Star_Light Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Ναι το καλό με το δημοσιο ειναι οτι το ΣΚ θα το πληρωθείς. Οπως και την βάρδια σου πολυ σημαντικό αυτο να ξέρεις οτι θα τα πληρωθείς γιατι κάνεις μια δουλεια εισαι μακρυα απο το σπιτι σου και δεν γουσταρεις τωρα να μπεις σε διαπραγματευσεις και να κανεις χάρη τωρα στην εταιρεια να δουλευεις για την ψυχη της μάνας σου στις αργιες. ελεος Αλλο δημοσιο και αλλο επικινδυνο, πχ στον τομεα μου ξερεις ποσοι εναερητες πεθαινουν ?Δεν μπηκαν ομως επειδη εβγαλαν μοναχα μια σχολη. Τι ειναι οι εναερητες? σου εξηγω απλα οτι σε τέτοιες θέσεις καμια φορά οι απαιτησεις μπορει να ειναι μεγαλύτερες οταν εγω σαν λιμενικός πάω και βλέπω πτώματα και πρέπει να κάνω αυτοψιες κανονικες ή να κάνω ελεγχο στον κάθε παλαβό που το έβαλε σκοπο να με πρηξει και να πουλάει πνεύμα και να μην συμμορφώνεται , ε ειναι το ιδιο με το να εισαι μεσα σε μια τάξη στην ζεστούλα σου και να διδάσκεις? δεν λεω πως ο καθηγητης ειναι εύκολη δουλειά αλλα οσο να ναι ειναι πιο άνετη αμα έχεις και έτοιμες σημειώσεις. Πιο άνετη απο τον πλωτατζή του λιμενικού που θα βγει να κάνει περιπολία και θα πέσει πάνω στον διακινητή που θα σε γαζώσει με το οπλο χωρις δευτερες κουβέντες. Ριχνουν αυτοι δεν αστειεύονται. Και το καλυτερο? "Εμεις σε ταιζουμε θα σου πουν για να κάθεσαι και να ξύνεσαι" ε κλασσικα. 1
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Να προσθέσω επίσης και τα ωράρια και ημέρες υπηρεσίας. Στην αστυνομία-στρατό μπορεί να δουλεύεις και ΣΚ, ας μη μιλήσω για Πάσχα-Πρωτοχρονιά. Αυτά ως παρένθεση στο ότι δεν είναι ακριβώς δημόσιο. Από θέμα μισθού βέβαια είναι. Τώρα όσον αφορά την αποκατάσταση, προφανώς ένας απόφοιτος της σχολής αστυφυλάκων θα απορροφηθεί άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ, μιας και τον έχουν ανάγκη, το αυτό για τη ΣΣΕ, ΣΙ κλπ. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες κάθε χρόνο προκυρύσουν θέσεις και πέρνουν να άτομα που θέλουν (βασικά τους επιτρέπουν) στις σχολές. Με το μαθηματικό δε μπορεί να γίνει το ίδιο. Μπαίνει στη σχολή και περιμένει όποτε και αν γίνει κανάς ΑΣΕΠ και τον πάρουν. Υπαρχουν και αλλες ειδικοτητες που δουλεουν σε δυσκολες συνθηκες -ωρες πχ γιατροι. Και γιατι να μην λενε οτι στην ΔΕΗ , στον ΟΤΕ , στην ΕΥΔΑΠ κλπ θα παρουμε τουσ 100 πρωτους αποφοιτους το πολυτεχνειου πχ ? Ναι το καλό με το δημοσιο ειναι οτι το ΣΚ θα το πληρωθείς. Οπως και την βάρδια σου πολυ σημαντικό αυτο να ξέρεις οτι θα τα πληρωθείς γιατι κάνεις μια δουλεια εισαι μακρυα απο το σπιτι σου και δεν γουσταρεις τωρα να μπεις σε διαπραγματευσεις και να κανεις χάρη τωρα στην εταιρεια να δουλευεις για την ψυχη της μάνας σου στις αργιες. ελεος Τι ειναι οι εναερητες? σου εξηγω απλα οτι σε τέτοιες θέσεις καμια φορά οι απαιτησεις μπορει να ειναι μεγαλύτερες οταν εγω σαν λιμενικός πάω και βλέπω πτώματα και πρέπει να κάνω αυτοψιες κανονικες ή να κάνω ελεγχο στον κάθε παλαβό που το έβαλε σκοπο να με πρηξει και να πουλάει πνεύμα και να μην συμμορφώνεται , ε ειναι το ιδιο με το να εισαι μεσα σε μια τάξη στην ζεστούλα σου και να διδάσκεις? δεν λεω πως ο καθηγητης ειναι εύκολη δουλειά αλλα οσο να ναι ειναι πιο άνετη αμα έχεις και έτοιμες σημειώσεις. Πιο άνετη απο τον πλωτατζή του λιμενικού που θα βγει να κάνει περιπολία και θα πέσει πάνω στον διακινητή που θα σε γαζώσει με το οπλο χωρις δευτερες κουβέντες. Ριχνουν αυτοι δεν αστειεύονται. Και το καλυτερο? "Εμεις σε ταιζουμε θα σου πουν για να κάθεσαι και να ξύνεσαι" ε κλασσικα. Εναερητες ειναι οι ανθρωποι που κανουν συντηρηση σε δυκτια τις ΔΕΗ με βροχη , κρυο και ζεστη και καθε χρονο πολλοι χανουν την ζωης τους. Δεν εισαι μονο εσυ σε δυσκολη θεση και ο γιατρος μπορει να πεσει σε κανεναν περιεργο, και ο καθενας που εχει επαφη με πολιτες. Τωρα για τον καθηγητη που λες πιστεψε με δεν ειναι και το πιο ευκολο να εχεις 16-16-17 να τα κουμανταρεις.
Star_Light Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Καλα οι ενοπλες δυνάμεις μισθολογικά ειναι οι πιο αδικημένες απο ολους αυτους που αναφέρεις οποτε την επικινδυνότητα τους οποια και αν ειναι αυτη την αμοίβονται. Στον ΟΑΕΔ μεχρι προχθες έπαιρναν 2000-2500 ευρω το μήνα ρε φιλε για να κάνουν μάθημα σε παιδια που απλα πηγαιναν σε ένα τεχνικο λυκειο και τιποτα άλλο ΝΑ και αν διαβάσεις ΝΑ και αν δεν διαβάσεις ρε φιλε. 1
mathsrule Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Γιατί οι αστυνομικές-στρατιωτικές σχολές σημαίνει και άμεση πρόσληψη στο δημόσιο, αυτό δεν είναι αδικία για όλους τους υπολοίπους φοιτητές που κάνουν μάλιστα περισσότερα έτη. Εάν σε έκαιγε τόσο πολύ το να μπεις στο δημόσιο στις Ένοπλες Δυνάμεις (που δεν έχουν καμία σχέση με το Δημόσιο) και το έχεις τόσο ψηλά ως προτεραιότητα, τότε γιατί δεν μπήκες όταν έκανες το μηχανογραφικό σου; Όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους και τα ήξερες πολύ πριν δώσεις Πανελλαδικές. Και δεν είναι καθόλου αδικία, επιλογές είναι αυτά.
Star_Light Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Εάν σε έκαιγε τόσο πολύ το να μπεις στο δημόσιο στις Ένοπλες Δυνάμεις (που δεν έχουν καμία σχέση με το Δημόσιο) και το έχεις τόσο ψηλά ως προτεραιότητα, τότε γιατί δεν μπήκες όταν έκανες το μηχανογραφικό σου; Όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους και τα ήξερες πολύ πριν δώσεις Πανελλαδικές. Και δεν είναι καθόλου αδικία, επιλογές είναι αυτά. Ειναι δυσκόλα τα 4 χρονια μέσα σε μια στρατιωτική σχολή καμια σχέση με το Πανεπιστημιο καμια επαφή ... καταρχην στο Πανεπιστημιο έχεις λιγη πιεση διαβάζεις οποτε γουστάρεις κανεις ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. Αν οχι το 4ο έτος που ουσιαστικά διατάζεις τα μικρότερα έτη αλλα το 1ο και το 2ο ειναι άστα να πάνε. Το 3ο απλα διατάζει 1ο και 2ο αλλα την τρώνε πολυ και απο τους αξιωματικούς που κοβουν βολτες και κάνουν επιτηρηση μέσα στη σχολή συνέχεια. Δεν θα το φάς απο το 4άρι αλλα θα το φάς απο τον ΑΦ οποτε κάτσε μέσα το σαββατοκυριακο ..... και έρχεται νεα εβδομάδα μέχρι την επομενη έξοδο. 1
mathsrule Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Ειναι δυσκόλα τα 4 χρονια μέσα σε μια στρατιωτική σχολή ... αν οχι το 4ο που ουσιαστικά διατάζεις τα μικρότερα έτη αλλα το 1ο και το 2ο ειναι άστα να πάνε. Το 3ο απλα διατάζει 1ο και 2ο αλλα την τρώνε πολυ και απο τους αξιωματικούς ολοι αυτοι που κοβουν βολτες και κάνουν επιτηρηση μέσα στη σχολή συνέχεια. Δεν θα το φάς απο το 4άρι αλλα θα το φάς απο τον ΑΦ κάτσε μέσα το σαββατοκυριακο ..... και έρχεται νεα εβδομάδα μέχρι την επομενη έξοδο. Τα γνωρίζω φίλε μου, δεν χρειάζεται να τα λες σε εμένα. Αυτά να τα ακούνε άλλοι που πιστεύουν πως Ένοπλες Δυνάμεις=ζωάρα και ξύσιμο.
