Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ντεφάϊν "αναγκαστικό".

Άπαντες θα αποφοιτήσουν,απλά παλεύουν για τους βαθμούς (σαρδέλες) και την προτεραιότητα επιλογής σώματος. 

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιστήμονες μονιμάδες.

Καραφλοί μαλλιάδες.

Ζεστά παγάκια.

Ελπίδα για το forum.

Άπαχο ξύγκι.

Χάρτινο ατσάλι.

Μπορώ να συνεχίσω.

Δημοσ.

Ντεφάϊν "αναγκαστικό".

Άπαντες θα αποφοιτήσουν,απλά παλεύουν για τους βαθμούς (σαρδέλες) και την προτεραιότητα επιλογής σώματος. 

Έχω γείτονα που απολύθηκε από την ΣΣΕ στο τρίτο έτος επειδή δεν πέρασε δύο μαθήματα. Και από τις 8 έως τις 9 εάν θυμάμαι καλά, άπαντες βρίσκονται στα γραφεία τους μελετώντας υπό την επίβλεψη μάλιστα Αξιωματικών. Είπες πως υπηρέτησες στην ΣΣΕ, θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό.

Επιστήμονες μονιμάδες.

Καραφλοί μαλλιάδες.

Ζεστά παγάκια.

Ελπίδα για το forum.

Άπαχο ξύγκι.

Χάρτινο ατσάλι.

Μπορώ να συνεχίσω.

Και μετά ξύπνησες και συνειδητοποίησες ότι έβλεπες όνειρο.

Δημοσ.

Έχω γείτονα που απολύθηκε από την ΣΣΕ στο τρίτο έτος επειδή δεν πέρασε δύο μαθήματα. Και από τις 8 έως τις 9 εάν θυμάμαι καλά, άπαντες βρίσκονται στα γραφεία τους μελετώντας υπό την επίβλεψη μάλιστα Αξιωματικών.

Ο γείτονας όμως παρέλειψε να σου αναφέρει το δικαίωμα επανεξέτασης*,όπως επίσης και τη δυνατότητα επανάληψης του έτους.Δικαίωμα επανεξέτασης* θα είχε σε περίπτωση και δεύτερης αποτυχίας (μετά την επανάληψη του έτους),οπότε μιλάμε για 3 εξετάσεις/3 ευκαιρίες.

*Δικαίωμα επανεξέτασης έχουν όσοι συγκεντρώνουν όχι λιγότερο απο το 95% της βάσης μορίων για το σπουδαστικό έτος.

Αν ο γείτονας δέν μπορούσε να συγκεντρώσει ούτε την βάση αυτή,καλώς και απομακρύνθηκε απο την σχολή.

Προσωπικά θα παρατούσα την σχολή αν ετίθετο επανάληψη του σπουδαστικού έτους,κάτι που μπορεί να έκανε και ο γείτονας (άλλα προτίμησε να ρίξει το μπαλάκι στο άρθρο 133 της ΣΣΕ)

Είπες πως υπηρέτησες στην ΣΣΕ, θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό.

Όταν πέρασα την πύλη,παρέλειψαν να μου χορηγήσουν Εγκόλπιο Ευέλπιδος (γιατί ήμουν κληρωτός ίσως?).

Δημοσ.

Ο γείτονας όμως παρέλειψε να σου αναφέρει το δικαίωμα επανεξέτασης*,όπως επίσης και τη δυνατότητα επανάληψης του έτους.Δικαίωμα επανεξέτασης* θα είχε σε περίπτωση και δεύτερης αποτυχίας (μετά την επανάληψη του έτους),οπότε μιλάμε για 3 εξετάσεις/3 ευκαιρίες.

*Δικαίωμα επανεξέτασης έχουν όσοι συγκεντρώνουν όχι λιγότερο απο το 95% της βάσης μορίων για το σπουδαστικό έτος.

Αν ο γείτονας δέν μπορούσε να συγκεντρώσει ούτε την βάση αυτή,καλώς και απομακρύνθηκε απο την σχολή.

Προσωπικά θα παρατούσα την σχολή αν ετίθετο επανάληψη του σπουδαστικού έτους,κάτι που μπορεί να έκανε και ο γείτονας (άλλα προτίμησε να ρίξει το μπαλάκι στο άρθρο 133 της ΣΣΕ)

Όταν πέρασα την πύλη,παρέλειψαν να μου χορηγήσουν Εγκόλπιο Ευέλπιδος (γιατί ήμουν κληρωτός ίσως?).

Δεν γνωρίζω τι (δεν) έκανε, απλά ότι δεν πέρασε στις εξετάσεις και απολύθηκε στο τρίτο έτος (το οποίο πήγαινε στα λόγια σου "Άπαντες θα αποφοιτήσουν,απλά παλεύουν για τους βαθμούς (σαρδέλες)").

Δημοσ.

Δέν μπορώ να κάνω κάτι για μια σχεδόν ανύπαρκτη μειοψηφία ανίκανων.

Θα μπορούσα κάλλιστα να υποστηρίξω οτι άπαντες παίρνουν απολυτήριο Λυκείου.

Εμμένω στην αρχική μου άποψη: Άπαντες και βαθμοί.

Δημοσ.

πολλοί θέλουν να τα παρατήσουν και κοβονται επιτηδες, επισης για το επιπεδο των εξετάσεων στη σσε, λοχαγός μας ειχε πει ότι έβαζαν φαντάρους να διορθώνουν τα γραπτα... ;)

btw. τα περι καντάφι ειναι παπατζιλίκια 

Δημοσ.

<p>Στα 27 μου έκοψα την αναβολή και δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις, με χειρουργημένο γόνατο, απλά επειδή ήθελα να περάσουν αυτοί οι 9 μήνες με όσο περισσότερο ενδιαφέρον γινόταν.</p> <p> </p> <p>Μετά τους 9 μήνες, αυτό που είχα καταφέρει ήταν να έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα τα οποία δε θυμάμαι να μου έδωσε κανένας xifiassamsung ή/και Star_Light, και να έχω βγει με λιγότερες ηθικές αξίες απ' όσες είχα πριν μπω.</p> <p> </p> <p>Αυτά τα χαριτωμένα ότι μετά το Στρατό είναι τα δύσκολα και ότι ο Στρατός είναι οι τελευταίες διακοπές, τα ακούω και (χαμο)γελάω. Θα μπορούσα να τα παίρνω στα σοβαρά, <strong>ΑΝ</strong> μου έδιναν κανά 700άρι κάθε μήνα, συν ένσημα. Αντ' αυτού πλήρωνα κιόλας, για ένα Στρατό που «σου παρέχει τα πάντα». Laughs the world που λέω κι εγώ.</p> <p> </p> <p>Τώρα είμαι έξω και δουλεύω, και ουδέποτε σκέφτηκα ότι θέλω λίγο ακόμα. Λίγο ακόμα από την εκπαίδευση, ναι, αλλά το μου λένε οι άλλοι πότε θα κάνω το οτιδήποτε, συγγνώμη κιόλας, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο δε μου έχει λείψει.</p>

Δηλαδή στα 27 κόβεις αναβολή και δεν έχεις φράγκο στη άκρη! Τι περιμένεις δηλαδή να σου πληρώνει τα τσιγάρα τους καφέδες κ τις τσάρκες ο στρατός.

Κοιτά να δεις, φοιτητής ή οχι αν εχει μάθει κάποιος να τον σπονσοραρουν ες αει...δε βγαίνει η ζωή έτσι παιδιά.

Υπάρχουν κ παιδιά που δε τα βρήκαν όλα εύκολα κι αναγκάζονται να παλέψουν.

Απο τα 15 μου δούλευα τα καλοκαίρια κάνοντας αγγαρεία κ εξωτερικές δουλειές και φτιάχνοντας κούτες και δέματα. Στα 18 μου ξεκίνησα να δουλεύω νύχτα κ να σπουδάσω παράλληλα. Πίστεψε με κατάφερα να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο με δικά μου λεφτά καθώς κι ενα μηχανάκι για να κανω τις δουλειές μου.

Οχι πως δεν είχα στήριξη απο οικογένεια αλλα σκοπός μου απο 18 χρόνων ηταν να ελαφρύνω τα οικογενειακά βάρη κ να ειμαι όσο μπορώ ανεξάρτητος.

Αν πιστευει κανεις οτι ο στρατός ειναι αγγαρεία, δε θα διαφώνησω, όμως ειναι αναγκαίο "κακό"

Με το να καρμιριαζετε απλα χειροτερεύει η φάση. Πας κανεις τη θητεια σου όσο πιο εύκολα μπορείς κ τελος.

Η λογική του παραλόγου ειναι ο στρατός.

Εκει που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός κι αυτο ειναι η μεγαλύτερη αλήθεια.

Αν νομίζετε οτι σας αδικούν στο στρατό κ σας ποδοπατανε, άντε να βγείτε κ στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας να δείτε τι γίνεται

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

αναγκαιο κακό για ορισμένους, όσοι βυσματώνουν σωστά κάθονται στην απεξω και αφήνουν τους άλλους φαντάρους να τους πιουν το αίμα..

Δημοσ.

Για το bold: Σχεδόν όλοι οι απόφοιτοι παραγωγικών στρατιωτικών σχολών είναι περιζήτητοι από αντίστοιχες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. Για παράδειγμα ο πατέρας μου που αρχικά ήταν πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία θυμάμαι δεχόταν κάθε μήνα επιστολές με το τσουβάλι που τον ζήταγαν σε Εταιρίες Αερογραμμών πολιτικής αεροπορίας. Αντίστοιχα και συναδέλφους του τεχνικούς και μηχανικούς.

Τέλος, μιας και θίχτηκε το θέμα της Ευελπίδων, δεν είναι τυχαία στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων στρατιωτικών σχολών παγκοσμίως. Προφανώς και τον Ανθυπολοχαγό Πεζικού δεν τον ενδιαφέρει η χειρουργική (και δεν είναι δουλειά του), αλλά για τον τομέα του λαμβάνει από τις καλύτερες εκπαιδεύσεις που θα μπορούσε να έχει, γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Στην Ναυτικών Δοκιμων ειμαστε καλύτεροι o.O

YΓ Οι ευελπιδες για διακοπες πάσχα ποτε πηραν  εξοδου? την Παρασκευη? 

ΥΓ2 Πολυ σάπισμα το φοιτητιλίκι με τους κανόνες που ισχυουν αυτη τη στιγμη και τοσα χρονια στα Πανεπιστημια 

Δημοσ.

Στην Ναυτικών Δοκιμων ειμαστε καλύτεροι o.O

Το γνωρίζω αυτό, έχω μέλη στην οικογένεια που έχουν αφήσει όνομα στην ΣΝΔ. :P

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή μου για να μπω Σεπτέμβρη φανταράκι !

Λογικά θα με στείλουν κέντρο ή Αυλώνα ή Θήβα.

Μήπως μπορεί κάποιος που έκανε τη θητεία του πρόσφατα να μου πει εμπειρίες από το κέντρο ; Τι κάνατε ακριβώς εκεί ; Πόσο κάτσατε κλπ ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή μου για να μπω Σεπτέμβρη φανταράκι !

Λογικά θα με στείλουν κέντρο ή Αυλώνα ή Θήβα.

Μήπως μπορεί κάποιος που έκανε τη θητεία του πρόσφατα να μου πει εμπειρίες από το κέντρο ; Τι κάνατε ακριβώς εκεί ; Πόσο κάτσατε κλπ ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!

Δεν κανεις τιποτα ρε. Απλα καθεσαι ολη μέρα. Αυτό. Αντε να κανεις και μερικα δοκιμαστικά για παρέλαση.

Παρε υλικο μαζι σου να διαβάζεις αμα εισαι φοιτητης. 

Δημοσ.

Δεν κανεις τιποτα ρε. Απλα καθεσαι ολη μέρα. Αυτό. Αντε να κανεις και μερικα δοκιμαστικά για παρέλαση.

Παρε υλικο μαζι σου να διαβάζεις αμα εισαι φοιτητης. 

Ευχαριστώ Star_Light για την απάντηση.

Γενικά διάβασα ότι γίνονται εξαντλητικές λέει πρόβες για παρέλαση .. Ισχύει ;

Ένα άλλο παιδί όμως μου είπε πάλι ότι δεν κάνανε τίποτα λέει στο κέντρο , ούτε καν σκοπιές . Στη μονάδα περάσαν λέει χειρότερα από ότι στο κέντρο !!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...