Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα σας πώ τι θα κάνετε..

Δηλώστε ότι θέλετε να πατε ΕΠΟΠ.. πάτε στρατό κανονικα και κανετε τη βασική.. μετά σας πέρνουν πάλι για βασική του ΕΠΟΠ.. μετα σας πάνε για ειδικοτητα ΕΠΟΠ.. δηλαδη καμια 6 μήνες θα τις περάσετε κότα.. και μετα πάτε στη μονάδα σας να το παιξετε στελεχη.. τα φράγκα θα πέφτουν κανονικά και θα μένετε έξω.. και μολις κλείστε συνολο 1 χρόνο.. ποσο είναι η στρατιωτικη σας θητεία βαράτε παραιτηση.. κανετε μια αναφορά οτι δεν θελετε να υπηρετείτε αλλο γιατι μουρλαθηκατε απο το χακυ! και σε 2 μηνακια σας έχουν απολυσει κανονικα ως απλους στρατιωτες.. υπολογιστε ποτε ταιριαζει να κανετε την αίτηση για να μην καθεστε και παραπανω..

Συμπερασμα.. 6 μηνες τουλάχιστον χαβαλε σε σχολεια.. πληρωνεστε κανονικα και δεν κανετε τιποτε.. απολυεστε ως απλοι στρατιώτες και δεν υπηρετειτε παραπανω οπως οι δοκιμοι..  

Οι ΕΠΟΠ έχουν ελάχιστα χρόνια υπηρεσίας, δεν παραιτούνται όποτε θέλουν.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι ΕΠΟΠ έχουν ελάχιστα χρόνια υπηρεσίας, δεν παρετούνται όποτε θέλουν.

Απο τη στιγμή που φεύγει γραπτή παραίτηση στο ΓΕΣ που λές ότι δεν αντέχεις σε διώχνουν με την μια! Δεν το διακινδυνεύουν.. και ο καιρός υπηρεσίας λογαριαζεται ως στρατιωτικη θητεία γιατι θεωρείσαι εκπαιδευμένος.. δεν ξανακανεις δηλαδη θητεία απο την αρχή.. όταν το σύστημα είναι τρελο πρεπει να πουλήσεις τρέλα για να την βγαλεις καθαρή..

Δημοσ.

ελα πουναι χαμενος χρονος.αρκετα μαυτη τη καραμελα.ο μεσος νεος απο τα 18-28 οσο μπορει περισσοτερο θα ρεμαλιαζει απο το lineage στη καφετερια κ τουμπαλιν.στο ενδιαμεσο θα πηγαινει σε καμια σχολη η αντε να βγαλει κανα ψιλο απο κανα μεροκαματο οταν σφιξουν τα πραματα..αρα το ξυσιμο ειναι embedded.9μηνες ξυσιμο λοιπον με τη βουλα δε πιστευω να χαλαει κανενα.

γιατι περι ξυσιματος προκειται.τα κλαματα για κακοπεραση κ εμπλοκες ειναι στον χαρακτηρα.αν απολυθεις κ θυμασαι μονο τα χαμενα μεροκαματα,τις χαμενες ωρες,κ λοιπα μοιρολατρικα εισαι κ πολυ μιζερος αδερφε μου.

εχεις μια ζωη να δουλευεις κ μια φορα στη ζωη σου θα πας στρατο.

μια φορα θα βρεις παιδια που δε θα ξαναδεις ποτε σου,αλλα χαλαρα θα σου σταθουν σα τον αδερφο που δεν ειχες ποτε.ειτε για να μιλησεις,να προβληματιστεις,να σε καλυψουν κ χιλια δυο.

το κυριοτερο,μια φορα θα γνωρισεις τα ορια σου,που εξω δεν επαιζε να βρεις ποτε,μεσα στη ζωη της μαμας του μπουφαν κ του καναπε.δε θα μαθαινες οτι μπορεις να κατσεις ακινητος ορθιος 2 ωρες,ουτε οτι μπορεις να τη βγαλεις με 2 ωρες υπνο σε μια μερα,ουτε οτι αντεχεις να περπατησεις 3 κ 4 ωρες 20 χλμ χωρις να παθεις τπτ.

ολα αυτα χτιζουν χαρακτηρα,απο φυσικης αποψης,σε μια εποχη που μας εχει μαθει με το ασανσερ κ το τηλεκοντρολ.

κ μια συμβουλη στρατο μονο σε παραμεθοριο μακρυα απο αθηνα,γιατι εδω παιζουν μονο βυσματικες αρρωστες καταστασεις.

Δημοσ.

ακου .. ναι θα συναντησεις  ''αδελφους''  ! θα γνωρισεις απιστευτους και καλους χαρακτηρεςς ! οπως θα γνωρισεις κ τους πιο τελειωμενους τους πιο σηχαμενους χαρακτηρες που στην προσωπικη σου ζωη αλλου δε θα εκανες ποτε παρεα !

ναι θα κανεις πραγματα που μπορει να σε δοκιμασουν να σε κανουν πιο δυντο κτλ

θα περασεις ομως και πολυ καιρο χωρις να κανεις απολυτος τιποτα σκοτωνοντας μαλακισμενα την ωρα σου χειροτερα κ απο το τηλεκοντρολ οπως λες ! με λιγα λογια δεν θα ηταν κακος ο στρατος ναι ..  αν λειτουργοσε σαν στρατος ομως και οχι σαν μπουρδελο οπως λειτουργουν ολα σε αυτη την χωρα δυστυχως ...

τι ? εξερεση θα αποτελουσε ?? μακαρι ...

• Like 1
Δημοσ.

αυτο ακριβως,εχει κ ξυσιμο πολυ αλλα εχει κ περιπτωσεις που γνωριζεις σε βαθος τον εαυτο σου.καλα τα λες για αληθινο στρατο με εκπαιδευση κλπ,αλλα αν τωρα που ειναι ετσι εχεις τοσα παραπονα,αν ηταν υψηλοτερου επιπεδου κ απαιτησεων τι θα γινοταν?

για μενα ειναι μια χαρα.κ θα ρεμαλιασεις,κ θα σαπισεις,κ τη βροχη σου θα φας,κ το χιονι σου,κ το κρυο σου,κ τη ζεστη σου,κ γενικα θα φυγεις με 5-10 εμπειριες που θα σου χρειαστουν στη ζωη σου μετα,κυριως ο αυτοελεγχος η πειθαρχια κ οι δυνατοτητες του σωματος σου.

αυτο δε βλεπουν καποιοι η ειναι ανικανοι κ αδυναμοι χαρακτηρες να το κατανοησουν,κ απλα βλεπουν χαμενο χρονο,αγγαρειες,εμπλοκες,κ γενικα παραπονα κ μονο παραπονα.

καλη θητεια σε οποιον παει κ πανω κρεββατι.

Δημοσ.

εγω παντως εχω κατι να θυμαμαι !

1 μηνας παρμενιων ακριβως πανωστο ποταμι του εβρου ακριβως απεναντι απο την τουρκια !

1 μηνας υπνος στο χωμα σε σκηνη  .. βροχα που και αερας που ελεγες αν την παρει τωρα την σκηνη την γ@@σα !

εκανες τα παντα να μπορεσεις να παρεις εστω μια 2ημερη αναρωτικη να πας στο ιατρειο (και αυτο στημενο σε τεραστια σκηνη) για να κοιμηθεις 2 μερες σε κρεβατι .. οποιος εχει κοιμηθει κανα - δυο  μερες κατω στο χωμα ας σκεφτει 30!!! μερες συνεχομενα και θα καταλαβει ..  αυτο οντως ηταν εμπειρια ..

ειπαμε  .. και τα καλα του και τα ασχημα του ! 

• Like 1
Δημοσ.

δηλ για να καταλαβω οσοι δεν γουσταρουν να πανε στρατο ή χτυπανε ενα γιωτα , ειναι επειδη ειναι μπουρδελο ο στρατος και εχει πολυ "νεκρο" χρονο που δεν ξερεις τι θα κανεις?επειδη χανουν χρονο δουλειας? ας πηγαινανε στα 18 πριν σπουδασουν...αυτα ειναι παπαροεπιχειρηματα.

ενω αν ηταν σωστος και υπηρχε εκπαιδευση κλπ κλπ κλπ (οχι πως δεν υπαρχει τωρα αλλα κουβεντα να γινεται)...θα τρεχανε ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ με τα χιλια να παρουσιαστουν ??

ο xifiassamsung τα ειπε πολυ σωστα...στον στρατο δοκιμαζεσαι ψυχολογικα και σωματικα..πολυ απλα.Θα μου πεις εξω δεν μπορω να δοκιμαστω ?πρεπει να παω στρατο?Εξω μπορεις να δοκιμαστεις αλλα για τους χ,ψ λογους ισως να μην το επιλεγουμε να το κανουμε...για οικονομια χρονου , γιατι ασχολουμαστε με αλλα πραγματα κλπ.

Στο στρατο σε αναγκαζουν να ζησεις καποιες καταστασεις και να κανεις καποια πραγματα που υπο "κανονικες" συνθηκες δεν θα τα εκανες.Οπως εχω ξαναπει θα αναγκαστεις να κανεις τον μαλακα..να κανεις δουλειες που στην πολιτικη ζωη τις κανει η μαμακα (καθαριοτητες π.χ.) , θα βιωσεις νεα επιπεδα κουρασης και βρωμας αλλα και υπευθυνοτητας...και οπως ειπωθηκε θα εκτιμησεις απλα καθημερινα πραματα (βολτες , υπνο κλπ).

Στην τελικη που αλλου θα πιασεις στρατιωτικο οπλο ? :)

Για να κλεισω..ο στρατος ειναι απλα μια εμπειρια...ετσι πρεπει να την βλεπουμε..και ο καθενας ας αποκομισει ο,τι θελει απο αυτην...

Και ας μην ειμαστε τοσο μπουληδες...δυσκολος ο στρατος , εμπλοκες...αγγαρειες..κλπ κλπ.....αν ρωτησετε τους πατεραδες σας που πηγαινανε στρατο γυρω στις δεκαετιες του 50-60 , οι συνθηκες ηταν ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ..και ομως την παλεψανε..εμεις στην θεση τους θα χτυπαγαμε αναβολη ...απο την ζωη.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ξερω την ηλικια σου αλλα πιθανον  να ειμαι πατερας σου ηλικια  -  αν οχι εσενα τοτε σε πολλους απο εδω -  μιας και λες ρωτηστε τους πατεραδες σας ! εκανα θητεια επι δυο απο οσο κανουν σημερα και βαλε !

ναι μπουρδελο ειναι ο στρατος ειτε σ αρεσει ειτε οχι !  ποια εκπαιδευση υπαρχει ?  @ρχιδι@ εκπαιδευση !

θες να σου μιλησω για την δικια μου εκπαιδευση που ημουν στο σωμα που παει στην πρωτη γραμμη του πολεμου πια ηταν ??  να ξερεις σημερα δεν εχουν λεφτα να ταισουν καν τους φανταρους οχι να τους εκπαιδευσουν ..

μιλας για μπουληδες !  και μπουληδες εχει  και τα παντα ολα εχει  - οπως παντου μια μικρογραφια της κοινωνιας που ζεις ειναι ο στρατος ! δεν ειπε κανεις οτι ο xifiassamsung  δεν μας  τα ειπε σωστα ... αλλος δε μας τα λεει ..

Δημοσ.

Θα σας πώ τι θα κάνετε..

Δηλώστε ότι θέλετε να πατε ΕΠΟΠ.. πάτε στρατό κανονικα και κανετε τη βασική.. μετά σας πέρνουν πάλι για βασική του ΕΠΟΠ.. μετα σας πάνε για ειδικοτητα ΕΠΟΠ.. δηλαδη καμια 6 μήνες θα τις περάσετε κότα.. και μετα πάτε στη μονάδα σας να το παιξετε στελεχη.. τα φράγκα θα πέφτουν κανονικά και θα μένετε έξω.. και μολις κλείστε συνολο 1 χρόνο.. ποσο είναι η στρατιωτικη σας θητεία βαράτε παραιτηση.. κανετε μια αναφορά οτι δεν θελετε να υπηρετείτε αλλο γιατι μουρλαθηκατε απο το χακυ! και σε 2 μηνακια σας έχουν απολυσει κανονικα ως απλους στρατιωτες.. υπολογιστε ποτε ταιριαζει να κανετε την αίτηση για να μην καθεστε και παραπανω..

Συμπερασμα.. 6 μηνες τουλάχιστον χαβαλε σε σχολεια.. πληρωνεστε κανονικα και δεν κανετε τιποτε.. απολυεστε ως απλοι στρατιώτες και δεν υπηρετειτε παραπανω οπως οι δοκιμοι..  

Πρέπει να βγει προκήρυξη για να δηλώσεις ΕΠΟΠ.

Δημοσ.

Ορκίστηκα και εγώ παιδιά, ήμουν Γρεβενά 586 κέντρο μια χαρά όλα!!! Τώρα πήρα μετάθεση (647 Λιτόχωρο που δεν έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια αλλά τουλάχιστον είμαι κοντά στο σπίτι μου Κατερίνη) Μόλις πήγαμε μας έδωσαν την άδεια για Πάσχα. Ο στρατός είναι κάτι υποχρεωτικό και θες δεν θες θα τον περάσεις, αν δεν θες πάρε τρελόχαρτο. Δεν είναι τίποτα μέχρι στιγμής όπως μου το έλεγαν, είναι πολύ καλύτερα.  Άντε να δούμε :)

Δημοσ.

Ορκίστηκα και εγώ παιδιά, ήμουν Γρεβενά 586 κέντρο μια χαρά όλα!!! Τώρα πήρα μετάθεση (647 Λιτόχωρο που δεν έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια αλλά τουλάχιστον είμαι κοντά στο σπίτι μου Κατερίνη) Μόλις πήγαμε μας έδωσαν την άδεια για Πάσχα. Ο στρατός είναι κάτι υποχρεωτικό και θες δεν θες θα τον περάσεις, αν δεν θες πάρε τρελόχαρτο. Δεν είναι τίποτα μέχρι στιγμής όπως μου το έλεγαν, είναι πολύ καλύτερα.  Άντε να δούμε :)

Ποσο ρεζιλας παιζει να εισαι ωστε να εισαι υγιης και να παλευεις να πάρεις τρελοχαρτο για να αποφυγεις τις 4-5 φορές που θα ακουμπησεις οπλο στην ζωη σου. 

παντως να πω κ γω την αποψη μου γενικοτερα αν εισαι νορμαλ χωρις κομπλεξισμους κ τραμπουκισμους η θητεια σου κανει καλο!!

οταν πηγα μετα απο 6 χρονια φοιτητικης ζωης στην αθηνς με οτι συνεπαγεται αυτο δεν το βλεπα ετσι φυσικα, αλλς τωρα μετα απο καποια χρονις καθε τι που εκανα εκει το νοσταλγω!!

δεν ξερω αλλα δε βλεπω τιποτα κακο πια,φυσικα οι δικοι μου ανθρωποι που εζησαν τη γκρινια μου μου το υπενθυμιζουν οτι τοτε χτυπιομουν ωστοσω εμενα μου λειπουν πολλα!!ισως ολα ειναι θεμα ψυχολογιας κ ποσο μαλακες θα συναντησεις ωστοσω εγω αναπολω στιγμες!!μηχανικο υπηρετησα ναυπλιο-σκυδρα-ασσυρο-ναυπλιο ξανα!!

Sent from my iPhone using Insomnia

Πολυ σάπισμα το ελληνικο φοιτητιλικι αδερφέ. Σε βγάζει στην ζούγκλα αποχαυνωμένο. Για αυτο οι μάχιμες θέσεις στο στρατο έχουν να σου μάθουν παρα πολλα και να σου φτιάξουν χαρακτηρα. Οταν λέω μαχιμες εννοω έφεδρος αξιωματικος και ειδικες δυνάμεις. Πηγαινε εκει και συγκρινε το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ. Εκει καταλαβαινεις τι εστι στρατος. Ειναι αστειο κάποιος να κλαιγεται επειδη πέρασε 9 μήνες απλη στρατιωτικη θητεια. Δεν έχει δει τιποτα. 

Δημοσ.

λιτόχωρο πού; αν πας πεζικάριος θα είσαι στη χειρότερη μονάδα του στρατοπέδου θα είστε εκεί με τα μαύρα κράνη σας "μυρμηγκια του πολέμου" :lol: και θα φάτε πολύ περπάτημα και πρήξιμο

εμείς που είμασταν μονάδα ΤΘ πηγαίναμε παντού με καναδέζες και steyr και οι τζίτζικες όλο περπατούσαν 

επίσης χαιρέτα όποιον βλέπεις από ανθύπα και πάνω γιατί είναι πειραγμένοι εκεί πέρα, μέχρι και σε μας την έλεγαν επειδή δε χαιρετούσαμε που είμασταν άλλη μονάδα 

αν είσαι κατερινιώτης είναι καλά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο και ας είσαι στο 547, αν είσαι αθηναίος ή γενικά δεν είσαι από κει είναι σκατά 

υπάρχουν και χειρότερα βέβαια, αλλά το συγκεκριμένο στρδο αν και είναι υποτίθεται βυσματικό , ειδικά για όσους είναι από κει γύρω, είναι σχετικά έως αρκετά προβλεπέ δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τελείως πουτάνα 

τέλος όταν θα έρθει η ώρα του σπεν να εύχεσαι να το κάνει η 26 ΕΜΑ για να είναι χαλαρό, αν το αναλάβουν οι ΠΖ ή οι ΠΒ θα είναι πολύ πιο ζόρικο 

Δημοσ.

λιτόχωρο πού; αν πας πεζικάριος θα είσαι στη χειρότερη μονάδα του στρατοπέδου θα είστε εκεί με τα μαύρα κράνη σας "μυρμηγκια του πολέμου" :lol: και θα φάτε πολύ περπάτημα και πρήξιμο

εμείς που είμασταν μονάδα ΤΘ πηγαίναμε παντού με καναδέζες και steyr και οι τζίτζικες όλο περπατούσαν 

επίσης χαιρέτα όποιον βλέπεις από ανθύπα και πάνω γιατί είναι πειραγμένοι εκεί πέρα, μέχρι και σε μας την έλεγαν επειδή δε χαιρετούσαμε που είμασταν άλλη μονάδα 

αν είσαι κατερινιώτης είναι καλά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο και ας είσαι στο 547, αν είσαι αθηναίος ή γενικά δεν είσαι από κει είναι σκατά 

Σε έβαλαν να περπατήσεις και κουραστηκες? ταλαιπωρία. 

Δημοσ.

μόνο στις υπηρεσίες περπατούσα εγώ (βέβαια έχω κάνει και 8ωρο περίπολο μπιφτέκι ένα πρωί που έλειπαν όλοι), σε εκπαιδεύσεις και πορείες δεν πατούσα, γινόμουν άφαντος 

αλλά όταν είχε εκπαίδευση η μονάδα μας τουλάχιστον είχε τη λογική να τους πηγαίνει με τα steyr μέχρι το σημείο της εκπαίδευσης , οι πεζικάριοι τα δικά τους φορτηγά τα είχαν παρατημένα στον όρχο τους και ούτε καν τα είχα δει ποτέ να δουλεύουν (δε ξέρω αν δούλευαν) 

σε μας λειτουργούσαν τα πάντα από άρματα ερπυστριοφόρα, φορτηγά κτλ και φυσικά τα χρησιμοποιούσαν και τα στελέχη μας αβέρτα μιας και σιχαίνονταν και αυτοί να περπατούν χωρίς λόγο  

για αυτό λέω ότι θα είναι πιο καλά να κάνουν σπεν οι ΤΘ, από 15-20χλμ πορείες που έκαναν οι άλλοι, οι δικοί μας δεν  έκαναν ούτε 7 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...