Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε ποια μονάδα πας? σύνταγμα? τι ειδικότητα σου ειπαν οτι εχεις?

οι διαβιβαστές απο όσο ξέρω σχεδόν μόνο σύνταγμα πάνε

υ.γ οι διαβιβαστές είναι όπλο όχι σώμα :P

Θα δημιουργηθεί μια ψιλοέλλειψη σε ΔΒ και μάλλον θα φέρουν μερικούς απο δω.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έλα ρε μινάρα, σκέψου για Σεπτέμβρη ή και Νοέμβρη που είναι στάνταρ μεγάλες σειρές, που σημαίνει περισσότερα άτομα στα στρατόπεδα άρα λιγότερες μέρες εμπλοκή. Με αυτό παίρνεις επιπλέον και Χριστούγεννα 10 μέρες άδεια και Πάσχα άλλες 10.

Αν κάνεις παραμεθόριο έχεις και τα ΤΑΠ που είναι 2 μέρες για κάθε μήνα στην παραμεθόριο. Γενικά εγώ που θα κάνω όλη την θητεία Χιο σύνολο απο άδειες είχα, 4 ορκωμοσίας απο Μεσολόγγι 10+1 προαναχώρηση για χριστούγεννα, άλλες 10+1 για Πάσχα θα έχω, 15 οι κανονικές και άλλες 16 τα ΤΑΠ. Απο εκεί και πέρα παίζει ανάλογα σε τι μονάδα και τι λόχο θα πέσεις, εχω πάρει σκέψου καμια 10αριά άγραφες μέχρι στιγμής και 4 τιμιτικές και θα κρατήσω όλες τις άλλες για τους τελευταίους μήνες της θητείας μου να εξαφανιστώ. Αλλα σκέψου υπάρχουν και λοχαγοί που λένε θα πάρεις οπωσδήποτε άδεια μέσα στο δίμηνο είναι σε τι ΜΑΛΑΚΑ θα πέσεις, ευτυχώς εγώ έχω πετύχει τους πιο γαμάτους ανθρώπους που θα μπορούσα να βρώ στον στρατό. Καβατζώνεις και 2 αιμοδοσίες που είναι απο 4 μέρες η καθε μία και κάνεις την ζω'η σου. Απο smartphone εγώ απο την πρώτη μέρα κέντρο το είχα μαζί το htc αλλα δνε το είχα φάτσα φόρα, κυρίως μεσημέρι το άνοιγα και βράδυ τις υπόλοιπες ώρες το σάπιο NOKIA, στην άδεια ορκομωσίας πήρα το ΝΟΤΕ 2 και απο τότε και στην μονάδα το έχω κανονικότατα μπροστά μέχρι και στον διοικητή που έγραψα το κινητό του όταν πήγα την πρώτη μέρα. ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ, μόνο να το δούν μπα και πάρουν το ίδιο παίζει. Παίζουν και tablet στην μονάδα και netbooks, ειδικά στα φυλάκια λιώνουν και στην ταινία.

Δημοσ.

Θα δημιουργηθεί μια ψιλοέλλειψη σε ΔΒ και μάλλον θα φέρουν μερικούς απο δω.

μου φαίνεται λίγο δύσκολο αλλα όλα παιζουν σε αυτην την ζωή :P απο την εμπειρία μου πιο εύκολο μου φαίνεται να πάρετε εσείς και άλλες ειδικότητες παρα να σας φέρουν έξτρα άτομα. ρώτησα τον φίλο για το που τον στέλνουν κ την ειδικότητα γιατι έκανα "πρόσφατα" φαντάρος εκεί και ίσως μπορούσα να του πώ κάποια πράγματα αλλα δεν βλέπω να απαντάει :wacko:

Δημοσ.

πράγματι, ο Μάιος συνήθως έχει τις μικρότερες ΕΣΣΟ...

του ιουλιου ειναι η μικροτερη και μετα του μαιου. περσι ετσι ηταν

Δημοσ.

Ολα τζοκερ ειναι φιλε μου στο στρατο στην ιδια μοναδα μπορει η 330 να το ξινει και η 334 να την παει πιπα-*ωλο στην 1μοναδα που ημουνα στην λημνο μας ειχανε σκισει ανα 2 ωρες σκοπια με την ελπιδα οτι θα ερθουνε νεοι και θα αλλαξουν τα πραγματα που δεν ηρθαν ποτε, εκπαιδευση χωρις ελεος και πολλες αλλες τραγικες ελληψεις της μοναδος,αδειες δεν μας διναν τις δικες μας τιμητικες που δεν δοθικαν ποτε εξοδους τραγικες 3ωρες.Ενω οι προηγουμενες σειρες επειδη ειχε γινει ενα ντου στα κεντρα περασαν ζωη και κοτα.

Οταν ηρθα στην πολη μου με την δευτερη μεταθεση που πηρα,παλι τα ιδια γιατι 3 σειρες πριν δεν ειχε σκοπια η μοναδα αλλα μετα απο επισκεψη ταξιαρχου επεσε κραξιμο και αναγκαστηκαν να βαλουν σκοπιες χωρις να εχουν ατομα και τα ιδια και εκει.

Αυτα που σου ειπα για τις μοναδες που πηγα μπορει να μην ισχυουν τωρα και να τους πηγαινει μια μεσα 3 εξω καθαρο τζοκερ...

Αποψη μου ειναι ασε το βισμα και πηγαινε παραμεθωριο που εχει σιγουρα κοσμο και θα ζησεις πραγματα που ουτε θα σου περνουσαν απο το μυαλο ωραια και ασχημα.Και θα δεθεις πολυ με τα υπολοιπα παδια γιατι θα περασετε ολα τα δυσκολα μαζι.

Ασε που τα ξιδια που πιεις και οι σουρες που θα βγαλεις στα φυλακια δεν θα τα δεις κοντα στο σπιτι σου

• Like 1
Δημοσ.

Η καλυτερη εποχη για να μοεις στο στρατο ειναι Σεπτεμβριος...

Ουτε καλοκαιρι χανεις, μαζι με την ζεστη που θα σε ψησει σαν κοτοπουλο στο φουρνο.

Παιρνει γκρουπακι χριστουγεννων και πασχ, αρα η κανονικη αδεια περιπου 12-15 μερες + τα δυο γκρουπ 6-7 ημερων περιπου το καθενα..

Αν πεσεις σε καλο διοικητη θα μπορεις να παιρνεις καμια 24ωρη/48ωρη που δεν μετραμε στις αδειες..

Βυσμα μην βαλεις, εκτος απο την υποχρεωση που θα εχεις μετα, μπορει να μην σου βγει σε καλο...

Ναι στε πολυ προσεκτικοι.. Εγω ημουν τυχερος, ολοι οι παλιοι που χα συναντησει ηταν καλα παιδια. Και ετσι φερομουν και γω στους επομενους.. Ομως εχω δει αλλους να περνανε ασχημα...

Το κακο να πηγαινεις μεγαλος φανταρος ειναι αυτο.. Ο αλλος ειχε γυναικα και δυο παιδια.. Τι να του πεις, το μυαλο του ηταν στην οικογενεια του και μονο..

• Like 1
Δημοσ.

Αποψη μου ειναι ασε το βισμα και πηγαινε παραμεθωριο που εχει σιγουρα κοσμο και θα ζησεις πραγματα που ουτε θα σου περνουσαν απο το μυαλο ωραια και ασχημα.Και θα δεθεις πολυ με τα υπολοιπα παδια γιατι θα περασετε ολα τα δυσκολα μαζι.

Ασε που τα ξιδια που πιεις και οι σουρες που θα βγαλεις στα φυλακια δεν θα τα δεις κοντα στο σπιτι σου

ποιος το λέει ότι θα εχει σιγουρα κοσμο παραμεθώριο; προσφατα διαβασα για μονάδα στη Λήμνο που τους έχει πάει 60 μέσα.

Αποψη μου ειναι αν έχεις βύσμα τοτε να πας όπου το βύσμα σου πιάνει περισσότερο. Αν πχ. έχεις βυσμα ταξιαρχο τθ τοτε στανταρ τεθωρας, και ας λένε ότι ειναι μαυριλα, και στην ίδια ταξιαρχία...

Δημοσ.

ποιος το λέει ότι θα εχει σιγουρα κοσμο παραμεθώριο; προσφατα διαβασα για μονάδα στη Λήμνο που τους έχει πάει 60 μέσα.

Αποψη μου ειναι αν έχεις βύσμα τοτε να πας όπου το βύσμα σου πιάνει περισσότερο. Αν πχ. έχεις βυσμα ταξιαρχο τθ τοτε στανταρ τεθωρας, και ας λένε ότι ειναι μαυριλα, και στην ίδια ταξιαρχία...

αυτοι που λες 60 μεσα μαζι με αυτους ημουν κ εγω, και η παραμεθωριος οταν λεει δεν εχει κοσμο η μοναδα εννοει οτι εχει πχ 40 υπηρεσιες και ειναι 45 οποτε μαει 8 μεσα.Εχω ενα παιδι στο ΤΥΠ στη σινδο 4 ατομα ο λοχος.

Γιατι και εξοδο να μην εχεις καιρο , αμα εχει κοσμο βρισκεις καποιον να πεις καμια μλκια στο καψιμι να παιξεις κανα ταβλι να πιεις καμια μπυρα.στα λιγα ατομα οσοι δεν εχουν υπηρεσια κοιμουνται και το εζησα στα τελειωματα το τελευταιο και χτυπουσα το κεφαλι μου που δεν εκοψα την μεταθεση.

Δημοσ.

αυτοι που λες 60 μεσα μαζι με αυτους ημουν κ εγω, και η παραμεθωριος οταν λεει δεν εχει κοσμο η μοναδα εννοει οτι εχει πχ 40 υπηρεσιες και ειναι 45 οποτε μαει 8 μεσα.

Επειδή μάλλον σε δικό μου post σχετικά με 60 σερί μέσα και Λήμνο αναφέρεται ο Pablo_Hasan, αν επιτρέπεται, σε ποια μονάδα ήσουν και τι σειρά; 

Ατσική και 322;

Δημοσ.

βασικά αυτο το αρθράκι ειχα διαβάσει, μπερδεψα το νησι

Τρείς έξοδοι στους 8 μήνες - Στην Λέσβο μαύρες μέρες για τους στρατιώτες

Μαύρες ημέρες ζουν οι στρατιώτες στο 475 τάγμα διαβιβάσεων στην Λέσβο. Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων υπάρχει στρατιώτης που σε 8 μήνες έχει μόνο 3 εξόδους!

Γράφουν :

"Μάλιστα πρόκειται για μία κατάσταση η οποία είναι παγιωμένη εδώ και καιρό όπως αναφέρουν φαντάροι από εκεί. Πως έχει η κατάσταση: Υπάρχει καταγεγραμμένη εμπειρία φαντάρου που έκανε 8μηνο και είχε μόνο 3(!) εξόδους.

Η δύναμη σχεδόν ποτέ δεν φτάνει διψήφιο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα η λέξη έξοδος να είναι άγνωστη για τους συναδέλφους εκεί.
Από μαρτυρίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων οι ίδιοι αναφέρουν ότι έχουν ξεχάσει πως είναι η επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν φαντάροι σε φυλάκιο, ξεχασμένοι για 2,5 μήνες εκεί.

«Δικαιούμαστε μόνο υπηρεσιακά, που μάλιστα κανείς δεν χρησιμοποιεί, αφού  ούτε καν κίνηση δεν προβλέπεται για να μας μεταφέρουν στην πιο κοντινή πόλη». Και ποιος έχει για να πληρώσει το ταξί για μια ολιγόωρη βόλτα με υπηρεσιακό σημείωμα;

Η διοίκηση της μονάδας δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση;

Η μήπως κάνει τα στραβά μάτια στο πρόβλημα.

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των φαντάρων, να περιοριστούν υπηρεσίες, να σταλούν άμεσα μεταθέσεις στη μονάδα.

Το ΓΕΣ τι έχει να πει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Λέσβο.

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος είχε μιλήσει για σεβασμό των δικαιωμάτων μας και ίσους όρους θητείας. Αλλά το Πεντάγωνο είναι γεμάτο από βύσματα-φαντάσματα των νεολαιών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενώ στη Λέσβο εμείς έχουμε καταντήσει φαντάσματα τρέχοντας ατελείωτα σε υπηρεσία-αγγαρεία-εκπαίδευση και φτου από την αρχή…"

http://www.onalert.gr/stories/exodoi-stratiotes-lesvos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά, 11 Μαρτίου μπαίνω και εγώ Γρεβενά. Επειδή ο πατέρας μου έχει αναπηρία 75% λογικά δικαιούμαι κατ' εξαίρεση τοποθέτηση. http://www.army.gr/files/File/do8files/06_Kathgories_kat_e3airesh_topo8ethsewn_gia_koinwnikoys_logoys_KEIMENO.pdf όπως γράφει και εδώ. Πήρα τηλ στη στρατονομία πριν 1 μήνα μου είπαν πως πρέπει να πάω μόλις πάρω το χαρτί κατάταξης στο πλησιέστερο στρατόπεδο και να κάνω τα χαρτιά. Σήμερα ξαναπήρα και μου λένε να τα κάνω στο ΚΕΝ. Τι παίζει;  Κάποιος που να έχει κάνει κάτι τέτοιο; Τα φώτα σας

Επεξ/σία από GhostDel
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, 11 Μαρτίου μπαίνω και εγώ Γρεβενά. Επειδή ο πατέρας μου έχει αναπηρία 75% λογικά δικαιούμαι κατ' εξαίρεση τοποθέτηση. http://www.army.gr/files/File/do8files/06_Kathgories_kat_e3airesh_topo8ethsewn_gia_koinwnikoys_logoys_KEIMENO.pdf όπως γράφει και εδώ. Πήρα τηλ στη στρατονομία πριν 1 μήνα μου είπαν πως πρέπει να πάω μόλις πάρω το χαρτί κατάταξης στο πλησιέστερο στρατόπεδο και να κάνω τα χαρτιά. Σήμερα ξαναπήρα και μου λένε να τα κάνω στο ΚΕΝ. Τι παίζει; 

Θυμάμαι, τότε που το συζητάγαμε, ότι σου είχα πει πως μάλλον δικαιούσαι και 8μηνο. Ψάξε το!

Από εκεί και πέρα, αυτό που σου είπαν για το πλησιέστερο στρατόπεδο, παπάτζα μου φαίνεται. Θα έπεσες σε άσχετο. Οπότε σου προτείνω τα εξής:

1) Αν μπορείς πήγαινε μια βόλτα από το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου (μήπως αυτό εννοούσαν ως πλησιέστερο στρατόπεδο; ) με τα χαρτιά μαζί και ρώτα επί τόπου. Δείξε τα χαρτιά και ζήτα να ξεκινήσεις τις απαραίτητες ενέργειες.

2) Πάρε τα χαρτιά και στο ΚΕΝ, φρόντισε όμως απαραίτητα να έχεις καβατζώσει θεωρημένα αντίγραφα, γιατί ενδέχεται να σου ζητήσουν τα χαρτιά και στην μονάδα όπου θα μετατεθείς.

Εδώ να διευκρινίσω κάτι: υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σε στείλουν τελικά σε μονάδα της παραμεθορίου και μετά από μερικούς μήνες, όταν εξετάζονται οι περιπτώσεις κατ' εξαίρεση τοποθετήσεων, να μετατεθείς ξανά κοντά στο σπίτι σου. Παίζει βέβαια, όπως σου είχα πει και παλιά, αντίστοιχα η περίπτωση να μη φύγεις καθόλου για παραμεθόριο (με λίγη τύχη).

Τέλος, δεν ξέρω αν σε βοηθά, αλλά εγώ τα χαρτιά μου για το 8μηνο τα είχα καταθέσει στο φρουραρχείο της περιοχής μου, κατά τη διάρκεια της άδειας ορκωμοσίας, πριν δηλαδή βγει η ειδικότητά μου και η μετάθεση μου στην παραμεθόριο.

Δημοσ.

Θυμάμαι, τότε που το συζητάγαμε, ότι σου είχα πει πως μάλλον δικαιούσαι και 8μηνο. Ψάξε το!

Από εκεί και πέρα, αυτό που σου είπαν για το πλησιέστερο στρατόπεδο, παπάτζα μου φαίνεται. Θα έπεσες σε άσχετο. Οπότε σου προτείνω τα εξής:

1) Αν μπορείς πήγαινε μια βόλτα από το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου (μήπως αυτό εννοούσαν ως πλησιέστερο στρατόπεδο; ) με τα χαρτιά μαζί και ρώτα επί τόπου. Δείξε τα χαρτιά και ζήτα να ξεκινήσεις τις απαραίτητες ενέργειες.

2) Πάρε τα χαρτιά και στο ΚΕΝ, φρόντισε όμως απαραίτητα να έχεις καβατζώσει θεωρημένα αντίγραφα, γιατί ενδέχεται να σου ζητήσουν τα χαρτιά και στην μονάδα όπου θα μετατεθείς.

Εδώ να διευκρινίσω κάτι: υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σε στείλουν τελικά σε μονάδα της παραμεθορίου και μετά από μερικούς μήνες, όταν εξετάζονται οι περιπτώσεις κατ' εξαίρεση τοποθετήσεων, να μετατεθείς ξανά κοντά στο σπίτι σου. Παίζει βέβαια, όπως σου είχα πει και παλιά, αντίστοιχα η περίπτωση να μη φύγεις καθόλου για παραμεθόριο (με λίγη τύχη).

Τέλος, δεν ξέρω αν σε βοηθά, αλλά εγώ τα χαρτιά μου για το 8μηνο τα είχα καταθέσει στο φρουραρχείο της περιοχής μου, κατά τη διάρκεια της άδειας ορκωμοσίας, πριν δηλαδή βγει η ειδικότητά μου και η μετάθεση μου στην παραμεθόριο.

Ναι θυμάμαι που με είχες βοηθήσει ξανά. Λογικά έπεσα σε άσχετο γιατί δεν μου φαίνεται λογικό. 1) αυτό θα κάνω. 2) θα το κάνω και αυτό .

Δεν πειράζει μωρέ να με στείλουν 1-2 μήνες αλλού, αρκεί να είμαι μετά κοντά και όχι σε κάνα λαγκάδι αφού δικαιούμαι κοντά στο σπίτι μου. 

Θα ρωτήσω και εκεί στο ΚΕΝ αυτό για το 8μήνο και θα πράξω ανάλογα :D Ευχαριστώ ρε φίλε για τον κόπο σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν είναι 67% κι άνω κινητική αναπηρία δικαιούσαι κατ' εξαίρεση μετάθεση στα καπάκια μετά από το κέντρο, αν καθυστερήσει βέβαια μπορείς να την πάρεις αργότερα...

τα χαρτιά για την κατ' εξαίρεση τα δίνεις στο Κέντρο, τα χαρτιά για μειωμένη θητεία στη στρατολογία που ανήκεις...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...