Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια βλακεία ειναι ο στρατός. Δε με άρεσε . Πήγα να δω αν με αρέσει αλλα μετά δε με αφήνανε να φύγω και με πήγαν με το ζόρι σε ενα νησί και εκεί επίσης δεν με αφήνανε να φύγω.
τι κάλο έχει αυτό θα μας τρελάνετε σήμερα , ακούς εκεί ωραίο πράγμα ο στρατός
θα σας συμπεριλάβω στο best seller μου

• Like 4
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχουν άτομα που είναι λίγο μαζόχες με την καλή έννοια. Τον λόγο δεν τον ξέρω γιατί ο καθένας μας κουβαλάει μια δικιά του τρέλα. Αλλά σκέψου και το εξής, αν δεν υπήρχαν αυτά τα άτομα ποιος θα έτρεχε για να κάθονται οι μάγκες ? ;) 

Δημοσ.

Έχοντας ζήσει παραμεθώριο με δυσμενή μετάθεση και τώρα που πήρα μετάθεση τους τελευταίους μήνες για αθήνα θεωρώ πως χίλιες φορές να πας μακριά.Με τα άτομα έξω δένεσαι στην Αθήνα κοιτάνε οι περισσότεροι πως θα χώσουν άλλους για να κάνουν όσο πιο ξεκούραστη γίνεται.Ντροπιαστικό το θεωρώ γιατί στην Αθήνα είσαι φαντάρος με όλες τις ανεσεις οπότε το να βαρέσεις ένα σκοπέτο δεν είναι και τίποτα τρομερό ούτε σε πήζει ενώ ξέρεις πως την επόμενη θα σαι σπιτάκι σου.Πως γίνεται όταν δίνουνε πανελλήνιες να θέλουν όλοι να περάσουν επαρχία και στο στρατό όλοι όσο πιο κοντά στο σπίτι τους;

• Like 2
Δημοσ.

Θα μιλήσω για μένα..

Μου αρέσει η σκοποβολή, το ψάρεμα, η επιβίωση στη Φυση, η ορειβασία, οι πορείες μέσα στο δάσος.. θα ήθελα πολύ να κάνω και skydiving αν και έχω υψοφοβία.. και το κυριότερο να είμαι μέλος σε κάποια ομάδα με ολες αυτες τις δραστηριότητες..

Μπορεί να φαίνονται απλά όλα αυτά αλλα απαιτούνται πολλές γνώσεις..

Θα ηθελα επομένως κατα τη στρατιωτική μου θητεία πχ να μάθω για τον ανορθόδοξο πόλεμο που περιλαμβάνει τετοια πραγματα...

Αν κάποιος έχει κολλημα με τα τζιπάκια, με τα ηλεκτρονικά, με τηλεκατευθυνόμενα, με με με... θα έπρεπε να πηγαίνει στο στρατό και να επεκτείνει τις γνώσεις του..

Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να επιτρέπεται στο κάθε κληρωτό να αγοράσει δικό του εξοπλισμό.. συγκεκριμένο εξοπλισμο για να υπάρχει ομοιομορφία.. και όχι να κοιμάται σε βρωμοκουβέρτες του 1950 με ακαθαρσίες απο ποντίκια... έστω να έχουν το δικό τους sleeping bag.. αρβύλες.. εξάρτηση..

Αντι για αγγαρίες θα έπρεπε να περνάνε ολοι 1 φορά τη βδομαδα τουλάχιστον στοίβο μάχης! να μαθαινουν καμια πολεμική τέχνη.. κτλ

Αντι για περίπολα θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη ειδικότητα στρατιώτων που θα χειρίζονται το σύστημα επιτήρησης με φτηνές κάμερες στα στρατόπεδα (με 300 Ευρώ φτιάνεις πλέον ΤΟ συστημα παρακολουθησης) και να περιπολούν με γερμανικά σκυλιά Σέφερντ!!! (τα αγαπημένα μου).. φυσικά θα απαλάσονται απο ολα τα άλλα καθηκοντα λογω μεγαλης ευθυνης... 

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν του στυλ δεν υπάρχουν χρήματα.. όλα ειναι θέμα οργάνωσης.. απλα ο στρατός είναι οπως και η ελληνικη κοινωνια.. κανεις δεν ενδιαφέρεται-κανεις δεν θέλει να μαθει.. τριτοκοσμικές καταστάσεις..

Οι κληρωτοι αντιμετωπίζονται σα κρέας και σαν χρήμα που τροφοδοτει τις παραμεθώριες επαρχίες..

military_dog_by_militaryphotos-d54xw3v.j

• Like 1
Δημοσ.

Θα μιλήσω για μένα..

Μου αρέσει η σκοποβολή, το ψάρεμα, η επιβίωση στη Φυση, η ορειβασία, οι πορείες μέσα στο δάσος.. θα ήθελα πολύ να κάνω και skydiving αν και έχω υψοφοβία.. και το κυριότερο να είμαι μέλος σε κάποια ομάδα με ολες αυτες τις δραστηριότητες..

Μπορεί να φαίνονται απλά όλα αυτά αλλα απαιτούνται πολλές γνώσεις..

Θα ηθελα επομένως κατα τη στρατιωτική μου θητεία πχ να μάθω για τον ανορθόδοξο πόλεμο που περιλαμβάνει τετοια πραγματα...

Αν κάποιος έχει κολλημα με τα τζιπάκια, με τα ηλεκτρονικά, με τηλεκατευθυνόμενα, με με με... θα έπρεπε να πηγαίνει στο στρατό και να επεκτείνει τις γνώσεις του..

Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να επιτρέπεται στο κάθε κληρωτό να αγοράσει δικό του εξοπλισμό.. συγκεκριμένο εξοπλισμο για να υπάρχει ομοιομορφία.. και όχι να κοιμάται σε βρωμοκουβέρτες του 1950 με ακαθαρσίες απο ποντίκια... έστω να έχουν το δικό τους sleeping bag.. αρβύλες.. εξάρτηση..

Αντι για αγγαρίες θα έπρεπε να περνάνε ολοι 1 φορά τη βδομαδα τουλάχιστον στοίβο μάχης! να μαθαινουν καμια πολεμική τέχνη.. κτλ

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν του στυλ δεν υπάρχουν χρήματα.. όλα ειναι θέμα οργάνωσης.. απλα ο στρατός είναι οπως και η ελληνικη κοινωνια.. κανεις δεν ενδιαφέρεται-κανεις δεν θέλει να μαθει.. τριτοκοσμικές καταστάσεις..

Οι κληρωτοι αντιμετωπίζονται σα κρέας και σαν χρήμα που τροφοδοτει τις παραμεθώριες επαρχίες..

συμφωνω με τα πιο πολλα που ειπες φιλε μου.και το καλυτερο απο αυτα που ειπες ειναι ο καθενας να εχει τον δικο του εξοπλισμο (σε λογικα πλαισια ετσι οχι εχουν οι αλλοι g3 και να φερεις m1 επειδη σε βολευει και σου αρεσει) :P παντως το θεμα δικα του μποτακια και τετοια ο καθενας ειναι πολυ σωστο και εξαρτηση απλα το κανουν αυτο για να μην εχουμε και καλα αδικιες του στυλ ο το αλλο παλικαρι φοραει μποτακια 100 ευρω και ο αλλος ο φουκαρας τις αρβυλες του Ε.Σ καταλαβες? και συμφωνο απολυτα με το στιβο μαχης και πολεμικες τεχνες.οσο για το δεν υπαρχουν χρηματα μαλακιες της δεκαρας.σε αλλα και αλλα χαλανε δις και τωρα στον στρατο δεν χαλανε τιποτα.τι να πεις....

Δημοσ.

Να ισχύει ότι και για τα στελέχη.. Όλοι θα φοράνε είτε την Χ αρβύλα των 50 Ευρώ είτε την κλασσική του ΕΣ.. Γίνονται τρελές σπατάλες με τα χρήματα που πάνε στις ένοπλες δυνάμεις και μέσω των υλικών που "αγοράζονται" κάποιοι βγάζουν με κομπίνες τρελό χρήμα.. 

Γενικά ολόκληρος ο εξοπλισμός που δίνεται στον κληρωτό είναι κατώτερος από ερασιτέχνη κυνηγού! εξάρτηση ΑΤ, παγούρι, στολή παραλλαγής κτλ.. Δεν είναι σπουδαία δουλειά να βγει σε παραγωγή ένα ελληνικό γιλέκο μάχης, ένα πλαστικό παγουράκι ή μια ισοθερμική φόρμα.. απλά δεν συμφέρει αυτούς που τα κονομανε από αυτή τη κατάσταση..

Το G3 ειναι παρωχημένο τυφέκιο πλέον.. δεν μπορεί να πάρει σύγχρονα σκοπευτικά και διοπτρες.. χρειάζομαστε ένα τυφέκιο διαμετρήματος 5,56 χιλ. πιο ελαφρυ, πιο βολικό και πιο φτηνο!

Η Βουλγαρία (!) που ειναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης παράγει έκδοση του γνωστου Καλασνικοφ που τα πέρνει ολα αυτα και ειναι πιο φτηνό απο το G3.. Αμα πέσουν όμως γερμανικες μιζες λογικο είναι να έχουμε τα G3.. θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε και μεις ένα τετοιο οπλακι..

Το Ισραηλ έχει φτιαξει το δικό του σύστημα μάχης... το Krav Maga.. οι Ρώσοι μαθαίνουν Sambo.. κοκ

Αμα κάτσουμε και πουμε τι πράγματα θα μπορουσαν να γίνουν για να καλυτερεψει ο στρατός θα εκδοσουμε βιβλίο.. αλλα όπως ειπα δέν θέλουν καποιοι να αλλάξει τιποτε.. 

Τα περισσότερα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας ήταν περιττά και έγιναν για να επιστραφουν στους Γερμανους και Γάλλους τα δανεικά που μας δίνουν με τόκο..

Φυσικα το πολιτικο σύστημα έφτιαξε και το περίφημο δογμα του Ενιαιου Αμυντικου Χωρου που είναι μια απάτη αλλα έγινε μονο και μονο για να δικαιολογηθεί η αγορα συγκεκριμένων οπλων και να τσεπώσουν τις μίζες..

Απειλή απο την Τουρκία υπάρχει γιατι είναι η 11η χώρα στο κοσμο σε αγορές οπλων και κανει συχνες προκλήσεις στο Αιγαίο.. Απειλη πραγματικη για πολεμο ομως δεν υπαρχει.. Αν υπήρχε θα είχαμε επενδυσει χρηματα στις αμυντικες μας βιομηχανιες να δουλέψει και ο κοσμακης..

Να θυμηθουμε το περιφημο "μουσουλμανικο βαλκανικο τοξο"? Την πιο περίφημη "Βαριοπούλα"? και ολες αυτες τις αηδίες που βγαζουν κατα καιρους οι πολιτικοι για να τσεπώσουν τις μίζες?

Οι κληρωτοι στο στρατό είναι απλως ένα εργαλειο οικονομικης ενίσχυσης των επαρχιων και μοχλός ρύθμισης της ανεργιας..

Δημοσ.

Αυτο είναι το "καλωσήρθες" στους Ρωσους Spetsnaz..

https://www.youtube.com/watch?v=r0q4gcQ2IUw

Όλοι θα έπρεπε να πηγαίνουμε ειδικές δυνάμεις υποχρεωτικά γιατί οι τουρκικές ειδικες δυναμεις απέναντι απο τα νησια του Αιγαιοιυ ειναι 1 εκατομμύριο, δηλαδη οσο ολοκληρος ο ελληνικος στρατός μαζι σε περίοδο πολέμου!

Ολες οι βυσματικές θεσεις υποστηριξης θα έπρεπε να καλύπτονται απο εθελοντριες Ελληνίδες!

Ισως έτσι τα ελληνακια να σταματήσουν να ειναι φλωράκια..

Τι πινεις γενικα?

• Like 2
Δημοσ.

Τι πινεις γενικα?

Γαλατακι ΝΟΥΝΟΥ..  θαυμαζω το Ισραηλ και πιστευω οτι ειναι ιδανικο μοντελο κρατους για τη χωρα μας.. 

αμα σοκάρεσαι απο το βιντεακι σε βεβαιωνω οτι έτσι ειναι το γειά σου και στις δικές μας στρατιωτικες σχολές.. δεν ειναι τιποτε too much..

Δημοσ.

παντως -επειδη ανοιξα το βιντεο -  εγω αν ημουν στην σειρα μου οπως ολοι οι αλλοι - οταν ερχοταν σε μενα θα του σκαγα ενα δεξι κροσε στα μουτρα θα του φευγαν ολα τα δοντια - και σιγουρα δε θα σηκωνοταν μονος του !

θα την ακουγε με ενα μπουκετο οσο την ακουσαν ολοι οι αλλοι μαζι που χτυπησε ..

εξοργιζομαι οταν βλεπω τον 21αιωνα  τετοιου ειδους τακτικες για ζωα και καθυστερημενους ....

• Like 2
Δημοσ.

Μα γιατι?

Τα κανουν παντου , επειδη ειναι οι αλλοι καθυστερημενοι κ 1000 χρονια πισω ας ειμαστε κ εμεις γιατι ετσι "γινεσαι αντρας"

Αντιληψεις του 60 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...