Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η λυση δεν ειναι η ξενιτια για να αποφυγεις την παρωδια που λεγεται Ελληνικη υποχρεωτικη στρατευση και Ελληνικος στρατος, αλλά να βελτιωθει ο Ελληνικος στρατος, οι συνθηκες στα στρατοπεδα, ουσιαστικη εκπαιδευση, μειωση ασκοπου χρονου, μειωση θητειας, κλπ.

Η λύση βασικά είναι να πας να κάνεις το 9μηνο που είναι ο στρατός χωρίς κλάψες και μετά να συνεχίσεις την ζωή σου. Στην περίπτωση που το θεωρείς τόσο δύσκολο έχεις την δυνατότητα να εγκαταλείψεις την χώρα για να το αποφύγεις. Τώρα οι λύσεις τύπου I5 πιστεύω δεν τιμάνε κανένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

να ρωτησω κατι που δε το ηξερα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Greece#Conscientious_objectors

εδω λεει για εναλλακτικη θητεια. για πειτε τι ειναι αυτο ακριβως? λεει?

Η μόνη σου επιλογή είναι να υπηρέτησης είτε άοπλος είτε σε κοινωνική εργασία (στην ουσία ένας μαλ:X:X:X που δουλεύει για το κράτος τσάμπα ) αλλά δεν θα το έλεγα και πολύ θελκτική επιλογή :-(:-(:-( , άσε που κάνεις το 2πλασιο από ότι στην κανονική θητεία .

Δες Εδω ακριβως τι παιζει

---------- Προσθήκη στις 11:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:03 ----------

Η λύση βασικά είναι να πας να κάνεις το 9μηνο που είναι ο στρατός χωρίς κλάψες και μετά να συνεχίσεις την ζωή σου. Στην περίπτωση που το θεωρείς τόσο δύσκολο έχεις την δυνατότητα να εγκαταλείψεις την χώρα για να το αποφύγεις. Τώρα οι λύσεις τύπου I5 πιστεύω δεν τιμάνε κανένα.

Δεν το βλέπω σαν κλάψιμο αλλά σαν ένα δικαίωμα μου στην ελευθερία να κάνω οτι θέλω , αλλά και πάλι το θέμα δεν είναι μόνο οτι σε βάζουν να πας με το ζόρι αλλά και η συνθήκες που επικρατούν εκεί (σίτιση , υγιεινή κλπ ) + ότι έχεις τον κάθε κομπλεξικό να διατάζει να κάνεις οτι θέλει για να βγάζει τα απωθημένα του :mad::mad::mad:

Αν ήταν διαφορετικά δηλαδή σαν κάποιο στυλ άτυπου " σχολείου " στο οποίο θα ζούσες σε πολλοί καλύτερες συνθήκες και απλά θα έπρεπε να παρακολουθησης κάποια μαθήματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά !!!

Όσο για την λύση να φύγω στο εξωτερικό δεν το βλέπω και πολύ εφικτό τουλάχιστον για τους περισσότερους :-(:-(:-(

Υπάρχει πάμπολες επιλογές, όπως ανυποταξία και Ι5. Αυτό που δεν τιμά κανέναν είναι η διατήρηση και δικαιολόγηση ενός άχρηστου, απαρχαιωμένου θεσμού που ο μόνος σκοπός είναι να συντηρεί τις ρουσφετολογικές σχέσεις και τα μικροκομματικά συμφέροντα.

Δεν το βλέπω σαν κλάψιμο αλλά σαν ένα δικαίωμα μου στην ελευθερία να κάνω οτι θέλω , αλλά και πάλι το θέμα δεν είναι μόνο οτι σε βάζουν να πας με το ζόρι αλλά και η συνθήκες που επικρατούν εκεί (σίτιση , υγιεινή κλπ ) + ότι έχεις τον κάθε κομπλεξικό να διατάζει να κάνεις οτι θέλει για να βγάζει τα απωθημένα του :mad::mad::mad:

Αν ήταν διαφορετικά δηλαδή σαν κάποιο στυλ άτυπου " σχολείου " στο οποίο θα ζούσες σε πολλοί καλύτερες συνθήκες και απλά θα έπρεπε να παρακολουθησης κάποια μαθήματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά !!!

Κλάψιμο είναι φίλε μου, δεν είναι κάτι άλλο. Τον κομπλεξικό που περιγράφεις στον στρατό, θα τον βρεις αργότερα και σε άλλες φάσεις της ζωής σου. Πες τον πεθερά, πές τον διευθυντή στην δουλειά σου, πες τον μπάτσο, πες τον οτιδήποτε.

Όσο για την σίτιση και την υγιεινή που αναφέρεις, εγώ δεν άκουσα κάποιον να πεθαίνει απο υποσιτισμό στον στρατό, δηλητηρίαση μπορείς να πάθεις και στα Mcdonalds αμα τύχει. Όσο για την υγιεινή είναι στο χέρι το δικό σου να καθαρίζεσαι, ο βρωμίλος (και δεν αναφέρομαι σε σένα-γενικά μιλάω) θα είναι βρωμίλος εντός ή εκτός στρατού.

Εξάλλου αν (υποθετικά μιλάμε) τύχει ποτέ να πας στον πόλεμο, δεν θα κοιμάσαι σε κανα 5στερο ξενοδοχείο, μέσα σε μια τρύπα θα κοιμάσαι δίπλα στις λάσπες και τα έντομα.

Όσο για την λύση να φύγω στο εξωτερικό δεν το βλέπω και πολύ εφικτό τουλάχιστον για τους περισσότερους :-(:-(:-(

Κοίτα όταν επιλέγεις να ζεις σε μια κοινωνία αυτόματα αποδέχεσαι τους κανόνες της. Κι εγώ θεωρώ το στρατό χάσιμο χρόνου και μπορώ να σου πω χίλια δυο αρνητικά για το συγκεκριμένο θέμα. Άλλα όταν ήρθε η ώρα να πάω πήγα και κοίταξα να κρατήσω μόνο τα θετικά από αυτήν την εμπειρία. Τώρα είμαι σε φάση που το ψάχνω να εγκαταλείψω το καράβι που βουλιάζει. Μακάρι να ήμουν σε τέτοια φάση και πριν πάω στρατό για να το αποφύγω τελείως. Αλλά πήγα, τελείωσα και πάμε για άλλα. Αυτό που θέλω να πω για να ολοκληρώσω είναι ότι πάντα υπάρχουν επιλογές, το ζήτημα είναι αν αντέχεις να πληρώσεις το τίμημα της επιλογής σου.

ΥΓ Έχω περάσει από αφεντικά που ήταν πολύ χειρότερα από τον χειρότερο καραβανά που αντιμετώπισα στο στρατό. Δες το σαν μια προπόνηση για την πραγματική ζωή. Και στην δουλειά κατά τη διάρκεια του ωραρίου σου επιβάλλουν συγκεκριμένο κώδικα ενδυμασίας, συμπεριφοράς κτλ. Κι εκεί παραδίδεις μεγάλο μέρος της ελευθερίας σου. Βέβαια στη δουλειά πληρώνεσαι, αλλά από την άλλη στη δουλειά πρέπει να παράξεις αποτέλεσμα αλλιώς δρόμο.

Κλάψιμο είναι φίλε μου, δεν είναι κάτι άλλο. Τον κομπλεξικό που περιγράφεις στον στρατό, θα τον βρεις αργότερα και σε άλλες φάσεις της ζωής σου. Πες τον πεθερά, πές τον διευθυντή στην δουλειά σου, πες τον μπάτσο, πες τον οτιδήποτε.

Όσο για την σίτιση και την υγιεινή που αναφέρεις, εγώ δεν άκουσα κάποιον να πεθαίνει απο υποσιτισμό στον στρατό, δηλητηρίαση μπορείς να πάθεις και στα Mcdonalds αμα τύχει. Όσο για την υγιεινή είναι στο χέρι το δικό σου να καθαρίζεσαι, ο βρωμίλος (και δεν αναφέρομαι σε σένα-γενικά μιλάω) θα είναι βρωμίλος εντός ή εκτός στρατού.

Εξάλλου αν (υποθετικά μιλάμε) τύχει ποτέ να πας στον πόλεμο, δεν θα κοιμάσαι σε κανα 5στερο ξενοδοχείο, μέσα σε μια τρύπα θα κοιμάσαι δίπλα στις λάσπες και τα έντομα.

Τον κομπλεξικό στην κανονική ζωή έχεις 1002 τρόπους να τον αντιμετωπίσεις. Στον στρατό ο κομπλεξικός έχει απόλυτη εξουσία πάνω σου. Για τη σίτιση και την υγειηνή είδα απο τον αδερφό μου. Έτρωγε μόνο σάντουιτς απο το Κ.Ψ.Μ. γιατί το φαγητό ήταν πανάθλιο. Καταλαβαίνεις τί μακροπρόθεσμες επιπτώσεις έχει μια τέτοια διατροφή. Άσε που απο 82 κιλά που ήταν είναι πλέον 65 και τρόμαξα που τον είδα.

Καταλαβαίνεις επίσης τι επιπτώσεις έχει στην υγεία κάποιου όταν κοιμάται 11-2-σκοπια-4-6.

Εμένα προσωπικά ο γαστρεντερολόγος μου (γιατί αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα) μου είπε "κάνε ότι μπορείς να μη πας στρατό".

Όσο για τον πόλεμο...το μόνο για το οποιο ΔΕΝ σε προετοιμάζει ο στρατός είναι ο πόλεμος...και φυσικά αμα γίνει πολεμος σιγά μην κάτσω να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Γιωργάκη και του Κωστάκη, μάζεψα την οικογένεια και μην τον είδατε.

---------- Προσθήκη στις 11:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:45 ----------

ΥΓ Έχω περάσει από αφεντικά που ήταν πολύ χειρότερα από τον χειρότερο καραβανά που αντιμετώπισα στο στρατό.

Και εγώ έχω περάσει απο πανάθλια αφεντικά αλλά 1) Πληρωνόμουν ΚΑΛΑ, 2) Όταν μου την έδωσαν στα νεύρα τους έστειλα στο #@%%#^$ με ένα mail που κοινοποίησα σε όλη την εταιρεία και το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου...και άλλαξα αφεντικό. Άντε καντο αυτό στον στρατό.

Τον κομπλεξικό στην κανονική ζωή έχεις 1002 τρόπους να τον αντιμετωπίσεις. Στον στρατό ο κομπλεξικός έχει απόλυτη εξουσία πάνω σου. Για τη σίτιση και την υγειηνή είδα απο τον αδερφό μου. Έτρωγε μόνο σάντουιτς απο το Κ.Ψ.Μ. γιατί το φαγητό ήταν πανάθλιο. Καταλαβαίνεις τί μακροπρόθεσμες επιπτώσεις έχει μια τέτοια διατροφή. Άσε που απο 82 κιλά που ήταν είναι πλέον 65 και τρόμαξα που τον είδα.

Καταλαβαίνεις επίσης τι επιπτώσεις έχει στην υγεία κάποιου όταν κοιμάται 11-2-σκοπια-4-6.

Εμένα προσωπικά ο γαστρεντερολόγος μου (γιατί αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα) μου είπε "κάνε ότι μπορείς να μη πας στρατό".

Όσο για τον πόλεμο...το μόνο για το οποιο ΔΕΝ σε προετοιμάζει ο στρατός είναι ο πόλεμος...και φυσικά αμα γίνει πολεμος σιγά μην κάτσω να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Γιωργάκη και του Κωστάκη, μάζεψα την οικογένεια και μην τον είδατε.

---------- Προσθήκη στις 11:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:45 ----------

Και εγώ έχω περάσει απο πανάθλια αφεντικά αλλά 1) Πληρωνόμουν ΚΑΛΑ, 2) Όταν μου την έδωσαν στα νεύρα τους έστειλα στο #@%%#^$ με ένα mail που κοινοποίησα σε όλη την εταιρεία και το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Άντε καντο αυτό στον στρατό.

Φίλε μου μιλάμε για 9 μήνες, οχι για μια ζωή. Ο κάθε καραγκιόζης καραβανάς, δεν μπορεί να σου κάνει παρα μόνο τα προβλεπόμενα. Ούτε το αμάξι του θα σε βάλει να του πλύνεις, ούτε να του γιαλύσεις τις μπότες. Το να σε βάλει να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις τον θάλαμο στον οποίο κοιμάσαι δεν είναι παράλογο, και οι σκοπιές είναι στις υποχρεώσεις σου. Αυτά που λες για τον ύπνο πραγματικά....αν ήσουν DJ σε μαγαζί και γύρναγες 5 το πρωί σπίτι για ύπνο και στις 10 σε ξύπναγε η σπιτονοικοκυρά για το νοίκι τι θα πάθενες? θα πέθαινες?

