Tenshi Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Και για πες μου, ποια εταιρία Ιδιωτικού τομέα θα προσλάμβανε έναν Ανθυπολοχαγό Πεζικού απόφοιτος της ΣΣΕ; Στην σχολή υποτίθεται ότι εκπαιδεύτηκε για τις ανάγκες του Στρατού και μόνο. Οι απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων έχουν δικαίωμα να κάνουν και μεταπτυχιακό στον τομέα που μπορούν και τους ενδιαφέρει. Οπότε ναί,pretty much αρκετές εταιρίες ΙΔ...
mikelamar Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δηλαδή στα 27 κόβεις αναβολή και δεν έχεις φράγκο στη άκρη! Τι περιμένεις δηλαδή να σου πληρώνει τα τσιγάρα τους καφέδες κ τις τσάρκες ο στρατός. Κοιτά να δεις, φοιτητής ή οχι αν εχει μάθει κάποιος να τον σπονσοραρουν ες αει...δε βγαίνει η ζωή έτσι παιδιά. Υπάρχουν κ παιδιά που δε τα βρήκαν όλα εύκολα κι αναγκάζονται να παλέψουν. Απο τα 15 μου δούλευα τα καλοκαίρια κάνοντας αγγαρεία κ εξωτερικές δουλειές και φτιάχνοντας κούτες και δέματα. Στα 18 μου ξεκίνησα να δουλεύω νύχτα κ να σπουδάσω παράλληλα. Πίστεψε με κατάφερα να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο με δικά μου λεφτά καθώς κι ενα μηχανάκι για να κανω τις δουλειές μου. Οχι πως δεν είχα στήριξη απο οικογένεια αλλα σκοπός μου απο 18 χρόνων ηταν να ελαφρύνω τα οικογενειακά βάρη κ να ειμαι όσο μπορώ ανεξάρτητος. Αν πιστευει κανεις οτι ο στρατός ειναι αγγαρεία, δε θα διαφώνησω, όμως ειναι αναγκαίο "κακό" Με το να καρμιριαζετε απλα χειροτερεύει η φάση. Πας κανεις τη θητεια σου όσο πιο εύκολα μπορείς κ τελος. Η λογική του παραλόγου ειναι ο στρατός. Εκει που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός κι αυτο ειναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Αν νομίζετε οτι σας αδικούν στο στρατό κ σας ποδοπατανε, άντε να βγείτε κ στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας να δείτε τι γίνεται Sent from my iPhone using Insomnia Αναρωτιέμαι τι σημασία έχει που έκοψα την αναβολή χωρίς να έχω χρήματα στην άκρη, αλλά και πώς θα άλλαζε το πράγμα, αν είχα. Πάλι δε θα μου τα έτρωγε ο Στρατός, ο οποίος υποτίθεται ότι σου παρέχει τα πάντα; Επειδή είναι αναγκαίο κακό (αν το δεχτούμε αυτό), αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια και να μας φαίνονται όλοι οι παραλογισμοί εκεί μέσα, λογικοί; Επειδή βγήκα στην αγορά εργασίας, και παρόλο που δεν είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενα και που ήδη ήξερα, ειλικρινά προτιμώ χίλιες φορές τη φάση στην οποία βρίσκομαι τώρα. Και άνεργος όταν ήμουν, πάλι το προτιμούσα. Βέβαια υπηρέτησα και σε μαύρη μονάδα, αν με πήγαινε 3 έξω 1 μέσα, ή έστω 1-1 μπορεί να «καρμίριαζα» λιγότερο. Ρε αδερφέ δε λέω οτι υπάρχει δικαιοσύνη στο στρατό. Εισαι όμως αναγκασμένος να το υποστείς.Μαθαίνεις να δέχεσαι εντολές σαν αστυνομικός σκύλος σε εκπαίδευση απο κατι τιποτενια άτομα πολλές φορές. Συνήθως όσο πιο χαμηλόβαθμος τόσο μεγαλύτερο @ρχ1δι.Προσπαθείς να εισαι όσο πιο προβλεπομενος γίνεται για να αποφύγεις τις καμπανες. Απλα τα πράματα. Ούτε κι εγω θα ξαναγυριζα!!!Προσπαθείς να κανεις τη ζωή σου πιο εύκολη και αν εισαι κ λιγο μεγάλος, 24-25 δεν ασχολείται κ κανεις μαζί σου. Sent from my iPhone using Insomnia
GiannisWalker Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μην ξεφεύγουμε , στρατό θα πάμε όχι στον πόλεμο. Όποιος το φοβάται τόσο να του βάλουμε μια σκοπιά έξω απο την αυλή του να υπηρετεί εκεί. Υπάρχει κόσμος που έχει προβλήματα που θα τρέχουν όσο θα είναι στρατό και δεν κάνει έτσι..
Star_Light Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δεν ειναι εξαιρεση παρα πολλοι φοιτητες δουλευαν και τωρα λογω κρισης ακομα πιο πολλοι. Καθε σχολη εχει την δυσκολια του και ο γιατρος τρωει τρελο πηξιμο και βαραει 16 και 17 ωρες υπερωριες και ακουει τον καθε μαλακα. Ναι. Αλλα δεν υποχρεώνει κανεις τον φοιτητη να δινει παρουσια στην σχολή του. Επισης δεν υποχρεωνει κανεις τον φοιτητη να διαβαζει κάθε μέρα με άλλα λογια ο φοιτητης κάνει οτι θέλει οποτε θέλει. Κάτι τέτοιο δεν ισχυει σε μια απο τις σχολές που αναφέρθηκαν. Δεν θα κοιμηθεις 3 ωρες το μεσημέρι ή 2 αλλα συγκεκριμένα 1 ώρα και κατι λεπτά θα βαρέσει έγερση θα κατεβεις για γυμναστική υποχρεωτική μετα θα επιστρεψεις θα πλυθεις θα ντυθεις και θα πάς στην αναφορά της απογευματινής μελέτης. Και μετά έχεις απογευματινή μελέτη. Η μελέτη ειναι τέτοια ωστε κάθε μερα να διαβάζεις απο λιγο για να μην σου πέσουν ολα μαζι στο τέλος. Αυτο το τελευταιο το κάνουν ελαχιστοι φοιτητες και μονο οσοι έχουν βαθμους απο 7 και πάνω και ειναι φοβεροι.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Έχοντας περάσει σχεδόν όλο μου το σόι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, πίστεψέ με πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορεί αυτή η εντύπωση να σου δημιουργείται, αλλά για να τα λες αυτά φαίνεται πως δεν έχεις ζήσει καλά την στρατιωτική ζωή. Απλά σκέψου το πως αισθανόταν η μητέρα μου όταν ο πατέρας μου πέταγε με τα MIrage ή το πως ένιωθε η γιαγιά μου όταν άκουγε στις ειδήσεις για τα Ιμια ενώ ο παππούς μου υπηρετούσε σε φρεγάτα εκεί. Ή πολύ απλά σκέψου ότι κάθε 2 χρόνια έπρεπε να αλλάζουν σπίτια πηγαίνοντας αρκετές φορές και στο εξωτερικό. Και λίγα ανέφερα. Οκ μόλις ανέφερες το 8% των Ελλήνων φοιτητών. Το άλλο 92%; τα Ιμια ειναι το πολυτεχνειο των στρατιωτικών, όλοι έχουν έναν συγγενή που ήταν εκει. Σου ειπε ο παππούς για τους αξκους που βυσμάτωναν για να μην πάνε και για τους άλλους που εκλαιγαν όταν πήγαν; Οι μεταθέσεις στο εξωτερικό ειναι βυσματικές πάνε για τους διπλούς/τριπλούς μισθούς. Εποπ που πάει πχ. Αφγανιστάν για ενα τετραμηνο πέρνει 16.000€ αποζημίωση. Περιππου 100€ την ώρα στη σκοπιά. Μεταθέσεις εντος χώρας πάλι ειναι βυσματικές, υπάρχουν πολλοι που μέχρι τχες δεν είχαν πάει ουτε για ασκηση στα συνορα. Οσοι δεν εχουν βύσμα τρώνε βεβαια το μπιφτέκι
Lanike71 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Κατορθωμα ειναι να δηλώσει για παράδειγμα κάποιος ειδικες δυνάμεις και να αντέξει να βγάλει την εκπαιδευση. Δεν ειναι στρατοκαυλιστικη άποψη ειναι απλα μια αλήθεια.Κατορθωμα ειναι να ξεπεράσει τα ορια και τους φοβους του. Δεν ειναι? εκτος απο σωματική δυναμη θέλει και ψυχική κυριως. Επειδη εσυ το βλέπεις στραβά και δεν έχεις την διάθεση να το επιχειρήσεις δεν σημαινει οτι ειναι και στραβό. Ο καθενας νιωθει ικανοποίηση απο διαφορετικά πράγματα εσυ μπορει να νιώσεις περήφανος επειδη έκανες καμάκι στην barwoman το σαββατο το βράδυ. Και έτσι να γινεις αποδεκτός απο τα μέλη της παρέας σου ή επειδη πηρες ωραιο καινουργιο αυτοκινητο. Εντάξει, σόρρυ αλλά μάλλον τα βλέπεις "κάπως" τα πράγματα... Αυτά τα παραδείγματα που αναφέρεις, μάλλον είναι κατάλοιπα κάποιου τελευταίου χωριού, που οι κάτοικοί του έχουν να λένε μύθους. Ο Χ ήταν κομμάντο, ο Υ πήδηξε φωντομοντέλο κλπ. Εδώ μιλάμε για καθαρή θητεία,όχι βυσματούχος, όχι κομμάντο.Να πάω και να μάθω να χειρίζομαι το όπλο και να κάνω πυρ και κίνηση αν και όταν χρειαστεί.Και μου λες για κατόρθωμα;Το έκαναν χιλιάδες πριν από εμάς άρα μπορούν και χιλιάδες μετά από εμάς. Βέβαια το πράγμα έχει φτάσει στο άλλο άκρο, που δε θέλουν ούτε στο κέντρο της Αθήνας να υπηρετήσουν, αλλά άλλο θέμα αυτό. ΥΓ. Έτσι πληροφοριακά, υπηρέτησα 18 μήνες χωρίς φυλακή και ήμουν ένας μέσος φαντάρος.Ούτε τοπ, ούτε τελευταίος.Στην τελική, το μόνο που έχω να θυμάμαι στο στρατό είναι οι φιλίες που έκανα και το σπάσιμο νεύρων και δεν το βλέπω στραβά.Το είδα μόνο σαν μία εμπειρία και τίποτα παραπάνω.
Star_Light Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δεν υπάρχουν αξιωματικοί που κλαινε οταν τους καλει το καθηκον. Αυτα ειναι αβασιμες λασπολογιες απο τους κομμουνιστες ή οσους ειναι εχθροι στην ιδεα του στρατού και θέλουν να υποβαθμίσουν τις ένοπλες δυνάμεις στην κοινή γνώμη. Βεβαια οι κομμουνιστες δεν ειχαν προβλημα οταν έκαναν τον δικο τους προσυλητισμο ουτε οταν έφτιαχναν τον δικο τους στρατό. Επομενως δεν ειναι κατα των στρατιωτικών επιχειρησεων γενικοτερα και των συνεπειών τους. Οποτε σε στρατο που δηθεν για αυτους προάγει τον ιμπεριαλισμο και την επεκταση των αστών σε νέες αγορές , ειναι σχεδον πάντα αρνητικα διακείμενοι. 1
mathsrule Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 1) τα Ιμια ειναι το πολυτεχνειο των στρατιωτικών, όλοι έχουν έναν συγγενή που ήταν εκει. Σου ειπε ο παππούς για τους αξκους που βυσμάτωναν για να μην πάνε και για τους άλλους που εκλαιγαν όταν πήγαν; 2)Οι μεταθέσεις στο εξωτερικό ειναι βυσματικές πάνε για τους διπλούς/τριπλούς μισθούς. Εποπ που πάει πχ. Αφγανιστάν για ενα τετραμηνο πέρνει 16.000€ αποζημίωση. Περιππου 100€ την ώρα στη σκοπιά. Μεταθέσεις εντος χώρας πάλι ειναι βυσματικές, υπάρχουν πολλοι που μέχρι τχες δεν είχαν πάει ουτε για ασκηση στα συνορα. 3)Οσοι δεν εχουν βύσμα τρώνε βεβαια το μπιφτέκι 1) Δεν ισχύει, μέγιστη ουρμπανιά που κυκλοφορεί στους κύκλους των δήθεν αντιμιλιταριστών. 2) Στο εξωτερικό απλά διπλασιάζεται ο μισθός σου, οπότε ο λοχίας που θα έπαιρνε εδώ (το πολύ) 700€ εκεί θα παίρνει 1400€. Σκέψου όμως ότι θα πρέπει να κατοικεί κοντά στην πρεσβεία που είναι στο κέντρο, άρα το νοίκι αυξάνεται κατακόρυφα οπότε έρχεται μία η άλλη. Αυτά περί των σκοπών στο Αφγανιστάν δεν ξέρω που τα άκουσες, αλλά μην ξανακούσεις αυτόν που στο είπε, στο Αφγανιστάν είναι Ειρηνευτική αποστολή άρα δεν υπάρχει κανένα επίδομα/αποζημίωση, παρά μόνο τον μισθό (χ2 αφού είσαι εξωτερικό, αλλά τα είπαμε αυτά). 3) Αυτό ισχύει μόνο που και βύσμα να έχεις, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά (για τους Αξιωματικούς μιλάω, για τους φαντάρους ισχύουν άλλα).
qsis Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Πώς δεν υπάρχει σκοπός στο Αφγανιστάν; Σ/Ν σε αεροδρόμιο δεν υπήρξε; Όχι ένοπλος οκ, και όχι φυσικά πρώτη γραμμή αλλά έκαναν υπηρεσίες Τα λεφτά πάντως δεν ξέρω αν ηταν απλά δίπλα, σίγουρα δεν ήταν και αμελητέα γιατί αλλιώς γιατί να μπει στο κόπο; Όσο για τους αξιωματικούς, τα βύσματα που έχουν αυτοί είναι αρχιδατα, των φαντάρων είναι τα ψίχουλα που περισσεύουν και αυτά με τα οποία ασχολείται ο κόσμος Τα βύσματα στο στρατό απλά εξυπηρετούν και τους φανταρους, δεν αφορούν τους φαντάρους κυρίως
mathsrule Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Πώς δεν υπάρχει σκοπός στο Αφγανιστάν; Σ/Ν σε αεροδρόμιο δεν υπήρξε; Όχι ένοπλος οκ, και όχι φυσικά πρώτη γραμμή αλλά έκαναν υπηρεσίες Τα λεφτά πάντως δεν ξέρω αν ηταν απλά δίπλα, σίγουρα δεν ήταν και αμελητέα γιατί αλλιώς γιατί να μπει στο κόπο; Μια χαρά υπάρχει σκοπός, για τον μισθό του μίλαγα (100€ η σκοπιά που διάβασα κάπου). Όσον αφορά το bold: Μήπως επειδή πολύ απλά είναι η δουλειά του και όπου του έρχεται μετάθεση πρέπει να πηγαίνει; Όσο για τους αξιωματικούς, τα βύσματα που έχουν αυτοί είναι αρχιδατα, Ούτε καν. Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας Αξιωματικός με χοντρό βύσμα είναι να πάρει απλά καλύτερη μετάθεση. Ένας φαντάρος όμως με χοντρό βύσμα μπαίνει στην ΠΑ σε ένα γραφειάκι και τα περνάει μέλι-γάλα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 1) Δεν ισχύει, μέγιστη ουρμπανιά που κυκλοφορεί στους κύκλους των δήθεν αντιμιλιταριστών. 2) Στο εξωτερικό απλά διπλασιάζεται ο μισθός σου, οπότε ο λοχίας που θα έπαιρνε εδώ (το πολύ) 700€ εκεί θα παίρνει 1400€. Σκέψου όμως ότι θα πρέπει να κατοικεί κοντά στην πρεσβεία που είναι στο κέντρο, άρα το νοίκι αυξάνεται κατακόρυφα οπότε έρχεται μία η άλλη. Αυτά περί των σκοπών στο Αφγανιστάν δεν ξέρω που τα άκουσες, αλλά μην ξανακούσεις αυτόν που στο είπε, στο Αφγανιστάν είναι Ειρηνευτική αποστολή άρα δεν υπάρχει κανένα επίδομα/αποζημίωση, παρά μόνο τον μισθό (χ2 αφού είσαι εξωτερικό, αλλά τα είπαμε αυτά). 3) Αυτό ισχύει μόνο που και βύσμα να έχεις, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά (για τους Αξιωματικούς μιλάω, για τους φαντάρους ισχύουν άλλα). 1. Απο κόσμο που υπηρετησε στα Ιμια εκεινον τον καιρο ακουγεται, όχι μόνο στρατιώτες αλλά και μονιμους. 2. Ο εποπ που υπηρετει στο Αφγανιστάν παιρνει 4.000€ το μήνα, πολύ παραπάνω απο το διπλό μισθό, και δεν νοικιάζει πουθενά μέσα σε στρατοπεδο μένει, το ίδιο και οι εποπ που υπήρετούν στο κοσσοβο. Ταξιαρχος που ήταν σε νατοικο στρατηγειο καθαριζε 120.000€ το χρόνο βαροντας μύγες... 3. Πως δεν μπορείς να κάνεις πολλά; μπορείς να αποφύγεις την παραμεθώριο για πολύ καιρο, εκει που οι άλλοι ειναι στη μέση του πουθενά, εσύ μπορείς να εισαι σε πολη και να παρακολουθεις μαθηματα σε κανα πανεπιστήμιο ή τιποτα ξένες γλώσσες και όταν έρθει το σήμα για τιποτα σχολεια/μεταθέσεις στο εξωτερικο να έχεις όλα τα προσοντα
mathsrule Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 1. Απο κόσμο που υπηρετησε στα Ιμια εκεινον τον καιρο ακουγεται, όχι μόνο στρατιώτες αλλά και μονιμους. 2. Ο εποπ που υπηρετει στο Αφγανιστάν παιρνει 4.000€ το μήνα, πολύ παραπάνω απο το διπλό μισθό, και δεν νοικιάζει πουθενά μέσα σε στρατοπεδο μένει, το ίδιο και οι εποπ που υπήρετούν στο κοσσοβο. Ταξιαρχος που ήταν σε νατοικο στρατηγειο καθαριζε 120.000€ το χρόνο βαροντας μύγες... 3. Πως δεν μπορείς να κάνεις πολλά; μπορείς να αποφύγεις την παραμεθώριο για πολύ καιρο, εκει που οι άλλοι ειναι στη μέση του πουθενά, εσύ μπορείς να εισαι σε πολη και να παρακολουθεις μαθηματα σε κανα πανεπιστήμιο ή τιποτα ξένες γλώσσες και όταν έρθει το σήμα για τιποτα σχολεια/μεταθέσεις στο εξωτερικο να έχεις όλα τα προσοντα 1) Εάν υπηρετούσαν εκεί τότε θα ξέρανε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 2) ΕΠ.ΟΠ. που να υπηρετεί στον Ε.Σ. και να παίρνει 4.000€ δεν υπάρχει. Επίσης, έχω γνωρίσει Στρατηγό, Αρχηγό Νατοϊκών Δυνάμεων. Ο μισθός του ήταν περίπου 1.000€ πάνω από τον μισθό των υπόλοιπων Στρατηγών. Δούλευε ο πατέρας μου μαζί του για μήνες. 3) Για αυτά που αναφέρεις (ξένες γλώσσες, πανεπιστήμια κτλ) έχουν δικαίωμα όλοι οι ένστολοι, δεν είναι θέμα βύσματος. Μάλλον κάτι έχεις ακούσει λάθος.
Star_Light Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 1. Απο κόσμο που υπηρετησε στα Ιμια εκεινον τον καιρο ακουγεται, όχι μόνο στρατιώτες αλλά και μονιμους. 2. Ο εποπ που υπηρετει στο Αφγανιστάν παιρνει 4.000€ το μήνα, πολύ παραπάνω απο το διπλό μισθό, και δεν νοικιάζει πουθενά μέσα σε στρατοπεδο μένει, το ίδιο και οι εποπ που υπήρετούν στο κοσσοβο. Ταξιαρχος που ήταν σε νατοικο στρατηγειο καθαριζε 120.000€ το χρόνο βαροντας μύγες... 3. Πως δεν μπορείς να κάνεις πολλά; μπορείς να αποφύγεις την παραμεθώριο για πολύ καιρο, εκει που οι άλλοι ειναι στη μέση του πουθενά, εσύ μπορείς να εισαι σε πολη και να παρακολουθεις μαθηματα σε κανα πανεπιστήμιο ή τιποτα ξένες γλώσσες και όταν έρθει το σήμα για τιποτα σχολεια/μεταθέσεις στο εξωτερικο να έχεις όλα τα προσοντα Ποιον? απο ποιους? ανεξακριβωτα στοιχεια χρησιμοποιεις για να στηριξεις τα επιχειρηματα σου. Αυτα τα λένε οι ΕΠΟΠ που μπαινουν μέσα στο στρατο με εκπαιδευση 1 μήνα και μερικοι απο τους οποιους ειναι απαράδεκτοι και αστράτευτοι. Και σε μενα τα ιδια έλεγε ενας ΕΠΟΠ αυτα που γραφεις και εσυ....
mathsrule Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ποιον? απο ποιους? ανεξακριβωτα στοιχεια χρησιμοποιεις για να στηριξεις τα επιχειρηματα σου. Την έχω ξανακούσει αυτή τη βλακεία, κυκλοφορεί καιρό τώρα στους κύκλους των δήθεν αντιμιλιταριστών. Δεν αξίζει καν να ασχολείσαι μαζί τους. Ειδικά όταν από άτομα που πραγματικά υπηρέτησαν εκεί ακούγεται ακριβώς το αντίθετο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 φυσικά και ειναι θεμα βύσματος, άλλο ειναι να υπηρετείς σε κανα βουνο μαζι με τα προβατα, που δεν μπορείς να κάνεις τιποτα άλλο, και άλλο σε πολη
Προτεινόμενες αναρτήσεις