Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω παιδες ειμαι τις αποψης ζησε την θητεια σου με ολα τα καλα η τα δυσκολα της και θα δεθεις και μετα παιδια και θα περασεις καλα το εχω ξαναπει αλλωστε.Απο υπηρεσια επιξα απο ασκησεις μας διελυσαν τους τελευταιους 2 μηνες πηρα μεταθεση (γιατι επιτηδες δεν μας εδιναν την μεταθεση μας λογω ελλειψης φανταρων) ηρθα στην πολη μου κ το μετανιωσα τα παδια που ηταν εδω τα ηξερα και καναμε παρεα απο κεντρο αλλα παρολα αυτα καμια σχεση με αυτα που ζουσα παραμεθωριο.

Και κατι αλλο επειδη ακουω πολλους για βυσματα κτλ. βρε μαμοσειρη οταν παιρνεις τον μπατζανακη θειο ξαδερφο τηλεφωνο ποιος την τρωει?ολα τα υπολοιπα φανταρια!!!χωνεις αλλους να κανουν τις υπηρεσιες σου κοβεις τις τιμητικες αλλων παιδιων που τις αξιζουν σε αντιθεση με σενα.Για να μην πω για μεταθεσεις που ζητουσαν παλικαρακια που δεν μπορουσαν να τα συντηρησουν οι γονεις τους και τους τσονταραμε εμεις επειδη καποιοι βουτηρομπεμπεδες δεν μπορουν μακρια απο την μαμακα τους η την γκομενα τους.Και ενταξει ηθελες να βαλεις βυσμα καλως αλλα μην καθεσε και πουλας μουρη που εχωσες αλλους στη θεση σου ας εβγαινες γιωτας αφου ετσι και αλλιως στρατο δεν εκανες.

συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα κατι τετοια με τρελαινουνε ρε παιδια να χαιρεσε που καποιοι αλλοι κακοπερνανε εξαιτιας σου.τραγικο

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι να κόψω αναβολή για να μπω στρατό , σκεφτόμουν να κόψω αύριο μεθαύριο για να μπω ιούλιο αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να μπω μάιο ? Βιάζομαι όσο νανε.

Δημοσ.

Μη το δένεις και κόμπο. Κι εγώ είχα κόψει την αναβολή εκπρόθεσμα, τους είπα ότι θέλω να μπω με την ΕΣΣΟ για την οποία έληξε η προθεσμία και με πήραν. Ζήτα το και δεν ξέρεις τι γίνεται.

Δημοσ.

Σημερα μπαινω στρατονομια καρδιτσα.

ξερει κανεις τι θα βρω εκει;γιατι πολυ ροδινα τα ειπαν στο κεντρο.

αληθευει οτι παιρνουν κινητα με καμερα και απαγορευεται ο υπνοσακος;

Οποιος εχει οποιαδηποτε πληροφορια προσφατη θα φανει πολυ χρησιμος!

Δημοσ.

Στρατονομια καρδιτσα ηταν ο γκομενος της ξαδερφης μου.

Πολυ τεντωμα και πολυ διαβασμα στρατιωτικών νομων, προβλεπε ολοι εννοειται και ενα σταδιο παραπάνω...

Οποιος δεν αντεχει ή δεν τα μαθαινει τον κοβουν και τον στελνουν Εβρο.

Και εκει υπηρεσιες κανονικα στην αρχη και τρεξιμο. Λιγος υπνος και τα συναφη. Χωρις υπνοσακο εννοείται, καμερα κινητο ουτε για πλακα κτλπ

Μετα με τον καιρο συνηθίζεις και εισαι καλυτερα απο τους αλλους τα απλα φανταρια.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια. Θεωρητικά (θα εξηγήσω γιατί λέω θεωρητικά) θα σου βγει η παναγία για 2 μήνες (τόσο δεν είναι σήμερα η εκπαίδευση; ) και μετά θα είσαι χαλαρός, σα μόνιμος. Στην πράξη, η θητεία σου θα είναι απείρως πιο βατή από τη δική μου, όπως η δική μου ήταν πολύ πιο χαλαρή από παλαιότερων σειρών, όπου είχαμε και ξύλο (κανονικό ξύλο). Έχω ακούσει ότι έχει γίνει εντελώς (σχετικό αυτό) χημείο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Μπορεί να είναι καλό στο 2μηνο της εκπαίδευσης (λιγότερο τέντωμα, καψώνια κλπ), αλλά όταν βγεις από εκεί ως ΣΝ και πας στον Έβρο πχ, δε θα ξέρεις που σου πάνε τα 4, δε θα εμπνέεις σεβασμό, δε θα μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις στις οποίες θα εμπλέκονται σχεδόν πάντοτε ανώτεροι σου (μέχρι και συνταγματάρχες των οποίων τα οχήματα καλείσαι να ελέγξεις, να ζητάς στοιχεία, ταυτότητες κλπ και εκεί θα πρέπει να είσαι τέρμα τυπικός και τέρμα διαβασμένος) και γενικά μια κακή εκπαίδευση βγάζει προβλήματα στη συνέχεια. Πώς θα τα κάνεις όλα αυτά; Γιατί, μη ξεχνάς ότι ως ΣΝ καλείσαι να κάνεις μια δουλειά, δεν είσαι φάνταρο, σκοπιά, ΚΨΜ και ύπνο. Ο σκοπός της εκπαίδευσης, λοιπόν, είναι να σε προετοιμάσει για αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οπότε, αν υποθέσουμε ότι ακόμα και σήμερα, αναλογικά για ένα δίμηνο θα έχεις πολλαπλάσια βάσανα από έναν απλό φαντάρο, το "μετά" αξίζει τον κόπο να τα υπομείνεις. Υπομονή, λοιπόν, θα βαρεθείς να βαράς προσοχές, μεταβολές κλπ, θα σου σπάσουν τα νεύρα με τις τυπικότητες και τους (αναμενόμενους) παραλογισμούς τους, θα οδηγήσεις και 2-3 οχήματα, θα μάθεις 2-3 πραγματάκια, θα έχει καλές και κακές στιγμές, αλλά θα περάσει. Αν περάσει το δίμηνο, τα δύσκολα έχουν τελειώσει, μετά δες το σα δουλειά. Καλή θητεία.

• Like 1
Δημοσ.

Aν σου  πω ότι μπήκα χωρίς βύσμα  στην Π.Α. θα με πιστέψεις?

Εδώ ο πατέρας μου ,μου έλεγε "άντε βρε μαλάκα που μπήκες στην αεροπορία λάθος έχουνε κάνει"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...