Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συγνώμη αλλά είναι δύσκολος ο στρατός και η ζωή μέλη γάλα ? Εκτός αν θεωρείς δουλειά και κτλ όπως τα θεωρούν άλλοι, δηλαδή στην καφετέρια δουλειά για 300 ευρο και όλα τα υπόλοιπα τα παρέχει γονέας όπως και ότι μένεις μαζί τους. Αυτό στο χωριό μου δεν λέγεται ανεξαρτησία.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πού είπα ότι η ζωή είναι μέλι γάλα;

Απλά τώρα εξαρτάται από μένα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' όταν ήμουν στρατιώτης. Πρόσεξε το bold. Δε λέω ότι όλα είναι στο χέρι μου πλέον και ότι μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω, λέω ότι όταν ήμουν μέσα έπρεπε να πάρω άδεια ακόμα και για να κατουρήσω.

Τώρα πάω για κατούρημα και δε δίνω αναφορά σε κανέναν. Αν αυτό κάποιοι το μεταφράζετε (παραφράζετε) όπως θέλετε, είναι άλλο θέμα. Αν θέλετε να το βλέπετε σαν ένα από τα θετικά του στρατού, ότι και καλά ο στρατός σε κάνει να εκτιμάς ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, λυπάμαι.

Δημοσ.

Εξαρταται και η κοινωνικο-οικονομικη σου θεση στο στρατο.

Γνωστος μου "αριστερος με δεξια τσεπη" περασε ζωαρα, διαλεξε να παει ροδο υγειονομικό, 2 το μεσημερι σχολαγε, ειχε νοικιασει σπιτι στη παλια πολη, εκανε τη ζωρα του, υπηρεσιες ειχε κανει καμια 15αρια απο την 1η μερα στο κεντρο. 

Αυτος τωρα μπορει να πεταει μολοτοφ, να ειναι κατα του συστηματος αλλα στρατο με τα κομφόρ του ξαναπηγαινε να κανει 11 μηνες ζωάρα σε νησι της επιλογης του!

Δημοσ.

φυσικά  και εξαρτάται , απλώς απο ότι βλέπεις εδώ μερικά άτομα έχουν μια λάθος νοοτροπία που ίσως έγινε γιατί τα είχαν όλα στο χέρι και δεν κουράστηκαν για τίποτε. Εδώ ο άλλος με βγάζει 17-18 γιατί δεν έχω θέμα να πάω στρατό και ότι ίσως να είμαι αποτυχημένος. Ότι νάνε δηλαδή. όπως ανέφερα και πριν, έχει να πέσει κλάμα όταν σταματήσει ο μπαμπάς να πληρώνει . Όποιος αναγκάστηκε να μπει απο μικρός στον χώρο εργασίας όπως και να σπουδάζει με δικά του χρήματα θα καταλάβει τι εννοώ.

Δημοσ.

O στρατός δε χτίζει χαρακτήρα ούτε πειθαρχεί με τα σημερινά δεδομένα. Αν είσαι σταρχιδιστής, σταρχιδιστής θα μείνεις. Αν δεν έχεις μάθει από το σπίτι να σέβεσαι και να εκτιμάς μετά το στρατό δε θα αλλάξει κάτι και ας ρίχνεις επί 9 μήνες χαιρετούρες στους ανώτερους. Πλέον ο στρατός είνα 9 μήνες χάσιμο χρόνου και ξοδέματος χρημάτων. Φεύγουν πολλά λεφτά αν τα βάλετε κάτω.

• Like 1
Δημοσ.
αυτο το " ο μαμόθρεφτος και ο μπούλης θα πάει στρατό και θα μάθει να στρώνει το κρεβατακι του και να καθαρίζει" σε συζητήσεις για το στρατό, με ξεπερνάει κάθε φορά...ειδικά όταν στο λέει ο μπάρμπας που έκανε 30 μήνες και από τότε, 50 χρόνια, δεν έχει σηκώσει ούτε το δαχτυλάκι του για κάτι τέτοιο..

πόσοι είπαμε οτι οταν τελείωσαν έγιναν πλέον "υπεύθυνα άτομα" και  έστρωναν το κρεβάτι τους ή καθάριζαν αντι για τη μάνα τους αφού τους τα "έμαθε" πλεον ο στρατός;;; 

αν εισαι μαμόθρεφτο και τεμπέλης πριν μπεις...τα ίδια σκατά θα είσαι και μετά....παραδείγματα; αμέτρητα..

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι πέφτει κλάμα για τον στρατό, να σας δω μετά τι θα κάνετε. Πιστεύετε ότι διαταγές θα βρείτε στο στρατό ενώ έξω θα είστε κομπλέ ? Α ρε πείνα που έχει να πέσει λέω εγώ ,εκτός αν μερικοί είναι 30 χρονών και τους ταΐζουν γονείς και έχουν την ιδεολογία του μπουχέσα..Να μην σχολιάσω καν το θέμα, οι βουλευτές δεν πάνε στρατό, αν είσαι μάγκας και μπορείς φίλε γίνε και εσύ βουλευτής.Στην ζωή μας πρέπει να κάνουμε και πράγματα που δεν μας αρέσουν εκτός αν όλοι εδω μέσα είναι παιδιά εφοπλιστών και δεν πρόκειται να ζοριστούν, όπως ξαναείπα και πριν , όσο κλάμα/ι5 και κτλ πάρουν μερικοί το παλούκι θα το φάμε όλοι μετά.ο στρατός είναι ένα σύντομο κομμάτι της ζωής. Εκτός αν εκεί νομίζεται ότι θα παίρνετε 2000 ευρο με ξύσιμο και σεβασμό και κτλ. Σόρρυ αλλά δεν είναι vegas εδώ.

δεν είναι κλάμα φίλε μου...δε ξέρω αν έχεις πάει ακόμα ή οχι...απλά όπως λειτουργεί, η μάλλον υπολειτουργεί αυτό το πράγμα, οχι απλά δε προσφέρει τίποτα,αλλά πέρα απ όλα τα άλλα, βγαζει τη χειροτερη πλευρα του καθενος, τις περισσοτερες φορες εις βαρος του αλλου...

δε γινεται όταν μιλάμε για την αναγκαιοτητα και τα θετικά του στρατού  τα πρωτα που γραφονται καθε φορα είναι οι φιλίες που θα κάνεις ή κάποιες θετικές στιγμές που θα σου μείνουν με αυτούς...εννοείται οτι  και φίλους θα κάνεις και θα σου μείνουν πραγματα να θυμασαι από τότε,όπως σε κάθε τι που συμβαινει στη ζωη σου...αλλά δεν ειναι αυτός ο σκοπός.. ούτε θα φτιάξεις χαρακτήρα αν είσαι σκάρτος..το ίδιο θα βγείς και από κει..αν οχι χειρότερα

και για να προλάβω ορισμένους...ούτε απωθημένα έχω που μου μείναν, ούτε κλαιγόμουν τότε, ούτε με ένοιαζε σε ποιο κωλοχώρι θα με στειλουν, ούτε έψαξα ή κυνηγησα τίποτα...και σχετικα μια χαρα μου έκατσαν όλα σε σχεση με αλλους...

Αλλά φεύγοντας από εκεί δε νιώθω οτι οι μηνες αυτοί ήταν κάτι ουσιαστικό στη ζωή μου και βοήθησαν σε κάτι...

άλλο πράγμα τα όποια θετικά μπορεί να κρατήσεις από το στρατό και άλλο πράγμα οτι αυτά τα θετικά ειναι λόγος να πας..

Δημοσ.

εννοείται πως είναι χάσιμο χρόνου όπως έχω αναφέρει πιο πριν αλλά καταντάει τραγικό να βλέπω τόσο κλάμα για 9 μήνες στρατό μπροστά σε μια ζωή που για όσους δεν έχουν αρκετά φράγκα απο πίσω θα είναι δύσκολα.Η το τελείως χαζό σκεπτικό το ότι όποιος πάει στρατό πρέπει να είναι χαζός ή να μην έχει περάσει σε σχολή. 

Δημοσ.

κλάψα και γκρίνια θα ακούσεις από κάποιον που είναι τώρα φαντάρος και είναι πάνω στην ψυχολογία της εποχής..είναι τραγικό γιατί δεν αλλάζει κάτι ούτε βοηθάει σε κάτι...αυτό δε έχει σχέση με την αναγκαιότητα ή οχι του στρατού για το κάθε άτομο ή τα καλά και τα άσχημα του και πως λειτουργεί...

σε οτι και να κάνεις στη ζωή σου κάθε περίοδο, θα υπάρχει κάποιο αρνητικό για το οποίο θα γκρινιάζεις...όσο καλά και να περνάς..

από κάποιον που τελείωσε και έζησε όλο αυτό θα ακούσεις την άποψη του για το τι του έμεινε απ όλο αυτό τους 9-12-18-.. μήνες..

ε το μόνο ουσιαστικό που μένει στην πλειοψηφία ειναι οι φιλίες που θα κάνεις και ορισμένα περιστατικά να συζητάς μέχρι τα γεράματα σε ανάλογες συζητήσεις...ποια γυμναστική και αντοχή που διάβασα πριν ή ποια εκπαίδευση..ούτε οι ίδιοι εκεί μέσα σε μεγάλο βαθμό δεν είναι σε θέση πλέον να κάνουν ορισμένα πράγματα που εκπαιδεύτηκαν.

ναι είναι ηλίθιο το "όποιος πάει στρατό πρέπει να είναι χαζός κτλ" αλλά είναι πιο ηλίθιο ακόμα το να λέμε οτι πρεπει να πας στρατό για να φτιάξεις χαρακτήρα, να μάθεις να εκτιμάς πράγματα, να δοκιμάσεις τις αντοχές σου και τις λοιπές μπούρδες...

αν φτάσαμε το 2014 να λέμε οτι πρέπει να πας στρατό για να γίνεις υπεύθυνο και ανεξάρτητο άτομο ή να μάθεις να στρώνεις κρεβάτι..τι να πω..

Δημοσ.

Και αυτα τα λεει βουλευτης , που υποτιθεται οτι εχει ενα ιχνος σοβαροτητας

Ασχετα αν το ονομα του ειναι Πλευρης κ κουβαλαει απειρους τονους εγκεφαλικης μαλακιας μονο σαν ονομα

Οποτε μην αναρωτιεστε μερικοι γιατι ακουμε καθυστερημενα πραγματα κι εδω η σε διαφορες αλλες συζητησεις περι στρατου

Δημοσ.

Στα 27 μου έκοψα την αναβολή και δήλωσα Ειδικές Δυνάμεις, με χειρουργημένο γόνατο, απλά επειδή ήθελα να περάσουν αυτοί οι 9 μήνες με όσο περισσότερο ενδιαφέρον γινόταν.

Μετά τους 9 μήνες, αυτό που είχα καταφέρει ήταν να έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα τα οποία δε θυμάμαι να μου έδωσε κανένας xifiassamsung ή/και Star_Light, και να έχω βγει με λιγότερες ηθικές αξίες απ' όσες είχα πριν μπω.

Αυτά τα χαριτωμένα ότι μετά το Στρατό είναι τα δύσκολα και ότι ο Στρατός είναι οι τελευταίες διακοπές, τα ακούω και (χαμο)γελάω. Θα μπορούσα να τα παίρνω στα σοβαρά, ΑΝ μου έδιναν κανά 700άρι κάθε μήνα, συν ένσημα. Αντ' αυτού πλήρωνα κιόλας, για ένα Στρατό που «σου παρέχει τα πάντα». Laughs the world που λέω κι εγώ.

Τώρα είμαι έξω και δουλεύω, και ουδέποτε σκέφτηκα ότι θέλω λίγο ακόμα. Λίγο ακόμα από την εκπαίδευση, ναι, αλλά το μου λένε οι άλλοι πότε θα κάνω το οτιδήποτε, συγγνώμη κιόλας, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο δε μου έχει λείψει.

Ρε παιδι μου οταν λεμε οτι θα αναπολει κάποιος τον στρατό εννοουμε οτι θα νοσταλγήσει τις στιγμές που την περνούσε δυσκολα παρολαυτα ήταν με κάποια άτομα και έκαναν υπομονή ολοι μαζί ή εκεινο που τοτε ήταν δυσκολο τωρα του φαινεται αστειο. 

Οσο για την πειθαρχια , εγω ειμαι της γνώμης οτι κάτι θα σου μεινει και μετά πχ εσυ που πέρασες μια τέτοια εκπαιδευση και έμαθες να διατηρεις την ψυχραιμια σου αυτο μετα θα το έχεις και έξω. Δηλαδη θες να μου πεις οτι δεν σε σκληραγώγεισαι καθολου η θητεια που πέρασες? δεν ξεπέρασες κάποιους φοβους σου εκει μέσα? που πριν ειχες? 

Ποσες φορές δεν σου ήρθε να βρισεις τον εκπαιδευτη αλλα για κάποιο λογο το βούλωσες και ειπες να συνεχίσεις ειτε επειδη ειχες άδικο ειτε επειδη δεν ηταν η κατάλληλη στιγμη. Αυτο θα σε βοηθησει αφανταστα και στην πολιτικη σου ζωή το να μην εισαι γλωσσάς οταν δεν πρέπει δηλαδη. 

Γλωσσάς στον ανώτερο? έφυγες. Ιεραρχία υπάρχει και στην πολιτική ζωή. Και εκει οι επιπτώσεις ειναι χειροτερες απο το να κοβεις βόλτες τρέχοντας , να πέσεις για κάμψεις ή να πάς μια μέρα μέσα. Ελπιζω εσυ που τα πέρασες να τα καταλαβαινεις κάπως απο τους άλλους δεν έχω τέτοια απαιτηση οκ. Με το καλο να τους βγει και το χαρτί να μην πάνε καθολου αφου έτσι νομιζουν.

ΥΓ Μισθό θα έπαιρνες κανονικα αν δήλωνες έφεδρος αλλα θα έπρεπε να προσέξεις κάποια πράγματα γιατι ειναι κάπως χυμα καμια φορά τα πράγματα εκει διοτι οπως ειπαν ο βητάς που δεν έχει μαθει να διοικείται για καιρο μετα αναλαμβάνει και μπορει να τρελαθεί και να κάνει μλκιες.

• Like 1
Δημοσ.

Ποσες φορές δεν σου ήρθε να βρισεις τον εκπαιδευτη αλλα για κάποιο λογο το βούλωσες και ειπες να συνεχίσεις ειτε επειδη ειχες άδικο ειτε επειδη δεν ηταν η κατάλληλη στιγμη. Αυτο θα σε βοηθησει αφανταστα και στην πολιτικη σου ζωή το να μην εισαι γλωσσάς οταν δεν πρέπει δηλαδη.

αν καποιος περιμενει τον στρατο να του "μαθει" να μην μιλαει εκει που δεν πρεπει, τοτε υπαρχει αλλου προβλημα, πιο σοβαρο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...