Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ Star_Light για την απάντηση.

Γενικά διάβασα ότι γίνονται εξαντλητικές λέει πρόβες για παρέλαση .. Ισχύει ;

Ένα άλλο παιδί όμως μου είπε πάλι ότι δεν κάνανε τίποτα λέει στο κέντρο , ούτε καν σκοπιές . Στη μονάδα περάσαν λέει χειρότερα από ότι στο κέντρο !!

Παρακαλώ να εισαι καλά. Το εξαντλητικές ειναι σχετικό για τον καθένα. Για παράδειγμα άν έχεις θέμα με τις ζαλάδες και δεν μπορεις να σταθείς ορθιος τοτε ισως και μια ώρα προβες να ειναι αρκετή. Επισης θα κάνετε breaks συχνα πυκνά να πινετε νερο να κάθεστε στον ισιο (ακομα δεν εχει βάλει και πολύ ζέστη βεβαια)  για να φάτε προγευμα κτλπ. 

Συνηθως στην απλή θητεια δεν ζοριζουν πολυ τα πράγματα σε αρκετα σημεία. Το αν θα περάσεις χειροτερα μετα ή οχι ειναι θέμα στελεχών εκει που θα πάς.  Την 25η Μαρτίου σκέψου εμεις ειχαμε κάνει δοκιμαστικά στο Τατοι και ειμασταν απο τις 8 το πρωι ως τις 2 το μεσημέρι. 

Το πολυ να κάνετε προβες κανα 2ωρο και αυτο διακεκομένα οχι συνεχόμενα. Αμα δεν έχεις θέμα ιατρικο να μην φοβηθεις τα δοκιμαστικά , απλα θα κουραστεις λιγο και τι έγινε? ΨΥΧΗ! 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή στα 27 κόβεις αναβολή και δεν έχεις φράγκο στη άκρη! Τι περιμένεις δηλαδή να σου πληρώνει τα τσιγάρα τους καφέδες κ τις τσάρκες ο στρατός.
Κοιτά να δεις, φοιτητής ή οχι αν εχει μάθει κάποιος να τον σπονσοραρουν ες αει...δε βγαίνει η ζωή έτσι παιδιά.
Υπάρχουν κ παιδιά που δε τα βρήκαν όλα εύκολα κι αναγκάζονται να παλέψουν.
Απο τα 15 μου δούλευα τα καλοκαίρια κάνοντας αγγαρεία κ εξωτερικές δουλειές και φτιάχνοντας κούτες και δέματα. Στα 18 μου ξεκίνησα να δουλεύω νύχτα κ να σπουδάσω παράλληλα. Πίστεψε με κατάφερα να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο με δικά μου λεφτά καθώς κι ενα μηχανάκι για να κανω τις δουλειές μου.
Οχι πως δεν είχα στήριξη απο οικογένεια αλλα σκοπός μου απο 18 χρόνων ηταν να ελαφρύνω τα οικογενειακά βάρη κ να ειμαι όσο μπορώ ανεξάρτητος.
Αν πιστευει κανεις οτι ο στρατός ειναι αγγαρεία, δε θα διαφώνησω, όμως ειναι αναγκαίο "κακό"
Με το να καρμιριαζετε απλα χειροτερεύει η φάση. Πας κανεις τη θητεια σου όσο πιο εύκολα μπορείς κ τελος.
Η λογική του παραλόγου ειναι ο στρατός.
Εκει που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός κι αυτο ειναι η μεγαλύτερη αλήθεια.
Αν νομίζετε οτι σας αδικούν στο στρατό κ σας ποδοπατανε, άντε να βγείτε κ στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας να δείτε τι γίνεται

Sent from my iPhone using Insomnia

Ενώ σε άλλες χώρες που τους πληρώνουν κανονικά μισθό, είναι βλάκες προφανώς έτσι;

Με ενοχλεί που βλέπουν το στρατό πολλοί ως ένα είδους "κατόρθωμα" που θα πρέπει να το φέρεις εις πέρας για να γίνεις αποδεκτός στην κοινωνία.Όποιος τα καταφέρνει γίνεται αποδεκτός, οι άλλοι "Καιάδα".

Ο στρατός φτιάχτηκε για να περνάς κάποια εκπαίδευση ώστε όταν παραστεί ανάγκη, να μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου.Τελικά μόνο αυτό δε γίνεται, βγαίνεις από το στρατό ανεκπαίδευτος και με σπασμένα νεύρα.

Δημοσ.

ΥΓ2 Πολυ σάπισμα το φοιτητιλίκι με τους κανόνες που ισχυουν αυτη τη στιγμη και τοσα χρονια στα Πανεπιστημια 

το χεις κάνει και ξέρεις;

το εγκεφαλικό σάπισμα του στρατού και η καταστροφή αμέτρητων εγκεφαλικών κυττάρων εκει μέσα δε συγκρίνεται με τίποτα 

πιο δημιουργικά ήταν στο νηπιαγωγείο 

πάντως καλύτερο το "σάπισμα" στο πανεπιστήμιο όπου μάλλον θα έχεις μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωή σου και θα πάψεις να είσαι πυρότουβλο, παρά να περάσεις τα 4 καλύτερα σου χρόνια κλεισμένος στην ευελπίδων και τελικά να βγεις από κει μέσα πειραγμένος 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή μου για να μπω Σεπτέμβρη φανταράκι !

Λογικά θα με στείλουν κέντρο ή Αυλώνα ή Θήβα.

Μήπως μπορεί κάποιος που έκανε τη θητεία του πρόσφατα να μου πει εμπειρίες από το κέντρο ; Τι κάνατε ακριβώς εκεί ; Πόσο κάτσατε κλπ ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Δεν κανεις τιποτα ρε. Απλα καθεσαι ολη μέρα. Αυτό. Αντε να κανεις και μερικα δοκιμαστικά για παρέλαση.

Παρε υλικο μαζι σου να διαβάζεις αμα εισαι φοιτητης. 

Ένα άλλο παιδί όμως μου είπε πάλι ότι δεν κάνανε τίποτα λέει στο κέντρο , ούτε καν σκοπιές . Στη μονάδα περάσαν λέει χειρότερα από ότι στο κέντρο !!

Παρακαλώ να εισαι καλά. Το εξαντλητικές ειναι σχετικό για τον καθένα. Για παράδειγμα άν έχεις θέμα με τις ζαλάδες και δεν μπορεις να σταθείς ορθιος τοτε ισως και μια ώρα προβες να ειναι αρκετή. Επισης θα κάνετε breaks συχνα πυκνά να πινετε νερο να κάθεστε στον ισιο (ακομα δεν εχει βάλει και πολύ ζέστη βεβαια)  για να φάτε προγευμα κτλπ. 

Συνηθως στην απλή θητεια δεν ζοριζουν πολυ τα πράγματα σε αρκετα σημεία. Το αν θα περάσεις χειροτερα μετα ή οχι ειναι θέμα στελεχών εκει που θα πάς.  Την 25η Μαρτίου σκέψου εμεις ειχαμε κάνει δοκιμαστικά στο Τατοι και ειμασταν απο τις 8 το πρωι ως τις 2 το μεσημέρι. 

Το πολυ να κάνετε προβες κανα 2ωρο και αυτο διακεκομένα οχι συνεχόμενα. Αμα δεν έχεις θέμα ιατρικο να μην φοβηθεις τα δοκιμαστικά , απλα θα κουραστεις λιγο και τι έγινε? ΨΥΧΗ! 

Ανάλογα το κέντρο, οεο. Πήγαινε Τρίπολη πεζικό να σου πω αν θα κάνεις μόνο πρόβες για παρέλαση. Άλλα κέντρα δεν κάνουν ούτε αυτό. Γενικά ο στρατός είναι ανάλογα που θα πέσεις...

Δημοσ.

το χεις κάνει και ξέρεις;

το εγκεφαλικό σάπισμα του στρατού και η καταστροφή αμέτρητων εγκεφαλικών κυττάρων εκει μέσα δε συγκρίνεται με τίποτα 

πιο δημιουργικά ήταν στο νηπιαγωγείο 

πάντως καλύτερο το "σάπισμα" στο πανεπιστήμιο όπου μάλλον θα έχεις μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωή σου και θα πάψεις να είσαι πυρότουβλο, παρά να περάσεις τα 4 καλύτερα σου χρόνια κλεισμένος στην ευελπίδων και τελικά να βγεις από κει μέσα πειραγμένος 

Nαι το έχω κάνει και ξέρω. Έχω πάρει πτυχιο απο ελληνικο πανεπιστήμιο. Μέγιστο σάπισμα. Θελει μεγάλη προσοχη γιατι χαλαρώνεις και χάνεται η μπάλα. Ωστοσο δεν αρνούμαι οτι πέρασα παρα πολυ καλά και σαν φοιτητής.

Ενώ σε άλλες χώρες που τους πληρώνουν κανονικά μισθό, είναι βλάκες προφανώς έτσι;

Με ενοχλεί που βλέπουν το στρατό πολλοί ως ένα είδους "κατόρθωμα" που θα πρέπει να το φέρεις εις πέρας για να γίνεις αποδεκτός στην κοινωνία.Όποιος τα καταφέρνει γίνεται αποδεκτός, οι άλλοι "Καιάδα".

Ο στρατός φτιάχτηκε για να περνάς κάποια εκπαίδευση ώστε όταν παραστεί ανάγκη, να μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου.Τελικά μόνο αυτό δε γίνεται, βγαίνεις από το στρατό ανεκπαίδευτος και με σπασμένα νεύρα.

Κατορθωμα ειναι να δηλώσει για παράδειγμα κάποιος ειδικες δυνάμεις και να αντέξει να βγάλει την εκπαιδευση. Δεν ειναι στρατοκαυλιστικη άποψη ειναι απλα μια αλήθεια.Κατορθωμα ειναι να ξεπεράσει τα ορια και τους φοβους του. Δεν ειναι? εκτος απο σωματική δυναμη θέλει και ψυχική κυριως.  Επειδη εσυ το βλέπεις στραβά και δεν έχεις την διάθεση να το επιχειρήσεις δεν σημαινει οτι ειναι και στραβό. Ο καθενας νιωθει ικανοποίηση απο διαφορετικά πράγματα εσυ μπορει να νιώσεις περήφανος επειδη έκανες καμάκι στην barwoman το σαββατο το βράδυ. Και έτσι να γινεις αποδεκτός απο τα μέλη της παρέας σου ή επειδη πηρες ωραιο καινουργιο αυτοκινητο. 

Δημοσ.

Καθόλου εξαντλητικές. Κανά δυοράκι στο οποίο συμπεριλαμβάνονται προσοχή, ημιανάπαυση, αποκαλυφθήτε, υψώσατε τη δεξιά και εθνικός ύμνος. Όπλο δε θα χετε που συνεπάγετε καθόλου οπλοασκήσεις και περάσματα με όπλο, τα οποία είναι λίγα. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το ζόρι λόγω ζέστης. Όχι ότι θα σας έχουν κάτω από τον ήλιο ώρες, απλά με το παραμικρό θα γίνεσαι μούσκεμα.

Στο κέντρο όντως δε γίνεται τίποτα, τουλάχιστον Αυλώνα, Θήβα. Στην Τρίπολη υπάρχει μια στοιχειώδης εκπαίδευση.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή στα 27 κόβεις αναβολή και δεν έχεις φράγκο στη άκρη! Τι περιμένεις δηλαδή να σου πληρώνει τα τσιγάρα τους καφέδες κ τις τσάρκες ο στρατός.

Κοιτά να δεις, φοιτητής ή οχι αν εχει μάθει κάποιος να τον σπονσοραρουν ες αει...δε βγαίνει η ζωή έτσι παιδιά.

Υπάρχουν κ παιδιά που δε τα βρήκαν όλα εύκολα κι αναγκάζονται να παλέψουν.

Απο τα 15 μου δούλευα τα καλοκαίρια κάνοντας αγγαρεία κ εξωτερικές δουλειές και φτιάχνοντας κούτες και δέματα. Στα 18 μου ξεκίνησα να δουλεύω νύχτα κ να σπουδάσω παράλληλα. Πίστεψε με κατάφερα να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο με δικά μου λεφτά καθώς κι ενα μηχανάκι για να κανω τις δουλειές μου.

Οχι πως δεν είχα στήριξη απο οικογένεια αλλα σκοπός μου απο 18 χρόνων ηταν να ελαφρύνω τα οικογενειακά βάρη κ να ειμαι όσο μπορώ ανεξάρτητος.

Αν πιστευει κανεις οτι ο στρατός ειναι αγγαρεία, δε θα διαφώνησω, όμως ειναι αναγκαίο "κακό"

Με το να καρμιριαζετε απλα χειροτερεύει η φάση. Πας κανεις τη θητεια σου όσο πιο εύκολα μπορείς κ τελος.

Η λογική του παραλόγου ειναι ο στρατός.

Εκει που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός κι αυτο ειναι η μεγαλύτερη αλήθεια.

Αν νομίζετε οτι σας αδικούν στο στρατό κ σας ποδοπατανε, άντε να βγείτε κ στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας να δείτε τι γίνεται

Sent from my iPhone using Insomnia

Αναρωτιέμαι τι σημασία έχει που έκοψα την αναβολή χωρίς να έχω χρήματα στην άκρη, αλλά και πώς θα άλλαζε το πράγμα, αν είχα. Πάλι δε θα μου τα έτρωγε ο Στρατός, ο οποίος υποτίθεται ότι σου παρέχει τα πάντα;

Επειδή είναι αναγκαίο κακό (αν το δεχτούμε αυτό), αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια και να μας φαίνονται όλοι οι παραλογισμοί εκεί μέσα, λογικοί;

Επειδή βγήκα στην αγορά εργασίας, και παρόλο που δεν είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενα και που ήδη ήξερα, ειλικρινά προτιμώ χίλιες φορές τη φάση στην οποία βρίσκομαι τώρα. Και άνεργος όταν ήμουν, πάλι το προτιμούσα.

Βέβαια υπηρέτησα και σε μαύρη μονάδα, αν με πήγαινε 3 έξω 1 μέσα, ή έστω 1-1 μπορεί να «καρμίριαζα» λιγότερο.

Δημοσ.

Ντεφάϊν "αναγκαστικό".

Άπαντες θα αποφοιτήσουν,απλά παλεύουν για τους βαθμούς (σαρδέλες) και την προτεραιότητα επιλογής σώματος. 

Μιας και λέμε για το επιστημονικό επίπεδο που έχουν θέλω να ρωτήσω κάτι μου με τρώει εδώ και χρόνια.

Γιατί οι αστυνομικές-στρατιωτικές σχολές σημαίνει και άμεση πρόσληψη στο δημόσιο, αυτό δεν είναι αδικία για όλους τους υπολοίπους φοιτητές που κάνουν μάλιστα περισσότερα έτη.
Δημοσ.

Μιας και λέμε για το επιστημονικό επίπεδο που έχουν θέλω να ρωτήσω κάτι μου με τρώει εδώ και χρόνια.

Γιατί οι αστυνομικές-στρατιωτικές σχολές σημαίνει και άμεση πρόσληψη στο δημόσιο, αυτό δεν είναι αδικία για όλους τους υπολοίπους φοιτητές που κάνουν μάλιστα περισσότερα έτη.

Τι εννοείς;"Πουλάς" την ζωή σου για το σιγουράκι της θέσης.Για να λέμε και του στραβού το δίκιο...και αυτό αδικία είναι.

Δημοσ.

Τι εννοείς;"Πουλάς" την ζωή σου για το σιγουράκι της θέσης.Για να λέμε και του στραβού το δίκιο...και αυτό αδικία είναι.

Οτι αλλα σπουδες-μορφωση και αλλο επαγγαλματικη αποκατασταση.

Γιατι πχ ενας Μαθηματικος-Φυσικος ας πουμε πρεπει να δωσει ΑΣΕΠ.

Δημοσ.

Οτι αλλα σπουδες-μορφωση και αλλο επαγγαλματικη αποκατασταση.

Γιατι πχ ενας Μαθηματικος-Φυσικος ας πουμε πρεπει να δωσει ΑΣΕΠ.

Παλιά έμπαινες ευκολα και χωρις ΑΣΕΠ αλλα στην εποχη μας δεν φτάνει. Και στην τελική δεν ειναι ακριβώς δημοσιο , ο κοσμος νομιζει οτι ειναι δημοσιο και σιγουράτζα. Αλλα θα σου παραθέσω 2 παραδείγματα πραγματικα (υπάρχουν ακομα περισσοτερα) : 

1. http://www.politikanet.gr/2014/04/blog-post_695.html 

2. Ιμια 1996. 

Κανεις δεν ειπε σε αυτους που αποφοιτησαν απο την ΣΝΔ τοτε οτι μετα απο μερικά χρονια θα σκοτωθούν ένα βράδυ σε μια επιχειρηση λιγο πριν απο εναν σχεδον σιγουρο πόλεμο. Οποιος έχει δει το σήμα που έφυγε απο το ΓΕΝ εκεινη την ημέρα ξέρει τι λέω :

http://www.amyntika.gr/ena-kommati-istorias-to-naftiko-sima-tou-genikou-epiteliou-naftikou-pros-tis-diikisis-ke-ta-plia-tou-stolou-stis-31-ianouariou-1996/

Οποτε αυτο δεν ειναι ακριβως δημόσιο. Μπορει ανα πάσα στιγμή να κινδυνέψεις. Για αυτο ακριβως και μέσα σε μια στρατιωτική σχολή θα μάθεις να φτάνεις στα ορια σου , ακριβως επειδη μετά θα κληθεις να αντιμετωπίσεις μια δυσκολη κατάσταση και θα πρεπει να εισαι ψυχραιμος γιατι αν δεν εισαι εσυ που εισαι αξιωματικός δεν θα ειναι ουτε οι γύρω θα μεταδοθεί το άγχος και θα έρθει ο πανικος σε ολη την ομάδα  αν εισαι δυνατος χαρακτηρας δεν θα το αφησεις να σε επηρεάσουν αρνητικά ουτε οι φωνές της σχολής ουτε η πίεση ουτε τα καψώνια. 

Δημοσ.

Παλιά έμπαινες ευκολα και χωρις ΑΣΕΠ αλλα στην εποχη μας δεν φτάνει. Και στην τελική δεν ειναι ακριβώς δημοσιο , ο κοσμος νομιζει οτι ειναι δημοσιο και σιγουράτζα. Αλλα θα σου παραθέσω 2 παραδείγματα πραγματικα (υπάρχουν ακομα περισσοτερα) : 

1. http://www.politikanet.gr/2014/04/blog-post_695.html 

2. Ιμια 1996. 

Κανεις δεν ειπε σε αυτους που αποφοιτησαν απο την ΣΝΔ τοτε οτι μετα απο μερικά χρονια θα σκοτωθούν ένα βράδυ σε μια επιχειρηση λιγο πριν απο εναν σχεδον σιγουρο πόλεμο. Οποιος έχει δει το σήμα που έφυγε απο το ΓΕΝ εκεινη την ημέρα ξέρει τι λέω :

http://www.amyntika.gr/ena-kommati-istorias-to-naftiko-sima-tou-genikou-epiteliou-naftikou-pros-tis-diikisis-ke-ta-plia-tou-stolou-stis-31-ianouariou-1996/

Οποτε αυτο δεν ειναι ακριβως δημόσιο. Μπορει ανα πάσα στιγμή να κινδυνέψεις. Για αυτο ακριβως και μέσα σε μια στρατιωτική σχολή θα μάθεις να φτάνεις στα ορια σου , ακριβως επειδη μετά θα κληθεις να αντιμετωπίσεις μια δυσκολη κατάσταση και θα πρεπει να εισαι ψυχραιμος γιατι αν δεν εισαι εσυ που εισαι αξιωματικός δεν θα ειναι ουτε οι γύρω θα μεταδοθεί το άγχος και θα έρθει ο πανικος σε ολη την ομάδα  αν εισαι δυνατος χαρακτηρας δεν θα το αφησεις να σε επηρεάσουν αρνητικά ουτε οι φωνές της σχολής ουτε η πίεση ουτε τα καψώνια. 

Αλλο δημοσιο και αλλο επικινδυνο, πχ στον τομεα μου ξερεις ποσοι εναερητες πεθαινουν ?

Δεν μπηκαν ομως επειδη εβγαλαν μοναχα μια σχολη.

Δημοσ.

Να προσθέσω επίσης και τα ωράρια και ημέρες υπηρεσίας. Στην αστυνομία-στρατό μπορεί να δουλεύεις και ΣΚ, ας μη μιλήσω για Πάσχα-Πρωτοχρονιά. Αυτά ως παρένθεση στο ότι δεν είναι ακριβώς δημόσιο. Από θέμα μισθού βέβαια είναι.

Τώρα όσον αφορά την αποκατάσταση, προφανώς ένας απόφοιτος της σχολής αστυφυλάκων θα απορροφηθεί άμεσα από την ΕΛ.ΑΣ, μιας και τον έχουν ανάγκη, το αυτό για τη ΣΣΕ, ΣΙ κλπ. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες κάθε χρόνο προκυρύσουν θέσεις και πέρνουν να άτομα που θέλουν (βασικά τους επιτρέπουν) στις σχολές. Με το μαθηματικό δε μπορεί να γίνει το ίδιο. Μπαίνει στη σχολή και περιμένει όποτε και αν γίνει κανάς ΑΣΕΠ και τον πάρουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...