Atallos1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Αυτα που μου ερχονται στο μυαλο atm ειναι Πατοι για τα αρβυλα Γυαλιστικο ( σε αλλους εκανε κ αυτο που δινουν , εμενα ποτε δεν με βολεψε ) Μωρομανηλα μαζι σου οπωσδηποτε , θα σε σωσουν Ξυριστικα Χαρτια Υγειας 1
slevinkelevra Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Αυτα που μου ερχονται στο μυαλο atm ειναι Πατοι για τα αρβυλα Γυαλιστικο ( σε αλλους εκανε κ αυτο που δινουν , εμενα ποτε δεν με βολεψε ) Μωρομανηλα μαζι σου οπωσδηποτε , θα σε σωσουν Ξυριστικα Χαρτια Υγειας Να σαι καλα ρε μεγαλε, ευχαριστω πολυ Κανας αλλος, καμια συμβουλη?
zaccki Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 -Υγρο απολυμαντικο τυπου dettol -Αντιηλιακο (απαραιτητο τετοια εποχη και με προβες παραλεσης εν οψει...) -Φακος -Γαντια μιας χρησης για τις καθαριοτητες (γιατι ειναι αμφιβολο εως απιθανο να σας δωσουν στο κεντρο) -"Ταφ" πολυμπριζο για φορτιση κινητου (καθως στις πριζες θα γινεται χαμος) -Τα εσωθερμικα (μπλουζα-κολαν-καλτσες) αστα για αργοτερα που θα πιασουν κρυα. -Τα μωρομαντηλα ειναι επισης ιδανικα και γρηγορο και αποτελεσματικο γυαλισμα των αρβυλων σε αιφνιδια επιθεωρηση. -Λαστιχακια για το μαζεμα του παντελονιου (αν πας σε μαγαζι με στρατιωτικα θα ξερουν τι ειναι) σε περιπτωση που σε ενοχλει το παντελονι μεσα στο αρβυλο. -Οπωσδηποτε σπρευ για ποδια-αρβυλα και πιθανοτατα και ταλκ για να προλαβεις συγκαμματα (ειδικα τωρα το καλοκαιρι) -T-shirt (χακι ή παραλλαγης) παρε οσα μπορεσεις καθως σιγουρα θα θελεις 1 την ημερα ισως και παραπανω τωρα το καλοκαιρι. Αυτα μου ερχονται τωρα ετσι στα γρηγορα. 1
PavelX Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Τόση ώρα έγραφα και με κάλυψε ο zaccki σε όλα Πάρε depon/panadol μαζί σου επειδή πάντα αρρωσταίνει ένας και παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους (διαφορετικά αν χρειαστείς ένα depon θα περιμένεις τουλάχιστον 2 ώρες). Την ημέρα που θα παρουσιαστείς να τα έχεις επάνω σου (την τσάντα θα στην ψάξουν, τις τσέπες όχι). Επίσης, πάρε και compeed για τυχόν κάλους (και αυτό στην τσέπη). 1
zaccki Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Σωστος ο φιλος PavelX οσον αφορα τα φαρμακα. Προσθεσε και κανα imodium. 1
slevinkelevra Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Χαμος γινετε ρε σεις, 7 χρονια ζω μονος μου, τι παιζει ρε, σα να ξαναανοιγω σπιτι ειναι. Και να πρεπει να το κουβαλαω και μαζι μου. Ευχαριστω πολυ παιδια... Πειτε κ αλλα....
PavelX Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Κλειδαριές να πάρεις από κλειδαρά και όχι από μαγαζί με στρατιωτικά κτλ επειδή εκεί είναι της πλάκας και 1 κλειδί ανοίγει 20 κλειδαριές. Θα σου βγει λίγο πιο ακριβά αλλά θα είσαι σίγουρος πως δεν θα την ανοίξει κάποιος. Προσωπικά άνοιξα 2 κλειδαριές παιδιών που έχασαν τα κλειδιά τους. Όταν θα μπεις στο κτίριο για τα εμβόλια και τα σχετικά, θα αφήσεις την τσάντα σου έξω. Το ίδιο θα κάνουν και άλλοι 200 φαντάροι με τσάντες σχεδόν ή και ίδιες με την δική σου. Για να μην ψάχνεσαι (ή πάρεις λάθος τσάντα) καλό είναι να κολλήσεις/δέσεις κάτι στην δικιά σου. 10 λεπτά μου είχε πάρει να βρω την δικιά μου. Ακτινογραφία θώρακα μην πάρεις. Όσοι δεν έχουν τους πάνε σε στρατιωτικό νοσοκομείο να βγάλουν (και γλυτώνεις παρέλαση και τα σχετικά). Όταν μπεις, άσχετα ότι θα έχει 35 βαθμούς υπό σκιά φόρα μάλλινες κάλτσες. Έτσι, όταν θα δοκιμάζεις άρβυλα θα τσεκάρεις καλύτερα αν σου κάνουν (έχε κατά νου ότι τον χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να φοράς διπλή κάλτσα). Σημαντικότατο: Μπες όσο νωρίτερα μπορείς. Θα σου βγει σε καλό όταν πας να πάρεις ρουχισμό/άρβυλα. Διαφορετικά παίζει να μην βρεις το νούμερό σου (ειδικά άρβυλα) και να τρέχεις. Όταν θα παίρνεις ρουχισμό θα επικρατεί ένας πανικός γύρω σου - ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ. Με την ησυχία σου δοκίμασε αυτά που σου δίνουν (από τα 3 παντελόνια δοκίμασε 1 και μετά τσέκαρε αν τα άλλα 2 είναι στο ίδιο μέγεθος κτλ - μην κοιτάξεις την ετικέτα όμως αλλά το πραγματικό μέγεθος) Δεν μου έρχεται κάτι άλλο, οπότε καλή θητεία από εμένα. Μην ξεχάσεις να τα γράφεις όλα στα παπάρια σου και μην αφήσεις τον στρατό να σε χαλάσει. Εμένα μου βγήκε σε καλό επειδή εκεί είδα ποιους πληρώνω με τους φόρους μου και τι κάνουν όλη μέρα, και πήρα την απόφαση να φύγω στο εξωτερικό. I regret nothing. 5
Pablo_Hasan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 αρκέτα κέρματα, για τον αυτοματο πωλητή καφέ/νερού, και για το ΚΨΜ που δεν έχουν πολλές φορές ρέστα. Πάρε και καμιά τηλεκάρτα, εγω ειχα σε backup του καρτοκινητου. 1
slevinkelevra Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Ευχαριστω πολυ παιδια. Σεπτεμβρη μπαινω, αλλα καλυτερα να συγκεντωνω απο τωρα τι χρειαζεται για να μη τρεχω. Και να αγοραζω καποια πραματα απο τωρα... Μην ξεχάσεις να τα γράφεις όλα στα παπάρια σου και μην αφήσεις τον στρατό να σε χαλάσει. Εμένα μου βγήκε σε καλό επειδή εκεί είδα ποιους πληρώνω με τους φόρους μου και τι κάνουν όλη μέρα, και πήρα την απόφαση να φύγω στο εξωτερικό. I regret nothing. Σωστος. Καπως ετσι νομιζω θα τη "παθω" και γω...
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Απ'εξω αγοραζω : ενα μετριου μεγεθους σακ-βουαγιαζ Οχι, θελεις σακ-βουαγιαζ, που να χωραει πτωμα (εστω τεμαχισμενο!) Αν παρεις μετριο, θα το μετανιωσεις: οταν θα προσπαθεις να τα χωρεσεις και δεν.... 1
zaccki Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 + Το σακβουαγιαζ να εχει σιγουρα ροδακια. Must ειδικα αν μπεις σε μεγαλο κεντρο (Θήβα, Αυλώνα κτλ). Σακβουαγιαζ καλο σχετικα εχει στο πρατηριο. Ειναι σε 2 μεγεθη (μεγαλο και μετριο - καλυτερα να πας με το μεγαλο οπως λεει ο φιλος παραπανω). Το καλο ειναι οτι εκτος απο ροδακια, εχει και δυο "λουρια" ωστε να το φορας και σαν backpack, πραγμα απιστευτα βολικο ειδικα οταν θα εχεις να κουβαλας και το λουκανικο. Αν μπορεσεις να βρεις τετοιου ειδους σακβουαγιαζ (ειτε στο πρατηριο,ειτε αλλου) θα ειναι το ιδανικο. 1
andreapaog328 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 ρε σεις βαλίτσα με ροδάκια τετράγωνη κάνει? η θέλει σωνει και καλα σάκο? επίσης μέσα παίρνω σάκο παραλλαγής + λουκάνικο? αυτή εδώ η λίστα ισχύει? http://www.netmode.ntua.gr/~gkoutep/myarmy/
eleuthakis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Συμφωνώ και εγώ με το μεγάλο σακ βουαγιαζ, οπωσδήποτε με ροδάκια! επίσης μερικά χρήσιμα tips (εμένα τουλάχιστον μου έφτιαχναν την καθημερινότητα μου). -Αν βρεις πάρε λουκέτα που να ανοίγουν όλα με το ίδιο κλειδί υπάρχουν σε πακέτα των τριών νομίζω. Είναι εξαιρετικά βολικά κ σε γλιτώνουν από το ψάξιμο του σωστού κλειδιού. Αν δεν πάρεις τέτοια φρόντισε να κάνεις μια βούλα με ένα ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε κάθε ζευγάρι κλειδιού- λουκέτου. Δεν θες να βιάζεσαι το πρωί και να παίζεις το φορτ μπουαγιάρ μπροστά στο σακ βουαγιαζ σου... -Σαπούνι για τα χέρια σου οπωσδήποτε. Ιδανικά σαπούνι σε φύλλα χαρτιού έχε ένα φακελάκι πάντα μαζί σου (τα πουλάνε με το κιλό στο γνωστό καλλυντικάδικο) -Αν είσαι μουσάτος και το πρόσωπο σου έχει καιρό να δει ξυράφι πάρε κάτι για μετά το ξύρισμα. ΟΧΙ με οινόπνευμα - Στο κέντρο θα έχεις άπειρο χρόνο αναμονής για τα πάντα πάρε κάτι για ψυχαγωγία (βιβλίο μικρό να χωράει στην παραλλαγή ή φόρτωσε με mp3 το κινητό σου, μην βασιστείς στο ραδιόφωνο μάλλον δεν θα πιάνει τίποτα που να μπορείς να ακούσεις για πάνω από 3 λεπτά) - Για το βιβλίο που είπαμε παραπάνω πάρε ένα φωτάκι με πιάστρα αν διαβάζεις το βράδυ ο φακός δεν θα σε βολέψει. -Ωτοασπίδες αν κοιμάσαι δύσκολα -Πάτους καλούς και ακόμα καλύτερα υποπτέρνια -Από πολιτικά ρούχα πάρε μια αλλαξιά μαζί σου συν ότι θες για τον ύπνο -ένα μπρελόκ λαιμού για τα άπειρα κλειδιά που θα κουβαλάς. -Στυλό και σημειωματάριο -Χειρουργικά γάντια μιας χρήσεως (να τα κρύβεις σαν να ήταν ναρκωτικά, εμφάνισε τα μόνο τελευταία στιγμή πριν κάνεις τη βρώμικη δουλειά αν δείξεις ότι έχεις τότε σίγουρα θα την κάνεις εσύ) -σπρέι ταλκ για τα πόδια σου χειμώνα- καλοκαίρι. -Μπλουζάκια παραλλαγής προτίμησε καλή ποιότητα. -Κάτι για τα έντομα (σπρευ, στικ, ότι σε βολεύει) -Δύο σεντόνια κ μία μαξιλαροθήκη. το καλοκαίρι το sleeping bag δεν παλεύεται και τον χειμώνα στρώνεις το σεντόνι κ σκεπάζεσαι με ανοιχτό το sleeping bag -Πολύπριζο -Αν καπνίζεις τσιγάρα. Το κψμ δεν είναι σίγουρο πως δεν θα ξεμένει και καθόλου βέβαιο ότι θα έχει την μάρκα σου. -Τέλος η καλύτερη επιλογή που έκανα αλλά είναι πολύ υποκειμενική για τον καθένα: Το αυτοκίνητο σου! Έξω από το στρατόπεδο. θα γλυτώσεις από κουβαλήματα από φύλλα πορείας και αναλόγως που είναι το κέντρο στη/στις μονοήμερες άδειες του κέντρου θα έχεις αρκετές ώρες στο σπίτι σου. Πότε δεν θα είναι άδειο οπότε τις βενζίνες κ τα διόδια θα τα μοιραστείς. (απλώς μην το βγάλεις κ τελάλη) Δεν θα διέθετα χρήματα σε αμιγώς στρατιωτικά είδη (βερνίκια, άρβυλα, μπρελοκ του ες, μπερεδες κτλ.) σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα σου είναι άχρηστα. ΥΓ. πήγα στρατό μεγάλος οπότε όλα τα παραπάνω με βοήθησαν αρκετά. Υπομονή! το δύσκολο κρατάει πολύ λίγο συνήθως. ρε σεις βαλίτσα με ροδάκια τετράγωνη κάνει? η θέλει σωνει και καλα σάκο? επίσης μέσα παίρνω σάκο παραλλαγής + λουκάνικο? αυτή εδώ η λίστα ισχύει? http://www.netmode.ntua.gr/~gkoutep/myarmy/ πολιτικό σάκο (sic) παίρνεις ότι θες. Θα σε βολέψει περισσότερο το σακ βουαγιάζ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να είναι παραλλαγής. Εμείς (α εσσο 2013) πήραμε μόνο λουκάνικο.. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 "Η λίστα του Ματσάκη", συγκινηθηκα τωρα εκει & οπως την εβλεπα κι εγω, 10 χρονια πριν!
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Σωστος ο φιλος PavelX οσον αφορα τα φαρμακα. Προσθεσε και κανα imodium. ναι ρε φιλε imodium ειναι το μονο που σε κανεναν δεν εκοψε να παρει και οταν ηρθε η ωρα επεσε πολυ τρεξιμο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις