TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 -Τέλος η καλύτερη επιλογή που έκανα αλλά είναι πολύ υποκειμενική για τον καθένα: Το αυτοκίνητο σου! Έξω από το στρατόπεδο. θα γλυτώσεις από κουβαλήματα από φύλλα πορείας και αναλόγως που είναι το κέντρο στη/στις μονοήμερες άδειες του κέντρου θα έχεις αρκετές ώρες στο σπίτι σου. Πότε δεν θα είναι άδειο οπότε τις βενζίνες κ τα διόδια θα τα μοιραστείς. (απλώς μην το βγάλεις κ τελάλη) S.O.S.: σχετικα με αυτοκινητο κλπ, εξαρταται (παρα) πολυ απο το που παρουσιαζεσαι Στο ελεεινο Πεζικο (ΚΕΝ Καλαματας τοτε), οι μη εχοντες βυσμα Αθηναιοι, και λογω του καθαρματισμου Πεζικου*, ειχαν μεγιστο προβλημα τελικως, με αυτοκινητα τους! Εκτος των ελαχιστοτατων εξοδων μας => αυτοκινητα επρεπε να βρισκονται εντος παρκινγκ: αλλιως ηταν εκτεθειμενα ολη την εβδομαδα, κανενας δεν πηρε ατομικο φυλλο πορειας! Επομενως κανενας δεν μπορουσε να φυγει με/παρει το αυτοκινητο του απο Καλαματα..! Aναγκαστικως αγγαρεψανε αδερφια κλπ, για να οδηγησουν τo αυτοκινητο εκτος πολης. Δεν ισχυριζομαι οτι τετοιο αγριο μπλεξιμο μπορει να σας συμβει παντου, ισα-ισα σε light Αεροπορια - Ναυτικο, τετοια τα ακουνε σαν "ανεκδοτα καποιου αλλου στρατου...." (sic) Υ.Γ. * Καθαρματισμος Πεζικου = ενω θα ειχα σιγουρα ατομικο φυλλο πορειας, και το γνωριζα καθως ημουν ο μονος που κατεληγε τοσο ψηλα Βορειο (οχι Πολο!) Εβρο, οσο κι αν τους το ζητησα μου ελεγαν ψεμματα οτι ειμαι με ομαδικο και δεν μου το εδειξαν ποτε, παρα @ Θεσσαλονικη περιπου, οταν κατεβαινε και ο τελευταιος αξιωματικος απο τον μουτζουρη. Τοτε μου εδωσε το...ατομικο μου φυλλο πορειας!! Εκει μετανιωνω που τον εβρισα μονο & δεν τον σαπακιασα κανονικα, οχι γιατι δεν θα εβλεπα (εστω για 1 ημερα) αγαπημενα μου προσωπα, μα και γιατι επρεπε να χρεωθω ξενοδοχειο@Ορεστιαδα, καθως το φυλλο πορειας μου ηταν...για την επομενη ημερα!! Και λογω, αφενος του απιστευτου χιονιου, και αφεδυου της στρατιωτικοευθυνοφοβιας (ημουν σιγουρος οτι) δεν θα "εβγαζαν κινηση", για εμενα ωστε να μπω μια μερα νωριτερα (πραγμα που οπως ακριβως προβλεψα δεν εγινε) 1
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 παρε fucidin,zirtec,σαπουνι στυλ dettol,πουδρα για μυκκητες η χωρις,handsaplast για τα ξεφλουδισμενα δαχτυλα στην πορεια η παρελαση,οινοπνευμα ποτε δεν ξερεις ποτε θα χρειαστει,σπρει για ακαρεα κ κοριους,πολυμπριζο για να μην μαλωνετε για κρεβατι με πριζα και να μπορεις να βαζεις αργοτερα ταμπλετες.μια τσαντα πλατης για πραγματα που χρεαιστεις σε καποιο φυλακιο.Και για τους καλοκαιρινους μηνες σιγουρα σεντονια γιατι μπορει να ειναι και σαουνα το στρατοπαιδο σου και δεν θα την παλεψεις με sleeping bag. 1
slevinkelevra Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Νταξ, η παρανοια αρχιζει απο τωρα. Δηλαδη πρεπει να χω μια μικρη ντουλαπα , ενα μικρο φαρμακειο , ενα μικρο κομμωτηριο και ενα ενα μικρο συνεργειο καθαρισμου πανω μου. Και καλα, πες καταφερνω και τα περνω ολα αυτα. Το σακ βουαγιαζ θα πρεπει να εινια μεγαλυτερο απο το αμαξι μου. Ασχετα πως, τι θα πρωτοκραταω πανω μου για να μη βρεθει? Και σε ρωταω, εσωθερμικα δε θα παρω απο τωρα μαζι μου για να μην εχω βαρος, θα τα παρω σε καμια αδεια, οταν αρχιζει και κρυωνει ο καιρος. Εγω ομως ειμαι απο επτανησα, αμα με στειλουν Λαρισα ξερω γω, θα μπορω να κατεβω να τα παρω? Η θα ψαχνω για εσοθερμικα στη Λαρισα? Λουκετα ΚΑΙ στις αρβυλες ρε παιδια? Γιατι? Εγω περνω Aerolin Aerious κτλ, εχω ασθμα. Θα τα κραταω μαζι μου, με το χαρτι του γιατρου , οπως ειπε και ο φιλος παραπανω? Η θα τους τα δωσω και δε θα τα ξαναδω ποτε?
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 (Κι οπως εχω ξαναγραψει παλιοτερα στο νημα αυτο) πρεπει να εξασφαλισετε οτι:θα κρατησετε KAI την πολιτικη σας ταυτοτητα Δηλαδη, να εχετε διαθεσιμεςκαι τις 2, στρατιωτικη και πολιτικη! Βλεπετε, οσο και αν η στρατιωτικη, καπου θασας χρειαζετε/βοηθαει εννοειται & εσας, υπαρχουν δυστυχως κι αρκετα αλλα, πουισως θα χρειαζεται να κανετε και δεν θα μπορειτε, αν εχετε μονο τη στρατιωτικη.... Μερικα παραδειγματα, στα γρηγορα:-> Εξεταση-εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο (οχι στρατιωτικο με παραπεμπτικα κλπ)-> Ανανεωση καρτας ΟΑΕΔ/ανεργιας (λεγεται οτι θα παιξει και online)-> Ενοικιαση αυτοκινητου-> Καποια οικονομικης φυσεως θεματα-> Συναλλαγες με υπηρεσιες δημοσιουΚαι βεβαιως, με πολιτικη ταυτοτητα, σχεδον ξεχνατε/δεν νοιαζεστεγια τα Καρακολια = Στρατονομια, στις εξοδους/αδειες σας κλπ 1
zaccki Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δυστυχως ετσι ειναι. Πιθανοτατα να μη χρειαστεις κατι απο αυτα αλλα σε καθε περιπτωση ειναι καλο να τα εχεις μαζι σου για να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη. Μη φανταζεσαι οτι ειναι τοσα πολλα οσο ακουγονται.Τα περισσοτερα εξ'αυτων ειναι μικρα αντικειμενα που χωρανε παντου. Οσον αφορα τα εσωθερμικα. Εγω νομιζα οτι παρουσιαζε τωρα οποτε και ειναι ασκοπη η αγορα τους απο τωρα. Εφοσον μπαινεις Σεπτεμβρη οπως αναφερεις σε αλλο post μπορεις να τα προμηθευτεις πριν μπεις.Αυτα που χρειαζεσαι ειναι μια μπλουζα μακρυμανικη ,ενα παντελονι και καλτσες, Πρεπει φυσικα να ειναι κολλητα (εφαρμοστα) πανω στο σωμα σου για να εχεις αποτελεσμα. Φαντασου σαν στολη δυτη. Συμπληρωματικα θα κοιταξεις και για γαντια και για κασκολ τυπου "κολλαρο". Απο εκει και περα τα εσωθερμικα ισως και να μην τα χρειαστεις καθως εξαρταται και απο το που θα εισαι το χειμωνα. Εγω πχ που ημουν σχετικα ορεινα ηταν απολυτως απαραιτητα. Για το Aerolin καλο ειναι να το κρυψεις μαζι με τα υπολοιπα. Γενικα στο στρατο δε χρειαζονται πολλες "διαχυσεις". Αν τυχον το δουν δειχνεις και το χαρτι του γιατρου και εισαι κομπλε. Μια σημαντικη αγορα επισης (για οποιον μπορει να διαθεσει 50-60€) και η οποια δεν αφορα τον 1ο μηνα στο κεντρο αλλα την υπολοιπη θητεια στην μοναδα ειναι η αγορα αρβυλων στρατιωτικου τυπου (π.χ. Magnum κτλ). Εγω ημουν κατοχος τους απο πριν λογω δουλειας αλλα και να μην ημουν θα προχωρουσα πιθανοτατα στην αγορα τους. Οσοι γνωριζουν θα καταλαβουν. Νομιζεις οτι φορας αθλητικο παπουτσι σε προστατευει πληρως απο υγρασια (εν αντιθεση με τις ξυλινες αρβυλες του στρατου). Στη μοναδα λογικα δε θα εχεις προβλημα να τις φορεσεις, εξαιρουνται φυσικα οι περιπτωσεις των επιθεωρησεων κτλ. Αλλα ολες τις υπολοιπες ωρες θα ευγνωμονεις που τις εχεις.
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 για οτι εχεις χαρτι γιατρου εννοειται οτι το κρατας,πουλας και τρελα αμα λαχει και χωρις χαρτι παλι τα κρατας.Εγω και στις δυο μοναδες που πηγα στην μια ειχα τρεις φοριαμους και στην αλλη δυο οποτε ειχα χωρο εβαζα στο ενα ρουχα στο αλλο τα του μπανιου φαρμακειο κτλ και στο αλλο ειχα ολα τα υπολοιπα συν καποια φαγωσιμα για πρωινο ,σκοπια, νερα κτλ.Και οταν θα ερθει εκεινη η ωρα να φυγεις οτι δεν ειναι αξιας ξεκινας και τα δινεις στα υπολοιπα παλικαρια που εχουν ακομα αρκετο πυξιμο μπροστα τους. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Λουκετα ΚΑΙ στις αρβυλες ρε παιδια? Γιατι? Λουκετακι ναι & στις αρβυλες, παντα! Ειναι (πολυ) απλο, το γιατι: Στη πρωινη αναφορα, ητοι οταν ολοι θα τρεχουνε σαν παλαβοι, μαντεψε? Λοιπον το μονο που (θα) τους εμποδιζει να φορεσουνε τις...δικες σου αρβυλες -ή τελος παντων, οποιες βρουν μπροστα τους- θα ειναι το λουκετο που θα εχεις φροντισει να τους βαλεις Υποψιν οτι, καποτε υπηρχε ελαχιστος στρατιωτικος βαθμος του... Αρβυλοφυλακα Κανονικα, για στελεχη λεμε, οχι κληρωτους! 2
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 εσωθερμικα θα σου φανουν αρκετα χρησιμα μονο καλτσες εσωθερμικες μην παρεις γιατι παρολο που ειναι πολυ καλες ειναι ο ποιο εγγυημενος τροπος να ποιασουν μυκητες τα ποδια,Γιατι τις αρβυλες θα τις φορας ΠΟΛΛΕΣ ωρες.Εγω μια φορα επιασα μυκητες και για να σταματησουν να μυριζουν εβαζα μια βδομαδα σκονες αντιβακτηριδιακα σαπουνια κτλ Λουκετα ΚΑΙ στις αρβυλες ρε παιδια? Γιατι? Πρωτον αυτο που ειπε δευτερον μπορει καποιος παλιος να παρει ενα ζευγαρι απο καποιον και μετα αυτος ο καποιος θα ψαξει καποιες ξεκληδωτες να παρει και αυτες μπορει να ειναι οι δικες σου, και τριτον αν σας δωσουν για καποιο λογο τις καινουργιες που δωσαν σε εμας υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να στις ψηρισει καποιος τσιπης καραβανας. 1
pique88 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Προσωπικά απολυομαι σε λίγες μέρες, καλά όλα αυτά που τόνισαν οι παραπάνω και θα θελα να προσθέσω πως χρησιμοτερο από τα χαζαπλαστ είναι η αθλητική λευκή ταινία που βάζουμε σε μικροτραυματισμους σε χέρια και πόδια. Έχει φτηνές το καρφουρ και είναι ανθεκτικοτερες στην τριβή από κάλτσες ή άρβυλα. Να θυμάσαι πως είναι καλό όταν βρεθείς εκτός κέντρου να αναλάβεις κάποιο πόστο, στην αρχή ενδεχομένως να κουραστεις λίγο παραπάνω αλλά στην πορεία θα έχεις διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια θέματα. Ακόμα και στο κωλοχανειο που λέγεται στρατός αν έχεις δουλέψει κάποια ανταμοιβή θα πάρεις. Τέλος, να τα έχεις καλά με τους μάγειρες(αν δεν παινέψεις το σπίτι σου.... Χαχα) και καλή δύναμη. 1
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 (Κι οπως εχω ξαναγραψει παλιοτερα στο νημα αυτο) πρεπει να εξασφαλισετε οτι: θα κρατησετε KAI την πολιτικη σας ταυτοτητα Δηλαδη, να εχετε διαθεσιμες και τις 2, στρατιωτικη και πολιτικη! Βλεπετε, οσο και αν η στρατιωτικη, καπου θα σας χρειαζετε/βοηθαει εννοειται & εσας, υπαρχουν δυστυχως κι αρκετα αλλα, που ισως θα χρειαζεται να κανετε και δεν θα μπορειτε, αν εχετε μονο τη στρατιωτικη.... Μερικα παραδειγματα, στα γρηγορα: -> Εξεταση-εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο (οχι στρατιωτικο με παραπεμπτικα κλπ) -> Ανανεωση καρτας ΟΑΕΔ/ανεργιας (λεγεται οτι θα παιξει και online) -> Ενοικιαση αυτοκινητου -> Καποια οικονομικης φυσεως θεματα -> Συναλλαγες με υπηρεσιες δημοσιου Και βεβαιως, με πολιτικη ταυτοτητα, σχεδον ξεχνατε/δεν νοιαζεστε για τα Καρακολια = Στρατονομια, στις εξοδους/αδειες σας κλπ Την πολιτική δεν την παραδίδεις και την παίρνεις πάλι όταν απολύεσαι ή λάθος θυμάμαι?
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Την πολιτική δεν την παραδίδεις και την παίρνεις πάλι όταν απολύεσαι ή λάθος θυμάμαι? πολυ καλα θυμασαι.δεν ξερω αν γινεται αυτο που λεει αλλα εγω δεν ακουσα ποτε καποιον να μην την εχει δωσει. Εκτος αυτου για τον οαεδ που ειπε οσο εισαι στρατο δεν θεωρησε ανεργος ετσι και αλλιως
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Την πολιτική δεν την παραδίδεις και την παίρνεις πάλι όταν απολύεσαι ή λάθος θυμάμαι? Ναι μεν, αλλα προσεξε τα εξης: -> δεν μπορεις να παραδωσεις, κατι που εχεις χασει -> μπορεις να παραδωσεις οταν παρουσιαζεσαι, ετερο αποδεικτικο αντι ταυτοτητας (πχ το διαβατηριο, ενω εγω -που δεν ηθελα να παραδωσω καν διαβατηριο- τους ειχα αφησει κατι, που δεν το χρειαζομουν καθολου: το εκλογικο μου βιβλιαριο ) 1
pique88 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Προσοχή στο τι προτείνετε όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα, το μπλέξιμο μπορεί να είναι χοντρό. Άλλωστε η ταυτότητα είναι πάντα διαθέσιμη είτε στο κέντρο είτε αργότερα στη μονάδα για οποιαδήποτε υποχρέωση. Πρόσφατα που χρειάστηκε να τη βγάλω φωτοτυπίες για ένα μεταπτυχιακό σε δύο λεπτά την είχα στα χέρια μου. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 πολυ καλα θυμασαι.δεν ξερω αν γινεται αυτο που λεει αλλα εγω δεν ακουσα ποτε καποιον να μην την εχει δωσει. Εκτος αυτου για τον οαεδ που ειπε οσο εισαι στρατο δεν θεωρησε ανεργος ετσι και αλλιως Ο ΟΑΕΔ (καλως ή κακως), δεν ενημερωνεται απο κανεναν, για το αν εσυ εισαι στο στρατο, ή οχι Οπως δεν ενημερωνεται, αν βρισκεσαι εκτος χωρας = αν δεν τους το πεις ο ιδιος, δεν το γνωριζουν! Το σιγουρο ειναι πως, αν σκασεις στα γραφεια για ανανεωση καρτας, με στρατιωτικη ταυτοτητα δεν... ~*~*~ Δεν ειχα παραδωσει εγω, και δεν εχουν παραδωσει τουλαχιστον 3 ακομη φιλοι, που παρουσιαστηκαν μετα απο εμενα & τους το ειχα πει -ισως κ περισσοτεροι οσους το εξηγησα, για 3 παντως ειμαι σιγουρος
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Ναι μεν, αλλα προσεξε τα εξης: -> δεν μπορεις να παραδωσεις, κατι που εχεις χασει -> μπορεις να παραδωσεις οταν παρουσιαζεσαι, ετερο αποδεικτικο αντι ταυτοτητας (πχ το διαβατηριο, ενω εγω -που δεν ηθελα να παραδωσω καν διαβατηριο- τους ειχα αφησει κατι, που δεν το χρειαζομουν καθολου: το εκλογικο μου βιβλιαριο ) Συμφωνώ με τον φίλο pique88 νομίζω, μάλλον δεν αξίζει να κινδυνεύσεις να μπλέξεις από το πουθενά... Προσοχή στο τι προτείνετε όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα, το μπλέξιμο μπορεί να είναι χοντρό. Άλλωστε η ταυτότητα είναι πάντα διαθέσιμη είτε στο κέντρο είτε αργότερα στη μονάδα για οποιαδήποτε υποχρέωση. Πρόσφατα που χρειάστηκε να τη βγάλω φωτοτυπίες για ένα μεταπτυχιακό σε δύο λεπτά την είχα στα χέρια μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις