Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχει απόλυτη σχέση με το θέμα αλλα θέλω να μάθω την αποψη σας.

Αξίζει κάποιος να βρει δουλειά πρωτού πάει στρατό; Το θέμα ειναι οτι πχ στο τομέα της πληροφορικής ξέρω 1-2 ατομα που δεν εχουν πάει στρατο και βρήκαν εργασία.Απο την άλλη δεν είναι δυσκολο να σε προσλάβουν αν δεν εχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις;.

Αν δεν περισσεύει ούτε ενα ευρώ τοτε ξέροντας πως στο στρατο θα έχεις εξοδα αξίζει να βρεις καποια δουλειά πριν για να μαζέψεις ενα ποσο;

Απο την αλλη οσο πιο γρήγορα τελειώσεις εισαι απαλλαγμένος και βγαίνεις πιο ευκολα στην αγορά εργασίας χωρις αυτο το αγχος.

Δηλαδη και μεταπτυχιακό να κάνει καποιος (αν εχει λεφτα) δεν ειναι δυσκολο να βρει δουλειά ξέροντας πως σε 1-2 χρονια θα πρεπει να τα αφησει πίσω;

Εμενα παντως σε παρα πολλες δουλειες με το που ακουγαν οτι δεν ειχα ολοκληρωσει τις υποχρεωσεις μου μου ελεγαν ευχαριστουμε δεν ενδιαφερομαστε.Και απο την αλλη το να μπεις σε μια σειρα δουλεια σπιτι κτλ πως τα παρατας για να παρουσιαστεις οεο?

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγω αυτο σκέφτομαι. Αν και αν δεις και εδώ και αλλου το εχω δει να συμβαίνει. Ως τι πήγαινες να εργαστείς;

Εχω ακούσει απο γνωστό μου οτι ειχε παει για ταμιας να δουλέψει σε supermarket και του ειπαν οτι δε μπορουν να τον πάρουν για αυτο το λογο.Απο την αλλη εχω παραδειγματα που δουλευουν κανονικά χωρις να εχουν παει στρατο.

Δημοσ.

Και εγω αυτο σκέφτομαι. Αν και αν δεις και εδώ και αλλου το εχω δει να συμβαίνει. Ως τι πήγαινες να εργαστείς;

Εχω ακούσει απο γνωστό μου οτι ειχε παει για ταμιας να δουλέψει σε supermarket και του ειπαν οτι δε μπορουν να τον πάρουν για αυτο το λογο.Απο την αλλη εχω παραδειγματα που δουλευουν κανονικά χωρις να εχουν παει στρατο.

Σιγουρα υπαρχουν και μαγαζια εταιριες,που προσλαμβανουν αλλα πολυ δυσκολα γινεται κατι τετοιο γιατι στην ουσια δεν θελουν να σε προσλαβουν γιατι καποια στιγμη που δεν το περιμενουν εσυ θα τους "κρεμασεις" καθως και ειναι υποχρεομενος να τον ξανα προσλαβει οταν απολυθει η να του δωσει αποζημειωση προσαυξημενη με ειδικη αποζημειωση.Εμενα σχεδον απο ολα τα μαγαζια τεχνολογιας με το που εγραφα οτι δεν εχω ολοκληρωσει στρατιωτικες υποχρεωσεις επεφτε πιστολι.και σε 2 που δεν το εγραψα στο βιογραφικο με το που το ακουσαν απο κοντα ευχαριστουμε πολυ γεια σας.

Επισης στην τωρινη εργασια μου μου ζητησαν χαρτι απο την στρατολογια που λεει οτι υπηρετησα απο τοτε εως τοτε και ειχε αναγραφομενες τις μεταβολες που εγιναν μεταθεσεις κτλ. το οποιο νομιζω οτι ειναι παρανομο θεωριτικα γιατι ειναι προσωπικο δεδομενο η κατι τετοιο.

Δημοσ.

ΤΙ να το κάνουν ;;

εμ αντε βρε και πες μου και μενα.Να σου πω την αληθεια δεν ηθελα να φανω αρνητικος οποτε δεν ειπα κατι,το μονο που μου ειπαν ηταν οτι επρεπε να τα καταθεσουν μεχρι τελους εκεινου του μηνα

για να μπω σεπτεβρη κοβω την αναβολη μου μέχρι τέλος ιουνίου? καλα τα λεω?

εμενα μου ειχαν πει οτι κοβεις την αναβολη λιγες μερες πριν φυγει η εσσο πριν απο αυτην που θες να πας.Πχ αν εσυ θες να πας σεπτεμβριο και η προηγουμενη φευγει 15 ιουνιου την κοβεις 10 ιουνιου.Τωρα αν ξερει καποιος κατι αλλο ας πει

Δημοσ.

Επισης στην τωρινη εργασια μου μου ζητησαν χαρτι απο την στρατολογια που λεει οτι υπηρετησα απο τοτε εως τοτε και ειχε αναγραφομενες τις μεταβολες που εγιναν μεταθεσεις κτλ. το οποιο νομιζω οτι ειναι παρανομο θεωριτικα γιατι ειναι προσωπικο δεδομενο η κατι τετοιο.

Αυτό είναι 100% παράνομο, το μόνο που μπορούν να ζητήσουν είναι κάτι που να αποδεικνύει ότι είσαι ελειωμένος με το θέμα αυτός με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο.

Δημοσ.

Καλησπέρα μιλούσα με έναν τύπο που τελειώνει δόκιμος τώρα τον Ιούνιο κ μου είπε μετά ότι θα πάει οβα κ θα πληρώνεται για 5 χρόνια ξέρει κανείς τι είναι αυτό;

Ευχαριστώ

Κοροϊδία
Δημοσ.

για να μπω σεπτεβρη κοβω την αναβολη μου μέχρι τέλος ιουνίου? καλα τα λεω?

Ναι. Και γω απο Δευτερα θα παω να τη κοψω. 

Ειχα παρει τηλ ΚΕΠ, γτ εδω επαρχια και νησι βλεπεις, μας τη καταργησαν τη στρατολογια. Και μετα ειχα παρει τηλ και κεντρικα και το ιδιο μου ειπαν. 

Επισης Link.png Site: εδω τσεκαρε ερωτηση 12. Ειναι ενημερωμενη, οτι λεει, αυτο μ ειχαν πει και στα τηλεφωνα. 

Τι λεει παλικαρι, θα μπουμε μαζι φανταρακια οι Ινσομνιακς?

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα.ειμαι τθ αυλωνα κ πηρα μεταθεση για ασσυρο

Το θεμα ειναι οτι επειδη μου κατσε κωλοειδικοτητα (οδμα) πρεπει να κατσω αυλωνα για εκπαιδευση 5 βδομαδες πριν παω επανω.Ξερετε αν υπαρχει τροπος να αλλαξω ειδικοτητα (εκτος βυσματος) να αλλαξω ειδικοτητα χωρις ομως να αλλαξει η μεταθεση ωστε να παω κατευθειαν ασσηρο;

Δημοσ.

Σε εμενα πάντως ποτε δεν ζήτησαν να δουν το απολυτήριο στρατού. Ο,τι τους πεις ισχύει ;)

αληθεια φαινεται αν εχεις παρει ι5 ? Συνηθως στις αιτησεις λεω εκπληρωμενες και οχι μη υποχρεως.

Δημοσ.

Το απολυτηριο στρατου δεν ειναι μονο προσωπικο δεδομενο, αλλα ειναι οχι μονο παρανομο να στο ζητανε σαν ορο προσληψης αλλα επισης και να το δειχνεις απο εδω και απο εκει για λογους "εθνικης ασφαλειας". Προφανως δε προκειται να σου κανει κανενας τιποτα, απλα να ξερεις πως δεν εισαι και εσυ μπλεγμενος αμα το κανεις αυτο.

Οπως και να εχει αντιθετα με οτι ακουγεται απο διαφορους αστικους μυθους , δεν υπαρχει περιπτωση ενας τριτος (δηλαδη οχι ΕΣΥ!), ακομα και ο ιδιος σου ο γονιος να ειναι, να μαθει με νομιμο τροπο αμα εχεις ή δεν εχεις ολοκληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις. Τωρα αμα εχει μεσα στο υπουργειο εναν ποντικο που ψαχνει ειναι αλλη ιστορια, φανταζομαι λιγο τρομαχτικη, αλλα με νομιμο τροπο απλα... δε γινεται.

Οποιοσδηποτε σε ρωτησει αμα εχεις ολοκληρωσει στρατιωτικες υποχρεωσεις και σε αποριψει για την απαντηση που θα του δωσεις, θεωρητικα εχεις δικαιωμα να τον πας στο δικαστηριο με την ιδια αιτιολογια του να σε αποριψει για το χρωμα του δερματος σου, για την θρησκεια σου, για τα πολιτικα σου πιστευω κτλ κτλ.

Δημοσ.

Οποιοσδηποτε σε ρωτησει αμα εχεις ολοκληρωσει στρατιωτικες υποχρεωσεις και σε αποριψει για την απαντηση που θα του δωσεις, θεωρητικα εχεις δικαιωμα να τον πας στο δικαστηριο με την ιδια αιτιολογια του να σε αποριψει για το χρωμα του δερματος σου, για την θρησκεια σου, για τα πολιτικα σου πιστευω κτλ κτλ.

Πρακτικα αν δε κανεις κανα διδακτορικο μεταπτυχιακο κτλ και εχεις καλη θεση θα στραβώσουν αν μετα αφήσεις τη δουλεια που συνηθως ειναι πολύ.Ειδικα στις μερες μας που ολα θελουν να εχουν γινει χθες.Χωρια που θα αφησεις πισω και αλλα πραγματα.

Δημοσ.

Το απολυτηριο στρατου δεν ειναι μονο προσωπικο δεδομενο, αλλα ειναι οχι μονο παρανομο να στο ζητανε σαν ορο προσληψης αλλα επισης και να το δειχνεις απο εδω και απο εκει για λογους "εθνικης ασφαλειας". Προφανως δε προκειται να σου κανει κανενας τιποτα, απλα να ξερεις πως δεν εισαι και εσυ μπλεγμενος αμα το κανεις αυτο.

Οπως και να εχει αντιθετα με οτι ακουγεται απο διαφορους αστικους μυθους , δεν υπαρχει περιπτωση ενας τριτος (δηλαδη οχι ΕΣΥ!), ακομα και ο ιδιος σου ο γονιος να ειναι, να μαθει με νομιμο τροπο αμα εχεις ή δεν εχεις ολοκληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις. Τωρα αμα εχει μεσα στο υπουργειο εναν ποντικο που ψαχνει ειναι αλλη ιστορια, φανταζομαι λιγο τρομαχτικη, αλλα με νομιμο τροπο απλα... δε γινεται.

Θα πας έναν ιδιώτη, επιχειρηματία ή μια εταιρεία στα δικαστήρια γιατί θα σε απορρίψει για τους χ, ψ λόγους? Δικαίωμά της δεν είναι?!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...