mathsrule Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Στο πολεμικο ναυτικο με πολυ μεγαλη βεβαιοτητα σας πληροφορω οτι τα ξυνουν και με τα δυο χερια . Οι Φαροφύλακες ναι. Οι των γραφείων ναι. Οι "πλωτοί" όπως τους λένε όχι.
mathsrule Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Εχω προβλημα υγειας παθολογικο αδελφε για αυτο δεν υπηρετησα ουτε τρελος το επαιξα ουτε τιποτα. Μια χαρα ιδεα εχω τι εχουν περασει οι καραβαναδες για αυτο ειναι τερμα κομπλεξικοι. Ο πατερας μου ηταν στα καραβια στο μηχανοστασιο με τρελα μποφορ να του βγαινει ο πατος και μπορω να βρω και αλλους που εχουν περασει χειροτερα οποτε μην μου λες τι εχουν περασει οι καραβαναδες. Με το ιδιο σκεπτικο ξερεις τι εχει περασει ο εφοριακος, ο γιατρος του ΙΚΑ κλπ κλπ ε για αυτο εχουμε την γραφειοκρατια που εχουμε σημερα. Φίλε δεν είπα ότι το έπαιξες τρελός ούτε ήθελα να σε θίξω και συγγνώμη εάν το έκανα. Ήθελα να θίξω όμως το γεγονός ότι δεν θα υπηρετήσεις. Έχει διαφορά το να ακούς διάφορους άλλους να λένε το μακρύ και το κοντό τους και να σχηματίζεις από τα λεγόμενά τους εικόνα που απ' ό,τι φαίνεται δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα, από το να το ζεις, έστω και μέσα από την οικογένειά σου. Από την στιγμή που ο πατέρας σου ήταν στο Εμπορικό Ναυτικό θα γνωρίζεις ότι θεωρείται ημιστρατιωτικό σώμα το Ε.Ν. πολλά χρόνια τώρα ακριβώς λόγω του τι περνάνε. Όσον αφορά το κομπλεξικοί, άστο καλύτερα. Άλλους θεωρώ εγώ κομπλεξικούς και άλλους εσύ. Για αξιωματικους μιλαω Εγώ μιλάω για πάσης φύσεως στελέχη. προφανώς και αλλιώς περνάει ο Δίοπος, αλλιώς ο Κελευστής, αλλιώς ο Σημαιοφόρος και αλλιώς ο Ναύαρχος.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ακριβώς. Εγώ λέω μόνο ό,τι έχω ακούσει και έχω δει. Δεν λέω όμως ασυναρτησίες και δεν βγάζω συμπεράσματα χωρίς να έχω επιβεβαιώσει τίποτα όπως έκανες εσύ για τις Ειδικές Δυνάμεις. τι έχεις δει, αφου δεν έχεις υπηρετήσει καν ακομα; Οι κληρωτοι στις ειδ. δυνάμεις δεν περνάνε κανενα σχολειο, τα κεν, πεν κτλ. δεν ειναι σχολεια. δεν περνάνε ούτε καν το σχολειο μαχητή. Για ποια εκπαιδευση μιλάς;
mathsrule Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 τι έχεις δει, αφου δεν έχεις υπηρετήσει καν ακομα; Οι κληρωτοι στις ειδ. δυνάμεις δεν περνάνε κανενα σχολειο, τα κεν, πεν κτλ. δεν ειναι σχολεια. δεν περνάνε ούτε καν το σχολειο μαχητή. Για ποια εκπαιδευση μιλάς; Ξέρεις έχω παρευρεθεί τόσο σε στρατόπεδα όσο σε Μοίρες Βομβαρδισμού/Παντός Καιρού όσο σε Φρεγάτες (το προνόμιο του να έχεις συγγενείς στις Ένοπλες Δυνάμεις). Έχω δει αρκετά. Μιλάω για τη "Βασική Εκπαίδευση" που όπως γνωρίζεις διαφοροποιείται από εκείνη του δεκανέα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 σαν επισκέπτης πήγες, so what. Ποια βασική εκπαιδευση; Κεν και πεν περνάνε οι στρατιώτες των ειδ. δυναμεων δεν υπάρχει κάτι άλλο. Οι αλεξιπτωτιστες κάνουν και 6 εβδομάδες το βασικο σχολειο αλεξιπτωτιστή.
mathsrule Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 σαν επισκέπτης πήγες, so what. Ποια βασική εκπαιδευση; Κεν και πεν περνάνε οι στρατιώτες των ειδ. δυναμεων δεν υπάρχει κάτι άλλο. Οι αλεξιπτωτιστες κάνουν και 6 εβδομάδες το βασικο σχολειο αλεξιπτωτιστή. Σαν επισκέπτης μου ήταν αρκετό να διασταυρώσω τα λεγόμενα του πατέρα μου με την πραγματικότητα. Μακάρι όλοι οι Οπλίτες που υπηρέτησαν 9 μήνες να είχαν δει και να είχαν ακούσει αυτά που έχω δει και έχω ακούσει εγώ. ΠΕΝ είναι η βασική τους.
Mau-Maus Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μακάρι όλοι οι Οπλίτες που υπηρέτησαν 9 μήνες να είχαν δει και να είχαν ακούσει αυτά που έχω δει και έχω ακούσει εγώ. χαχαχαχα ρε συ μπομπιρα δεν εχεις παει καν φανταρος και εχεις γεμισει ολο το νημα ! και οχι μονο αυτο αλλα εχεις δει και περισσοτερα απο οσους εχουν υπηρετησει ! ασε να γραψει και κανς αλλος που εχει παει τουλαχιστον .. πηγαινε και συ .. δες τα απο μεσα και οχι οπως στα λεει ο μπαμπας σου στο σπιτι και ελα γραψε βιβλιο μετα ... ελα ο χριστος και η παναγια ..
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 τα πεν ειναι 2 βδομάδες απο τις οποιες η μία ειναι προετοιμασία για την τελετή απονομής του μπερε, δηλ. παρελαση και προβες. Σαν επισκέπτης δεν μπορείς ούτε να διασταυρώσεις ούτε να επαληθευσεις καμια ιστορία ή αφηγηση. Σαν να λέμε οι τουριστες που έρχονται ελλάδα για μια βδομάδα γνωριζουν την ελληνική πραγματικότητα.
mathsrule Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 χαχαχαχα ρε συ μπομπιρα δεν εχεις παει καν φανταρος και εχεις γεμισει ολο το νημα ! και οχι μονο αυτο αλλα εχεις δει και περισσοτερα απο οσους εχουν υπηρετησει ! ασε να γραψει και κανς αλλος που εχει παει τουλαχιστον .. πηγαινε και συ .. δες τα απο μεσα και οχι οπως στα λεει ο μπαμπας σου στο σπιτι και ελα γραψε βιβλιο μετα ... ελα ο χριστος και η παναγια .. τα πεν ειναι 2 βδομάδες απο τις οποιες η μία ειναι προετοιμασία για την τελετή απονομής του μπερε, δηλ. παρελαση και προβες. Σαν επισκέπτης δεν μπορείς ούτε να διασταυρώσεις ούτε να επαληθευσεις καμια ιστορία ή αφηγηση. Σαν να λέμε οι τουριστες που έρχονται ελλάδα για μια βδομάδα γνωριζουν την ελληνική πραγματικότητα. Οκ, τότε αποσύρομαι από το νήμα και αφήνω εσάς τους ειδήμονες (πολλοί εκ των οποίων είστε παραπληροφορημένοι όπως απεδείχθη νωρίτερα) να ανταλλάξετε εμπειρίες από αυτούς τους βάρβαρους 9 μήνες που περάσατε. Καληνύχτα σας.
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 καλά, εσύ και ο άλλος που λέει ότι στις ειδ. δυν. κάνουν καρδιολογικές εξετάσεις στους φαντάρους (!) τα ξερετε κάλύτερα. Καληνυχτα
Anorymous Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Φίλε δεν είπα ότι το έπαιξες τρελός ούτε ήθελα να σε θίξω και συγγνώμη εάν το έκανα. Ήθελα να θίξω όμως το γεγονός ότι δεν θα υπηρετήσεις. Έχει διαφορά το να ακούς διάφορους άλλους να λένε το μακρύ και το κοντό τους και να σχηματίζεις από τα λεγόμενά τους εικόνα που απ' ό,τι φαίνεται δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα, από το να το ζεις, έστω και μέσα από την οικογένειά σου. Από την στιγμή που ο πατέρας σου ήταν στο Εμπορικό Ναυτικό θα γνωρίζεις ότι θεωρείται ημιστρατιωτικό σώμα το Ε.Ν. πολλά χρόνια τώρα ακριβώς λόγω του τι περνάνε. Όσον αφορά το κομπλεξικοί, άστο καλύτερα. Άλλους θεωρώ εγώ κομπλεξικούς και άλλους εσύ. Δυστηχως πολλοι στρατιωτικοι ειναι κομπλεξικοι γιατι περνανε δυσκολα στην σχολη στην οποια πηγαν μονο και μονο για τα φραγκα, το ιδιο γινεται και αλλου πχ στους καθηγητες των πανεπιστημιων που ειναι τα τσουτσεκια του πρυτανη κλπ. Εγω αρκετους φιλους που κανουν οτι τους εκαναν πχ γραφουν κλησεις σε 16χρονα αν ειναι αστυνομικοι ή τρεχουν τους νεοσυλλεκτους οσοι ειναι στρατιωτικοι. Δεν το εχω ζησει και ειμαι τυχερος κατα καποιο τροπο γιατι ειναι χαμενος χρονος για μενα παντα, αν ηταν ολοι οι φανταροι και οι μονιμοι οπως θα επρεπε να ηταν τοτε θα ειχαμε πολυ μικροτερο στρατο, οπως το ιδιο ισχυει και για ολο το δημοσιο.
Zaknafein Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μια χαρά υπάρχει σκοπός, για τον μισθό του μίλαγα (100€ η σκοπιά που διάβασα κάπου). Όσον αφορά το bold: Μήπως επειδή πολύ απλά είναι η δουλειά του και όπου του έρχεται μετάθεση πρέπει να πηγαίνει; Ούτε καν. Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας Αξιωματικός με χοντρό βύσμα είναι να πάρει απλά καλύτερη μετάθεση. Ένας φαντάρος όμως με χοντρό βύσμα μπαίνει στην ΠΑ σε ένα γραφειάκι και τα περνάει μέλι-γάλα. Σιγά που βγαίνουν έτσι οι μεταθέσεις για KFOR & Αφγανιστάν. Είχα ΕΠΟΠ στον Έβρο που κλαιγότανε γιατί δεν είχε αρκετά ισχυρό "δόντι" για να πάει (καθότι οι αιτήσεις ήταν πολλές περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις) και την περιόδο τουλάχιστον που υπηρετούσα τα λεφτά ήταν αρκετά καλά (περί τα 3.600€/μήνα αν θυμάμαι καλά, με σημαντικό μέρος του ποσού να καλύπτεται από νατοϊκά κονδύλια και όχι από το ΥΠΕΘΑ). Τώρα για τα βύσματα, τι να σου πω, με κάλυψε ο qsis. Έχεις μια εξιδανικευμένη αντίληψη για τις Ε.Δ. το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό, δεν σημαίνει όμως ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα. @Star_Light + mathsrule Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά η εκπαίδευση(ίσως και ο θεσμός ο ίδιος) των ΔΕΑ έχει πάρει ολίγον την κατηφόρα, με ευθύνη κυρίως των ανώτατων Αξ/κών και της γενικότερης (αν)οργάνωσης του Σ.Ξ. (και σίγουρα όχι της Σχολής ΤΘ, το προσωπικό της οποίας, όσον αφορά την ΕΣΣΟ μου τουλάχιστον, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να μας στείλει στις μονάδες όσο πιο προετοιμασμένους γινόταν). @Anorymous Εσύ είσαι του άλλου άκρου... μηδενιστής. Αρκετοί αξ/κοί κοιτάνε να φύγουν απ'τον στρατό και να βρούνε δουλειά στον Ι.Τ. γιατί πληρώνει καλύτερα, δεν πάνε ΣΣΕ / Ικάρων κτλ για τα λεφτά ή τη μονιμότητα (οι ΕΠΟΠ/ΕΜΘ είναι άλλη περίπτωση). Τώρα τα περί κόμπλεξ και τα σχετικά, αυτά είναι στο άτομο και όχι στο σύνολο. Μειοψηφία είναι, απλά προφανώς πιο εύκολα θυμούνται οι περισσότεροι τους 2-3 κομπλεξικούς σε κάθε μονάδα που υπηρέτησαν και όχι τους υπόλοιπους.
NickTG Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Κοίτα, εάν με τον όρο Αξιωματικός εννοείς άτομο που έβγαλε ολόκληρη Ευελπίδων και πόσα σχολεία πολέμου και Ειδικών Δυνάμεων, τότε θα έπρεπε να του είχες ρίξει καμιά σφαλιάρα για να συνέλθει. Ε ναι. Γιατί αυτά είναι ακριβώς τα ίδια με το ενδεχόμενο να πεθάνεις. Μάλλον πρώτη φορά ακούς για άτομα που πήγαν σε αυτές τις σχολές για τα σίγουρα λεφτά ή για την εξουσία ή ακόμα και από κόμπλεξ.
phanispal Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Εμένα πάντως στο Πεύκο απλά καρδιογράφημα μου έκαναν, δεν ξέρω αν για κάποιους είναι το ίδιο πράγμα με καρδιολογικές εξετάσεις. Το ΤΠΕΝ πλέον είναι όντως 2 εβδομάδες, συν τις πρώτες μέρες, που παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση, υπάρχει η ψυχολογική πίεση. Εγώ έτυχε και πέρασα 4 εβδομάδες μαζί με τις πρώτες μέρες εξοικίωσης. Από εκεί και πέρα, το ΤΠΕΝ δεν είναι ούτε αστείο, αλλά ούτε και τίποτα αδιανόητα ζόρικο. Φαντάσου ότι στη σειρά μου, εκτός από εμένα που δεν είμαι και ο Γιάννης ο Ράμπος, αλλά ούτε και το τέρμα ψοφίμι, πήραν μπερέ κάτι παιδιά που αν περνούσες λίγο χρόνο μαζί τους, θα έλεγες ότι ούτε για κατασκήνωση δεν κάνουν, πόσω μάλλον για στρατό και δη, για Ειδικές Δυνάμεις. Αλλά η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Δε μπορώ να πω ότι τους χαρίζουν κιόλας τους μπερέδες. Μέχρι να φτάσει η ορκομωσία του μπερέ, σου τα κάνουν ΝΑ. Όποιους δουν ότι δεν είναι για πολλά, τους σταμπάρουν και τους πρήζουν να κοπούν. Δεν ξέρω πώς είναι τα άλλα σώματα, αλλά θεωρώ πώς αυτό που έζησα, πάνω-κάτω το ζουν και οι υπόλοιποι. mathsrule, ωραία η θεωρία, και μάλιστα από άλλες εποχές, ωραίες οι ιστορίες, κι εγώ έχω να διηγηθώ μπόλικες από αυτές τις 4 εβδομάδες (φαντάσου), αλλά αν έχεις μια στάλα μυαλό στο κεφάλι σου, ετοιμάσου να φας ξενέρες με την κουτάλα όταν με το καλό δηλώσεις Ειδικές Δυνάμεις. Εκτός κι αν είσαι σαν κάτι ανίδεα και ανεγκέφαλα πιτσιρίκια με τα οποία αναγκάστηκα να ζήσω για 9 μήνες, που ακόμα και τώρα παίζει να πιστεύουν ότι έχουν μετατραπεί σε φονικά όπλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις