Arcanaloth Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αγαπητέ ZAKKWYLDE, Δεν θα ασχοληθώ καν με την προσωπική επίθεση γιατί τα σχόλια περί Ελληναρά δημόσιου υπαλλήλου ή ότι θεωρώ αντρίλα και μαγκιά να πάει κάποιος στρατό μου είναι τελείως ξένα. Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε θέλω να γίνω, ούτε θεωρώ περισσότερο άντρα κάποιον που πήγε στρατό από κάποιον που δεν πήγε. Από 'κει και πέρα: Επαναλαμβάνεις και μάλιστα με κάποιον πανικό, τα ίδια κλισέ επιχειρήματα κάθε ατόμου που δεν έχει πάει στρατό και δεν έχει καμιά όρεξη να πάει. Δεν θα κάτσω να υπερασπιστώ τον στρατό. Ρεαλιστικά μιλώντας, τον θεωρώ ένα αναγκαίο κακό, ειδικά για την Ελλάδα. Δεν πιστεύω πως γίνεται η Ελλάδα να μην έχει ΚΑΘΟΛΟΥ στρατό, καθώς επίσης θεωρώ πως είναι δύσκολο ειδικά αυτήν την χρονική στιγμή, να γίνει 100% μισθοφορικός λόγω του οικονομικού κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Άρα φαντάροι καλώς ή κακώς, πάντα κατά την γνώμη μου, χρειάζονται. Θεωρώ ότι γίνεται όντως κακοδιαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Άχρηστες σκοπιές, αγγαρείες χωρίς νόημα, μηδαμινή εκπαίδευση. Αυτά όμως δεν είναι στο δικό μας χέρι να τα αλλάξουμε. Το δικό σου το χρέος είναι να πας και να κάνεις ό,τι το δυνατόν καλύτερο. Σιγά σιγά βελτιώνεται ΚΑΙ η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Οι συνθήκες εντός των στρατοπέδων πλέον είναι όχι απλά ικανοποιητικές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικές. Σχόλια για το φαγητό ή για την υγειινή τα θεωρώ δικαιολογίες, μπορείς αν εντοπίσεις το παραμικρό να τους τρέξεις πολύ άσχημα και κανείς δεν ρισκάρει κάτι τέτοιο. Το πιο τραγικό επιχείρημα και αυτό που μου την δίνει στα νεύρα πιο πολύ, είναι το "χάσιμο χρόνου". Το "δεν μπορώ να κάτσω λεπτό, νιώθω άχρηστος". "Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε 5 μέρες να κάτσω!" Λες και αυτά τα άτομα δεν πάνε διακοπές, δεν παίρνουν ποτέ ρεπό, δεν πάνε για καφέ ή για ένα μπάνιο, είναι άρρωστοι εργασιομανείς που δεν έχουν ξεκουραστεί μια μέρα στην ζωή τους! Τι θεατρικές υπερβολές, τι απίστευτη υποκρισία. Λες και όλοι είναι διευθυντές σε πολυεθνικές και χωρίς αυτούς να τρέχουν 24/7 θα μείνουν άνεργοι χιλιάδες άλλοι. Λες και όλοι έχουν από πίσω την οικογένεια με την άρρωστη μάνα και τον άρρωστο πατέρα και τις 4 ανύπαντρες αδελφές και πρέπει να τους θρέψουν. Παραδεχτείτε τουλάχιστον το αυτονόητο. Απλά βαριέστε. Δεν θέλετε. Ούτε καλύτερος είσαι από όλους όσους πήγαν, ούτε περισσότερα πτυχία έχεις, ούτε περισσότερες υποχρεώσεις, ούτε προσπαθείς να βελτιώσεις ή να καταργήσεις έναν άχρηστο θεσμό. Απλά δεν γουστάρεις να καθαρίσεις μια τουαλέττα και εσύ γιατί θα σου πέσει ο κώλος. Λες θα νιώθεις άχρηστος και μη παραγωγικός κτλ. Μπορείς να βρεις αν θέλεις άπειρες δουλειές να κάνεις μέσα σε ένα στρατόπεδο και αν έχεις όρεξη, παραγωγικές δουλειές. Δεν χρειάζεται να παίζεις τάβλι και να πίνεις φραπέ όλη μέρα. Πως ακριβώς αγωνίζεσαι για μια "άρρωστη κατάσταση" όταν απλά την αποφεύγεις; Μπορείς να το εκλογικεύεις όσο θέλεις αλλά το ζουμί είναι ένα: Είσαι τεμπέλης και φοβάσαι και το τι θα βρεις εκεί μέσα. Νομίζεις πως είναι κάτι το τρομακτικό ο στρατός και πως δεν θα την παλέψεις. Φοβάσαι πως ο αγράμματος καραβανάς θα έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω σου και πως θα σου κάνει ποιος ξέρει τι. Γιατί αν ήξερες πως είναι ο στρατός, θα πήγαινες και τα τελείωνες. Θα ήσουν αξιοπρεπής. Τώρα, μπορείς να λες ό,τι θες και να φωνάζεις και να ουρλιάζεις και να μπαίνεις στα διάφορα forums και να ψάχνεις τρόπο να βγεις Ι5. Αυτό για μένα είναι κατάντια. Όταν έχω δει παιδάκια 18χρονα να κάνουν την θητεία τους και να μην λένε κουβέντα, με αξιοπρέπεια, 35άρηδες με παιδιά να κάνουν ήσυχα την θητεία τους και να γυρνάνε στις οικογένειες τους, ορφανούς, χωριατόπαιδα που στις άδειες σπέρνανε χωράφια και μαζεύανε καπνά και από την άλλη έχω τον κάθε γιωτά που βρίζει τον στρατό, αραδιάζει θεωρίες, μιλάει για άχρηστους θεσμούς και λέει ότι θα τους αλλάξει ενώ χέστηκε αρκεί να μην πάει ο ίδιος...απλά δεν έχω τον ίδιο σεβασμό για αυτά τα άτομα. Και έξω να με πετύχει άσχετος και να μου λέει τέτοια, πάλι θα κουνάω το κεφάλι και θα λέω ναι, δίκιο έχεις...Αλλά πάλι από μέσα μου θα λέω "κατάντια". Γιατί είναι απλά κατάντια να προσπαθείς να αποφύγεις με κάθε τρόπο μιαν υποχρέωση σου και ακόμα χειρότερα να προσπαθείς να το εκλογικεύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 λες και διαβαζω την προπαγανδα του γεεθα για την στρατιωτική θητεία, Arcanaloth που υπηρετησες αν επιτρέπεται; έτσι όπως εκφράζεσαι ή δόκιμος ήσουν ή τεράστιο βύσμα. imo, όσοι υπηρέτησαν καλά έκαναν όσοι δεν πήγαν δικαιωμα τους, ούτε κατάντια είναι ούτε τίποτα άλλο. Όυτε ο Κοκκαλης, ούτε ο Βαρδινογιάννης, ούτε οι γιοι των υπουργών υπηρετησαν και η θητεία στο πολεμικό μουσείο ή στο ταχυδρομικό σώμα δεν ειναι θητεία αλλά κοροιδία απο τη στιγμη που άλλοι λιώνουν στις σκοπιες στην άκρη της ελλάδος κάνοντας κάτι που θα μπορούσε να γίνει με λιγότερο οικονομικό και κοινωνικό κόστος κάμερες και συστήματα ασφαλείας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αγαπητέ ZAKKWYLDE, Δεν θα ασχοληθώ καν με την προσωπική επίθεση γιατί τα σχόλια περί Ελληναρά δημόσιου υπαλλήλου ή ότι θεωρώ αντρίλα και μαγκιά να πάει κάποιος στρατό μου είναι τελείως ξένα. Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε θέλω να γίνω, ούτε θεωρώ περισσότερο άντρα κάποιον που πήγε στρατό από κάποιον που δεν πήγε. Αφου δεν έχεις κανένα επιχείρημα να στηρίξεις τις θέσεις σου λογικό είναι να μην θέλεις να απαντήσεις. Από 'κει και πέρα: Επαναλαμβάνεις και μάλιστα με κάποιον πανικό, τα ίδια κλισέ επιχειρήματα κάθε ατόμου που δεν έχει πάει στρατό και δεν έχει καμιά όρεξη να πάει. Εγώ; Εγώ φίλε μου ξεμπέρδεψα με τον στρατό. Τα ίδια κλισέ επιχειρήματα επαναλαμβάνεις εσύ. "Έλα μωρέ 9 μήνες τι κλαίγεστε", "Είστε άντρες και πρέπει να ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας", και άλλα τέτοια αστεία. Δεν θα κάτσω να υπερασπιστώ τον στρατό. Ρεαλιστικά μιλώντας, τον θεωρώ ένα αναγκαίο κακό, ειδικά για την Ελλάδα. Δεν πιστεύω πως γίνεται η Ελλάδα να μην έχει ΚΑΘΟΛΟΥ στρατό, καθώς επίσης θεωρώ πως είναι δύσκολο ειδικά αυτήν την χρονική στιγμή, να γίνει 100% μισθοφορικός λόγω του οικονομικού κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Σαφέστατα χρειάζεται στρατός. Ένας άρτια εκπαιδευμένος, αμιγώς επαγγελματικός στρατός. Όχι φραπογαλάδες κηφήνες του δημοσίου. Άρα φαντάροι καλώς ή κακώς, πάντα κατά την γνώμη μου, χρειάζονται.Θεωρώ ότι γίνεται όντως κακοδιαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Άχρηστες σκοπιές, αγγαρείες χωρίς νόημα, μηδαμινή εκπαίδευση. Αυτά όμως δεν είναι στο δικό μας χέρι να τα αλλάξουμε. Το δικό σου το χρέος είναι να πας και να κάνεις ό,τι το δυνατόν καλύτερο. Σιγά σιγά βελτιώνεται ΚΑΙ η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Δεν γίνεται καμία κακοδιαχείριση. Στους επαγγελματίες μια χαρά διαχείριση γίνεται. Αν ήθελαν θα έκαναν και στους φαντάρους. Πολύ απλά προσπαθούν να μην τους ζορίσουν και πολύ...γιατί διαφορετικά η υπ.θητεία θα κατέρεε εν μία νυκτί. Οι συνθήκες εντός των στρατοπέδων πλέον είναι όχι απλά ικανοποιητικές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικές. Σχόλια για το φαγητό ή για την υγειινή τα θεωρώ δικαιολογίες, μπορείςαν εντοπίσεις το παραμικρό να τους τρέξεις πολύ άσχημα και κανείς δεν ρισκάρει κάτι τέτοιο. Τραγικότατες είναι συγκρινόμενες ακόμα και με στρατόπεδα υπανάπτυκτων στρατώ όπως ο Αλβανικός και ο "Φυρομικός". Το πιο τραγικό επιχείρημα και αυτό που μου την δίνει στα νεύρα πιο πολύ, είναι το "χάσιμο χρόνου". Το "δεν μπορώ να κάτσω λεπτό, νιώθω άχρηστος". "Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε 5 μέρες να κάτσω!" Λες και αυτά τα άτομα δεν πάνε διακοπές, δεν παίρνουν ποτέ ρεπό, δεν πάνε για καφέ ή για ένα μπάνιο, είναι άρρωστοι εργασιομανείς που δεν έχουν ξεκουραστεί μια μέρα στην ζωή τους! Τι θεατρικές υπερβολές, τι απίστευτη υποκρισία. Λες και όλοι είναι διευθυντές σε πολυεθνικές και χωρίς αυτούς να τρέχουν 24/7 θα μείνουν άνεργοι χιλιάδες άλλοι. Άλλο ένα ανυπόστατο και αβάσιμο επιχείρημα. Οι διακοπες, ο καφές και το μπάνιο είναι ένα διάλλειμα/μια στιγμή χαλάρωσης στο παραγωγικό πρόγραμμα του κάθε ανθρώπου. Αυτά τα διαλλείματα προσφέρουν την αναζωογόνηση που χρειάζεται στον καθένα μας ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Οι 9 μήνες του στρατού είναι ένα παντελώς άχρηστο και αντι-παραγωγικό διάστημα που πάει πολύ πίσω την καριέρα και την επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία του κάθε ανθρώπου. Καλλιεργεί τον φανατισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ρουσφετολογία, το βύσμα, την ρουφιανιά και την αεργία. Λες και όλοι έχουν από πίσω την οικογένεια με την άρρωστη μάνα και τον άρρωστο πατέρα και τις 4 ανύπαντρες αδελφές και πρέπει να τους θρέψουν. Εγώ έχω την μάνα μου και τη γυναίκα μου τις οποίες πρέπει να συντηρήσω...9 μήνες εκτός εργασίας+ το διάστημα να ξαναβρώ δουλειά συνεπάγεται οικονομική καταστροφή. Παραδεχτείτε τουλάχιστον το αυτονόητο. Απλά βαριέστε. Δεν θέλετε.Ούτε καλύτερος είσαι από όλους όσους πήγαν, ούτε περισσότερα πτυχία έχεις, ούτε περισσότερες υποχρεώσεις, ούτε προσπαθείς να βελτιώσεις ή να καταργήσεις έναν άχρηστο θεσμό. Απλά δεν γουστάρεις να καθαρίσεις μια τουαλέττα και εσύ γιατί θα σου πέσει ο κώλος. Σαφώς και δεν είμαι καλύτερος απο όσους πήγαν. Όσοι το έκαναν απο επιλογή καλώς έπραξαν. Όσοι όμως πίστευαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική έπρεπε να το ψάξουν καλύτερα. Ακόμα και όσοι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ απλά είναι απόλυτα δικαιολογημένοι. Είμαστε η μοναδική "πολιτισμένη" χωρα του πλανήτη όπου ισχύει ο θεσμός της υποχρεωτικής δουλείας. Λες θα νιώθεις άχρηστος και μη παραγωγικός κτλ. Μπορείς να βρεις αν θέλεις άπειρες δουλειές να κάνεις μέσα σε ένα στρατόπεδο και αν έχεις όρεξη, παραγωγικές δουλειές. Δεν χρειάζεται να παίζεις τάβλι και να πίνεις φραπέ όλη μέρα. Δουλειές άνευ πληρωμής εντός στρατοπέδων = Γκούλαγκ = Άουσβιτς = υποχρεωτική δουλεία. Πως ακριβώς αγωνίζεσαι για μια "άρρωστη κατάσταση" όταν απλά την αποφεύγεις; Αρνούμαι να τη συντηρήσω...εσύ συμμετέχοντας την συντηρείς. Μπορείς να το εκλογικεύεις όσο θέλεις αλλά το ζουμί είναι ένα: Είσαι τεμπέλης και φοβάσαι και το τι θα βρεις εκεί μέσα. Εσύ είσαι τεμπέλης νεοέλληνας που δέχεσαι αδιαμαρτύρητα τη μοίρα σου. Ψηφίζεις τα περασμένα 30 χρόνια Καραμανλήδες και Παπανδρέους και αναρωτιέσαι τι πάει λάθος. Φοβάσαι να αγωνιστείς για ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ανθρώπινα δικαιώματα όπως η ελευθερία. Γιατί αν ήξερες πως είναι ο στρατός, θα πήγαινες και τα τελείωνες.Θα ήσουν αξιοπρεπής. Τώρα, μπορείς να λες ό,τι θες και να φωνάζεις και να ουρλιάζεις και να μπαίνεις στα διάφορα forums και να ψάχνεις τρόπο να βγεις Ι5. Αυτό για μένα είναι κατάντια. Βρήκα την εναλλακτική επιλογή και πήγα...εσύ πήγαινε να καθαρίσεις τα #@%$ του άλλου. Εγω καθαρίζω τα δικά μου καθημερινά πάντως. Όταν έχω δει παιδάκια 18χρονα να κάνουν την θητεία τους και να μην λένε κουβέντα, με αξιοπρέπεια, 35άρηδες με παιδιά να κάνουν ήσυχα την θητεία τους και να γυρνάνε στις οικογένειες τους, ορφανούς, χωριατόπαιδα που στις άδειες σπέρνανε χωράφια και μαζεύανε καπνά και από την άλλη έχω τον κάθε γιωτά που βρίζει τον στρατό, αραδιάζει θεωρίες, μιλάει για άχρηστους θεσμούς και λέει ότι θα τους αλλάξει ενώ χέστηκε αρκεί να μην πάει ο ίδιος...απλά δεν έχω τον ίδιο σεβασμό για αυτά τα άτομα. 18χρονα πράσινα πρόβατα που μπαίνουν αδιαμαρτύρητα στον μηχανισμό πλύσης εγκεφάλου που είναι ο στρατός. Αργότερα θα δέχονται αδιαμαρτύρητα τα ΔΝΤ, ΦΠΑ 25%, μισθούς Κίνας και πολλά χειρότερα επειδή έμαθαν να ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ στον κάθε αγράμματο και αργόσχολο δημόσιο υπάλληλο καραβανά. Αργότερα θα πολεμάνε για τις βιλες του Γιωργάκη, του Κωστάκη, του Άκη και των λοιπών και θα νομίζουν ότι "υπηρετούν τη πατρίδα". Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί κατήντησε έτσι αυτή η χώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Το παρακατω ποστ δεν απευθυνεται σε καποιον απο εδω μεσα, απλα θελω να καυτηριασω μια κατασταση. Και το πιο μαμοθρευτο, ο πιο μπουλης, ο πιο κατσιασμενος που προφανως θα θελει να αποφυγει το στρατο, ειναι σιγουρο οτι θα ανατπυξει μια επιχειρηματολογια για να στηριξει την τεμπελια, τον φοβο, την διστακτικοτητα και τον ωχαδερφισμο του. Οποτε δεν μου κανει εντυπωση ολοι οι wannabe ανυποτακτοι να λενε τα ιδια πραγματα. Πραγματα με τα οποια εν μερει συμφωνω κι εγω που εκανα στρατο, αλλα δε τα χρησιμοποιησα ποτε για να δικαιολογησω αδυναμιες του δικου μου χαρακτηρα. Οσοι δε θελουν να πανε στρατο, ας μην πανε αν μπορουνε, δεκτο. Αυτο που δεν ειναι αποδεκτο ειναι να καθονται να μου το φιλοσοφουν και καλα με δικαιωματα, ελευθεριες, δημοκρατιες, χουντες κλπ κλπ. Μεταξυ μας ειμαστε ρε παιδια ας μη δουλευομαστε. Κι εγω ξερω απτον εαυτο μου οτι θα προτιμουσα να μην κανω στρατο, και ξερω επισης οτι αν επελεγα να το κανω θα ελεγα ολα αυτα τα "επιχειρηματα" που λετε εσεις τωρα, για να πεισω τους γυρω μου οτι δε το κανω απο αδυναμια, διστακτικοτητα και ωχαδελφισμο αλλα απο φιλοσοφημενη αντιδραση σε κατι που δεν ειναι δικαιο! Δε θετε να πατε στρατο μεγεια σας με χαρα σας. Το φιλοσοφικο περιτυλιγμα ομως εχει καταντησει βαρετο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δε θετε να πατε στρατο μεγεια σας με χαρα σας. Το φιλοσοφικο περιτυλιγμα ομως εχει καταντησει βαρετο. Σίγουρα για κάποιους είναι δικαιολογίες, αλλά μην αποκλείεις και το γεγονός κάποιοι όντως να τα πιστεύουν. Κι εγώ επιχειρηματολογώ ιδεολογικά εναντίον του θρησκευτικού γάμου με χορούς και πανηγύρια και μου τη δίνει που μερικοί θεωρούν ότι απλώς είμαι τσιγκούνης και γι' αυτό τα λέω. Όντας φαντάρος αυτή την περίοδο, θα συμφωνήσω απολύτως ότι είναι χαμένος χρόνος και ότι θα ημουν πολύ κερδισμένος ως άτομο αν γλίτωνα αυτούς τους μήνες. Εγώ όμως και εθελοντικά έχω δουλέψει στο παρελθόν και με άγνωστα άτομα έχει χρειαστεί να συμβιώσω και σε κακές συνθήκες έχω διαμείνει για κάποιο διάστημα και ευθύνες έχω αναλάβει και να ξενυχτήσω λόγω υποχρέωσης έχει χρειαστεί. Άρα, δεν μου προσφέρει κάτι καινούργιο, ούτε δοκιμάζει τον χαρακτήρα μου η θητεία. Όταν όμως ακούω επιχειρήματα κατά του στρατού από άτομα που δεν έχουν κουνήσει το χεράκι τους να βοηθήσουν για κάποιον σκοπό χωρίς να έχουν υλικό κέρδος ή που δεν έχουν φύγει από τη μανούλα τους και δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα κρεβάτι, τότε ναι, μυρίζομαι κι εγώ ότι απλώς λένε μπαρούφες για να δικαιολογήσουν την τεμπελιά τους. Δεν ισχύει για όλους όμως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Τεμπελιά για 18 και 22 μήνες να την καταλάβω. Αλλά εντάξει 9 ρημαδομήνες είναι (βάλε τις άδειες κτλ), οι συνθήκες στα στρατόπεδα πλέον είναι πολύ καλές και η θητεία περνάει εύκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Όντας φαντάρος αυτή την περίοδο, θα συμφωνήσω απολύτως ότι είναι χαμένος χρόνος και ότι θα ημουν πολύ κερδισμένος ως άτομο αν γλίτωνα αυτούς τους μήνες. Γιατρέ κατ αρχήν δεν είσαι φαντάρος και το ξέρεις Θα περάσεις πολύ καλά και θα έχεις να θυμάσαι τη μοναδική περίοδο ξεκούρασης στη ζωή σου χωρίς απολύτως κανένα άγχος να τριγυρίζει στο κεφάλι σου*. Κατά τα άλλα να γίνει επαγγελματικός κτλ καλά θα ήταν. Αν δε μπορεί να γίνει αυτό, δε θα με χαλούσε πάρα πολύ να περάσω εκπαίδευση ενός - δύο μηνών, να μάθω να χειρίζομαι όπλο και ως εκεί. Το 12 μηνο που έκανα ήταν too much. *προς αποφυγή παρεξήγησης, εννοώ ότι αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις.... το ξέρω ότι θα έκανες καλύτερες διακοπές σε κάποιο νησάκι ας πούμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Σίγουρα για κάποιους είναι δικαιολογίες, αλλά μην αποκλείεις και το γεγονός κάποιοι όντως να τα πιστεύουν. Κι εγώ επιχειρηματολογώ ιδεολογικά εναντίον του θρησκευτικού γάμου με χορούς και πανηγύρια και μου τη δίνει που μερικοί θεωρούν ότι απλώς είμαι τσιγκούνης και γι' αυτό τα λέω. Όντας φαντάρος αυτή την περίοδο, θα συμφωνήσω απολύτως ότι είναι χαμένος χρόνος και ότι θα ημουν πολύ κερδισμένος ως άτομο αν γλίτωνα αυτούς τους μήνες. Εγώ όμως και εθελοντικά έχω δουλέψει στο παρελθόν και με άγνωστα άτομα έχει χρειαστεί να συμβιώσω και σε κακές συνθήκες έχω διαμείνει για κάποιο διάστημα και ευθύνες έχω αναλάβει και να ξενυχτήσω λόγω υποχρέωσης έχει χρειαστεί. Άρα, δεν μου προσφέρει κάτι καινούργιο, ούτε δοκιμάζει τον χαρακτήρα μου η θητεία. Όταν όμως ακούω επιχειρήματα κατά του στρατού από άτομα που δεν έχουν κουνήσει το χεράκι τους να βοηθήσουν για κάποιον σκοπό χωρίς να έχουν υλικό κέρδος ή που δεν έχουν φύγει από τη μανούλα τους και δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα κρεβάτι, τότε ναι, μυρίζομαι κι εγώ ότι απλώς λένε μπαρούφες για να δικαιολογήσουν την τεμπελιά τους. Δεν ισχύει για όλους όμως... Συμφωνω οτι υπαρχουν ατομα που τετοια ιδεολογια την εχουν ως σταση ζωης γενικοτερη. Για τους περισσοτερους ομως ισχυει κατα γραμμα οτι λεω. Για να μη δειξουν την αδυναμια τους την τεμπελια και την οκνυρια (μιας και ο καθενας θα προτιμουσε αντι να τρεχει να βαραει σκοπετα στον Εβρο και προσοχες στον καθε τυχαρπαστο να ειναι αγκαλια με το γκομενετο διπλα σε ενα τζακι, να κοιμαται στο ζεστο κρεβατι του και να ξυπναει με πρωινο απο τη μαμα), καθονται και μου λενε φιλοσοφιες επι φιλοσοφιων για να με πεισουν οτι το κανουν ως συνηδητοποιημενα ατομα. Και ναι συμφωνω σε πολλα απτα επιχειρηματα που ακουγονται, δεν αντιλεγω, εξαλλου εκανα στρατο και τα γνωριζω εκ των εσω. Το θεμα ειναι οτι δεν ασπαζονται αυτα τα επιχειρηματα στη ζωη τους, αλλα τα επικαλουνται απλως σε μια περισταση της ζωης τους γιατι ετσι τους συμφερει. Κατα τ'αλλα πιονακια του συστηματος ολοι αυτοι, που "επαναστατουν" περιστασιακα οταν προκειται να μεινουν ανυποτακτοι δηλαδη, οταν προκειται να πληρωσουν κανα προστιμο για παραβαση του ΚΟΚ το οποιο θα το κρινουν ως αδικο-απαραδεκτο κλπ και γενικως ολα αυτα που χαρακτηριζουν εναν Ελληναρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krokodilos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Για τους περισσοτερους ομως ισχυει κατα γραμμα οτι λεω. Για να μη δειξουν την αδυναμια τους την τεμπελια και την οκνυρια (μιας και ο καθενας θα προτιμουσε αντι να τρεχει να βαραει σκοπετα στον Εβρο και προσοχες στον καθε τυχαρπαστο να ειναι αγκαλια με το γκομενετο διπλα σε ενα τζακι, να κοιμαται στο ζεστο κρεβατι του και να ξυπναει με πρωινο απο τη μαμα), καθονται και μου λενε φιλοσοφιες επι φιλοσοφιων για να με πεισουν οτι το κανουν ως συνηδητοποιημενα ατομα. Για να καταλαβω: Εσυ εισαι αντιθετος με τις δικαιολογιες τους ετσι? Και οχι με το οτι δνε θελουν να πανε στρατο? Με το οτι δεν παραδεχονται οτι δεν θελουν να πανε στρατο γιατι εχουν πολυ καλυτερα πραγματα να κανουν εξω, αλλά αυτοι δεν λενε αυτο αλλά μονο προστρεχουν σε γελοιες δικαιολογιες του τυπου ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. Σωστα? Οσοι δε θελουν να πανε στρατο, ας μην πανε αν μπορουνε, δεκτο. Αυτο που δεν ειναι αποδεκτο ειναι να καθονται να μου το φιλοσοφουν και καλα με δικαιωματα, ελευθεριες, δημοκρατιες, χουντες κλπ κλπ. Κοιταξε εγω δεν ηθελα να παω στρατο γιατι προσωπικα δεν αντεχω να μην ειμαι ελευθερος ουτε για μια μερα. Ουτε για 1 μερα! Οποτε ναι επικαλουμαι το δικαιωμα μου της προσωπικης ελευθεριας που μου το στερησαν εστω και για λιγο(οντας βυσμα). Θυμισου το ουτε για μια μερα. Δεν δινω σε κανεναν το δικαιωμα μου της ελευθεριας ουτε για μια μερα. Και επικαλουμαι και το συνταγμα που εν αντιθεση με τις γυναικες με κανει υποδεεστερο και οχι ισο με αυτες αναφορικα με τον στρατο. Αναφορικα με το τελευταιο εχω κανει στον υπουργο Ε.Βενιζελο μεσα απο το μπλογ του, μια ερωτηση σχετικα με κατι που ειχε πει πριν γινει υπουργος αλλά δυστυχως αποδεικνυεται οτι και αυτος ειναι ανακολουθος στα λεγομενα του, κοινως με (μας γιατι ειχαν ρωτησει και αλλοι) εγραψε! Πριν καποια χρονια πριν γινει υπουργος και κυβερνηση ειχε πει για το θεμα: "Η στράτευση μόνο των ανδρών θέτει αναμφίβολα σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας που θα τίθενται με ολοένα και πιο έντονο τρόπο στο μέλλον και ενώπιον των δικαστηρίων." Και κατεληγε με μια δεσμευση: "Θα συγκεντρώσω συγκριτικά στοιχεία και θα επανέλθω" Εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε αλλά απαντηση δεν πηραμε. Και 9 μηνες απο το ποστ μου και την ερωτηση μου και απαντηση δεν πηρα. Ας εξηγησω αναλυτικα λοιπον τι συμβαινει και που βλεπω την καθαρη αντιφαση στο συνταγμα μας! Καποιος συνταγματολογος ή σκετο δικηγορος/νομικος αν μπορει ας πει αν λεω κατι λαθος: Συνταγμα της Ελλαδος. **************** Άρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων) 1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. 4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους. 5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. **************** Στο 4.1, προφανώς δεν αναφερόμαστε σε άνδρες μόνο. Στο 4.2, γίνεται προφανές ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως φύλου -πρέπει να- αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο 4.5, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη η επί ίσοις όροις συνεισφορά στις υποχρεώσεις των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου. Στο 4.6, με δεδομένη την ισότητα των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου, θεσπίζεται η υποχρέωση όλων των πολιτών να συνεισφέρουν στην άμυνα της χώρας. Με απλη λογικη, όσοι νόμοι ορίζουν τη στρατιωτική θητεία ως υποχρέωση των ανδρών και μόνο (εφόσον δεν γίνεται κλήση γυναικών), είναι αντισυνταγματικοί. •Σωστα? Υπαρχει καποιο λαθος? Το συνταγμα της Ελλαδος ειναι ανακολουθο, αντιφατικο! Που κανω λαθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chaplin1981 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 εγω παντως παρ'ολο που σιχαινομαι τις μιλιταριστικες μαλακιες,πηγα στρατο.το τι τρολλσρισμα εφαγαν δε λεγεται.15 μερες φυλακη.25 κρατηση.ντοντ χαλουλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Για να καταλαβω: Εσυ εισαι αντιθετος με τις δικαιολογιες τους ετσι? Και οχι με το οτι δνε θελουν να πανε στρατο? Με το οτι δεν παραδεχονται οτι δεν θελουν να πανε στρατο γιατι εχουν πολυ καλυτερα πραγματα να κανουν εξω, αλλά αυτοι δεν λενε αυτο αλλά μονο προστρεχουν σε γελοιες δικαιολογιες του τυπου ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. Σωστα? Πολυ σωστα καταλαβες. Προσεξε ομως για να μην πεσεις σε ενα ευκολο λαθος. Δεν ειμαι αντιθετος με τα επιχειρηματα που επικαλουνται διοτι συνηθως ειναι σωστα και δικαια. Ειμαι αντιθετος με την ενεργεια να τα ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ γιατι τα ακουσαν η γιατι ετυχε να τα σκεφτουν επειδη αυτο τους βολεψε στη συγκεκριμενη περισταση. Ειναι ακριβως ιδια περιπτωση με αυτον που θα περασει με κοκκινο και θα φαει 400 ευρω προστιμο αλλα θα παει να διαμαρτυρηθει για να του τη σβησουν, υποστηριζοντας οτι πεθαινε η αδερφη του/μανα του/μπατζανακης του/κορη του κλπ κλπ για να πεισει το διοικητη οτι ηταν "αναγκαια" η παραβαση του, αλλα οχι Μ@Λ@ΚΙΑ του, αρα ας συγχωρεθει το προστιμο (εκει ειναι και το ζουμι, να σωσουμε την παρτη μας αδιαφορωντας αν αυτη η παραβαση θα μπορουσε να ειχε στοιχισει απο 1 τραυματισμο εως αρκετους νεκρους). Κοιταξε εγω δεν ηθελα να παω στρατο γιατι προσωπικα δεν αντεχω να μην ειμαι ελευθερος ουτε για μια μερα. Ουτε για 1 μερα! Οποτε ναι επικαλουμαι το δικαιωμα μου της προσωπικης ελευθεριας που μου το στερησαν εστω και για λιγο(οντας βυσμα). Θυμισου το ουτε για μια μερα. Δεν δινω σε κανεναν το δικαιωμα μου της ελευθεριας ουτε για μια μερα. Και επικαλουμαι και το συνταγμα που εν αντιθεση με τις γυναικες με κανει υποδεεστερο και οχι ισο με αυτες αναφορικα με τον στρατο. Αναφορικα με το τελευταιο εχω κανει στον υπουργο Ε.Βενιζελο μεσα απο το μπλογ του, μια ερωτηση σχετικα με κατι που ειχε πει πριν γινει υπουργος αλλά δυστυχως αποδεικνυεται οτι και αυτος ειναι ανακολουθος στα λεγομενα του, κοινως με (μας γιατι ειχαν ρωτησει και αλλοι) εγραψε! Πριν καποια χρονια πριν γινει υπουργος και κυβερνηση ειχε πει για το θεμα: "Η στράτευση μόνο των ανδρών θέτει αναμφίβολα σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας που θα τίθενται με ολοένα και πιο έντονο τρόπο στο μέλλον και ενώπιον των δικαστηρίων." Και κατεληγε με μια δεσμευση: "Θα συγκεντρώσω συγκριτικά στοιχεία και θα επανέλθω" Εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε αλλά απαντηση δεν πηραμε. Και 9 μηνες απο το ποστ μου και την ερωτηση μου και απαντηση δεν πηρα. Ας εξηγησω αναλυτικα λοιπον τι συμβαινει και που βλεπω την καθαρη αντιφαση στο συνταγμα μας! Καποιος συνταγματολογος ή σκετο δικηγορος/νομικος αν μπορει ας πει αν λεω κατι λαθος: Συνταγμα της Ελλαδος. **************** Άρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων) 1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. 4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους. 5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. **************** Στο 4.1, προφανώς δεν αναφερόμαστε σε άνδρες μόνο. Στο 4.2, γίνεται προφανές ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως φύλου -πρέπει να- αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο 4.5, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη η επί ίσοις όροις συνεισφορά στις υποχρεώσεις των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου. Στο 4.6, με δεδομένη την ισότητα των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου, θεσπίζεται η υποχρέωση όλων των πολιτών να συνεισφέρουν στην άμυνα της χώρας. Με απλη λογικη, όσοι νόμοι ορίζουν τη στρατιωτική θητεία ως υποχρέωση των ανδρών και μόνο (εφόσον δεν γίνεται κλήση γυναικών), είναι αντισυνταγματικοί. •Σωστα? Υπαρχει καποιο λαθος? Το συνταγμα της Ελλαδος ειναι ανακολουθο, αντιφατικο! Που κανω λαθος? Δεν ειπε κανεις οτι κανετε λαθος με το να υποστηριζετε οτι η υποχρεωτικη θητεια ειναι 324345546 φορες αδικη, ισως και παρανομη. Δεν εξεταζω τα επιχειρηματα σας, συνηθως ειναι σωστα εξαλλου και ειναι πραγματα που φιλοσοφησα απο πρωτο χερι οντας φανταρος, δηλαδη χωμενος μεσα στα κολπα του στρατου και βλεποντας εκ των εσω τι παιζει εκει. Αυτο που θα εκτιμουσα επειδη νεοι ειμαστε, μεταξυ μας ειμαστε, στην ιδια χωρα ζουμε με παρομοιες παραστασεις, ειναι να μην δουλευομαστε. Δηλαδη οκ δεν αντεχεις 1 μερα να μην εισαι ελευθερος, οποτε ο στρατος ειναι κατι το οποιο ειναι αντιθετο με τη σταση ζωης σου, αλλα σχολειο πηγες ετσι δεν ειναι? Εκει κατα τη διαρκεια του 6ωρου ησουν ελευθερος? Στη δουλεια -ειτε εχεις, ειτε με το καλο πιασεις- θα εισαι ελευθερος? Εκει θα υποστεις τη μεγαλυτερη μορφη δουλειας οπως ειναι τα εργασιακα σημερα στη χωρα μας. Και θα λες και ευχαριστω και θα ζεις και με το φοβο της "καμπανας" δηλαδη απολυσης, αν τυχον δεν βαρεσεις προσοχη μια μερα στα θελω αυτου που θα εκμεταλευεται το ατομο σου. Οι συμβιβασμοι στους οποιους καθημερινα εξαναγκαζομαστε χωρις να λεμε κιχ, ειναι αυτο που με ενοχλει απο εναν "φιλοσοφημενο" ανυποτακτο/ι5. Και επαναλαμβανω, μαγκια του που το εκανε δεν τον κρινω και δε με νοιαζει αν και για αυτους εμεις οι υπολοιποι που κανουμε τη θητεια μας τρωμε εμπλοκες κλπ αλλα anyway. Αρα θα εκτιμουσα οσα λες εσυ και ο καθενας, να τα ειχατε ως σταση ζωης. Δεν τα εκτιμω οταν τα εχετε αποκλειστικα ως σταση απεναντι στο στρατο. Που επαναλαμβανω με βρισκουν συμφωνο ως επιχειρηματα και αποψεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε θέλω να γίνω, ούτε θεωρώ περισσότερο άντρα κάποιον που πήγε στρατό από κάποιον που δεν πήγε. Από 'κει και πέρα: Επαναλαμβάνεις και μάλιστα με κάποιον πανικό, τα ίδια κλισέ επιχειρήματα κάθε ατόμου που δεν έχει πάει στρατό και δεν έχει καμιά όρεξη να πάει. Αυτο τα συνοψιζει όλα. Η υποχρεωτική στράτευση είναι νομος του κράτους, και μέχρι να αλλάξει ο νόμος θα παραμείνει έτσι. Ολοι όσοι πάνε στρατο, με γκρίνια ή χωρίς, πανε γιατι το λέει ο νόμος και κανένας δεν πάει γιατί το θέλει. Δεν γνώρισα ουτε ενα φαντάρο που αν μπορούσε δεν θα απεφευγε την στράτευση (συμπεριλαμβανομενου και εμένα). Το οτι εσυ ZAKKWYLDE δεν πηγες μαγκία σου. Αλλά το έκανες για την παρτη σου, για να μην χάσεις εσυ τους 9 μήνες και όχι γιατι σου φταίει ο στράτος. Οπως για την πάρτη σου μπορεί να μην κόβεις αποδείξεις, για την πάρτη σου μπορεί να εχτισες ενα αυθαίρετο, για την παρτη σου μπορεί να γράφεις φάρμακα για όλο σου το σοι με το δικο σου βιβλιαριο κτλ. Κάθεσαι και λές για το χαλι του στρατου λές και περασες απο 20 μονάδες και ξέρεις περισσότερα απο όλους. Οποιος πιστεύει στην κατάργηση της θητείας πρέπει το στηρίξει-ψηφίσει κόμμα που είναι κατά-διαδηλώσει ειρηνικα και να κάνει οτι άλλο μπορεί. Αλλά μέχρι να αλλάξει κάτι δεν πάυει να είναι μια υποχρέωση, το να την αποφύγει κάποιος το κάνει για τον εαυτούλη του και όχι γιατι είναι ενα ανυπερβλητο εμπόδιο όπως το παρουσιάζεις. Στην γυάρο δεν πάει κανεις πλέων, αυτά περι αουσβιτς είναι μαλακίες και για τις συνθήκες μέσα άσε να τα πει κάποιος που τα έζησε και όχι εσυ που στα είπε ένα ''ξαδερφακι''. Στρατό δεν πήγες αλλά το ράδιο αρβύλα μια χαρά το εμαθές..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slygeo87 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ρε παιδιά έχω μια απορία. Είναι δυνατόν ποτέ να γίνει μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα;Το λέω από πλευράς κάλυψης υπηρεσίων. Θυμάμαι είχαμε 1 περίπολο στη μονάδα και το ένα από τα 2 νούμερα ήταν μόνιμος ΕΠ.ΟΠ δεκαννέας. Κάθε φορά έκαναν παράπονα (όποιος τύχαινε και είχε νούμερο εκείνο το βράδυ) και έβριζαν τον διοικητή επειδή δεν έβαζε έφεδρο στο νούμερο. Υπάρχει πιθανότητα να φάνε ποτέ τέτοιο χωσέ κουέρβο; =ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arcanaloth Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ρε παιδιά έχω μια απορία. Είναι δυνατόν ποτέ να γίνει μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα;Το λέω από πλευράς κάλυψης υπηρεσίων. Θυμάμαι είχαμε 1 περίπολο στη μονάδα και το ένα από τα 2 νούμερα ήταν μόνιμος ΕΠ.ΟΠ δεκαννέας. Κάθε φορά έκαναν παράπονα (όποιος τύχαινε και είχε νούμερο εκείνο το βράδυ) και έβριζαν τον διοικητή επειδή δεν έβαζε έφεδρο στο νούμερο. Υπάρχει πιθανότητα να φάνε ποτέ τέτοιο χωσέ κουέρβο; =ρ Από την στιγμή που υπάρχουν έφεδροι φαντάροι και οι ΕΠΟΠ θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από αυτούς, βρίσκουν και τα κάνουν. Αν δεν υπήρχαν έφεδροι, μια χαρά θα τα κάνανε όλα και δεν θα λέγανε κουβέντα. Όχι βέβαια ότι τώρα δικαιούνται να κλαίγονται, εξάλλου μόνοι τους πήγανε και συμφωνήσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει 100% μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα. Πέρα από το οικονομικό κόστος, πιστεύω δύσκολα θα βρεθούν τόσα άτομα να δεχτούν να πάνε να γίνουν ΕΠΟΠ και μάλιστα ενώ δεν θα υπάρχουν έφεδροι να τραβάνε το μεγάλο ζόρι. Εδώ γίνεται σκοτωμός να μην πάει ο άλλος για 9 μήνες, πρέπει να 'σαι τελείως απελπισμένος για να πας να γίνεις μόνιμος φαντάρος/σκοπάνθρωπος για έναν μισθό της πλάκας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Στη δική μου μονάδα ο αριθμός των υπηρεσιών ήταν ανάλογος με τον αριθμό των στρατιωτών. Όταν είμαστε πολλοί φαντάροι είχαμε και περίπολα και παραπάνω σκοπιές. Όταν γίναμε λιγότεροι καταργήθηκε το περίπολο και οι παραπάνω σκοπιές. Με λίγα λόγια γινόταν οτιδήποτε αρκεί να μη βγαίναμε έξω και όχι φυσικά για την ασφάλεια του στρατοπέδου, αφού οι ΕΠ.ΟΠ που θα μπορούσαν να αναπληρώνουν, δεν κάνα παρά ελάχιστες σκοπιές και διαμαρτύρονταν συνεχώς γιατί τους πονούσε το κωλαράκι. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποιοι δουλεύουν λιγότερο, οι ΕΠ.ΟΠ ή οι δάσκαλοι Αστειεύομαι βέβαια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις