Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 ναι καλά μονο στην αθηνα συμβαινει αυτο, ο άλλος μου έλεγε 50 ατομα που υπήρχαν στο δυναμολόγιο στη Σπαρτη δεν τους ειχε δει ποτέ κανενας
panos2171 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Σε πολλές μονάδες γίνεται αυτό απλά στο μεγαλύτερο βαθμό βρίσκονται στην Αθήνα.
qsis Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 συνηθως,κ λεω συνηθως,οι μεταθεσεις κ κυριως η αρχικη καταταξη ειναι βαση του τι εχεις τελειωσει/σπουδαζεις.αν εισαι γιατρος πας υγειονομικο πχ.αν εισαι πληροφορικαριος/υπολογιστικων/ηλεκτρονικος κλπ πας ΔΒ η ερευνας πληροφορικης.αν εισαι δικηγορος κατι παρομοιο.συνηθως τα πιο λαιτ οπλα/σωματα εχουν υψηλο επιπεδο μορφωσης.δεν αποκλειονται φυσικα κ οι τυχαιοι καθως κ τα βυσματα ντοπιοι τριγυρω τσοπανηδες ψαραδες κλπ. στα δε στρατοπεδα των αθηνων οπως γραφει ο αποπανω γινεται πραγματικα ΤΟ σκανδαλο απο τη "θητεια" που εξελισσεται εκει μεσα καθε μερα.υπηρχε ταγμα που εκανε αναφορα το πρωι στις 7μιση με τις φορμες κ τα τζιν κ κατοπιν μεταβολη ολοι πισω κ σπιτια τους πλην 4-5 που ειχαν υπηρεσια.φημες λενε κ για φανταρους φαντασματα σε ενα αλλο που ειδικευοταν σαυτου του ειδους θητεια.δε πιστευω οτι ειναι αληθεια εσεις τι λετε?χαχαχαχα προσωπικα παντως θα ντρεπομουνα τραγικα να πω οτι εκανα θητεια μεσα στην αθηνα.ειδα κ τα βυσματα που βγαιναν καθε μεσημερι για να πανε οντως διπλα στο σπιτι τους κ αλλοι κλαιγονταν γιατι ειχαν υπηρεσια 2 μερες μεσα καπακι..κ στο τελος ολοι μαζι κλαιγανε που δε τους εδωσαν 1 μηνα αδεια απολυσεως. μια νοοτροπια εμετικη κ αηδιαστικη.προσωπικα ασχετως μορφωσης κ επιπεδου,κατι τετοιοι τυποι μ αηδιαζουν. Εγώ δε ντρέπομαι καθόλου που έκανα θητεία ΚΑΙ μέσα στην Αθήνα, αντίθετα νιώθω αδικημένος που δεν έκανα όλη μου τη θητεία μέσα στην Αθήνα (αττικη για να είμαι ακριβής η Αθήνα ήταν 40χλμ μακριά) και κυνηγούσα να πάρω αυτό που δικαιουμουν από το νόμο. Επίσης νιώθω αδικημένος που από το κωλο τους δε μου έκαναν δεκτό το 8μηνο μου και επειδή είχα κουραστεί από την ηλίθια γραφειοκρατία τους έκανα και ένα μήνα επιπλέον Τέλος για τη δουλειά που έκανα μέσα στο στρατό νιώθω και σχετικά περήφανος μιας και δεν ήμουν μόνο αγγαρειομάχος και σκοπάνθρωπος (όχι ότι δεν έκανα και μπόλικα τέτοια) Έρχονταν πάντως και διαφορά "μαχιμια" από εβρους και νησιά στο στρατόπεδο και νόμιζαν ότι θα περνούν ζωή και κότα, όταν όμως η υπηρεσία τους πήγαινε πολύ χειρότερα από επάνω και όταν δεν κοιμόντουσαν καθόλου κλαψουριζαν. Προσωπικά δεν παραπονέθηκα σχεδόν ποτέ και γιατί ήταν πολύ καλύτερα από κει που ήμουν πριν και γιατί το να βγαίνεις και να πηγαίνεις σπίτι σου είναι ανεκτίμητο 2
Zein Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 προσωπικα παντως θα ντρεπομουνα τραγικα να πω οτι εκανα θητεια μεσα στην αθηνα.ειδα κ τα βυσματα που βγαιναν καθε μεσημερι για να πανε οντως διπλα στο σπιτι τους κ αλλοι κλαιγονταν γιατι ειχαν υπηρεσια 2 μερες μεσα καπακι..κ στο τελος ολοι μαζι κλαιγανε που δε τους εδωσαν 1 μηνα αδεια απολυσεως. μια νοοτροπια εμετικη κ αηδιαστικη.προσωπικα ασχετως μορφωσης κ επιπεδου,κατι τετοιοι τυποι μ αηδιαζουν. Τι λες βρε φιλε να 'ουμε! Η Μερκελ , οι πολιτικοι και οι ελοχιμ φταινε για την κατασταση της ελλαδας μας, και οχι η ιδια η κοινωνια και γενικα εμεις! Αυτο για τον 1 μηνα παντως το εχω ακουσει απο βυσμα που γκρινιαζε στον μπαμπα του συνεχεια να παρει τηλεφωνο τον βουλευτη γιατι ηταν καλοκαιρι και θα εχανε τις διακοπες με τα φιλαρακια του. Μιλαμε τωρα 9 μηνες θητεια, ολοι στην αθηνα και καθε 2 μερες βαρια βαρια εξοδο και διανυκτερευση σπιτι του. Επειδη ηξερα οντως και μαχιμια ή γενικα μη-βυσματα που δικαιουνταν μεταθεση στην Αθηνα , οταν την παιρνανε καταληγανε να κανουνε ολες τις υπηρεσιες των βυσματων στα στρατοπεδα-κασκηνωσεις των μεγαλων πολεων. Και αναρωτιεμαι μερικες φορες, τα παραπανω βυσματα λιγο τσιπα δεν εχουν? Δε νοιωθουν? Πως μπορεις να κοιμασαι ησυχος το βραδυ οταν ξερεις πως εξαιτιας σου καποιος φουκαρας περναει πολυ ασχημα? 3
NickTG Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 προσωπικα παντως θα ντρεπομουνα τραγικα να πω οτι εκανα θητεια μεσα στην αθηνα.ειδα κ τα βυσματα που βγαιναν καθε μεσημερι για να πανε οντως διπλα στο σπιτι τους κ αλλοι κλαιγονταν γιατι ειχαν υπηρεσια 2 μερες μεσα καπακι..κ στο τελος ολοι μαζι κλαιγανε που δε τους εδωσαν 1 μηνα αδεια απολυσεως. μια νοοτροπια εμετικη κ αηδιαστικη.προσωπικα ασχετως μορφωσης κ επιπεδου,κατι τετοιοι τυποι μ αηδιαζουν. Όπως έχω ήδη γράψει κάμποσες φορές βέβαια δεν είναι όλα τα στρατόπεδα στην Αθήνα έτσι. Άσχετο: Γνωστος στη Σαμοθράκη έφυγε με 135 μέρες τιμητική και 20 αναρρωτική.
Zein Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 135 μερες τιμητικη!!!!!! ε ρε γλεντια!!!! Ειχαμε με αποσπαση ενα παλικαρι που ηρθε απο την Αθηνα στην Κω, οπου Αθηνα εκανε "θητεια" στο 401 σαν γατος , και καλα που στο ηδη πηγμενο στρατοπεδο μας δεν εκανε ουτε μιση υπηρεσια για ανυπαρκτους ιατρικους λογους (ο ιδιος μου το ειπε), οταν μια μερα τον ρωτησα για ποιο λογο ηρθε στο νησι μεσα στο καλοκαιρι μου ειπε : "μα για να κανω μπανια προφανως". Και ετσι και εγινε! Ηρθε Ιουλιο-Αυγουστο στο νησι, εκανε τα μπανακια του, και Σεπτεμβριο πισω στην Αθηνα για να απολυθει
Dark_son20 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 τι ακριβώς έκανε σε 60 περίπου μέρες και πήρε τόσες; γιατί βάλε 135 + 20 + 15 κανονική + 16 ΤΑΠ + ορκωμοσίας + κέντρο εκπαίδευσης δεν μένει και τπτ
aris1986 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 @Zein εχεις δει και συ τη χλεμπα προφανως απο τετοια ατομα. Φαντασου οτι ξερω τετοιους πολλους και εχουν και αξιομαχες θεσεις στην κοινωνια και καλες δουλειες. Και εξω απο το στρατο παρταλια ειναι που νομιζουν οτι τους ανήκουν όλα. Εχουν και κατι φατσες λες και ειναι ο rambo με ψωλη γαϊδαρου. αχρηστοι για μενα και επικινδυνοι. Σπαταλανε οξυγόνο.... 1
phanispal Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Στη Χίο με πήγαινε 3-1 και 4-1, και στην Αθήνα 1-10. Έφτασα μέχρι 1-18. Είχε έρθει ένα πολύ δυνατό βύσμα μια μέρα, είδε λίγο τι παίζει, ρώτησε πώς μας πάει, και έφυγε επί τόπου για ΓΕΣ.
michanikaros Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Σήμερα Έφεδρος Υπολοχαγός Μηχανικού 2009 Δ΄ ΕΣΣΟ (ή αλλιώς 309 ΕΣΣΟ) Θητεία: 14 μήνες Παρουσιάστηκα στο 541 ΤΕ (Αφάντου-Ρόδος) στις 09/11/2009, αμέσως μετά το πτυχίο. Κατηγορία Σωματική Ικανότητας Ι1. Επέλεξα να υπηρετήσω ως ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός). Πήρα μετάθεση για ΣΜΧ (Σχολή Μηχανικού) όπου εκπαιδεύτηκα 4 μήνες. Τους πρώτους 3 μήνες στη ΣΜΧ ήμουν ΥΕΑ Α΄ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός). Μετά ονομάστηκα ΥΕΑ Β΄ και τις τελευταίες 3 εβδομάδες έφερα το βαθμό του Δεκανέα-ΥΕΑ Β΄. Ορκίστηκα ΔΕΑ στις 26/03/2010. Πήρα μετάθεση για το 95 ΤΜΧΕΘ (Τσαϊρι-Ρόδος) και υπηρέτησα στη μονάδα για 4 μήνες. Λόγω του πτυχίου (Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ) τοποθετήθηκα επικεφαλής του τμήματος μελετών της μονάδας. Στη συνέχεια πήρα απόσπαση για 1 μήνα στη Διεύθυνση Μηχανικού της Μεραρχίας (95 ΑΔΤΕ). Ακολουθεί μετάθεση στην 746 ΔΣΕ (Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων), όπου τοποθετήθηκα στο κλιμάκιο Ρόδου και ανέλαβα καθήκοντα επιβλέποντα μηχανικού ως βοηθός του επικεφαλή του κλιμακίου. Στις 28/12/2010 ορκίστηκα Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Απολύθηκα στις 10/01/2011 από την 736 ΔΣΕ.
Silverage Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Σήμερα Έφεδρος Υπολοχαγός Μηχανικού 2009 Δ΄ ΕΣΣΟ (ή αλλιώς 309 ΕΣΣΟ) Θητεία: 14 μήνες Παρουσιάστηκα στο 541 ΤΕ (Αφάντου-Ρόδος) στις 09/11/2009, αμέσως μετά το πτυχίο. Κατηγορία Σωματική Ικανότητας Ι1. Επέλεξα να υπηρετήσω ως ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός). Πήρα μετάθεση για ΣΜΧ (Σχολή Μηχανικού) όπου εκπαιδεύτηκα 4 μήνες. Τους πρώτους 3 μήνες στη ΣΜΧ ήμουν ΥΕΑ Α΄ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός). Μετά ονομάστηκα ΥΕΑ Β΄ και τις τελευταίες 3 εβδομάδες έφερα το βαθμό του Δεκανέα-ΥΕΑ Β΄. Ορκίστηκα ΔΕΑ στις 26/03/2010. Πήρα μετάθεση για το 95 ΤΜΧΕΘ (Τσαϊρι-Ρόδος) και υπηρέτησα στη μονάδα για 4 μήνες. Λόγω του πτυχίου (Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ) τοποθετήθηκα επικεφαλής του τμήματος μελετών της μονάδας. Στη συνέχεια πήρα απόσπαση για 1 μήνα στη Διεύθυνση Μηχανικού της Μεραρχίας (95 ΑΔΤΕ). Ακολουθεί μετάθεση στην 746 ΔΣΕ (Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων), όπου τοποθετήθηκα στο κλιμάκιο Ρόδου και ανέλαβα καθήκοντα επιβλέποντα μηχανικού ως βοηθός του επικεφαλή του κλιμακίου. Στις 28/12/2010 ορκίστηκα Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Απολύθηκα στις 10/01/2011 από την 736 ΔΣΕ. Ε, και; 2
michanikaros Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 Δημοσ. 23 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Ε, και; Χαλάρωσε silverage. Εδώ ο καθένας γράφει τις εμπειρίες του στο στρατό. Σκέψου λίγο ότι αν και άλλα παιδιά ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν ως δόκιμοι μπορώ να τους δώσω πληροφορίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι απαξιωτικός. Όλα καλά. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2014 από michanikaros 2
aris1986 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Χαλάρωσε silverage. Εδώ ο καθένας γράφει τις εμπειρίες του στο στρατό. Σκέψου λίγο ότι αν και άλλα παιδιά ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν ως δόκιμοι μπορώ να τους δώσω πληροφορίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι απαξιωτικός. Όλα καλά. Aστον δεν έχει πάει! Θα πήξει! Καλα κανεις εσυ τοπικ για στρατο ειναι. Ειναι σαν να μπω σε topic της apple και να γραφω ε και;
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 @Zein εχεις δει και συ τη χλεμπα προφανως απο τετοια ατομα. Φαντασου οτι ξερω τετοιους πολλους και εχουν και αξιομαχες θεσεις στην κοινωνια και καλες δουλειες. Και εξω απο το στρατο παρταλια ειναι που νομιζουν οτι τους ανήκουν όλα. Εχουν και κατι φατσες λες και ειναι ο rambo με ψωλη γαϊδαρου. αχρηστοι για μενα και επικινδυνοι. Σπαταλανε οξυγόνο.... τα έχουμε πει, αν θελανε η υποθεση με τα βύσματα τελειωνε σε μια μέρα, βάζεις ανωτατο αριθμο υπηρεσιών, αλλά η καραβαναδικη νοοτροπία ειναι "ασε τους φαντάρους να τρωγονται μεταξύ τους εμεις μονο μην κουνησουμε τον κώλο μας". αυτοι να δεις πόσο οξυγόνο μας κοστίζουν...
panosno1com Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Δημοσ. 24 Απριλίου 2014 Kαθαρα για εγκυκλοπαιδικούς λόγους , πως εξελίσεται ο Εφεδρος Αξιωματικος; (πας σε ασκησεις -επιστρατος κ ετσι ) ή αυτόματα ; Επισης οι ΛΥΒ [συνηθως δεκανείς γιατί λοχίες κ αρχιλοχίες δε κανουν πλεον εξελίσσονται ; Επίσης ισχύει οτι ως Εφεδρος Αξιωματικος τρως στη λεσχη και μετα την απολυση σου; (μη βαρατε θεμα στρατου ειναι και λεω ας ρωτησω εχω κανει θητεια 308 σειρα ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις