GiannisWalker Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 μια ερώτηση παίδες, αξίζει να πάει κάποιος ΥΕΑ ? Δηλαδή, αν θέλει να πάει για μόνιμος στον στρατό να πάει ή είναι χάσιμο χρόνου ? Επίσης έριξα λίγο ψάξιμο και είδα τα λεγόμενα πλεονεκτήματα και κτλ. Επίσης τι παίζει γενικά σε εκπαιδεύσεις και μεταθέσεις? μισθός ? Γενικά ότι μπορείτε να βοηθήσετε και απο προσωπικές εμπειρίες
ravend Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Φίλος παιρνει μετάθεση κετχ Πατρών.ξέρει κανεις το παιζει εκεί;αγγαρείες υπηρεσίες εξόδους γενική κατασταση;
qsis Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) μια ερώτηση παίδες, αξίζει να πάει κάποιος ΥΕΑ ? Δηλαδή, αν θέλει να πάει για μόνιμος στον στρατό να πάει ή είναι χάσιμο χρόνου ? Επίσης έριξα λίγο ψάξιμο και είδα τα λεγόμενα πλεονεκτήματα και κτλ. Επίσης τι παίζει γενικά σε εκπαιδεύσεις και μεταθέσεις? μισθός ? Γενικά ότι μπορείτε να βοηθήσετε και απο προσωπικές εμπειρίες αν πας υεα και απολυθείς σαν ανθυπολοχαγός μετά θα πας μόνιμος αν και όταν πάρουν με τι βαθμό; ανθυπολοχαγός μόνιμος μόνο από ευελπίδων από όσο ξέρω και να σε πάρουν σαν δεκανέα ή λοχία όπως γίνεται με τους εποπ δε νομίζω να προβλέπεται ο μόνος λόγος να πας υεα είναι για να μαζέψεις μόρια για σώματα ασφαλείας, στο στρατό δε νομίζω ότι υπάρχει μέλλον εκτός αν γίνει πόλεμος και πεθάνει κόσμος και σε κρατήσουν Επεξ/σία 16 Μαΐου 2014 από qsis
GiannisWalker Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 σώματα ασφαλείας εννοείς μόνο ειδικούς φρουρούς ? οπότε πας δεν πας υεα δεν υπάρχει κανένα ¨bonus" για να μπεις σαν οβα ή εποπ? το μόνο + δλδ είναι μερικά χρήματα που ίσως μαζέψεις και έναν τίτλο για αποστρατεία?
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 γινεται και για εποπ, αν γινει ποτέ προκηρυξη, τα μόρια μετράνε και εκπιπτεις του βαθμού σου. Ο δεα ειναι ανωτερος απο τους υπαξιωματικούς και κατωτερος απο τον ανθυπασπιστή.
mathsrule Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 γινεται και για εποπ, αν γινει ποτέ προκηρυξη, τα μόρια μετράνε και εκπιπτεις του βαθμού σου. Ο δεα ειναι ανωτερος απο τους υπαξιωματικούς και κατωτερος απο τον ανθυπασπιστή. Όχι, ο ΔΕΑ από όσο γνωρίζω είναι ισότιμος του Ανθυπασπιστή και κατώτερος από Ανθυπολοχαγούς Σχολών.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Όχι, ο ΔΕΑ από όσο γνωρίζω είναι ισότιμος του Ανθυπασπιστή και κατώτερος από Ανθυπολοχαγούς Σχολών. αμα ειναι ισοτιμος βαθμος, ο ανθυπας δεν ειναι ανωτερος λόγω αρχαιοτητας; ...πάντως στην πράξη ο ΔΕΑ ειναι απλά για να κάνει τα μπιφτέκια των αξκων. Αν αρρωστήσει, βαριέται, τύχει τιποτα εκτακτο σε καναν αξκο ο πρώτος υποψήφιος για χώσιμο ειναι ο δοκιμος
Zaknafein Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Όχι, ο ΔΕΑ από όσο γνωρίζω είναι ισότιμος του Ανθυπασπιστή και κατώτερος από Ανθυπολοχαγούς Σχολών. Εχει αλλάξει, ο ανθύπας θεωρείται αρχαιότερος. μια ερώτηση παίδες, αξίζει να πάει κάποιος ΥΕΑ ? Δηλαδή, αν θέλει να πάει για μόνιμος στον στρατό να πάει ή είναι χάσιμο χρόνου ? Επίσης έριξα λίγο ψάξιμο και είδα τα λεγόμενα πλεονεκτήματα και κτλ. Επίσης τι παίζει γενικά σε εκπαιδεύσεις και μεταθέσεις? μισθός ? Γενικά ότι μπορείτε να βοηθήσετε και απο προσωπικές εμπειρίες Σου δίνει μόρια για ΕΠ.ΟΠ., τον βαθμό τον χάνεις. Η εκπαίδευση είναι 4 μήνες τρέλας, που δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση που θα αντιμετωπίσεις στη μονάδα μετά. Πρώτη μετάθεση είναι υποχρεωτικά παραμεθόριο, μετά πας κοντά στον τόπο κατοικίας, εφόσον υπάρχει μονάδα του όπλου εκεί. Ο μισθός το '10 ήταν ~560€.
olympiakosgate7 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Φίλος παιρνει μετάθεση κετχ Πατρών.ξέρει κανεις το παιζει εκεί;αγγαρείες υπηρεσίες εξόδους γενική κατασταση; Ημουν πριν 2 μηνες εκει περιπου. Το σιγουρο ειναι οτι θα ξενερωσει με τις εγκαταστασεις γιατι ειναι χαλια (πεσμενοι σοβαδες, μπαλωματα σε τοιχους, χαλασμενες τουαλετες) αλλα αυτα θα τα συνηθισει. Απο εκει και περα θα ειναι στον 3ο λοχο (κατα 99%) που ειναι ολα κομπλε. Οι λοχιες υπηρεσιας ειναι κομπλε παιδια βοηθανε σε οτι θελουν οι φανταροι και ο λοχαγος ειναι πολυ καλος ανθρωπος. Ειναι λιγο περιεργος αλλα ειναι πολυ κομπλε. Υπηρεσιες οταν ημουν εγω ηταν 6 αν δεν κανω λαθος που καναμε εμεις. Τους περισσοτερους τους πηγαινε 1-1 εμενα με πηγαινε 2-1 αλλα σιγα δεν ειναι τιποτα αυτο. Για την πολη τωρα. Το αστικο περναει εξω απο το στρατοπεδο και σε παει τζαμπα στο κεντρο. Το αστικο ειναι το 1. Ο φιλος σου για τι ειδικοτητα παει ??? ΤΤΟ, ΗΤΟ ??? ΑΝ θελετε καποια επιπλεον πληροφορια μην διστασεις.
ravend Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δεν έχω ιδέα απο ειδικότητες,μαζί στρατονομία ημασταν και κόπηκε στην εκπαιδευση οποτε μπαίνει με κατεξαιρεση στη πατρα,βυσμα προφανώς.δεν ξέρω αν παίρνουν ειδικότητες όσοι πάνε κομμένοι εκεί. Αμα είναι 1-1 2-1 μια χαρά είναι υπαρχουν και χειρότερα,πήραμε κάτι τηλέφωνα γνωστούς και ειπαν κάτι για 5-1 συνήθως και οτι δεν παιζει πρίζα ουτε για πλάκα.
panos2171 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 μια ερώτηση παίδες, αξίζει να πάει κάποιος ΥΕΑ ? Δηλαδή, αν θέλει να πάει για μόνιμος στον στρατό να πάει ή είναι χάσιμο χρόνου ? Επίσης έριξα λίγο ψάξιμο και είδα τα λεγόμενα πλεονεκτήματα και κτλ. Επίσης τι παίζει γενικά σε εκπαιδεύσεις και μεταθέσεις? μισθός ? Γενικά ότι μπορείτε να βοηθήσετε και απο προσωπικές εμπειρίες Το αν αξίζει δεν είναι γενικό αλλά προσωπικό. Για μένα άξιζε, από τη στιγμή που δεν έχω δουλειά να με περιμένει 9 μήνες έχω το δικό μου σπίτι τη μισή ημέρα ελεύθερη όπως και τα ΣΚ. Από το να καθαρίζω, κάνω σκοπέτα, θαλαμοφυλίκια, αγγαρίες, και να με επιθεωρούν για 8 μήνες προτίμησα να τα κάνω μόνο 3 και τους υπόλοιπους 9 ζωή ΔΥ (τουλάχιστον όσον αφορα το ωράριο). Όσον αφορά την εκπαίδευση είναι ανάλογα αν θα πέσεις στους Κύπριους. Ιούνιο μπαίνουν οπότε αν μπεις Σεπτέμβριο θα τους έχεις βητάδες. Είναι η πιο ακραία ''εκπαίδευση'' που μπορείς να πετύχεις. Φυσικά σχέδον τίποτα από κει μέσα δε θα σου χρειαστεί στη θητεία σαν ΔΕΑ. Αλλά γενικά η εκπαίδευση σαν αλφας 2 μήνες έχει κάποιο ζόρι αλλά όταν γίνεις βητάς είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα. Όσον αφορά τις μεταθέσεις οι ΔΕΑ παν παραμεθώριο(από Ξάνθη και πάνω) και νησιά. Αν είσαι από τέτοια περιοχή και έχεις βύσμα να πας στον τόπο σου τότε πρέπει να το σκεφτείς πολύ πιο ζεστά. Συνήθως αυτοί προτιμούν να γίνουν ΔΕΑ. Επίσης σαν ΔΕΑ είσαι αμετάθετος (υποθετικά πάντα γιατί με βύσμα πας όπου θες). Όσο για τα λεφτά αυτή τη στιγμή είναι στα 520€ συν κανα 2 υπηρεσίες σε αργία άλλα 20€ περίπου. Λίγα δε λέω αλλά αν βρεις σπίτι στα 150-170€ θα σαι καλά. Εγώ πχ με αυτά βγαίνω άνετα. Παγια έξοδα δηλαδή σπίτι-φαγητό-ρεύμα έχω περίπου 300€. Επίσης επειδή έχω περάσει τη φοιτητική ζωή δε με καίει να είμαι κάθε μέρα έξω για καφέδες και ποτά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όλοι οι ΔΕΑ έχουν για φάγωμα 240€ το μήνα. Κάποιοι βγαίνουν και εκτός προϋπολογισμού, είναι αναλόγως τι ζωή θα κάνεις. Στο στρατό για να συνεχίσεις μετά θα πρέπει να βγει προκήρυξη και σίγουρα δε θα μπεις ως αξιωματικός. Από δεκανέας θα ξεκινήσεις άντε βαριά λοχίας. Το συν είναι ότι πέρνεις 500 μόρια για προκηρύξεις αστυνομίας/στρατού, 'οοοοοοοταν και αν βγουν. Αν έχεις καμια άλλη απορία ρώτα. Υ.Γ όσον αφορά την ιεραρχία ο ΔΕΑ θεωρείται ισόβαθμος με τον Ανθυπασπιστή αλλά λόγω προσωρινής κατάστασης του είναι κατώτερος.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 ...πάντως συμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό για να εκπεσεις του βαθμού σου πρέπει να έχεις κάνει κάποιο παραπτωμα. Εκτός αν θεωρειται παραπτωμα να γίνεις εποπ 1
mathsrule Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 ...πάντως συμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό για να εκπεσεις του βαθμού σου πρέπει να έχεις κάνει κάποιο παραπτωμα. Εκτός αν θεωρειται παραπτωμα να γίνεις εποπ Μα δεν χάνεις τον βαθμό σου. Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι απολύεσαι με τον βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού. Τώρα το εάν θα δεχτείς να προσληφθείς ως ΕΠ.ΟΠ. στα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος των ΟΒΑ που δεν χρίζει Ανθυπολοχαγούς, αλλά Δεκανείς, είναι δικό σου θέμα και δεν έχει καμία σχέση με την θητεία σου. Πάντως εάν πατήσεις το πόδι σου σε μετεκπαίδευση, τον τσιμπάς τον μεγαλύτερο βαθμό (προάγεσαι σε Έφεδρος Υπολοχαγός) και μπορείς να φτάσεις μέχρι και στον βαθμό του Έφεδρου Ταγματάρχη. Φυσικά, όλα αυτά μέχρι τα 45 σου χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις