Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και γω μπαίνω την Τρίτη μέσα :(

ξέρει κανείς πόσο καθόμαστε στο κέντρο εκπαίδευσης;

γιατί άλλος μου λέει 14 μέρες άλλος 20 άλλος 30

Σε ποιο κέντρο?

Νταξ μωρέ , μην αγχώνεσαι , το κέντρο είναι χαβαλές , παίζει πολύ αναφορά , πολύ γόππινγκ , πολύ αγγαρεία , πολύ βρώμα (!!) , αλλά όσο πιο στο χαβαλέ το πάρεις , τόσο καλύτερα θα περάσεις.

Το "καλο " της υπόθεσης είναι ότι όλοι μαζί το παιρνάτε το λούκι.

Μετά είναι τα καλα. Να πάς σε κανα μαυρίλα στρατόπεδο , που θα είστε 10 άτομα και θα πρέπει να βγάλετε όλες τις υπηρεσίες.....Συνήθως έτσι είναι ο Έβρος , και κάποια νησιά.

Αν και μέσα στην Αθήνα μπορεί κατα καιρους να μαυρίζει το στρατόπεδο!

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ξέρεις κάποια πράγματα για τον στρατό.

Δεν πα να έχεις 10 πτυχία....εαν στο στρατό ξέρεις να στρώνεις κρεβάτι , να βαράς προσοχή , και να αναφέρεσαι , είσαι ένας μικρός επιστήμονας.....

Βλέπε άκου μην μιλάς.....στον στρατό , όπου μα όπου και αν πας , πάντα θα υπάρχουνε ρουφιάνοι , που θα σε δίνουνε.

Να είσαι τυπικός....Να κάνεις σωστά αυτά που πρέπει να κάνεις , για να μην έχει κανείς να σου πει τίποτε....(βλέπε το απο πάνω περι ρουφιάνων...)

Μην ψαρώνεις....γενικότερα....απο την άλλη , μην το παίζεις και μάγκας , θα υποφέρεις...

Οταν θα σε πιάνει το "τι θέλω εγώ εδω.." , χαλάρωσε και πάρτο σαν μια ηλίθια εμπειρία που θα την λες και θα γελάς μετά απο χρόνια.

Βγες Ι4.....θα με θυμηθείς !!!

Γενικά , βγες όσο πιο άχρηστος μπορείς....οι άχρηστοι περνάνε καλά στον στρατό. Πτυχίο? Οχι , έχω βγάλει γυμνάσιο , μεχρι εκει.Τι? Σκοπιά ? Δεν μπορώ έχω γόνατα ( Ι4) ....Τι? 20 μέσα 1 έξω? Δεν μπορώ , έχω ψυχολογικά ( βάλε μάνα να πάρει τον δοιηκητή οτι έχεις ψυχολογικά και ότι δεν πρέπει να πιέζεσε πολύ....Θα είσαι έξω συνεχώς , και θα κάνεις ελάχιστα πράγματα....).

Γενικά.......ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ !!!Μην σε πιάσει φιλότιμο και αλληλεγγύη στον στρατό , θα στεναχωρηθείς! Θα σε πηδήξουνε , θα σε καρφώσουνε , θα κοιτάξουνε να καβατζωθούνε οι άλλοι και να χώσουνε εσένα , θα κοιτάξουνε να σε θάψουνε για να έχουνε εύνοια , θα θα θα θα.....

Δεν ισχύει αυτό που γινότανε παλια , που μοιραζόσουνε το τσιγάρο με τον δίπλα σου....Πλέον ο στρατός είναι :" Koιτάω την πάρτη μου και πως θα ξεφύγω...." .....Φυσικά , δεν γίνοντε φιλίες όπως παλιά πλέον στον στρατό.....

Σε πανικόβαλα ε? Απλά να τα έχεις υπο την υποψίαν σου !

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά ό,τι και να σου πούνε στο κέντρο γράψ' τους. Μέχρι να δώσεις τον όρκο είσαι πολίτης, άσχετα αν φοράς παραλλαγή. Δεν παίζει ρόλο.  :-D

Mην ακούω βλακείες...

Από τη στιγμή που περνάς την πύλη, βάζεις την παραλλαγή, σου παίρνουν την πολιτική ταυτότητα υπάγεσαι στους κανονισμούς του στρατού και είσαι υπόλογος στους ανωτέρους.Με το που μπεις στο ΚΕΝ παύεις να είσαι πολίτης. Είσαι εκπαιδευόμενος στρατιώτης και μόλις ορκιστείς είσαι στρατιώτης.

Δημοσ.

Γενικά.......ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ !!!Μην σε πιάσει φιλότιμο και αλληλεγγύη στον στρατό , θα στεναχωρηθείς! Θα σε πηδήξουνε , θα σε καρφώσουνε , θα κοιτάξουνε να καβατζωθούνε οι άλλοι και να χώσουνε εσένα , θα κοιτάξουνε να σε θάψουνε για να έχουνε εύνοια , θα θα θα θα.....

Δεν ισχύει αυτό που γινότανε παλια , που μοιραζόσουνε το τσιγάρο με τον δίπλα σου....Πλέον ο στρατός είναι :" Koιτάω την πάρτη μου και πως θα ξεφύγω...." .....Φυσικά , δεν γίνοντε φιλίες όπως παλιά πλέον στον στρατό.....

Σε πανικόβαλα ε? Απλά να τα έχεις υπο την υποψίαν σου !

Aυτο με το κοιτα την παρτυ σου πρεπει να σταματησει σιγα σιγα... Φτασαμε εδω που φτασαμε οχι μονο απο τους φανταρους, κυριώς απο τα στελεχη βεβαια...

Δεν λεω να μην κανει καριερα στο στρατο ως φανταρος, δεν μπορεις να κανεις κιολας αλλα αμα ειναι τελειως γαμοσείρης θα απομονωθει, θα τον φωναζουν γιωτομπαλο και θα ειναι ολο μαγειρια οπου εκει θα παρει και 15 κιλα και δεν θα βλεπεται καν!

Δεν λεω καλα ολα αυτα που του λες αλλα σε εναν ιδεατό στρατο οπου ειναι μεσα μονο άοπλοι...

Οπου υπαρχουν ενοπλοι ή και αοπλοι ακομα που καθαριζουν και τις τουαλετες και αυτός εχει χαρτί για τα πάντα αμα δεν φαει και αυτος τη χλεμπα θα απομονωθεί τελείως...

Δημοσ.

Δεν λεω καλα ολα αυτα που του λες αλλα σε εναν ιδεατό στρατο οπου ειναι μεσα μονο άοπλοι...

Οπου υπαρχουν ενοπλοι ή και αοπλοι ακομα που καθαριζουν και τις τουαλετες και αυτός εχει χαρτί για τα πάντα αμα δεν φαει και αυτος τη χλεμπα θα απομονωθεί τελείως...

Και? Τι περιμένει να κάνει φίλους? Έχω απολυθεί απο τον Γενάρη του 11 , και έχω κρατήσει ελάχιστες επαφές με αυτούς που υπηρέτησα.

Ξαναρωτάω...και? Ενας μήνας στο κέντρο , περνάει......

8 μηνάκια στο χαλαρό....περνάνε.....

Είχα φιλαράκι στον Εβρο που η μόνη του υπηρεσία , ήτανε το τηλεφωνείο.....ούτε καν θαλαμοφυλίκι...και οι υπόλοιποι λιποθυμούσαμε απο την κουραση.

Και καθε δευτερη μέρα έξω....έξοδο κανονική....!! Ενώ εμείς πέρναμε μόνο υπηρεσιακό τρίωρο μία φορά την βδομάδα.....7-1 με τρίωρο υπηρεσιακό. Κάθε μα κάθε μέρα υπηρεσία , καμία έξοδος !

Είχε πάρει η μαμα του τηλέφωνο και είχε μιλήσει με τον διοικητή , να τον βγάζει κάθε 1-2 μέρες έξω , γιατί ήτανε ευαισθητούλι....

Στον Καρέα , στα τελευταία μου , προσπάθησα να κάνω φιλίες και να είμαι κοινωνικός....με σκίσανε στην ρουφιανιά και στην μπινια.

Και?

Γενικά , πιστευω , ότι πρεπει να εφευρεις κολπάκια για να αποφευγεις ότι μπορέσεις.

Δημοσ.

Και? Τι περιμένει να κάνει φίλους? Έχω απολυθεί απο τον Γενάρη του 11 , και έχω κρατήσει ελάχιστες επαφές με αυτούς που υπηρέτησα.

Ξαναρωτάω...και? Ενας μήνας στο κέντρο , περνάει......

8 μηνάκια στο χαλαρό....περνάνε.....

Είχα φιλαράκι στον Εβρο που η μόνη του υπηρεσία , ήτανε το τηλεφωνείο.....ούτε καν θαλαμοφυλίκι...και οι υπόλοιποι λιποθυμούσαμε απο την κουραση.

Και καθε δευτερη μέρα έξω....έξοδο κανονική....!! Ενώ εμείς πέρναμε μόνο υπηρεσιακό τρίωρο μία φορά την βδομάδα.....7-1 με τρίωρο υπηρεσιακό. Κάθε μα κάθε μέρα υπηρεσία , καμία έξοδος !

Είχε πάρει η μαμα του τηλέφωνο και είχε μιλήσει με τον διοικητή , να τον βγάζει κάθε 1-2 μέρες έξω , γιατί ήτανε ευαισθητούλι....

Στον Καρέα , στα τελευταία μου , προσπάθησα να κάνω φιλίες και να είμαι κοινωνικός....με σκίσανε στην ρουφιανιά και στην μπινια.

Και?

Mετα απο αυτα αντι να σιχαινεσαι τετοιους τυπους προτείνεις στους αλλους να του μοιάσουν κιολας;

Και γω ειχα τετοιους αλλα τα ατομα που πεθαναμε μαζι στην κουραση και στην αυπνία τα εχω μεσα στη καρδια μου.

Οταν ερχονται Αθηνα ή τυχω να παω απο τα μερη τους ειμαστε σαν φιλοι 10 χρονων.

Στην Αθηνα και τα συναφη στρατοπεδα ουδεις δεν εκανε φιλους μετα απο μεταθεση...

Αλλο αυτοι αλλο εσυ...

Γενικά , πιστευω , ότι πρεπει να εφευρεις κολπάκια για να αποφευγεις ότι μπορέσεις.

Αυτο ναι απο σημειο και μετα που θα εχεις και experience και θα ειναι πιο χαλαρα λογω σειρών...

Νωριτερα μπορει καποιος να το κανει exploit και να χωνει αλλους στα νουμερα του κτλπ.

Ειναι θεμα δυναμης και χαρακτήρα ανθρώπου

Δημοσ.

έχει κλείσει το υγειονομικό εδώ και 2 χρόνια.

έχει γίνει ΚΕΝ πλέον

γι αυτη την εσσο θα ειναι 2 βδομαδες

Δημοσ.

Ωραια συμβουλη του δινεις του παιδιου!

Εχει διαφορα να εισαι φιλοτιμος και "ατομο" απο το αγγαρειομαχος και θυμα. 

Στην τελικη το θεμα του στρατου για οποιον δεν αρεσει-ειμαι και εγω μεσα σε αυτους- ειναι να βγεις ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ απο εκει μεσα, οχι απλα ενας ακομα νεοελληνας που δεν ενδιαφερεται για τους γυρω του και κοιταει την παρτη του

• Super Moderators
Δημοσ.

γι' αυτό μόνο οι γονείς, αν δεν είναι ήδη χάρη σε εκείνους, το να είναι κάποιος "καλύτερος άνθρωπος" μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η πιθανότητα της τιμωρίας είναι δώρον άδωρον...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς!! Από το σπίτι ξεκινάν όλα. Στο στρατό θα μάθεις πόσο σκληρή είναι η κοινωνία και πως πρέπει να επιβιώσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...