Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορω -ουτε θελω!- να πεισω καποιον για τα μεγαλα, πιθανα εστω, ωφεληματα.
Το αναφερω κι ο καθενας ας ζυγισει & πραξει για τον εαυτο του, το καλυτερο δυνατο!
:-)
Σε προσωπικο επιπεδο, και μονο για το πρωτο που ανεφερα:
-> δυνατοτητα αμεσα εξετασης-σεων, σε δημοσιο νοσοκομειο
δεν το συζηταω, παντοτε θα επελεγα να κρατησω & πολιτικη
:shifty:

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορω -ουτε θελω!- να πεισω καποιον για τα μεγαλα, πιθανα εστω, ωφεληματα.

Το αναφερω κι ο καθενας ας ζυγισει & πραξει για τον εαυτο του, το καλυτερο δυνατο!

:-)

Σε προσωπικο επιπεδο, και μονο για το πρωτο που ανεφερα:

-> δυνατοτητα αμεσα εξετασης-σεων, σε δημοσιο νοσοκομειο

δεν το συζηταω, παντοτε θα επελεγα να κρατησω & πολιτικη

:shifty:

Απλά νομίζω ότι είναι παράνομο και βασιζόμαστε μόνο στο ότι είμαστε καφενείο και ο καθένας κάνει ό,τι τον βολεύει :-)  Με αυτή τη λογική δεν έχεις κι άδικο... :-D

Δημοσ.

Κινειται "στα ορια της νομιμοτητας" το πρωτο, ενω το δευτερο κομματι: οτι δηλαδη μπορεις
να παρουσιαστεις π.χ. με διαβατηριο αντι ταυτοτητας ηταν 1000τσεκαρισμενο, τουλαχιστον
μεχρι το 2008 (οταν μπηκε ο τελευταιος χρονικα φιλος, που εκανε χρηση της "δυνατοτητας")

Δημοσ.

Με καμια 5-6 επικυρωμενα αντιγραφα ταυτότητας είμαστε κομπλέ ή δεν εχει ισχυ το αντίγραφο ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

καλα και αυτοι οι τραγικοι πρεπει να την πηγαινουν απο στρατοπαιδο σε στρατοπαιδο?Θα μπορουσαν να την αφηνουν στο στρατολογικο κεντρο της πολης σου και οταν απολυοσουν πηγαινες και την επερνες

• Super Moderators
Δημοσ.

και με φωτοτυπία της ταυτότητας μια χαρά κάνει κάποιος την δουλειά του...

Δημοσ.

καλα και αυτοι οι τραγικοι πρεπει να την πηγαινουν απο στρατοπαιδο σε στρατοπαιδο?Θα μπορουσαν να την αφηνουν στο στρατολογικο κεντρο της πολης σου και οταν απολυοσουν πηγαινες και την επερνες

Θεωρητικως, πρεπει να υπαρχει σε αμεση προσβαση να σου την επιστρεψουν

π.χ. μαζι με το <προσωρινο απολυτηριο> -> εαν χτυπησεις καποια αναβολη  :devil:   

και με φωτοτυπία της ταυτότητας μια χαρά κάνει κάποιος την δουλειά του...

Παντως φωτοτυπια της, δεν συνιστω να μοστραρει κανεις, στα Καρακολια :P

• Super Moderators
Δημοσ.

δίνεις δίπλωμα κλάιν, εκτός βέβαια αν σε έχουν σταμπάρει από που βγαίνεις...

Δημοσ.

...ειναι μέσα στο ΑΦΟ (ατομικός φάκελος οπλίτη) μαζί με τις ποινές, άδειες, ιατρικά πιστοποιητικά, κτλ. πάει όπου πας και εσύ. Φακελώμένος δηλ. ;)

Δημοσ.

ThReSh, δεν ειμαι σιγουρος: οπως σχετικα μου ειχε πει φιλος Στρατονομος, κανονικα δε κανουν
εξακριβωση στοιχειων, αλλα εξακριβωση ιδιοτητας. Γι' αυτο, ζητανε ταυτοτητα = προσδιοριζει,
εαν εισαι πολιτης, ή φανταρος, στρατιωτικος κ.λπ. Βεβαιως, στη πραξη, εξαρταται πως θα γινει....

Δημοσ.

Κινειται "στα ορια της νομιμοτητας" το πρωτο, ενω το δευτερο κομματι: οτι δηλαδη μπορεις

να παρουσιαστεις π.χ. με διαβατηριο αντι ταυτοτητας ηταν 1000τσεκαρισμενο, τουλαχιστον

μεχρι το 2008 (οταν μπηκε ο τελευταιος χρονικα φιλος, που εκανε χρηση της "δυνατοτητας")

Δε νομίζω ότι είσαι καν στα όρια της νομιμότητας αν πεις ότι έχασες την ταυτότητά σου αλλά συνεχίζεις να τη χρησιμοποιείς κανονικά και επιπλέον αποκρύπτεις ότι είσαι φαντάρος όπου δε σε βολεύει να το μάθουν... :-)  Τέλος πάντων, ας αποφασίσουν μόνοι τους όσοι μπαίνουν τώρα ή θα μπουν στο μέλλον!

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι είσαι καν στα όρια της νομιμότητας αν πεις ότι έχασες την ταυτότητά σου αλλά συνεχίζεις να τη χρησιμοποιείς κανονικά και επιπλέον αποκρύπτεις ότι είσαι φαντάρος όπου δε σε βολεύει να το μάθουν... :-)  Τέλος πάντων, ας αποφασίσουν μόνοι τους όσοι μπαίνουν τώρα ή θα μπουν στο μέλλον!

Κι ομως ειναι, δες: εαν καποιος απλως δηλωσει = προφορικα, οτι εχει χασει κατι

-οτι το εχασε οχι οτι του το εκλεψαν- μπορει παντοτε εκ των υστερων, να το βρει

:-(

[Και τελος, περα απο το τι βολευει, ή δεν βολευει, υπαρχουν και ορισμενα πολυ δυσαρεστα θεματα,

που εχουν να κανουν με προφυλαξη υγειας, που μακαρι να μην χρειαστει να δει κανεις τη διαφορα...]

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

ThReSh, δεν ειμαι σιγουρος: οπως σχετικα μου ειχε πει φιλος Στρατονομος, κανονικα δε κανουν

εξακριβωση στοιχειων, αλλα εξακριβωση ιδιοτητας. Γι' αυτο, ζητανε ταυτοτητα = προσδιοριζει,

εαν εισαι πολιτης, ή φανταρος, στρατιωτικος κ.λπ. Βεβαιως, στη πραξη, εξαρταται πως θα γινει....

κι έτσι στα καλά του καθούμενου χωρίς να σε έχει δει πχ να μπαινοβγαίνεις από στρατόπεδο, θα απαιτήσει ταυτότητα και δεν θα του κάνει το δίπλωμα ή η φωτοτυπία? αμφιβάλω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...