flik Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 ^Αυτό. Αλλά εγώ θα σου πω κράτα μικρό καλάθι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε φάνε τα βύσματα και να μην τα στείλυν καν τα χαρτιά απο το κέντρο. Αυτό ακριβώς έπαθα κι εγώ. Μετά μου λένε κάντα στη μονάδα σου, ε μέχρι να τα κάνουν, να τα στείλουν δήθεν κτλ, πε΄ρασε ο καιρός και πήρα τη μετάθεση του 8μηνου (μετά απο 4 μήνες σε παραμεθώριο). Εσύ δηλαδή αν δικαιούσαι και 8μηνο και κατ' εξαίρεση, θεωρητικά θα πας αμέσως μετά το κέντρο σε κοντινή μονάδα, και θα κάνεις 8 μήνες θητεία. Αλλά η κατ' εξαίρεση μπορεί να χαθεί κάπου, αλλά σίγουρα αν κάνεις 8μηνο, θα πάρεις μετάθεση και θα κάνεις τους 3 μήνες κοτνά στο σπίτι σου (αυτό καμιά φορά δεν συμφέρει βέβαια για διάφορους λόγους).
GhostDel Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 ^Αυτό. Αλλά εγώ θα σου πω κράτα μικρό καλάθι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε φάνε τα βύσματα και να μην τα στείλυν καν τα χαρτιά απο το κέντρο. Αυτό ακριβώς έπαθα κι εγώ. Μετά μου λένε κάντα στη μονάδα σου, ε μέχρι να τα κάνουν, να τα στείλουν δήθεν κτλ, πε΄ρασε ο καιρός και πήρα τη μετάθεση του 8μηνου (μετά απο 4 μήνες σε παραμεθώριο). Εσύ δηλαδή αν δικαιούσαι και 8μηνο και κατ' εξαίρεση, θεωρητικά θα πας αμέσως μετά το κέντρο σε κοντινή μονάδα, και θα κάνεις 8 μήνες θητεία. Αλλά η κατ' εξαίρεση μπορεί να χαθεί κάπου, αλλά σίγουρα αν κάνεις 8μηνο, θα πάρεις μετάθεση και θα κάνεις τους 3 μήνες κοτνά στο σπίτι σου (αυτό καμιά φορά δεν συμφέρει βέβαια για διάφορους λόγους). χαχα. Ωραία, δεν πειράζει αν με φάνε τα βύσματα τι να κάνουμε, σε τέτοια χώρα ζούμε.
GhostDel Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Συγγνώμη για double post. Παιδιά το πρώτο χαρτί που είχε έρθει όταν πήρα αναβολή έλεγε έχετε επιλεγεί ΠΕΖΙΚΟ (ΟΠΛ) τώρα γράφει ΠΕΖΙΚΟ (ΥΕΑ) τι είναι τούτο;
N3k21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 ...αλλά σίγουρα αν κάνεις 8μηνο, θα πάρεις μετάθεση και θα κάνεις τους 3 μήνες κοτνά στο σπίτι σου (αυτό καμιά φορά δεν συμφέρει βέβαια για διάφορους λόγους). Το είχα γράψει και παλαιότερα. Εγώ παρότι 8μηνος δεν πήρα ποτέ μετάθεση, χωρίς να έχω δηλώσει παραμένων. Είχα παρουσιαστεί Οκτώβρη στη μονάδα και το 8μηνο μου εγκρίθηκε Νοέμβρη (είδα τη σχετική διαταγή με τα μάτια μου), ωστόσο μετάθεση γιόκ. Ο Στρατολόγος στη μονάδα μου είχε πάρει τηλέφωνο σε ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ, έστειλε τα δικαιολογητικά δεύτερη φορά αλλά τελικά τίποτα. Εντέλει δε με χάλασε (πήρα μια βαρβάτη άδεια απολύσεως λόγω ΤΑΠ και τιμητικών), όμως αποτελώ ζωντανή απόδειξη του ότι ακόμα και στα αυτονόητα, η ελληνική γραφειοκρατία είναι ικανή να τα σκατώσει. Συγγνώμη για double post. Παιδιά το πρώτο χαρτί που είχε έρθει όταν πήρα αναβολή έλεγε έχετε επιλεγεί ΠΕΖΙΚΟ (ΟΠΛ) τώρα γράφει ΠΕΖΙΚΟ (ΥΕΑ) τι είναι τούτο; Αν στο μεταξύ πήρες απολυτήριο Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ, θεωρείσαι Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός. Μπορείς δηλαδή να κάνεις τα χαρτιά σου και να δώσεις κάποιες "εξετάσεις", προκειμένου να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός). Οι ΔΕΑ υπηρετούν αρκετά παραπάνω (συνολικά 14 μήνες νομίζω), αλλά λαμβάνουν μισθό κοντά στα 400 - 500 ευρώ, μένουν εκτός μονάδας σε δικό τους σπίτι και απολύονται με το βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού. Το σημαντικότερο είναι ότι ο ΔΕΑ δεν τρώει τα ζόρια του απλού φαντάρου (εμπλοκές, αγγαρείες κ.λ.π), ωστόσο οι επιπλέον μήνες θητείας και η σχετικά ζόρικη εκπαίδευση (που θα περάσει όμως μόνο για 2 μήνες στην πράξη) λειτουργούν αποτρεπτικά για αρκετό κόσμο. 1
flik Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Το είχα γράψει και παλαιότερα. Εγώ παρότι 8μηνος δεν πήρα ποτέ μετάθεση, χωρίς να έχω δηλώσει παραμένων. Είχα παρουσιαστεί Οκτώβρη στη μονάδα και το 8μηνο μου εγκρίθηκε Νοέμβρη (είδα τη σχετική διαταγή με τα μάτια μου), ωστόσο μετάθεση γιόκ. Ο Στρατολόγος στη μονάδα μου είχε πάρει τηλέφωνο σε ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ, έστειλε τα δικαιολογητικά δεύτερη φορά αλλά τελικά τίποτα. Εντέλει δε με χάλασε (πήρα μια βαρβάτη άδεια απολύσεως λόγω ΤΑΠ και τιμητικών), όμως αποτελώ ζωντανή απόδειξη του ότι ακόμα και στα αυτονόητα, η ελληνική γραφειοκρατία είναι ικανή να τα σκατώσει. Άντε ρε, δεν το ήξερα, πίστευα οτι την μετάθεση 8μηνου την παίρνουν όλοι, τουλάχιστον καμια 10αριά άτομα που ήξερα την πήραν. Άρα η κατ' εξαίρεση έχει ακόμα λιγότερες πιθανότητες. Εγώ το κατάλαβα το παιχνίδι απο νωρίς. Τα χαρτιά μου για την κατ' εξαίρεση ήταν τέλεια προετοιμασμένα, μου λένε όλα ωραία απο το 1ο γραφείο τα στείλαμε, και έρχεται μετά ένας φαντάρος και λέει ε τα γύρισαν πίσω, κάτι έλειπε. Τι έλειπε λέω, δε ξέρουμε δεν μας είπαν λέει. Κάντα στην μονάδα λέει. Εκεί κατάλαβα οτι έχω φύγει για Έβρο.
igoods Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Η ακτινογραφια ειναι απαραιτητη; οχι.Θα σε στειλουν εκεινοι αμα δεν την εχεις.
Gtr34 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Καλύτερα να βγάλεις ακτινογραφία για να αποφύγεις την έξτρα ταλαιπωρία .
phanispal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δεν τη λες και ταλαιπωρία, όχι για όλους τουλάχιστον. Αν το σκεφτείς, το να πας να τη βγάλεις πριν παρουσιαστείς, είναι χαμένος χρόνος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Καλύτερα να βγάλεις ακτινογραφία για να αποφύγεις την έξτρα ταλαιπωρία . όχι και ταλαιπωρία ένα από τα επίσημα φιδιάσματα των ΚΕΝ... 1
chrisxkar Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Επειδή μάλλον σε δικό μου post σχετικά με 60 σερί μέσα και Λήμνο αναφέρεται ο Pablo_Hasan, αν επιτρέπεται, σε ποια μονάδα ήσουν και τι σειρά; Ατσική και 322; 323 κασπακα τμχ 1
Inler Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Κατι ακομα για βιβλιαριο υγειας που χρειαζεται επειδη ειμαι στο οικογενεικο τι παιζει;
igoods Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Κατι ακομα για βιβλιαριο υγειας που χρειαζεται επειδη ειμαι στο οικογενεικο τι παιζει; Αυτο δεν χρειαζεται καν.Εγω δεν το ειχα παρει και ουτε ειδα να το ζητανε.
FreakBoy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Ειχα παει προς το τελος του Δεκεμβριου να φτιαξω τα χαρτια για την αναβολη, πηρα την βεβαιωση απο το ιεκ πηγα στα κεπ εφτιαξα τα χαρτια και μου ειπαν οτι θα επικοινωνισουν μαζι μου οταν θα βγει.Ειναι λογικο που δεν εχουν επικοινωνισει μαζι ακομα ;;Τοσο πολυ αργει ολη η διαδικασια για την αναβολη η παιζει κατι αλλο;
Mr.Etherium Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Πώς γίνετε να διώξω αυτό το ψαρόθεμα απτα μηνύματα μου?? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις