Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φυσικα σε αυτη τη περιπτωση ρισκαρει να του το παρουν για 20 μερες, διοτι δεν ειναι σιγουρο οτι δε θα πεσει σε λαλακα που θα τον ψαξει καλα. Εμας παντως ενος του ειχανε παρει το iphone και του το επεστρεψαν με γρατζουνισμενη οθονη. Κανενας λογος να ρισκαρει για 20 μερες, μετα θα το εχει μαζι του για οσο θελει.

Σύμφωνο φίλος αλλα σοβαρά τώρα άμα το βάλεις μέσα σε μια καλτσα έτσι όπως γίνετε τις πουτ@ν@ς εκεί μέσα σιγά και το βρήκε...άσε που κανονικά απαγορεύεται να ψάξει αλλα εσύ να τα βγάλεις και να του δείξεις...εμενα πάντως ο λοχίας που με έψαξε ισα να ασχολήθηκε 3 δευτερα αφού μιλούσε συχρόνως με το γκομενάκι :P Εδώ δεν μας ψάχναν στις άδειες μετά από βολές για κάλυκες, τι να λέμε τώρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοτε ναι αφησε την να ληξει. Αλλά πάνε στον στρατολογο πριν παρουσιαστείς ώστε να σου πει ακριβώς τι χρειάζεσαι για την κατ'εξαιρεση μεταθεση. Όσο ποιο νωρίς ξέκινήσεις τις διαδικασίες τόσο το καλύτερο ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεων (οπου εκπλήξεις είναι μια δυσκολη μετάθεση και εσένα να προσπαθήσεις να γυρίσεις κοντά).

Thanks φιλος ελπιζω να αναγνωριζουν το προβλημα και να μην εχω ιστοριες !!!!

Το λεω αυτο γιατη ενας γνωστος ειχε τον πατερα του στο νοσοκομειο σοβαρα και οι μαλ:X:X:X δεν του δυναν αδεια :mad::mad::mad:

Thanks φιλος ελπιζω να αναγνωριζουν το προβλημα και να μην εχω ιστοριες !!!!

Το λεω αυτο γιατη ενας γνωστος ειχε τον πατερα του στο νοσοκομειο σοβαρα και οι μαλ:X:X:X δεν του δυναν αδεια :mad::mad::mad:

τι μου λες τωρα...εδω ενας φιλος μου,διεγνωσαν στον αδερφο του καρκινο(λευχαιμια προφανως) και ενω ειχε κανει εξετασεις και ηταν συμβατος δοτης μυελου

1.δεν τον απομονωσαν στο αναρρωτηριο μια εβδομαδα για να μην ερθει σε επαφη με μικροβια οπως ειναι η διαδικασια

2.δεν του δινανε ΑΔΕΙΑ να παει να δωσει μυελο στον καρκινοπαθη αδερφο του διοτι ειχαν φυγει ολα τα βυσματα και επρεπε να συμπληρωσει νουμερα....

Αναγκαστηκε και πηρε στο νοσοκομειο και πηραν απο το νοσοκομειο πολιτες γιατροι και τους ξεχεσαν για δωσουν αδεια 2 μερες να παει να τρυπηθει στον νωτιαιο μυελο χωρις να εχει απομονωθει....

στρατος...η μεγαλυτερη σαβουρα της ελληνικης κοινωνιας εκει μεσα μαζεμενη.

Γιατί τόση δαιμονοποίηση ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω, μία "υποχρεωτική" εμπειρία ήταν. Τη περάσαμε και τελείωσε.

αυτο πες το στο παιδι που εμαθε μεσα στον στρατο οτι ο αδερφος του εχει καρκινο και μεχρι τελευται στιγμη δεν τον αφηνανε να παει να δωσει μυελο...

αν νομιζεις οτι λεω μουφες και ψεμματα και δεν ξερω τι,στειλε μου pm να στα πω με...διευθυνσεις και ονοματα:-D

σιχαμενοι ουγκ,οσφυοκαμπτες των δημοσιων σχεσεων με βαση το βυσμα.

Εντάξει, δε λέω για το συγκεκριμένο παράδειγμα στο οποίο αναφέρεσαι όπως και διάφορα άλλα γεγονότα που τυχαίνουν κατά καιρούς στο στρατό. Οπως και να 'χει άμα μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα έφευγα από τη πύλη κανονικά, δεν θα περίμενα να μου ζαλίσουν τα @@ για να μου εγκρίνουν άδεια.

Εγώ πάντως λέω για το στρατο γενικότερα.

Φυσικα σε αυτη τη περιπτωση ρισκαρει να του το παρουν για 20 μερες, διοτι δεν ειναι σιγουρο οτι δε θα πεσει σε λαλακα που θα τον ψαξει καλα. Εμας παντως ενος του ειχανε παρει το iphone και του το επεστρεψαν με γρατζουνισμενη οθονη. Κανενας λογος να ρισκαρει για 20 μερες, μετα θα το εχει μαζι του για οσο θελει.

Σύμφωνο φίλος αλλα σοβαρά τώρα άμα το βάλεις μέσα σε μια καλτσα έτσι όπως γίνετε τις πουτ@ν@ς εκεί μέσα σιγά και το βρήκε...άσε που κανονικά απαγορεύεται να ψάξει αλλα εσύ να τα βγάλεις και να του δείξεις...εμενα πάντως ο λοχίας που με έψαξε ισα να ασχολήθηκε 3 δευτερα αφού μιλούσε συχρόνως με το γκομενάκι :P Εδώ δεν μας ψάχναν στις άδειες μετά από βολές για κάλυκες, τι να λέμε τώρα...

Μην αγχώνεστε, αυτά τα δυο κινητά έχω στην καθημερινή μου ζωή:

http://www.skroutz.gr/s/12691/Nokia-2630.html?keyphrase=nokia+2630

http://www.skroutz.gr/s/26338/Nokia-1650.html?keyphrase=nokia+1650

Δεν έχω λόγο να πάρω το πρώτο (που έχει φανταστική vga κάμερα :P ) αντί για το δεύτερο.

@BladeRunner: Κι εγώ θα είχα σηκωθεί να φύγω, και για λιγότερο σοβαρό λόγο. Πολύ την έχουν δει μερικοί εκεί μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως εγώ προτείνω να "περάσεις" και ένα κινητό με κάμερα από νωρίς, και απλά να είσαι προσεκτικός στην αρχή (δε θα πας σε κανένα λοχαγό να τους πεις να βγάλετε μαζί). Τι θα έχεις να θυμάσαι μετά; Οι φωτογραφίες θα μετρήσουν από αυτό το 9μηνο που θα σβηστεί γρήγορα από τη μνήμη σου.

ΥΓ: Επειδή πρόσφατα με επισκέφτηκε ένας φίλος που υπηρετούσαμε μαζί πριν έναν χρόνο στην Κύπρο, και είχαμε πιάσει λίγο γενικά το θέμα, με το στρατό ισχύει το "με την ψυχολογία που θα μπεις, με αυτή θα βγεις". Αν πας με ψυχολογία όπως κάποιων παιδιών παραπάνω πραγματικά θα μιζεριάσεις πολύ άσχημα. Αν πας με ψυχολογία χαλαρή, θα περάσεις καλά και γρήγορα. Όταν γύρισα για τον τελευταίο μήνα στην πόλη μου, ξαναβρέθηκα με κάποια παιδιά από το κέντρο νεοσυλλέκτων, που είχαν πάει Έβρο, στην ίδια μονάδα. Ε, όσοι γκριάνιαζαν και μιζέριαζαν στην αρχή, έκαναν το ίδιο και στο τέλος. Όσοι ήταν χαλαροί και περνάγαμε καλά στην αρχή, έτσι κεφάτοι και χαλαροί ήταν και στο τέλος. Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, ο στρατός βγάζει τις αντιδράσεις που κυοφορεί το κάθε άτομο και στην κανονική του ζωή. Είδα παιδιά πολύ σωστά και ισορροπημένα να τους τυχαίνουν όλες οι αναποδιές του κόσμου στη θητεία τους και παρ' όλα αυτά δεν μυξοκλαίγαν - ίσα ίσα που τα αντιμετώπιζαν και με χιούμορ - και είδα παιδιά καλομαθημένα/κακομαθημένα που όλα τους πηγαίνανε πρίμα να γκρινιάζουν και να μανουριάζουν, και να είναι και τσακωμένα με το μισό στρατόπεδο επειδή βγήκαν δύο σερί Σαββατοκύριακα Παρασκευή από τις 3 και όχι Σάββατο/Κυριακή από τις 12/11.

Και ξαναλέω, φωτο. Να βγάλεις τον εαυτό σου όταν θα κάνετε κάλυψη/παραλλαγή με λασπουριά στο πρόσωπο και κλαδάκια στο κράνος = αξία ανεκτίμητη.

Επεξ/σία από konnak

Πάντως εγώ προτείνω να "περάσεις" και ένα κινητό με κάμερα από νωρίς, και απλά να είσαι προσεκτικός στην αρχή (δε θα πας σε κανένα λοχαγό να τους πεις να βγάλετε μαζί). Τι θα έχεις να θυμάσαι μετά; Οι φωτογραφίες θα μετρήσουν από αυτό το 9μηνο που θα σβηστεί γρήγορα από τη μνήμη σου.

Δεν είμαι και πολύ άνθρωπος της φωτογραφίας. Να φανταστείς δεν έχω καν φωτογραφίες από την 5ήμερη με το σχολείο.

• Moderators

Παρεμπιπτόντως την ταυτότητά σου να έχεις μαζί σου (αυτονόητο).

Και αφού βγάλετε μέσα στο στρατόπεδο, την πρώτη μέρα τις απαραίτητες φωτογραφίες για την στρατιωτική ταυτότητα, όλες οι υπόλοιπες που ενδέχεται να προτείνει ο φωτογράφος (σε κάτι άκυρα background με δάφνες και δε-ξέρω-τι) είναι προαιρετικές (και χρεώνονται). Απέφυγέ τες.

ΥΓ: Επειδή πρόσφατα με επισκέφτηκε ένας φίλος που υπηρετούσαμε μαζί πριν έναν χρόνο στην Κύπρο, και είχαμε πιάσει λίγο γενικά το θέμα, με το στρατό ισχύει το "με την ψυχολογία που θα μπεις, με αυτή θα βγεις". Αν πας με ψυχολογία όπως κάποιων παιδιών παραπάνω πραγματικά θα μιζεριάσεις πολύ άσχημα. Αν πας με ψυχολογία χαλαρή, θα περάσεις καλά και γρήγορα. Όταν γύρισα για τον τελευταίο μήνα στην πόλη μου, ξαναβρέθηκα με κάποια παιδιά από το κέντρο νεοσυλλέκτων, που είχαν πάει Έβρο, στην ίδια μονάδα. Ε, όσοι γκριάνιαζαν και μιζέριαζαν στην αρχή, έκαναν το ίδιο και στο τέλος. Όσοι ήταν χαλαροί και περνάγαμε καλά στην αρχή, έτσι κεφάτοι και χαλαροί ήταν και στο τέλος. Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, ο στρατός βγάζει τις αντιδράσεις που κυοφορεί το κάθε άτομο και στην κανονική του ζωή. Είδα παιδιά πολύ σωστά και ισορροπημένα να τους τυχαίνουν όλες οι αναποδιές του κόσμου στη θητεία τους και παρ' όλα αυτά δεν μυξοκλαίγαν - ίσα ίσα που τα αντιμετώπιζαν και με χιούμορ - και είδα παιδιά καλομαθημένα/κακομαθημένα που όλα τους πηγαίνανε πρίμα να γκρινιάζουν και να μανουριάζουν, και να είναι και τσακωμένα με το μισό στρατόπεδο επειδή βγήκαν δύο σερί Σαββατοκύριακα Παρασκευή από τις 3 και όχι Σάββατο/Κυριακή από τις 12/11.

Δεν έχω πρόβλημα με την κακοπέραση ή με τις άδειες. Έχω ένα μικρόοο πρόβλημα υπακοής σε ανώτερους τους οποίους εγώ δεν θεωρώ ανώτερους :P

Με μια μικρή αδιαφορία πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

@Praetorian: Thank you, θα το έχω υπόψιν μου.

Α, μιας που είπες για χαρτιά: Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής. Τι χρειάζεται από χαρτιά να έχω; Βεβαίωση σπουδών; Απολυτήριο λυκείου; (βεβαίωση σπουδών λίγο δύσκολο να βρώ μέσα στον αύγουστο, την τελευταία που είχα την έδωσα στο στρατολογικό στο ρουφ όταν έκοψα την αναβολή). Να έχω και αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης ή δεν είναι απαραίτητο;

τι μου λες τωρα...εδω ενας φιλος μου,διεγνωσαν στον αδερφο του καρκινο(λευχαιμια προφανως) και ενω ειχε κανει εξετασεις και ηταν συμβατος δοτης μυελου

1.δεν τον απομονωσαν στο αναρρωτηριο μια εβδομαδα για να μην ερθει σε επαφη με μικροβια οπως ειναι η διαδικασια

2.δεν του δινανε ΑΔΕΙΑ να παει να δωσει μυελο στον καρκινοπαθη αδερφο του διοτι ειχαν φυγει ολα τα βυσματα και επρεπε να συμπληρωσει νουμερα....

Αναγκαστηκε και πηρε στο νοσοκομειο και πηραν απο το νοσοκομειο πολιτες γιατροι και τους ξεχεσαν για δωσουν αδεια 2 μερες να παει να τρυπηθει στον νωτιαιο μυελο χωρις να εχει απομονωθει....

στρατος...η μεγαλυτερη σαβουρα της ελληνικης κοινωνιας εκει μεσα μαζεμενη.

Αυτα ακουω και τα περνω :mad::mad::mad: και αλλο ενα παλικαρη πεθαινε η μανα του και δεν του δειναν αδεια να παει να την δει γιατη οπως ειπες ειχαν παρει αδεια τα βυσματα .

Τελικα το εμαθε ο διοικητης και τους γαμ:X:X:X και του εδωσε αδεια , δυστηχως

ομως δεν προλαβε να την δει ζωντανη και πηγε μονο στην κηδεια .

Οντος ωρες ωρες ο στρατος ειναι οτι να ναι , δεν φτανει που εχουμε τα προβληματα μας αλλα μας παιδευον με της βλακειες τους :mad::mad::mad:

Και ξαναλέω, φωτο. Να βγάλεις τον εαυτό σου όταν θα κάνετε κάλυψη/παραλλαγή με λασπουριά στο πρόσωπο και κλαδάκια στο κράνος = αξία ανεκτίμητη.

Τετοια λεγε του να μας ρωταει μετα αν οι διοικητες δινουν αγραφες τις ημερες φυλακης στο τελος η αν σε κρατανε μεσα :-D

• Moderators

Α, μιας που είπες για χαρτιά: Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής. Τι χρειάζεται από χαρτιά να έχω; Βεβαίωση σπουδών; Απολυτήριο λυκείου; (βεβαίωση σπουδών λίγο δύσκολο να βρώ μέσα στον αύγουστο, την τελευταία που είχα την έδωσα στο στρατολογικό στο ρουφ όταν έκοψα την αναβολή). Να έχω και αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης ή δεν είναι απαραίτητο;

Δεν είμαι σίγουρος ό,τι θα σου χρειαστεί κάτι από αυτά σε αυτή τη φάση. Ίσως το δίπλωμα οδήγησης, γιατί θα σε ρωτήσουν αν οδηγείς (νομίζω την πρώτη μέρα), οπότε και υπάρχει μια πιθανότητα να σε πάνε για οδηγό (που δεν είναι και πολύ προνομιούχα θέση imho).

Αν έχεις κάποιο πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τότε παίρνεις μαζί σου ένα αντίγραφο, όπως και από πτυχία ξένων γλωσσών. Η βεβαίωση (προπτυχιακών) σπουδών δεν μπορώ να σκεφτώ πού θα σου χρειαστεί. *Λογικά* άδεια φοιτητική δικαιούσαι να πάρεις (μετά την ορκωμοσία) αρκεί να προσκομίσεις στο τέλος βεβαίωση ότι όντως συμμετείχες σε εξεταστική κάποιου μαθήματος.

Για την πρώτη μέρα θα χρειαστείς και την ακτινογραφία θώρακος με ιατρική γνωμάτευση.

Χρήσιμα links:

Λίγο πριν το στρατό

Η πρώτη μέρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...