Εγώ προσωπικά πήρα κιλά στον στρατό, κάποιοι έχασαν κάποιοι άλλοι έμειναν στα ίδια. Όσο για τα μαγειρεία (επειδή έτυχε να κάνω και εστιάτορας για ένα διάστημα της θητείας μου) δεν μαγειρεύει ο μποτρίνι, φαντάροι μαγειρεύουν, άλλοι θα πέσουν σε καλό άλλοι σε κακό, αν τρως κάπου καλά θα πάρεις μετάθεση και θα πας κάπου που θα τρως χειρότερα, και το αντίστροφο. Στην λάρισσα πχ που ήμουν για κάποιο διάστημα, προτιμούσα το φαγητό εκεί, ακόμα και απο το να παραγγείλω απ'έξω. Στην Κω, ήταν γάμησέ τα, αλλά αν πεινάς θα το φάς. Αν είσαι υποχόνδριος σαν και μένα (που δεν τρως το ένα και δεν τρως το άλλο) χτυπάς το τοστάκι σου απο το ΚΨΜ και είσαι οκ. Μην τα κάνουμε όλα τόσο υπερβολικά.

Τον σιχαίνομαι και εγώ τον στρατό, αλλά πιο πολύ σιχαίνομαι τους ψευτοφιλόσοφους/τεμπελόσκυλα που βρίσκουν τις χίλιες μύριες δικαιολογίες για να μην πάνε.

Έλλειψη υγιεινής και "χάνω την ελευθερία μου", απαρχαιωμένος και άχρηστος θεσμός...σιγά μην σκίσετε κανά καλσόν.

9 μήνες είναι. Βάλε τις άδειες και τις εξόδους και και και ....σιγά τον στρατό που θα κάνετε.

Και τι κάνεις πια μέσα; Είμαι σίγουρος ότι όσοι δεν έχουν πάνε πιστεύουν πως ο στρατός είναι κάτι το τρομακτικό που έχεις τους βάναυσους στρατιωτικούς πάνω από το κεφάλι σου συνέχεια να σε μαστιγώνουν πρωί βράδυ. Θα κάθεστε σε μια σκοπιά και μπορεί να καθαρίσετε και μια τουαλέτα, αυτό είναι όλο.

Και θα μπορείτε να λέτε ότι εγώ το χρέος μου το 'κανα, τώρα καλός, κακός, αυτός είναι ο ελληνικός στρατός, εγώ πάντως το χρέος μου σαν άντρας το έκανα και πήγα.

Αυτά τα "εγώ δεν την παλεύω, αχ τι πρέπει να κάνω να βγω Ι5" κτλ. τα βρίσκω ελεεινά και ξαναλέω είμαι ο πρώτος που λέω ότι ο στρατός είναι μια βλακεία και μισή, αλλά ακόμα χειρότερα είναι η αποφυγή των υποχρεώσεων μας και η προσπάθεια δικαιολόγιση της με φιλοσοφίες της πλάκας.

Ό,τι και να 'ναι ο στρατός, είναι εμπειρία ζωής. Θα κάνεις και τον χαβαλέ σου, θα ζήσεις και καλές στιγμές. Και για να μην περάσεις καλά, πρέπει ΕΣΥ να φταις.

Το άγχος που τρώει ο ανυπότακτος δεν συγκρίνεται με 5 θητείες, όχι με μία.

Κάθομαι, με ταίζουν, με ποτίζουν και όλη μέρα ξύνομαι, σοβαρή δουλειά θα κάνετε νομίζετε μέσα. Πηγαίνετε να τελειώνετε και αφήστε τα μυξοπαρθενίστικα.

• Like 1

Για τη σίτιση και την υγειηνή είδα απο τον αδερφό μου. Έτρωγε μόνο σάντουιτς απο το Κ.Ψ.Μ. γιατί το φαγητό ήταν πανάθλιο. Καταλαβαίνεις τί μακροπρόθεσμες επιπτώσεις έχει μια τέτοια διατροφή. Άσε που απο 82 κιλά που ήταν είναι πλέον 65 και τρόμαξα που τον είδα.

Κοίτα αν όντως το φαγητό είναι τόσο χάλια μπορεί να παραπονεθεί στον διοικητή στην πρωινή αναφορά. Αν ο διοικητής τον "γράψει" μπορεί να παραπονεθεί σε κάποιον ανώτερο του διοικητή. Είναι ταλαιπωρία αλλά σίγουρα θα βγάλει άκρη.

Όταν ήμουν στο κέντρο στην Κόρινθο το φαγητό ήταν κάλο αλλά πολύ λίγο. Βγήκαμε 10 άτομα στην πρωινή αναφορά και από την επόμενη μέρα οι μερίδες ήταν μια χαρά.

Όταν εκπαιδευόμουν μάγειρας στο Γύθειο αν για κάποιο λόγο υπήρχε πρόβλημα με το φαγητό τότε ο μάγειρας έτρωγε φυλακή.

Όταν πήγα στο Καστελόριζο, και πριν αναλάβω μάγειρας, ό προηγούμενος μάγειρας εν μέσω περιόδου σκηνακίων σέρβιρε σούπα με άψητο αρακά και κανείς δεν πήγε να παραπονεθεί στο διοικητή...και την επόμενη μέρα πάλι το φαγήτο ήταν χάλια! Πες μου λοιπόν ποιος φταίει περισότερο;

Και εγώ έχω περάσει απο πανάθλια αφεντικά αλλά 1) Πληρωνόμουν ΚΑΛΑ, 2) Όταν μου την έδωσαν στα νεύρα τους έστειλα στο #@%%#^$ με ένα mail που κοινοποίησα σε όλη την εταιρεία και το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου...και άλλαξα αφεντικό. Άντε καντο αυτό στον στρατό.

πάντα υπάρχουν επιλογές, το ζήτημα είναι αν αντέχεις να πληρώσεις το τίμημα της επιλογής σου.

Μια μόνο λέξη "αναβολή".

Τον σιχαίνομαι και εγώ τον στρατό, αλλά πιο πολύ σιχαίνομαι τους ψευτοφιλόσοφους/τεμπελόσκυλα που βρίσκουν τις χίλιες μύριες δικαιολογίες για να μην πάνε.

Έλλειψη υγιεινής και "χάνω την ελευθερία μου", απαρχαιωμένος και άχρηστος θεσμός...σιγά μην σκίσετε κανά καλσόν.

9 μήνες είναι. Βάλε τις άδειες και τις εξόδους και και και ....σιγά τον στρατό που θα κάνετε.

Και τι κάνεις πια μέσα; Είμαι σίγουρος ότι όσοι δεν έχουν πάνε πιστεύουν πως ο στρατός είναι κάτι το τρομακτικό που έχεις τους βάναυσους στρατιωτικούς πάνω από το κεφάλι σου συνέχεια να σε μαστιγώνουν πρωί βράδυ. Θα κάθεστε σε μια σκοπιά και μπορεί να καθαρίσετε και μια τουαλέτα, αυτό είναι όλο.

Εγω σιχαίνομαι τον νεοέλληνα που αδιαμαρτύρητα δέχεται την μοίρα του...και σιγά το ένα σιγά το άλλο. Σιγά μωρέ 2% ανέβηκε ο ΦΠΑ, σιγά μωρέ που είναι η ανεργία...οι καφετέρειες είναι γεμάτες. Σιγά μωρέ σας έκοψαν 100€ απο το επίδομα και κλαίγεστε.

Είναι μια ΑΧΡΗΣΤΗ διαδικασία και εγώ αν νιώθω για έστω 1 βδομάδα ΑΧΡΗΣΤΟΣ και ΜΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ δεν το αντεχω...ΤΕΛΟΣ. Εσείς που ονειρεύεστε να είστε δημόσιοι υπάλληλοι και να τα ξύνετε όλη μέρα δεν σας πειράζει.

Και θα μπορείτε να λέτε ότι εγώ το χρέος μου το 'κανα, τώρα καλός, κακός, αυτός είναι ο ελληνικός στρατός, εγώ πάντως το χρέος μου σαν άντρας το έκανα και πήγα.

Α ρε αντρίλα ο νεοέλληνας, ο μοναδικός εναπομείναντας γνήσιος άντρας πάνω στο πλανήτη γή, αφού σε όλες τις προηγμένες χώρες είναι φλούφληδες αφού δεν πέρασαν απο το στρατό να τους κάνει άντρες. Οι γυναίκες βέβαια όλως τυχαίως έχουν ένα χρέος λιγότερο σε μια υποτιθέμενη κοινωνία ίσων δικαιωμάτων.

Αυτά τα "εγώ δεν την παλεύω, αχ τι πρέπει να κάνω να βγω Ι5" κτλ. τα βρίσκω ελεεινά και ξαναλέω είμαι ο πρώτος που λέω ότι ο στρατός είναι μια βλακεία και μισή, αλλά ακόμα χειρότερα είναι η αποφυγή των υποχρεώσεων μας και η προσπάθεια δικαιολόγιση της με φιλοσοφίες της πλάκας.

Τις βλακείες και μισές αγωνιζόμαστε για να τις αλλάξουμε, ο νεοέλληνας κάθεται με τον φραπέ και το τάβλι στη καφετέρεια και λέει

"ελα μωρέ τα ίδια θα κάνω και στο στρατό". Αν ήταν όλοι τις λογικής "είναι υποχρέωσή μας και πρέπει να το κάνουμε" θα ήμασταν ακόμα υπόδουλοι στον Τούρκο Τσιφλικά και θα του δίναμε τη γυναίκα μας τη πρώτη βραδιά του γάμου.

Ό,τι και να 'ναι ο στρατός, είναι εμπειρία ζωής. Θα κάνεις και τον χαβαλέ σου, θα ζήσεις και καλές στιγμές. Και για να μην περάσεις καλά, πρέπει ΕΣΥ να φταις.

Υπάρχουν 10000000 εμπειρίες ζωής εκεί έξω, πολύ καλύτερες όπου ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΡΓΟ και δεν είσαι απλά ΚΗΦΗΝΑΣ του ελληνικού δημοσίου.

Το άγχος που τρώει ο ανυπότακτος δεν συγκρίνεται με 5 θητείες, όχι με μία.

Πφφφφ κοντεύω 10 χρόνια ανυπότακτος και με έχουν γραμμένο στα @@ τους. Πιό άγχος; Μέχρι και ταυτότητα καινούργια πήγα να βγάλω και οι ευγενέστατοι αστυνομικοί με εξυπηρέτησαν άψογα.

Κάθομαι, με ταίζουν, με ποτίζουν και όλη μέρα ξύνομαι, σοβαρή δουλειά θα κάνετε νομίζετε μέσα. Πηγαίνετε να τελειώνετε και αφήστε τα μυξοπαρθενίστικα.

Έτσι ακριβώς...η νοοτροπία του νεοέλληνα...γιατί να αγωνιστώ να αλλάξω μια άρρωστη κατάσταση. Ας πάω 9 μήνες να είμαι ΑΧΡΗΣΤΟΣ...έτσι και αλλιώς είναι μια καλή προετοιμασία να γίνω δημόσιος υπάλληλος.

---------- Προσθήκη στις 12:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:34 ----------

Αυτά που λες για τον ύπνο πραγματικά....αν ήσουν DJ σε μαγαζί και γύρναγες 5 το πρωί σπίτι για ύπνο και στις 10 σε ξύπναγε η σπιτονοικοκυρά για το νοίκι τι θα πάθενες? θα πέθαινες?

Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου να είσαι DJ και να κάνεις αυτό το Lifestyle και πληρώνεσαι πολύ καλά μάλιστα. Προσωπικά εγώ αν δεν πάω για ύπνο στις 23:30 δεν μπορώ. Αν παρ'όλα αυτά τύχει και κοιμηθώ αργά και χτυπήσει κανείς κουδούνι πρωί...απλά ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ και το ΑΓΝΟΩ....καντο αυτό στο στρατό.

Ο στρατός, είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Εκεί μέσα μπορείς να βρεις, όλων των ειδών τα άτομα.

Στρατιώτες: Δηλαδή, από τους μάγκες του τύπου "μαμω και δέρνω", που αν προβάλλεις λίγη αντίσταση, αναζητούν απεγνωσμένα τις μανούλες τους, μέχρι και ατομάρες, που δεν πίστευες ότι υπάρχουν. Και οι περισσότεροι, απλά θα βρίσκονται εκεί, για να βγαίνουν οι υπηρεσίες.

Στελέχη: Από επαγγελματίες, που έχουν δει τον στρατό πολύ σοβαρά, και είναι τυπικοί, μέχρι άτομα που δεν παίρνουν τον στρατό στα σοβαρά, και μένουν μόνο για τα φράγκα (και πολύ καλά κάνουν, γιατί είναι οι μόνοι προσγειωμένοι).

Στρατιώτες + στελέχη: Και στις 2 περιπτώσεις, θα βρεις άτομα κομπλεξικά και ξενέρωτα, που θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα απωθημένα τους επάνω σου. Αλλά θα βρεις και άτομα, τα οποία θα σε σεβαστούν ως άνθρωπο. Ένα σημαντικό ποσοστό των πρώτων, θα είναι φυσικά τα βύσματα, τα οποία και έχουν μάθει να στηρίζονται στις πλάτες υπουργών και βουλευτών, οπότε και νομίζουν πως είναι άτρωτοι, και ότι μαλακία λένε, θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή από όλους, χωρίς δεύτερη σκέψη.Έχω δει στέλεχος "βύσμα", να παίρνει περισσότερα φράγκα, με έμμεσο τρόπο από στέλεχος υψολότερο κατά 2 βαθμίδες. Έχω δει στρατιώτη (πολύ μικρότερό μου) να επιβάλλεται σε πολύ κόσμο, και όταν εγώ τον ισοπέδωσα, να λέει μαλακίες πίσω από την πλάτη μου, επηρεάζοντας τα υπόλοιπα πρόβατα-φίλους του. Να με φτάνει σε σημείο να τον αφισοκολλήσω, και να παρατηρώ, πως τρέμει σαν ψάρι ο σβαρτζενέγκερ.

Συμβουλή, όσοι είναι να πάνε στρατό, και δεν θέλουν να τα περάσουν αυτά που τράβηξα εγώ, τότε το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να ψάξουν για κάποιο άτομο της εκκλησίας ή του πολιτικού κόσμου (βύσμα με άλλα λόγια), γιατί όταν εγώ έτρεχα, κάποιοι άλλοι ήταν σε μακρές άδειες λόγο κεφαλόπονου και στομαχόπονου. Δεν αξίζει μια, να χαλάσεις την ζαχαρένια σου, εφόσον έχεις την δυνατότητα να βρεις κάποιο άτομο για στήριγμα.

Όπως έλεγα και πριν τον στρατό, έτσι θα συνεχίσω να το λέω, πως πρέπει να απαγορευτεί η υποχρεωτική στράτευση, ή έστω να μειωθεί αρκετά (2-4 εβδομάδες). Να κάνει ο στρατιώτης 10-20 βολές και να μάθει να λύνει το όπλο, γιατί αυτή είναι η μόνη ουσία. Αν θα γίνει πόλεμος, δεν πιστεύω να μας ενδιαφέρει τόσο αν ο εχθρός σε περίπτωση νίκης αντικρίσει τις καθαρές τουαλέτες μας, ή το προσεγμένα στην τρίχα στρατόπεδά μας.

Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου να είσαι DJ και να κάνεις αυτό το Lifestyle και πληρώνεσαι πολύ καλά μάλιστα. Προσωπικά εγώ αν δεν πάω για ύπνο στις 23:30 δεν μπορώ. Αν παρ'όλα αυτά τύχει και κοιμηθώ αργά και χτυπήσει κανείς κουδούνι πρωί...απλά ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ και το ΑΓΝΟΩ....καντο αυτό στο στρατό.

Φίλε μου για τις επιλογές, μίλησα ποιο πάνω, κάποιοι απο μας δεν επέλεξαν να έχουν υποχρεωτική εκπαίδευση (σχολείο) , και εγώ προσωπικά δεν επέλεξα να πληρώνω εφορία και περιβαλοντολογικά τέλη για να τα φάνε κάποιοι.

Απο κει και πέρα, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.... ο ύπνος, η σύτιση οι καθαριότητες και οι κακοί καραβανάδες, τα βίσματα κλπ κλπ. Όποιος βαριέται να ζυμώσει, 40 μέρες κοσκινίζει λέγανε κάποτε.

Όταν κάποια στιγμή το παιδί σου θα αρχίσει να κλαίει 3 το βράδυ, θα το αγνοήσεις? Όταν θα βαρέσει 40 πυρετό, δεν θα σηκωθείς απο το κρεβατάκι σου για να το πάς γιατρό/νοσοκομείο?

Σεβαστή η αποψή σου για τον στρατό (κάτι που επι της ουσίας του με βρίσκει σύμφωνο), αλλά οι δικαιολογίες δικαιολογίες. Ο πάνσοφος γκουρού της γνώσης να είσαι κάτι χρήσιμο θα μάθεις στον στρατό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα δεν έχει νόημα.

Επίσης δεν είναι καλό να επιτίθεσαι προσωπικά στον παραπάνω φίλο, δεν έγιναν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι οταν βγήκαν απο τον στρατό. Ούτε η δική σου νοοτροπία είναι καλύτερη απο την δική του.

Πφφφφ κοντεύω 10 χρόνια ανυπότακτος και με έχουν γραμμένο στα @@ τους. Πιό άγχος; Μέχρι και ταυτότητα καινούργια πήγα να βγάλω και οι ευγενέστατοι αστυνομικοί με εξυπηρέτησαν άψογα.

Έτσι ακριβώς...η νοοτροπία του νεοέλληνα...γιατί να αγωνιστώ να αλλάξω μια άρρωστη κατάσταση. Ας πάω 9 μήνες να είμαι ΑΧΡΗΣΤΟΣ...έτσι και αλλιώς είναι μια καλή προετοιμασία να γίνω δημόσιος υπάλληλος.

Η νοοτροπία του νεοέλληνα όπως μπορείς να δεις έχει πολλές εκφάνσεις πέρα από το κυνήγι μιας θέσης στο δημόσιο...Just some food for thought.

Φίλε διαφωνώ κάθετα στην δουλειά έχεις το δικαίωμα μια αξιοπρεπούς εργασίας και αν πεσης σε καθίκι εργοδότη του λες και ένα άντε :X:X:X και του κάνεις και μια αναφορά στην επιθεώρηση εργασίας αν χρειάζεται :shifty::shifty::shifty: .

Όσο για την σίτιση και την υγιεινή που αναφέρεις, εγώ δεν άκουσα κάποιον να πεθαίνει απο υποσιτισμό στον στρατό, δηλητηρίαση μπορείς να πάθεις και στα Mcdonalds αμα τύχει. .

Ναι μόνο που στα Mcdonalds τους τραβάς μια μήνυση και έκανες την τύχη σου :mrgreen::mrgreen::mrgreen: και τουλάχιστον εκεί το ευχαριστιέσαι

Όσο για την υγιεινή είναι στο χέρι το δικό σου να καθαρίζεσαι, ο βρωμίλος (και δεν αναφέρομαι σε σένα-γενικά μιλάω) θα είναι βρωμίλος εντός ή εκτός στρατού.

Δεν πιστεύω στο σπίτι σου να έχεις διπλανό που βρωμάει ούτε η τουαλέτα σου να είναι γεμάτη ακαθαρσίες άλλον και να κάνουν πάρτι οι μύγες :-(:-(:-(

Εξάλλου αν (υποθετικά μιλάμε) τύχει ποτέ να πας στον πόλεμο, δεν θα κοιμάσαι σε κανα 5στερο ξενοδοχείο, μέσα σε μια τρύπα θα κοιμάσαι δίπλα στις λάσπες και τα έντομα

Αν γίνει λέμε πόλεμος εξαρτάται με ποιον θα γίνει αν γίνει με τίποτα ρωσους η αμερικανους δεν θα χρειαστεί καν να πολεμήσω γιατί είναι πλέον για αυτούς ο πόλεμος ένα κουμπάκι .

Τώρα αν δεν είναι μια απο τις υπερδύναμης θα κάνω ότι και οι πολίτικοι μας ......τον μπουλο για εξωτερικό :lol::lol::lol:

Φίλε μου οκ αυτά που λες συμφωνώ.

Αλλά για ποια αξιοπρεπή εργασία μου μιλάς? Όταν μιλάμε (με σημερινά νούμερα) για πάνω απο μισό εκατομύριο άνεργους? Ο εκάστοτε εργοδοτης θα σου πει "έτσι είναι και αν δεν σου αρέσει φέυγεις- έχω 10 στην ουρά σαν και σένα που περιμένουν να πάρουν την θέση σου". Σε ιδιωτική εταιρεία είμαι και τα βλέπω. Μίλα με φίλους σου τα ίδια θα σου πουν.

Και είναι καλά αν είσαι "επαναστάτης χωρίς αιτία" και ζεις για την πάρτη σου. Αν έχεις υποχρεώσεις όμως, σκίβεις το κεφάλι, καταπίνεις τον εγωισμό σου και την αξιοπρέπειά σου και συνεχίζεις κάνοντας υπομονή. Και στον στρατό πλέον κάνεις υπομονή για 9 μήνες (λιγότερο αν υπολογίσεις κάποια ΣΚ και την άδεια), στην πραγματική ζωή όμως ενδεχομένως να πρέπει να κάνεις για πολύ περισσότερο.

Όσο για την μήνυση στα Mcdonalds, εκεί είναι το ζήτημα? Σε απασχολεί δηλαδή το να πάθεις δηλητηρίαση και να μην αποζημιωθείς?

Σπίτι μου δεν έχω κάποιο βρωμίλο όχι, έχω όμως στο τραμ, στην δουλειά και στο μπαράκι που θα πάω να πιω το ποτό μου. Τι να κάνουμε? οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει ποιο δυνατό...

Και τέλος (και επειδή το άκουσα και απο άλλους) αν γίνει το μπαμ (πόλεμος) έχεις κλεισμένη θέση σε κάποιο lear-jet πολιτικού/επιχειρηματία ή σκοπέυεις να περάσεις στην ιταλία κάνοντας κουπί?

Γιατί αν νομίζεις οτι την ώρα του μπαμ, η aegean θα εκτελεί προγραμματισμένες, πλανάσαι οικτρά....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...