμενες αναρτήσεις