Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπηρετώ σε μονάδα σε ένα νησί της παραμεθοριου που για ευνόητους λόγους δε θέλω να κατονομάσω και το 99% των φαντάρων είναι απόφοιτοι Λυκείου, άντε στην καλύτερη να έχουν τελειώσει κανένα ΤΕΙ ή ΙΕΚ. Πως το εξηγείτε ότι είναι τόσο λίγοι οι κληρωτοί από πανεπιστήμια; Μπας και στέλνουν την αφρόκρεμα Έβρο και εμάς μας αφήνουν με ο,τι έχει ξεμείνει;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι ΔΕΑ με εξαίρεση αυτούς των Ειδ.Δυνάμεων τρίχες εκπαίδευση κάνουν πάνω στο όπλο.Για την ακρίβεια γίνεται μια στοιχειώδης εκπαίδευση ωστόσο αν δε θες να την αποκτήσεις δεν τρέχει και κάτι, πιο απλά δε διώχνουν από τις σχολές. Όσο για τους στρατιωτικούς δεν πάνε για τα λεφτά, πάνε γιατί τους αρέσει ο στρατός. Ένα μικρό ποσοστό άντε να πηγαίνει ΣΣΑΣ, αλλά ΣΣΕ και ειδικά όπλα πάνε οι στρατόκαυλοι. Για τα λεφτά και την αποκατάσταση πιο πολύ πηγαίνουν αστυνομία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως στο Πεύκο απλά καρδιογράφημα μου έκαναν, δεν ξέρω αν για κάποιους είναι το ίδιο πράγμα με καρδιολογικές εξετάσεις.

καλά, εσύ και ο άλλος που λέει ότι στις ειδ. δυν. κάνουν καρδιολογικές εξετάσεις στους φαντάρους (!) τα ξερετε κάλύτερα.  Καληνυχτα

Ναι. Το καρδιογράφημα μαζι με την ακρόαση απο καρδιολόγο για κανα φύσημα ειναι ένας βασικός καρδιολογικός έλεγχος. Αυτο εννοουσα χθες. Σκέψου οτι στην απλη θητεια δεν περνάς καν απο τέτοιο έλεγχο απλα πας με μια ακτινογραφία. 

Αυτοι που λες οτι δεν έκαναν ουτε για κατασκήνωση θα εννοεις οτι λογω μυαλού και ωριμότητας δεν έκαναν οχι οτι δεν ειχαν την ψυχική αντοχη και την σωματική για τη θέση που υπηρετήσατε. Eκτος και αν εννοεις τους 2 στους 10 που τρέχουν θεραπευτήριο για να την λουφάρουν. Ετσι δεν ειναι? χαιρω πολυ και ΔΕΑ βητάδες εχω ακουσει να βρίζουν άσχημα πράγμα απαράδεκτο για μενα ποσο αστράτευτος και ανεκπαιδευτος παιζει να εισαι για να βριζεις τους ιεραρχικά κατωτερους? Ήθελα να ήμουν λοχαγος να περνούσα και να τον άκουγα. Θα έτρεχε γυρους το στρατοπεδο φωνάζοντας δεν θα ξαναβρισω τους υφισταμενους μου. 

Μπορει να μην φάνηκε σε σενα οτι δεν κάνατε κατι τρελο ειδικα τωρα που το πέρασες αλλα ένας αλλος φαντάρος μπορει να μην άντεχε αυτη την πιεση εσυ πιστευεις οτι ένας μεσος φαντάρος απλης θητειας θα άντεχε αυτη την πιεση εκει που υτπηρέτησες? 

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

@ phanispal, καρδιογράφημα εκαναν στην καταταξη με το ακουογραμμα κτλ. αυτοι που ήρθαν απο άλλα κέντρα για το πεν έκαναν αργότερα;  

πάντως 2 βδομάδες ειναι το πεν και μεσα ειναι οι προβες για την απονομή του μπερε, "εκπαιδευτές" ειναι φαντάροι απο παλιοτερες εσσο, και εκτός αν δηλώσεις να κοπεις, αλλιώς δεν κοβεσαι. 

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπηρετώ σε μονάδα σε ένα νησί της παραμεθοριου που για ευνόητους λόγους δε θέλω να κατονομάσω και το 99% των φαντάρων είναι απόφοιτοι Λυκείου, άντε στην καλύτερη να έχουν τελειώσει κανένα ΤΕΙ ή ΙΕΚ. Πως το εξηγείτε ότι είναι τόσο λίγοι οι κληρωτοί από πανεπιστήμια; Μπας και στέλνουν την αφρόκρεμα Έβρο και εμάς μας αφήνουν με ο,τι έχει ξεμείνει;

Όχι και σ' αυτό το thread ρε παιδιά, νισάφι πια... 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ξερω τι γινεται στις ειδικες δυναμεις αλλα σαν ΔΕΑ εμενα καρδιογραφημα δε μου εκαναν...το μονο που εκαναν ηταν να με στειλουν να με στειλουν σε καρδιολογο να με ακροαστει..

οσον αφορα την εκπαιδευση που ελαβα (την Παρασκευη τελειωσα απο το μπ...λο τη ΣΕΑΠ) με λιγα λογια απλα γελαει ο κοσμος..

Δημοσ.

Πραγματικά όχι πάλι αυτές τις ανοησίες άτομα από ΑΕΙ είναι ανωτέρου πνευματικού επιπέδου και πιο ενδιαφέροντες προσωπικότητες από τους αντίστοιχους τον ΤΕΙ...μόνο που το λέει κάποιος αυτό ακυρώνει το πνευματικό του επίπεδου δεν πα να χει τελειώσει και το Γέηλ! Άκου αφρόκρεμα οι των πανεπιστημίων...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω τι γινεται στις ειδικες δυναμεις αλλα σαν ΔΕΑ εμενα καρδιογραφημα δε μου εκαναν...το μονο που εκαναν ηταν να με στειλουν να με στειλουν σε καρδιολογο να με ακροαστει..

οσον αφορα την εκπαιδευση που ελαβα (την Παρασκευη τελειωσα απο το μπ...λο τη ΣΕΑΠ) με λιγα λογια απλα γελαει ο κοσμος..

Εμενα ειχε πάει ενας γνωστος και μου ελεγε οτι περνάνε δυσκολα. Μου ειπε τι εκαναν περιπου ολη την ημέρα και μου θυμισε λιγο και την δικη μου προπαίδευση. 

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα το σώμα/όπλο

Εγώ έχω περάσει από μονάδες τεθωρακισμένων, υγειονομικού(αυτό ήταν το σώμα μου) και υλικού πολέμου

Στους τεθωρακισμένους οι περισσότεροι ήταν του λυκείου και πιο πιτσιρικάδες, στις άλλες δύο μονάδες ήταν σαφώς πιο πολλοί οι των πανεπιστημίων κτλ και μεγαλύτερος ο μέσος όρος ηλικίας (και γενικότερα υπήρχε και διαφορά στο επίπεδο των στελεχών και φαντάρων)

Στους τεθωρες που θεωρομουν αρκετά μορφωμένος μπήκα σε γραφείο αμέσως παρόλο που έβαζαν κυρίως άοπλους γιατί δεν είχαν άτομα να μπορούν να φτιάξουν ένα excel (όχι ότι με συμπαθούσαν, το αντίθετο μάλιστα)

Στις άλλες δύο μονάδες που ήμουν ακόμα ένας από αει έριχνα μπόλικα χαμαλικια μέχρι να πιάσω κι εκεί πόστο σε γραφείο και να είμαι πιο αραχτος και αυτό έγινε λόγω πολλών συμπτώσεων και επειδή το κυνηγούσα βέβαια

Δημοσ.

@ phanispal, καρδιογράφημα εκαναν στην καταταξη με το ακουογραμμα κτλ. αυτοι που ήρθαν απο άλλα κέντρα για το πεν έκαναν αργότερα;  

πάντως 2 βδομάδες ειναι το πεν και μεσα ειναι οι προβες για την απονομή του μπερε, "εκπαιδευτές" ειναι φαντάροι απο παλιοτερες εσσο, και εκτός αν δηλώσεις να κοπεις, αλλιώς δεν κοβεσαι. 

Δε θυμάμαι αν έκαναν μετά, νόμιζα ότι έκαναν σε όλα τα κέντρα.

Οι πρόβες για την ορκομωσία του μπερέ ήταν ελάχιστες, στη σειρά μου τουλάχιστον. Για εκπαιδευτές είχαμε ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων και Πεζικού (κομμένους από Ειδικές Δυνάμεις). Στο Πεύκο οι εκπαιδευτές ήταν όντως «παλιοί».

Όντως δεν κόβεσαι αν δε θες. Απλά, αν δεν πολυκάνεις, εκτός απ' το ότι σε σκίζουν οι εκπαιδευτές, σκίζουν και τους υπόλοιπους επειδή δεν την παλεύεις, οπότε έχεις να αντιμετωπίσεις και το κράξιμο απ' τη σειρά σου. Γι' αυτό θέλει να είσαι και λίγο γαϊδούρι για να ανταπεξέλθεις.

Δημοσ.

Λογικο είναι ρε παιδια.. τους πιο μορφωμένους τους κρατάνε καβάτζα για άλλες θέσεις.. στη πρώτη γραμμή του πυρός θα πάνε οι λιγότερο σημαντικοι.. το φτηνό κρέας που λενε.. 

Στην αγορά εργασίας ομως ολοι είμαστε ίδιοι.. η γενιά των ανέργων των μηδέν Ευρω.. στο στρατό δεν θα έπρεπε να κανουν διακρίσεις..

Δημοσ.

Όχι στον Έβρο, απευθείας στη NASA τους στέλνουν αυτούς χωρίς να πάνε στρατό...(αλλά είναι απόρρητο :ph34r: )

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιναι η πικρη αληθεια φιλε μου. Και εγω σε νησι υπηρετησα πριν λιγο καιρο και απο πες τους 200 φανταρους που ειχε το ταγμα αντε το πολυ οι 10-20 απο εμας να ειχαμε εκπαιδευση πανω απο το λυκειο, εκ των οποιον η πλειοψηφια ηταν μικροβυσματα και δε κανανε καν υπηρεσιες. Μεταπτυχιακο ηταν μονο 2 ατομα να φανταστεις.! Κατα τα αλλα ολοι οι υπολοιποι ηταν οπως το λες , μεχρι και αποφοιτους του δημοτικου ειχαμε μονο.

Η λογικη πισω απο αυτο ειναι μια: Συνηθως το μορφωτικο επιπεδο ενος ατομου παει παρεα και με την οικονομικη του κατασταση, μιας και εχει παραπανω πορους (φροντιστηρια, μορφωμενους γονεις ισως με καλη δουλεια, εφοδια για το σχολειο, χρηματα για το πανεπιστημιο κτλ) , ωστε να τελειωσει ενα ΤΕΙ/ΑΕΙ. Αυτο δεν ειναι κανονας σε καμια περιπτωση, αλλα ειναι η πικρη αληθεια που μακαρι να βρω την αντιστοιχη στατιστικη να σας δειξω τα δεδομενα για αλλες χωρες που ισχυει αυτο το φαινομενο.

Το θεμα ομως ειναι πως οι "λεφταδες" θα εχουν συνηθως και ακρες εδω και εκει, οποτε να γιατι ολα τα πλουσιοπαιδα απο την αθηνα κανουν θητεια διπλα απο το σπιτι τους και σε καθε εξοδο πανε στην μαμακα με δ/ν να τους πλυνει και τα σεντονακια, ενω ολοι οι υπολοιποι φουκαραδες καταληγουμε σε ξερονησια και βουνα στην ακρη του πουθενα με εμπλοκες πολυβολο και αδειες καθε Αγίου Ποτέ.

Ειλικρινα, δεν εχω γνωρισει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ φανταρο που ηπηρετει στην αθηνα που να μην ειναι φραγκατος , με τον εναν ή τον αλλο τροπο. Αυτο ξανα, δεν ειναι κανονας.