panos2171 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Πιο 1ο και 2ο έτος, άλλοι την κάνουν στη βδομάδα προσαρμογής... Κακά τα ψέμματα είναι δύσκολη η ζωή μέσα σε στρατιωτική σχολή και φυσικά δε συγκρίνεται με τη ζωάρα του φοιτητή. Βέβαια αποζημιώνεται/ανταμίβεται και με το παραπάνω μετά την αποφοίτηση. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με τη ΣΑΕΑ, υποθέτω είναι πιο χαλαρά τα πράγματα.
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Πιο 1ο και 2ο έτος, άλλοι την κάνουν στη βδομάδα προσαρμογής... Κακά τα ψέμματα είναι δύσκολη η ζωή μέσα σε στρατιωτική σχολή και φυσικά δε συγκρίνεται με τη ζωάρα του φοιτητή. Βέβαια αποζημιώνεται/ανταμίβεται και με το παραπάνω μετά την αποφοίτηση. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με τη ΣΑΕΑ, υποθέτω είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Δεν κανουν ολοι ζωαρα ειτε γιατι σκιζονται στο διαβασμα ειτε γιατι δεν εχουν λεφτα και δουλεουν.
mathsrule Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Βέβαια αποζημιώνεται/ανταμίβεται και με το παραπάνω μετά την αποφοίτηση. Έχοντας περάσει σχεδόν όλο μου το σόι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, πίστεψέ με πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορεί αυτή η εντύπωση να σου δημιουργείται, αλλά για να τα λες αυτά φαίνεται πως δεν έχεις ζήσει καλά την στρατιωτική ζωή. Απλά σκέψου το πως αισθανόταν η μητέρα μου όταν ο πατέρας μου πέταγε με τα MIrage ή το πως ένιωθε η γιαγιά μου όταν άκουγε στις ειδήσεις για τα Ιμια ενώ ο παππούς μου υπηρετούσε σε φρεγάτα εκεί. Ή πολύ απλά σκέψου ότι κάθε 2 χρόνια έπρεπε να αλλάζουν σπίτια πηγαίνοντας αρκετές φορές και στο εξωτερικό. Και λίγα ανέφερα. Δεν κανουν ολοι ζωαρα ειτε γιατι σκιζονται στο διαβασμα ειτε γιατι δεν εχουν λεφτα και δουλεουν. Οκ μόλις ανέφερες το 8% των Ελλήνων φοιτητών. Το άλλο 92%;
Star_Light Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Εντάξει ρε συ Anorymous σκίζεται στο διάβασμα αλλα ειναι στην σπιτάρα του και δεν τον ενοχλεί κανεις με την φραπεδούμπα διπλα οποτε γουστάρει σηκώνεται οποτε γουστάρει κοιμάται κτλπ κτλπ δεν συγκρινεται τωρα οπως και να το κάνουμε και στο λέω εγω που ήμουν φοιτητης και τωρα ειμαι σε στρατιωτική σχολή. Δεν εχει καμια σχέση. Διαβάζεις ως τις 4-5 το πρωι και την άλλη μέρα ξυπνάς στις 2 αμα γουστάρεις δεν έρχεται να σε σηκώσει κανεις στις 6 να σε στειλει για πρωινη γυμναστική μετα για πρωινες αναφορές , τρεξιματα , μαθήματα θα μπει ο καθηγητης μέσα στην τάξη πρεπει να σηκωθείς τεσπα αστο. Στο Πανεπιστημιο εμπαινε ο καθηγητης και εσυ έμπαινες στο μάθημα μετα απο αυτόν ή πέταγες σαιτες και μιλαγες στο κινητο την ωρα μαθήματος με άλλα λογια κανεις σεβασμος στο προσωπο του ρε φιλε. Τεσπα καταλαβαινεις οτι ειναι πιο δυσκολο και έχεις άλλο προγραμμα
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Εάν σε έκαιγε τόσο πολύ το να μπεις στο δημόσιο στις Ένοπλες Δυνάμεις (που δεν έχουν καμία σχέση με το Δημόσιο) και το έχεις τόσο ψηλά ως προτεραιότητα, τότε γιατί δεν μπήκες όταν έκανες το μηχανογραφικό σου; Όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους και τα ήξερες πολύ πριν δώσεις Πανελλαδικές. Και δεν είναι καθόλου αδικία, επιλογές είναι αυτά. Γιατι δεν ηθελα και δεν μιλαμε για εμενα γενικα μιλαω. Γιατι εναν καλο επιστημονα δεν τον ανταμοιβεις που μπορει να εγραψε 19 και 20 ? Ασε που οσοι παιρνουν δεν σημαινει οτι ειναι ικανοι να γινουν και αστυνομικοι-στρατιωτικη εχω αρκετους φιλους που πανε μονο για τα λεφτα , τους παιρνουν τηλεφωνο για ληστεια και πανε μετα απο δυο ωρες για να εχει φυγει ο κλεφτης.
Mau-Maus Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Έχοντας περάσει σχεδόν όλο μου το σόι στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, πίστεψέ με πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορεί αυτή η εντύπωση να σου δημιουργείται, αλλά για να τα λες αυτά φαίνεται πως δεν έχεις ζήσει καλά την στρατιωτική ζωή. Απλά σκέψου το πως αισθανόταν η μητέρα μου όταν ο πατέρας μου πέταγε με τα MIrage ή το πως ένιωθε η γιαγιά μου όταν άκουγε στις ειδήσεις για τα Ιμια ενώ ο παππούς μου υπηρετούσε σε φρεγάτα εκεί. Ή πολύ απλά σκέψου ότι κάθε 2 χρόνια έπρεπε να αλλάζουν σπίτια πηγαίνοντας αρκετές φορές και στο εξωτερικό. Και λίγα ανέφερα. Οκ μόλις ανέφερες το 8% των Ελλήνων φοιτητών. Το άλλο 92%; ο παπους σου υπηρετουσε στα ιμια ? καλα ρε φιλε ποσο χρονων εισαι ?
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Οκ μόλις ανέφερες το 8% των Ελλήνων φοιτητών. Το άλλο 92%; Αυτο που λες ειναι ισοπεδωση ειναι σαν να σου λεω εγω ολοι οι μπατσοι τα παιρνουν!
mathsrule Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Γιατι δεν ηθελα και δεν μιλαμε για εμενα γενικα μιλαω. Γιατι εναν καλο επιστημονα δεν τον ανταμοιβεις που μπορει να εγραψε 19 και 20 ? Ασε που οσοι παιρνουν δεν σημαινει οτι ειναι ικανοι να γινουν και αστυνομικοι-στρατιωτικη εχω αρκετους φιλους που πανε μονο για τα λεφτα , τους παιρνουν τηλεφωνο για ληστεια και πανε μετα απο δυο ωρες για να εχει φυγει ο κλεφτης. Μα.... γιατί να τον ανταμείψει; Είανι υποχρεωμένο το δημόσιο να ανταμείβει όλους όσους γράφουν από έναν βαθμό και πάνω; Άσε που για να έγραψε τόσο θα μπορούσα κάλλιστα να μπει στην ΣΣΑΣ. Και εκτός αυτού, μπορεί κάλλιστα να ξεσκιστεί όσο σπουδάζει, να πάρει το πτυχίο του με 10 και να συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα και θα δεις για πότε θα τον ζητάει ο Ιδιωτικός Τομέας (και εξωτερικό πολλές φορές). ο παπους σου υπηρετουσε στα ιμια ? καλα ρε φιλε ποσο χρονων εισαι ? Εγώ είμαι 17. Ο παππούς μου ήταν Αρχιπλοίαρχος τότε. Υπηρετούσε στην Φ/Γ Ναυαρίνο (εάν θυμάμαι καλά, διατηρώ αμφιβολίες για το όνομα).
Anorymous Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Εντάξει ρε συ Anorymous σκίζεται στο διάβασμα αλλα ειναι στην σπιτάρα του και δεν τον ενοχλεί κανεις με την φραπεδούμπα διπλα οποτε γουστάρει σηκώνεται οποτε γουστάρει κοιμάται κτλπ κτλπ δεν συγκρινεται τωρα οπως και να το κάνουμε και στο λέω εγω που ήμουν φοιτητης και τωρα ειμαι σε στρατιωτική σχολή. Δεν εχει καμια σχέση. Εγω ημουν στην επαρχια αδελφε 700 χιλιομετρα απο το σπιτι μου και ξερω και παιδια που ηταν απο νησια και πηγαιναν σπιτι τους καθε πασχα και χριστουγεννα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις