Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απορία γιατί αφού Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

στο άρθρο 3 λέει Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια

και το άρθρο 2 λέει Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή,την περιουσία τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμιά διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπερεξουσία ή που βρίσκεται υπό οποιανδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας

Γιατη το Ελληνικό Κράτος συνεχίζει να μας υποχρεώνει με την βια να υπηρετήσουμε στον Στρατό :-(:-(:-(

Εδω ολοι Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπερβολές. Δεν σε υποχρεώνει μόνο το Ελληνικό κράτος να καταταγείς, σε Γερμανία (όπου οι ανυπότακτοι συλλαμβάνονται btw), Ελβετία, Σερβία, Τουρκία, Νορβηγία, Φινλανδία η θητεία είναι ακόμα υποχρεωτική.

Όχι οτι είμαι υπερ της θητείας, αλλά ας μην τα ισωπεδώνουμε όλα.

Υπερβολές. Δεν σε υποχρεώνει μόνο το Ελληνικό κράτος να καταταγείς, σε Γερμανία (όπου οι ανυπότακτοι συλλαμβάνονται btw), Ελβετία, Σερβία, Τουρκία, Νορβηγία, Φινλανδία η θητεία είναι ακόμα υποχρεωτική.

Σερβια κ Τουρκια δεν μας ενδιαφερει καν.Η συγκριση γινεται με τις αναπτυγμενες χωρες της ευρωπης κ η Ελλαδα θα επρεπε να ηταν on par κανονικα με αυτες.

Νορβηγια,Φινλανδια,Γερμανια κ ειδικα Ελβετια η θητεια ειναι κ πιο λιγη κ πολυ πιο light.Μονο τα κουλα της Ελλαδας εχουν μεινει

Τεσπα παντως εγω εχοντας βιωσει τον στρατο περα των πολυ βασικων δεν εμαθα κ κατι ιδιαιτερο κ γενικα νεκρος χρονος ηταν που πηγε πισω την καριερα μου κ μετανιωσα που πηγα για αυτο τον λογο

Απορία γιατί αφού Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

στο άρθρο 3 λέει Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια

και το άρθρο 2 λέει Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή,την περιουσία τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμιά διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπερεξουσία ή που βρίσκεται υπό οποιανδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας

Γιατη το Ελληνικό Κράτος συνεχίζει να μας υποχρεώνει με την βια να υπηρετήσουμε στον Στρατό :-(:-(:-(

Εδω ολοι Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Oλα αυτα καλα χρυσα κλπ,αλλα καλο ειναι να τα σκεφτεσαι οσο εισαι εξω απτο στρατο. Μολις μπεις, αν συνεχιζεις να σκεφτεσαι με αυτη τη λογικη θα παρεις το βραβειο του απαλευτου στη μοναδα ;p

Και ποιος σου είπε πως συμφωνώ με αυτό και για της άλλες χώρες :shock::shock::shock: !!!

Αλλά τουλάχιστον εκεί ( Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία ,Γερμανία ) έχουν καλύτερη Παιδεία , Υγεία , Δικαιοσύνη και οι Πολιτικοί τους δεν είναι λαμογια :mad::mad::mad:.

Όσο για της άλλες δυο χώρες η μεν Σερβία είναι σε μια εύθραυστη ζώνη που μαστίζεται από πολέμους η δε Τουρκία δεν το συζητώ καν έχει άπειρες φόρες τιμωρηθεί για καταπάτηση προσωπικών ελευθεριών και παραβίαση ανθρώπινον δικαιωμάτων και μόνο ως παράδειγμα προς αποφύγει μπορεί να χρησιμοποιηθεί :-(:-(:-(

---------- Προσθήκη στις 09:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:10 ----------

Oλα αυτα καλα χρυσα κλπ,αλλα καλο ειναι να τα σκεφτεσαι οσο εισαι εξω απτο στρατο. Μολις μπεις, αν συνεχιζεις να σκεφτεσαι με αυτη τη λογικη θα παρεις το βραβειο του απαλευτου στη μοναδα ;p

Διαφωνώ κάθετα με την υποχρεωτική θητεία ο καθένας είναι ελεύθερος να αυτοδιαχειρίζεται και να αυτοδιαθέτει τον εαυτό του όπως θέλει !!!!!!

Αν λοιπόν δεν θέλει κάποιος να πάει στρατό διακαιώματα του να μην πάει και αφού το Κράτος δεν το σέβεται καλά κάνει και παίρνει Ι5 με πλάγιους τρόπους , το ίδιο θα κάνω και εγώ αν χρειαστεί .

Σερβια κ Τουρκια δεν μας ενδιαφερει καν.Η συγκριση γινεται με τις αναπτυγμενες χωρες της ευρωπης κ η Ελλαδα θα επρεπε να ηταν on par κανονικα με αυτες.

Νορβηγια,Φινλανδια,Γερμανια κ ειδικα Ελβετια η θητεια ειναι κ πιο λιγη κ πολυ πιο light.Μονο τα κουλα της Ελλαδας εχουν μεινει

Στη Σερβία έχουν 6μηνη θητεία και πηγαίνει για κατάργηση. Έχουν εναλλακτική θητεία 9 μηνών σε αντίθεση με την δική μας την 18μηνη (την οποία δεν μπορείς να τη ζητήσεις έτσι απλά). Απο 1/1/2011 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ http://www.wri-irg.org/node/10669

Στην Τουρκία είναι 6μηνη για τους αποφοίτους 3οβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε όλες τις άλλες χώρες που ανέφερε ο φίλος υπάρχει εναλλακτική θητεία ΙΣΗΣ διάρκειας και επι (πολύ καλής) πληρωμής...την οποία απλά ζητάς και τη κάνεις.

Στην Γερμανία μάλιστα πρόσφατα εξετάζεται η περίπτωση κατάργησης της θητείας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ακόμα και στις ελάχιστες προηγμένες χώρες όπου ισχύει η Υπ.Θητεία οι συνθήκες είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερες...ουτε καν συγκριση δεν μπορεί να γίνει.

Για να μην αναφέρουμε χώρες όπως η Αλβανία και η Μποτσουανα όπου έχει καταργηθεί πλήρως.

να ρωτησω κατι που δε το ηξερα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Greece#Conscientious_objectors

εδω λεει για εναλλακτικη θητεια. για πειτε τι ειναι αυτο ακριβως? λεει?

Έριξα μία γρήγορη ματιά στα προηγούμενα 30 Posts περίπου.

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν ο Στρατός θα γίνει 24μηνος και αν ναι, πότε? Επίσης τώρα τι αλλαγές έγιναν? Δεν είναι πλέον 9μηνο?

Σήμερα είχα κουβέντα με τη παρέα μου και μου είπαν ότι έγινε 14μηνο αν δεν κάνω λάθος.

Τι ισχύει από τα παραπάνω?

Επειδή όπως είπα πάνω στη κουβέντα που είχαμε, τέθηκε και το θέμα υποχρεωτικής θητείας και διάβασα και το Post του REDODIN7, θα πω ότι ακριβώς αυτά έλεγα και εγώ και συμφωνώ απόλυτα.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν που έχει πάει στρατό, δεν θεωρώ κάποιον που έχει πάει στρατό αφελή και απλά μοιράζομαι την άποψη μου μαζί σας.

Αλλά τουλάχιστον εκεί ( Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία ,Γερμανία ) έχουν καλύτερη Παιδεία , Υγεία , Δικαιοσύνη και οι Πολιτικοί τους δεν είναι λαμογια :mad::mad::mad:.

Διαφωνώ κάθετα με την υποχρεωτική θητεία ο καθένας είναι ελεύθερος να αυτοδιαχειρίζεται και να αυτοδιαθέτει τον εαυτό του όπως θέλει !!!!!!

Αν δεν κάνω λάθος θέλεις να πεις τη σχέση δικαιωμάτων - υποχρεώσεων.

Αυτό λέω και εγώ.

Ζω σε μία χώρα την Ελλάδα το 2010.

Παιδεία , Υγεία , Δικαιοσύνη, Οικονομία, εργασία, κλπ δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Είναι ένα κράτος που με κλέβει κανονικά και με τον νόμο!

Δεν μου προσφέρει τίποτα το κράτος. Δεν έχω δικαιώματα σ' αυτό και δεν έχει υποχρεώσεις απέναντι μου.

Η Ελλάδα ωστόσο ως τόπος, μου προσφέρει, ήλιο, θάλασσα, τους φίλους μου, την οικογένεια μου, τη διασκέδασή μου, κλπ. Είναι ο τόπος που μεγάλωσα, που έτυχε να μεγαλώσω εδώ.

Από τη στιγμή λοιπόν που το κράτος δεν έχει υποχρεώσεις απέναντί μου, δεν έχω και εγώ. Θεωρώ αδιανόητο πραγματικά να μου ζητάει και καλά να υπηρετήσω τη πατρίδα "μου".

Ο στρατός σ' εκπαιδεύει για πόλεμο?

Όσους ξέρω, βλέπω ότι απολύονται από τον στρατό με μία μπάκα και αρκετά, έως πολλά κιλά. Δεν έχω δει κανέναν να μπαίνει με ένα κανονικό σώμα και να βγαίνει κομματιασμένος, γυμνασμένος σε καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορέσει να πολεμήσει και να υπερασπιστεί τη πατρίδα του.

Έχω ακούσει ότι κάνουν πολλές αγγαρείες.

Λένε ότι τα οχήματα και τα όπλα με τα οποία εκπαιδεύονται και έχει ο Ελληνικός στρατός είναι αρχαίας τεχνολογίας.

Με λίγα λόγια δεν έχω καταλάβει ότι πας στρατό για να εκπαιδευτείς ως προστάτης της χώρας σου.

Έχω καταλάβει, ότι προσφέρεις δωρεάν υπηρεσίες στο κράτος και έναν τσαμπουκά αν θέλετε για να σπάσουν τον δικό σου.

Ωστόσο εδώ στον τόπο μου έχω το σπίτι μου και ότι περιέγραψα παραπάνω.

Αν γίνει πόλεμος, και δεν δω αρχηγούς κρατών να είναι μαζί στη μάχη στη πρώτη γραμμή να πάω να σκοτωθώ γιατί? Για τα συμφέροντα ποιων?

Και μη πει κανείς ότι ο πόλεμος δεν γίνεται πλέον σώμα με σώμα, γιατί με αυτή τη λογική δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στρατό εκ των πραγμάτων.

Αν από την άλλη έβλεπα μία ιδέα, ένα κίνημα κατά του εχθρού που έρχεται να λεηλατήσει τον τόπου μου, ναι θα πήγαινα να πολεμήσω με τον αρχηγό του κράτους αν ήταν στο πλευρό μου και όχι πίσω από ένα γραφείο με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι πίσω από ένα σκοτεινό και σκιερό γραφείο, μιλώντας με τις τράπεζες τις Αμερικής.

Αν λοιπόν δεν θέλει κάποιος να πάει στρατό διακαιώματα του να μην πάει και αφού το Κράτος δεν το σέβεται καλά κάνει και παίρνει Ι5 με πλάγιους τρόπους , το ίδιο θα κάνω και εγώ αν χρειαστεί .

Έχω μέσω να περάσω αρκετά καλά και έχω ένα πρόβλημα με τη μέση μου (Ιερολαγονίτιδα), στο οποίο μπορεί να βγω άοπλος.

Το θέμα μου δεν είναι να μη πάω στρατό για να αράξω ή επειδή φοβάμαι κλπ.

Δεν υπάρχει για εμένα η έννοια αυτή της υποχρέωσης σε τίποτα.

Είμαι υποχρεωμένος στην οικογένεια μου, σε μερικούς ανθρώπους που με βοήθησαν με τη δουλειά μου και με κάποιους φίλους μου.

Έριξα μία γρήγορη ματιά στα προηγούμενα 30 Posts περίπου.

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν ο Στρατός θα γίνει 24μηνος και αν ναι, πότε? Επίσης τώρα τι αλλαγές έγιναν? Δεν είναι πλέον 9μηνο?

Σήμερα είχα κουβέντα με τη παρέα μου και μου είπαν ότι έγινε 14μηνο αν δεν κάνω λάθος.

Τι ισχύει από τα παραπάνω?

Όλα τα παραπάνω που σου έχουν πεί είναι ράδιο αρβύλα και βλακείες. Δεν βγήκε τυχαία η έννοια αυτή στο στρατό. Είναι 9μηνο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανέβει. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αμιγώς επαγγελματικοί στρατοί...και εκεί θα οδηγηθούμε και εμείς σε κάποια χρόνια.

Απλά διατηρείται αυτή η κατάσταση όσο μπορεί για να εξυπηρετούν μικροκομματικά και ρουσφετολογικά συμφέροντα.

Δεν έχει καταλάβει κανείς ότι η λεγόμενη "ενταση" μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας διατηρείται προκειμένου να συντηρείται η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Εμείς και η Τουρκία είμαστε οι καλύτεροι πελάτες τους...και μερικοί νομίζουν ότι υπηρετούν τη πατρίδα. Υπηρετούν τα συμφέροντα και τις μίζες των Ελληνων λαμόγιων και των Αμερικανικών τραπεζών. Αλλα ο Έλληνας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

32 μήνες έγινε η θητεία.

10 μήνες κέντρο, 16 μήνες σκηνάκια, 6 μήνες μονάδα.

+14-16 μήνες επανεκπαίδευση.

Στανταράκι.

Έχει ψηφιστεί ήδη.

Ναι σας λέω.

Μου το είπε έγκυρη πηγή.

Ο ΕΠΟΠ ανιψιός του κουμπάρου του μπατζανάκη της τρίτης ξαδέρφης μου.

Τι λόγο θα είχε να μου πεί ψέματα;

Τι; Δε με πιστεύετε;

ΚΑΛΑ, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ.

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.

...

Το θέμα μου δεν είναι να μη πάω στρατό για να αράξω ή επειδή φοβάμαι κλπ.

Δεν υπάρχει για εμένα η έννοια αυτή της υποχρέωσης σε τίποτα.

Είμαι υποχρεωμένος στην οικογένεια μου, σε μερικούς ανθρώπους που με βοήθησαν με τη δουλειά μου και με κάποιους φίλους μου.

Για την εφορία που πληρώνεις, νιώθεις κάποια υποχρέωση? Για την Ερτ? Τα παράλογα τέλη κυκλοφορίας ίσως? Έχω άπειρα παραδείγματα να σου δώσω για πράγματα που κάνεις (κάνουμε) χωρίς να το θέλουμε, αλλά τα κάνουμε εν τέλη.

Θεωρώντας και γω άπειρο χάσιμο χρόνου τον στρατό (έχοντας υπηρετήσει κανονικά εντούτοις), έχω πραγματικά βαρεθεί την γκρίνια και τις δικαιολογίες που ξεστομίζει ο οποιοσδήποτε πριν πάει στρατό, πριν πληρώσει το χαράτσι του στην εφορία κλπ κλπ.

Αυτή η κλαψομουνίαση δηλαδή που μας χαρακτηρίζει σαν έθνος.

Στο τέλος τέλος, αν δεν μας αρέσει κάτι σηκωνόμαστε και φεύγουμε, όπως θα κάναμε σε μια ταβέρνα, σε ένα σινεμά σε οτιδήποτε δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκείες μας.

Έχεις (έχουμε) την δυνατότητα να αφήσουμε την παράλογη Ελλάδα (την οποία εμείς την αποτελούμε ως σύνολο-και την συντηρούμε με την ψήφο μας) και να πάμε σε κάποια άλλη χώρα να ζήσουμε και να ερχόμαστε εδώ μεχρι και 3 μήνες για διακοπές τον χρόνο ΧΩΡΙΣ την υποχρέωση να πάμε στρατό. Δεν το κάνουν πολλοί αυτό όμως, γιατί έτσι είμαστε, μας αρέσει να γκρινιάζουμε μόνο και μόνο για να γκρινιάξουμε. Και στο τέλος τέλος (είπαμε επειδή ήμαστε ελληνες) θα πάρουμε και το Ι5 μας στην πουστίτσα για να την σκαπουλάρουμε, με τον ίδιο τρόπο που θα χωθούμε απο τα δεξιά σε ένα φανάρι με το αμάξι μας, μόνο και μόνο για να φύγουμε πρώτοι όταν θα γίνει αυτό πράσινο....

Για την εφορία που πληρώνεις, νιώθεις κάποια υποχρέωση? Για την Ερτ? Τα παράλογα τέλη κυκλοφορίας ίσως? Έχω άπειρα παραδείγματα να σου δώσω για πράγματα που κάνεις (κάνουμε) χωρίς να το θέλουμε, αλλά τα κάνουμε εν τέλη.

Θεωρώντας και γω άπειρο χάσιμο χρόνου τον στρατό (έχοντας υπηρετήσει κανονικά εντούτοις), έχω πραγματικά βαρεθεί την γκρίνια και τις δικαιολογίες που ξεστομίζει ο οποιοσδήποτε πριν πάει στρατό, πριν πληρώσει το χαράτσι του στην εφορία κλπ κλπ.

Αυτή η κλαψομουνίαση δηλαδή που μας χαρακτηρίζει σαν έθνος.

Στο τέλος τέλος, αν δεν μας αρέσει κάτι σηκωνόμαστε και φεύγουμε, όπως θα κάναμε σε μια ταβέρνα, σε ένα σινεμά σε οτιδήποτε δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκείες μας.

Έχεις (έχουμε) την δυνατότητα να αφήσουμε την παράλογη Ελλάδα (την οποία εμείς την αποτελούμε ως σύνολο-και την συντηρούμε με την ψήφο μας) και να πάμε σε κάποια άλλη χώρα να ζήσουμε και να ερχόμαστε εδώ μεχρι και 3 μήνες για διακοπές τον χρόνο ΧΩΡΙΣ την υποχρέωση να πάμε στρατό. Δεν το κάνουν πολλοί αυτό όμως, γιατί έτσι είμαστε, μας αρέσει να γκρινιάζουμε μόνο και μόνο για να γκρινιάξουμε. Και στο τέλος τέλος (είπαμε επειδή ήμαστε ελληνες) θα πάρουμε και το Ι5 μας στην πουστίτσα για να την σκαπουλάρουμε, με τον ίδιο τρόπο που θα χωθούμε απο τα δεξιά σε ένα φανάρι με το αμάξι μας, μόνο και μόνο για να φύγουμε πρώτοι όταν θα γίνει αυτό πράσινο....

Τι λες?? ouf.gifouf.gif

1ον τελειως ακυρα παραδειγματα!

Το να πληρωσεις την εφορια ή τα τελη κυκλοφοριας δεν σου καταργει την ελευθερια σου οπως κανει ο στρατος. Και αυτη η παραβιαση της προσωπικης ελευθεριας κλεινοντας σε μεσα σε ενα στρατοπεδο ειναι το ολο κακο του στρατου. Και προφανως καμια σχεση με το να πληρωσεις την εφορια.

Συγκρινε μου εσυ τις ατελειωτες ωρες σκοπιας μεσα στο κρυο, τις ατελειωτες βλακειες που θα ακουσεις απο τους ηλιθιους καραβαναδες και τον ατελειωτο χρονο που θα χασεις ασκοπα μεσα στον στρατο, με το να πληρωσεις μια εφορια.:-(

2ον την εφορια την πληρωνουν και αντρες και γυναικες. Στον στρατο αραγε γιατι οχι?

3ον η εφορια και τα τελη εχουν εναν ξεκαθαρο σκοπο. Ο στρατος πρακτικα δεν εχει.

ouf.gif

Ειναι το ιδιο δηλαδη το να σηκωθεις να φυγεις απο την Ελλαδα (για να μην πας στρατο) με το να φυγεις απο μια ταβερνα???????????????????????????????????????????????????

Τι αλλο θα ακουσω.:-(:-(

Έχεις (έχουμε) την δυνατότητα να αφήσουμε την παράλογη Ελλάδα (την οποία εμείς την αποτελούμε ως σύνολο-και την συντηρούμε με την ψήφο μας) και να πάμε σε κάποια άλλη χώρα να ζήσουμε και να ερχόμαστε εδώ μεχρι και 3 μήνες για διακοπές τον χρόνο ΧΩΡΙΣ την υποχρέωση να πάμε στρατό.

Μαθε λοιπον οτι ΔΕΝ εχουν ολοι αυτοι την δυνατοτητα! Ή να το πω καλυτερα: λιγοι εχουν αυτη την δυνατοτητα. Δεν εχουν ολοι τα απαραιτητα χρηματα για να παρατησουν την ζωη τους εδω και να πανε να ρισκαρουν και να ξενιτευτουν.

Και ολα αυτα γιατι? Για να γλιτωσουν τον στρατο? Ωραια!:-(

Δεν το κάνουν πολλοί αυτό όμως, γιατί έτσι είμαστε, μας αρέσει να γκρινιάζουμε μόνο και μόνο για να γκρινιάξουμε.

ΟΧΙ! Δεν το κανουν πολλοι αυτο γιατι δεν μπορουν, δεν εχουν την οικονομικη συνηθως δυνατοτητα μεταξυ αλλων, καθως και γιατι ειναι και παραλογο να φυγεις δηλαδη απο την Ελλαδα για να μην πας στρατο.

Με αυτες τις αποψεις που εξεφρασες, δεν παμε μπροστα. Η λυση δεν ειναι η ξενιτια για να αποφυγεις την παρωδια που λεγεται Ελληνικη υποχρεωτικη στρατευση και Ελληνικος στρατος, αλλά να βελτιωθει ο Ελληνικος στρατος, οι συνθηκες στα στρατοπεδα, ουσιαστικη εκπαιδευση, μειωση ασκοπου χρονου, μειωση θητειας, κλπ.

Σε καμία φάση δεν προσπάθησα να συγκρίνω τον στρατό με την εφορία. Αυτό που είπα, και μάλλον δεν κατάλαβες, είναι οτι δεν είναι μόνο ο στρατός σαν θεσμός που υποχρεούσαι να υπηρετήσεις, σε υποχρεώνουν να κάνεις και άλλα πράγματα. Και όπως θεωρώ εγώ άχρηστο τον στρατό (και παραβίαση της ελευθερίας μου όπως λες και συ), έτσι και κάποιος άλλος θα θεωρήσει παραβίαση της ελευθερίας του να τον υποχρεώνει το κράτος σε μια ηλίθια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γιατί ως γνωστόν και αυτά υποχρεωτικά είναι). Γιατί να μην έχει την ελευθερία ο άνθρωπος να λάβει την γνώση με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί? Ή μήπως δεν ήταν παραβίαση της ελευθερίας κάποιου όταν υποχρεωνόταν στο σχολείο να στοιχίζεται σαν στρατιωτάκι (εγώ πρόλαβα και τις ποδιές που βάζαμε) και να κάνει προσευχή? Ή την υποχρεωτική "εκδρομή" στην εκκλησία? Ή την υποχρεωτική συμμετοχή σε παρελάσεις, γιορτές κλπ κλπ?

Όσο για την ξενιτιά είναι το μόνο εύκολο πιστεψέ με.... τρανό παράδειγμα τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο που αρκετοί Έλληνες (μη έχοντας στον ήλιο μοίρα στην Ελλάδα) την έκαναν για μια καλύτερη τύχη (και ζωή?) στο εξωτερικό. Αν είχαν κάποιο κομπόδεμα ή τίποτα μασούρια λίρες δεν νομίζω να πηγαίνανε στο Αμέρικα και στην Γερμανία να πλένουν πιάτα, δεν νομίζεις?

Αλλά θα μου πεις σήμερα, οτι ο ελληνάρας δεν αφήνει τον καναπέ του και το τηλεκοντρόλ του για να κατέβει σε καμιά πορεία για να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί για τα "δεινά" του βρε παιδί μου, και θα αφήσει την ελλαδίτσα του (που τον καταπιέζει και του κόβει τις ελευθερίες) για να πάει εξωτερικό? Αλοίμονο.....

P.S μην μου αναφέρεις για τον ξεκάθαρο σκοπό του στρατού, γιατί όπως "πρακτικά" αναφέρεις (και θα συμφωνήσω) δεν έχει, αλλά "πρακτικά" ούτε η εφορία έχει ξεκάθαρο σκοπό, ούτε καν τα τέλη...... μην με ρωτήσεις το γιατί, η απάντηση δίνεται καθημερινά στους περισσότερους απο μας απο την λέξη που μας χαρακτηρίζει πλέον σαν χώρα "ΚΡΙΣΗ". Όπως ο στρατός δεν δουλεύει σωστά, έτσι και η εφορία + χιλιάδες άλλα πράγματα σε αυτόν τον τόπο. Αν είναι να μην πας εσύ λοιπόν στρατό, να σταματήσω και γω να πληρώνω την εφορία, αφού μου αφαιρεί το δικαίωμα και την ελευθερία να ξοδεύω τα χρηματά μου, όπου και όπως εγώ επιθυμώ.

---------- Προσθήκη στις 09:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:46 ----------

Ειναι το ιδιο δηλαδη το να σηκωθεις να φυγεις απο την Ελλαδα (για να μην πας στρατο) με το να φυγεις απο μια ταβερνα???????????????????????????????????????????????????

Τι αλλο θα ακουσω.:-(:-(

Εξ ορισμού, 2 πράγματα ή 2 συνθήκες οι οποίες δεν είναι όμοιες, δεν μπορούν να είναι ίδιες, μην κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν, σαν παράδειγμα το έφερα....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...