Αλλα εχω γνωρισει ατομο που οι γονεις του χανανε το σπιτι τους οσο αυτος υπηρετουσε τη θητεια του και τον θελανε κοντα να τους βοηθαει, δικαιουνταν μεταθεση κανονικα και με τον νόμο -με τον διοικητη-ψυχη να προσπαθει να κανει οτι μπορει πραγματικα να τον στειλει σπιτι του και τις εντολες απο "ψηλα" να βαζουν προτεραιοτητα τα βυσματα-, και τον αφησαν να σαπισει στο νησι ολο το 9μηνο ενω παραλληλα εβλεπες στην αθηνα τα πλουσιοπαιδα να βγαινουν απο τα "στρατοπεδα" με τις bmw τους απο την πυλη και γυαλακι ηλιου για να πανε 10 μετρα διπλα στο σπιτι τους.

Χρειαστηκε να υπηρετηρω την στρατιωτικη μου θητεια για να μισησω(με την μορφη του ξενερωματος) και τον στρατο, αλλα και την χωρα - ή μαλλον πιο σωστα, οχι την χωρα, αλλα την αδικια που την μαστιζει -

Καταλαβες? Και μετα εχουμε και αυτους να μας τρολαρουν και απο πανω:

Ο Αβραμόπουλος έκοψε τα... «βύσματα» του Πάνου

Mπορω να σας εγγυηθω προσωπικα ποσο ψευτικη ειναι η παραπανω ειδηση, και ποσο ΔΕΝ μετακινηθηκαν τα βυσματα του Πανου απο το πενταγωνο στην παραμεθωριο, αλλα δεν εχει νοημα, λιγο πολυ ολοι γνωριζουμε την αληθεια.

Επεξ/σία από Zein
  • Like 6
Δημοσ.

συνηθως,κ λεω συνηθως,οι μεταθεσεις κ κυριως η αρχικη καταταξη ειναι βαση του τι εχεις τελειωσει/σπουδαζεις.αν εισαι γιατρος πας υγειονομικο πχ.αν εισαι πληροφορικαριος/υπολογιστικων/ηλεκτρονικος κλπ πας ΔΒ η ερευνας πληροφορικης.αν εισαι δικηγορος κατι παρομοιο.συνηθως τα πιο λαιτ οπλα/σωματα εχουν υψηλο επιπεδο μορφωσης.δεν αποκλειονται φυσικα κ οι τυχαιοι καθως κ τα βυσματα ντοπιοι τριγυρω τσοπανηδες ψαραδες κλπ.

στα δε στρατοπεδα των αθηνων οπως γραφει ο αποπανω γινεται πραγματικα ΤΟ σκανδαλο απο τη "θητεια" που εξελισσεται εκει μεσα καθε μερα.υπηρχε ταγμα που εκανε αναφορα το πρωι στις 7μιση με τις φορμες κ τα τζιν κ κατοπιν μεταβολη ολοι πισω κ σπιτια τους πλην 4-5 που ειχαν υπηρεσια.φημες λενε κ για φανταρους φαντασματα σε ενα αλλο που ειδικευοταν σαυτου του ειδους θητεια.δε πιστευω οτι ειναι αληθεια εσεις τι λετε?χαχαχαχα

προσωπικα παντως θα ντρεπομουνα τραγικα να πω οτι εκανα θητεια μεσα στην αθηνα.ειδα κ τα βυσματα που βγαιναν καθε μεσημερι για να πανε οντως διπλα στο σπιτι τους κ αλλοι κλαιγονταν γιατι ειχαν υπηρεσια 2 μερες μεσα καπακι..κ στο τελος ολοι μαζι κλαιγανε που δε τους εδωσαν 1 μηνα αδεια απολυσεως.

μια νοοτροπια εμετικη κ αηδιαστικη.προσωπικα ασχετως μορφωσης κ επιπεδου,κατι τετοιοι τυποι μ αηδιαζουν.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...