Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

23 μπαινω,απλως εχασα μια μονιμη δουλεια και δεν ειναι καιρος να χανω ευκαιριες.πρακτικη και πτυχιακη και λιγα μαθηματα...

No hard feelings για το τροπο που σου μιλησα. Ετσι θα σου μιλαν στο στρατο

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν παρεξηγήθηκα η κάτι τέτοιο Γιώργο, απλώς έχω μερικές απορίες όπως ανέφερα στο αρχικό ποστ και ότι γνώμες ακούσω χρήσιμες θα είναι.

Δημοσ.

Μόνο στις σχολές ΔΕΑ υπάρχει ένα θεματάκι με τη χρήση του. Πραγματικά και όταν ήμουν Α αλλά και σαν Β όταν είχαμε τους Α κάποιοι έπρηζαν @@ για να μιλήσουν με το ''μωρό'' και να στείλουν μήνυμα 150 φορές τη μέρα.

Το προβλημα ειναι αμα έχεις "μπαμπα" που μιλαει στο τηλεφωνο με την σχέση και θές να κοιμηθεις τι γινεται :-/ 

Δημοσ.

23 μπαινω,απλως εχασα μια μονιμη δουλεια και δεν ειναι καιρος να χανω ευκαιριες.πρακτικη και πτυχιακη και λιγα μαθηματα...

Επειδή σε παίρνει ηλικιακά, καλύτερα να τελειώσεις πρώτα με τη Σχολή σου, επιμένω. Θα είναι δύσκολο να μπεις σε φάση διαβάσματος, πόσο μάλλον να τρέξεις Πτυχιακή, αμέσως αφού απολυθείς. 

Καλύτερα όταν μπεις Στρατό να έχεις ένα άγχος λιγότερο. Θεωρώ πως έτσι θα μπει σε πρόγραμμα η ζωή σου ευκολότερα. Ειδικά αφού έχεις και σοβαρή σχέση, άραξε με την κοπέλα σου, βρείτε τις άκρες σας και δούλεψε κάπου χαλαρά ώστε να μην πάει άδικα χαμένος ο χρόνος σου. Ή ψάξε στο μεταξύ για Πρακτική και Πτυχιακή, αν είναι βέβαια εφικτό.

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι αμα έχεις "μπαμπα" που μιλαει στο τηλεφωνο με την σχέση και θές να κοιμηθεις τι γινεται :-/ 

Αυτα τα πραγματα ειδικα μεσα στο στρατο ειναι "ιερα" (ο υπνος εννοω) . Θα πεις ευγενικα στο "μπαμπα" οτι θα μιλαει με το μωρο εκτος θαλαμου , αλλιως κοντακια :P

Δημοσ.

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ αλλά ο τύπος που βρήκα για πρακτική τυχαίνει να είναι γνωστός και θα ανοίξει μαγαζί καινούργιο το πολύ σε 1 χρόνο και με θέλει μόνιμο :/ Φυσικά μπορεί να γίνει και το αντίθετο έτσι όπως είναι τα πράγματα αλλά το ρισκάρεις ? 

Δημοσ.

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ αλλά ο τύπος που βρήκα για πρακτική τυχαίνει να είναι γνωστός και θα ανοίξει μαγαζί καινούργιο το πολύ σε 1 χρόνο και με θέλει μόνιμο :/ Φυσικά μπορεί να γίνει και το αντίθετο έτσι όπως είναι τα πράγματα αλλά το ρισκάρεις ? 

Εσύ ξέρεις καλύτερα, τα όσα έζησα εγώ σε καμία περίπτωση δεν είναι στάνταρ ή εφαρμόσιμα στη ζωή του καθένα. Απλά επειδή ταλαιπωρήθηκα αρκετά μέχρι π.χ. να βρω Πτυχιακή (ζορίστηκα περισσότερο να βρω Καθηγητή που να γουστάρει το θέμα, παρά να ολοκληρώσω κατασκευή, μετρήσεις και κείμενα), θεώρησα σωστό να σου παρουσιάσω και αυτή την περίπτωση.

Τώρα όσον αφορά το Στρατό, μη μασάς. Όπως ίσως παρατηρείς και σ' αυτό το thread, οι περισσότεροι έχουμε ζήσει εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Οπότε να είσαι επιφυλακτικός στο τι λαμβάνεις υπόψιν. 

Απαντώ επιγραμματικά στις αρχικές σου ερωτήσεις (τα έχω γράψει αναλυτικά και παλαιότερα):

- Ιδανικά μπες Σεπτέμβρη. Συνήθως τότε παίζουν περισσότερα άτομα, άρα το ενδεχόμενο εμπλοκής είναι μικρότερο. Κερδίζεις μάλιστα και μερικές παραπάνω μέρες άδειας, αφού θα πετύχεις και τα δύο εορταστικά γκρουπ. Ένα επιπλέον θετικό του Σεπτέμβρη είναι ότι θα απολύεσαι αρχές καλοκαιριού, πράγμα που σημαίνει διακοπές ως πολίτης και μια (ή δύο) εξεταστικές επιπλέον.

- Μιας και συζητάγαμε σε άλλο thread για τις διαγραφές φοιτητών, εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνεις διακοπή σπουδών, ώστε ο χρόνος της θητείας να μην προσμετρηθεί στα n+2 χρόνια της Σχολής.

- Στο κέντρο να πάρεις μούφα κινητό και με μεγάλη μπαταρία. Αν παίζει και mp3 ακόμα καλύτερα. Στη μονάδα 99% θα μπορέσεις να πάρεις όποια συσκευή γουστάρεις, για την ώρα μη σε απασχολεί.

- Ακόμα και αν δε σε ψήνει, πάρε καλού κακού μερικά ζευγάρια φτηνές ωτοασπίδες μαζί σου στο κέντρο.

- Σχετικά με τις άδειες, τσέκαρε μερικές σελίδες πίσω, τα έχουμε γράψει αναλυτικά.

- Με την κοπελιά μη μασάς. Η όλη φάση παίζει να σας δέσει και περισσότερο. 

- Πολλοί είναι της άποψης "στο Στρατό μη δείχνεις ότι ξέρεις πράγματα ή ότι έχεις ικανότητες". Εγώ θα προτείνω το αντίθετο: γίνε χρήσιμος, κάποιοι θα το εκτιμήσουν και θα στο ξεπληρώσουν όταν θα χρειαστείς βοήθεια. Άσε που όντας χρήσιμος θα νιώθεις και καλύτερα με τον εαυτό σου.

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά το κινητό αν υπάρχει κάποιο παλιό smartphone που δεν είναι αξίας παρτο ή τουλάχιστον πες να στο φέρουν κάποια στιγμή αν έχεις το φόβο του ελέγχου. Το ιντερνετ στο ΚΕΝ είναι πάρα πολύ χρήσιμο...

Δημοσ.

Εγώ ήδη από το πρώτο επισκεπτήριο ζήτησα το κανονικό μου κινητό. 

Λάθος μου που δεν το πήρα από την αρχή. Φυσικά το είχα μόνιμα πάνω μου και όταν κοιμόμουν κλειδωμένο ή κάτω από το μαξιλάρι.

- Με την κοπελιά μη μασάς. Η όλη φάση παίζει να σας δέσει και περισσότερο. 

Παίζει να τη δέσει και με άλλους βέβαια. :P 

Δημοσ.

ρε παιδια σε ποσο καιρο βγαινει η αναβολη εχω κανει αιτηση στα κεπ εδω και ενα 2μηνο και ακομα να με ενημερωσουν τι γινεται ..δεν λεει να παω ξαφνικα φανταρος...

Δημοσ.

Aν, λέμε αν δε βγει και σε καλέσουν και την ημέρα της παρουσίασης μπορείς να την πάρεις και την επόμενη και τη μεθεπόμενη και όποτε θες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...