REDODIN7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Με το I4 οχι δεν κερδιζεις τιποτα εξ αυτων, πλην του οτι θα εισαι αοπλος και ισως, λεω ισως, να γλυτωνεις και καμια αγκαρια, αναλογως το λογο που θα εχεις το ι4. Με ι4 λογω βαρους, δε νομιζω οτι θα γλυτωνεις αγκαριες. Για τα προβληματα υγειας των γονεων αναλογως τη σοβαροτητα κλπ μπορει να παρεις μειωμενη θητεια εως και μεταθεση κοντα τους. Αδεια μπορει να τσιμπησεις καμια παραπανω αν ο διοικητης ειναι καλος και κρινει οτι πρεπει να τους δεις. Και τι πρεπει να κανω για να παω μεταθεση κοντα τους ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Τι διάολο...μόνο εγώ πήρα το πρασινόχαρτό; μπα κι εγω, αλλα δε με χαλαει να μας παρουν καμια ασκηση και να τσιμπησουμε καμια βδομαδουλα αδεια για να παμε να παιζουμε ταβλι καθε πρωι στο βουνο. Που λεει ο λογος. Και τι πρεπει να κανω για να παω μεταθεση κοντα τους ??? Ε λογικα χαρτια που να αποδεικνυουν το προβλημα υγειας -νομιζω με ποσοστο αναπηριας- και μετα τα καταθετεις στη στρατολογια αφου πρωτα παρουσιαστεις στη μοναδα σου. Για το θεμα της μεταθεσης θελει και λιγο "γαργαλημα" λογικα αν δεν μιλαμε για κατι πολυ πολυ σοβαρο (ελπιζω). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Και τι πρεπει να κανω για να παω μεταθεση κοντα τους ??? Αν έχουν κάποιο ποσοστό αναπηρείας καταγεγραμένο (νομίζω είναι πάνω απο 67%, δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι και για τους 2 ή τον 1) τότε θά εξεταστούνε απο επιτροπή και αναλόγος θα πάρεις την κατ'εξαίρεση μετάθεση ή την μείωση. Επίσεις αν 1 απο τους 2 γονείς είναι καρκινοπαθείς τότε πάλι δικαιουσαι κατ'εξαίρεση μετάθεση στον τόπο κατοικίας. Ούτε βίσμα ούτε τίποτα, αν την δικαιούσαι την πέρνεις άμεσα την κατ'εξαίρεση. Όταν θα πάς στρατολογία να κόψεις την αναβολή ζήτα το χαρτί για τις κατ'εξαίρεση και ρώτα τον στρατολόγο ώστε να ξ'ερεις τι να κάνεις και να μην χάσεις χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REDODIN7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Αν έχουν κάποιο ποσοστό αναπηρείας καταγεγραμένο (νομίζω είναι πάνω απο 67%, δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι και για τους 2 ή τον 1) τότε θά εξεταστούνε απο επιτροπή και αναλόγος θα πάρεις την κατ'εξαίρεση μετάθεση ή την μείωση. Επίσεις αν 1 απο τους 2 γονείς είναι καρκινοπαθείς τότε πάλι δικαιουσαι κατ'εξαίρεση μετάθεση στον τόπο κατοικίας. Ούτε βίσμα ούτε τίποτα, αν την δικαιούσαι την πέρνεις άμεσα την κατ'εξαίρεση. Όταν θα πάς στρατολογία να κόψεις την αναβολή ζήτα το χαρτί για τις κατ'εξαίρεση και ρώτα τον στρατολόγο ώστε να ξ'ερεις τι να κάνεις και να μην χάσεις χρόνο. Πρεπει να την κοψω ??? Στην στρατολογια μου ειχαν πει δε χρειαζεται απλα να αφησω να λυξει η αναβολη . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Το ύψος της αγροτικής άδειας είναι τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει συνολικά τις είκοσι (20) ημέρες. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.9 μήνες / 2 = 4.5 = 4 χ 3= 12 Πηγή: http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/adeies_4.asp όπως και ο στρατολόγος μας! χεχε. ο ιδιος το παρεθεσες και το εκανες λαθος, 15 μερες ειναι, ο ενας μηνας μετραει διπλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Πρεπει να την κοψω ??? Στην στρατολογια μου ειχαν πει δε χρειαζεται απλα να αφησω να λυξει η αναβολη . Τοτε ναι αφησε την να ληξει. Αλλά πάνε στον στρατολογο πριν παρουσιαστείς ώστε να σου πει ακριβώς τι χρειάζεσαι για την κατ'εξαιρεση μεταθεση. Όσο ποιο νωρίς ξέκινήσεις τις διαδικασίες τόσο το καλύτερο ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεων (οπου εκπλήξεις είναι μια δυσκολη μετάθεση και εσένα να προσπαθήσεις να γυρίσεις κοντά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Έχετε να μου προτείνετε να πάρω κάτι άλλο εκτός αυτών που αναφέρονται στη λίστα του Ματσάκη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Moderators Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Αρκετά από όσα αναφέρονται στη λίστα μπορείς να τα προμηθευτείς από το ΚΨΜ του στρατού. (κατά πάσα πιθανότητα τέλος πάντων -δεν ξέρω σε τι κατάσταση προμηθειών είναι το κάθε ΚΨΜ) Πχ κάλτσες, μπουκαλάκι με αντισηπτικό υγρό, σαπούνι, κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής όλα από το ΚΨΜ τα έπαιρνα. Ακόμα και λουκέτα, αλλά όπως έμαθα από τις πρώτες μέρες -και μου χρησίμευσε αργότερα αρκετές φορές-, τα περισσότερα από αυτά ανοίγουν πανεύκολα με οποιοδήποτε μικρό κλειδάκι. Προτίμησε λουκέτα με συνδυασμό (imho). Περισσότερα, από προσωπική εμπειρία: Οι πάτοι (σιλικόνης) μου έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό. Η αντιιδρωτική σκόνη χρειάστηκε. Όπως και αποσμητικό ποδιών. Χρειάστηκε αντηλιακό (που δεν είχα) κυρίως για τη βασική εκπαίδευση (όπου κονόμησα μερικά εγκαύματα στο πρόσωπο και στην πλάτη). Για βάψιμο αρβύλας, χρησιμοποίησα τη βαφή που δίνει ο στρατός (από ό,τι θυμάμαι κατά καιρούς σου δίνουν νέα σωληνάρια), και αυτογυάλιστη πάστα (από supermarket) που έχει μαζί και σφουγγαράκι. Χαρτί υγείας (1-2 ρολά), γάντια μιας χρήσης (ένα μεγάλο κουτάκι) και μωρομάντηλα στα οπωσδήποτε. Σακούλες μπορείς να πάρεις από τις Sanitas(ή no brand) που είναι για τρόφιμα. Μεσαίο ή μεγάλο μέγεθος. Κουτί hansaplast και επιθέματα για κάλους θα φανούν χρήσιμα. Και ίσως κανένα μικρό Betadine και βαμβάκι. Για τη βασική εκπαίδευση τώρα, μέσα στις ζέστες, δεν χρειάζεται (λογικά) να πάρεις extra φανελάκια και εσωτερική επένδυση. Αργότερα και εφόσον δεν σου κάνουν αυτά του στρατού, προμηθεύεσαι από κάποιο πρατήριο ... Επίσης το σετ με τα ραφτικά είναι μάλλον υπερβολή (δεν μου χρειάστηκε ποτέ, αλλά όντως αν υπάρξει πρόβλημα με σκίσιμο θα είναι χρήσιμο). Μια αλλαξιά (στολής) έτσι και αλλιώς θα πρέπει να κρατάς για επίσημη (κυρίως το jacket) και οπότε δεν θα τη φοράς καθημερινά στις εκπαιδεύσεις/σκοπιές/ασκήσεις σκοποβολής κλπ. Κινητό, αν μπορείς να βολευτείς με ένα χαμηλού κόστους (τα κινητά στρατού) που θα διαθέτει και φακό (αλλά όχι φωτογραφική) τότε θα είσαι ξέγνοιαστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 (επεξεργασμένο) Για τη βασική εκπαίδευση τώρα, μέσα στις ζέστες, δεν χρειάζεται (λογικά) να πάρεις extra φανελάκια και εσωτερική επένδυση. Αργότερα και εφόσον δεν σου κάνουν αυτά του στρατού, προμηθεύεσαι από κάποιο πρατήριο ... wtf? Ακριβως γιαυτο το λογο θελει ΑΡΚΕΤΑ extra φανελακια. Στο στρατο 3 σου δινουν. Με αυτα θα την βγαλεις 20 μερες υπο ηλιο και 40 βαθμους? *Mιλαω για τα κοντομανικα παραλλαγης, οχι τα ασπρα με τις τιραντες. Κατα τ'αλλα θεωρω απαραιτητα αυτα για τις πρωτες 20 μερες: Πατους σιλικονης (με απλους απλα δε θα την παλεψεις με τοση ορθοστασια), μωρομαντηλα, ξυριστικα, 1 ρολο χαρτι υγειας, κρεμα για ερεθισμους απο τον ηλιο (ενυδατικη), αρκετα εσωρουχα ωστε να βγαλεις ενα 20ημερο με 1-2 πλυντηρια max, νυχοκοπτη, σαπουνι και σαμπουαν με σφουγγαρι κλπ, νεσεσερ, οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα, depon, 4-5 λουκετα μικρου-μεσαιου μεγεθους, κινητο καλυτερα χωρις καμερα, πολυμπριζο τυπου "ταφ", αντιμηκυτιακη σκονη για τα αρβυλα οπωσδηποτε, mp3 player+κανα 2 μπαταριες αν δεν ειναι επαανφορτιζομενο και κανα 30ευρω μονο σε ψιλα αντε και κανα 10ευρω χοντρο. Τα υπολοιπα που βλεπω στο λινκ τα θεωρω απο υπερβολες εως αχρηστα, καθως ειτε τα βρισκεις στο στρατοπεδο αν τα χρειαστεις, ειτε δε θα τα χρειαστεις ποτε (σουγιαδες κλπ που λεει ο τυπος, μπορει να σε καμπανιασουν κιολας αμα δεν ειναι προβλεπομενο το μηκος του, χωρια οτι ειναι τελειως αχρηστος). Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2010 από MiDi_MiLiZ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Moderators Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Ποτέ δεν μου χρειάστηκαν πολλά φανελάκια στο στρατό μέσα στον καύσωνα. Και είχα μπει Μάιο που (εκείνη τη χρονιά) είχαν σφίξει η ζέστες από τότε. Αλλά whatever, ας πάρει να έχει. *Mιλαω για τα κοντομανικα παραλλαγης, οχι τα ασπρα με τις τιραντες. Έτσι αλλάζει το πράγμα. Τέτοια χρειάζονται μπόλικα. Αλλά όπως είπα, εμείς τα βρίσκαμε άφθονα στο ΚΨΜ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 @Praetorian: Αναλυτικότατος, thank you. Κινητό έχω ήδη χωρίς κάμερα (αλλά με φακό), ένα nokia 1650. Πήρα βέβαια κι έναν μικρό φακό μήπως μου χρειαστεί. @MiDi_MiLiZ: Αν πάρω πολύμπριζο τύπου "ταφ" να το έχω στο σακίδιό μου; Γιατί λένε το κινητό και τον φορτιστή να τα έχεις πάνω σου επειδή στην βασική εκπαίδευση δεν τα επιτρέπουν. Εκτός από νυχοκόπτη, αν πάρω μικρό ψαλιδάκι το επιτρέπουν; (στα χέρια με βολεύει ο νυχοκόπτης και στα πόδια το ψαλιδάκι). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 @Praetorian: Αναλυτικότατος, thank you. Κινητό έχω ήδη χωρίς κάμερα (αλλά με φακό), ένα nokia 1650. Πήρα βέβαια κι έναν μικρό φακό μήπως μου χρειαστεί. @MiDi_MiLiZ: Αν πάρω πολύμπριζο τύπου "ταφ" να το έχω στο σακίδιό μου; Γιατί λένε το κινητό και τον φορτιστή να τα έχεις πάνω σου επειδή στην βασική εκπαίδευση δεν τα επιτρέπουν. Εκτός από νυχοκόπτη, αν πάρω μικρό ψαλιδάκι το επιτρέπουν; (στα χέρια με βολεύει ο νυχοκόπτης και στα πόδια το ψαλιδάκι). Επιτρεπεται κινητο. Κινητο με καμερα δεν επιτρεπεται. Το ταφ το ειχα στη βαλιτσα. Οπως και το κινητο χωρις καμερα. Το κοιταξαν αν εχει καμερα και δεν μου ειπαν τιποτα. Για το ψαλιδι δε ξερω, γενικως για τα αιχμηρα αντικειμενα υπαρχει νομιζω προβλεπομενο μηκος. Αμα ειναι μικρο δεν θα εχεις προβλημα, το πολυ πολυ οταν θα σε ψαξουν να στο κρατησουν, big deal... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Και καλά δεν επιτρέπουν κινητά...μια χαρά έχεις ότι θες μαζί σου. Εγώ είχα ένα μούφα που το έδειξα και μέσα στο σάκο Iphone. Clain πάρε ότι θες μαζι σου απλά ο φίλος που λέει αγόρασε από το KΨΜ μάλλον πήγε πολύ παλιά στρατό. Μαρκιά από εκεί εδώ πουλάνε τα sleeping bag 50 euro πάνω από την κανονική τους αξια και μπλουζάκια 10 euro, lol εγώ τα περνώ 3 euro από βαρδάρη στα στρατιωτικά. Εγώ από την άλλη έχω 10 t-shirts και δεν μου φτάνουν γιατί αλλάζω κάθε μέρα. Αυτό που σίγουρα να μην πάρεις στο κέντρο είναι πολιτικά ρούχα. Με ότι πας θα φύγεις. Τουλάχιστον μέχρι να πεις τον μουφο όρκο. Άντε με το καλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Και καλά δεν επιτρέπουν κινητά...μια χαρά έχεις ότι θες μαζί σου. Εγώ είχα ένα μούφα που το έδειξα και μέσα στο σάκο Iphone. Φυσικα σε αυτη τη περιπτωση ρισκαρει να του το παρουν για 20 μερες, διοτι δεν ειναι σιγουρο οτι δε θα πεσει σε λαλακα που θα τον ψαξει καλα. Εμας παντως ενος του ειχανε παρει το iphone και του το επεστρεψαν με γρατζουνισμενη οθονη. Κανενας λογος να ρισκαρει για 20 μερες, μετα θα το εχει μαζι του για οσο θελει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slygeo87 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2010 Ρε τόλη πάρε ότι θες εκτός από κινητό με κάμερα και φάρμακα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις