panosno1com Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 αυτο με το χερι το κανανε γελοιο , το θελανε τοσο ψηλα που ενιωθα σα καραγκιοζης [δλδ οτι με τραβανε με σκοινι απο πανω ξερω γω] κ εχανα το βημα μου ευτυχως ημουν σε ενα απο τα πιο χαλαρα κεντρα δλδ (μου ειχαν [τελευταια μερα κιολας ] πει οτι δε θα παρελασω αλλα χωθηκα κ κανεις δε καταλαβε τπτ ] εντιτ: μαλλον εννοει Κρατηση / Φυλακή
Star_Light Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Φυλακή για απαράδεκτη εμφάνιση? οχι εντάξει ειπαμε. Κράτηση αν εννοεις την στέρηση εξοδου παιζει ναι. Αλλα φυλακή ειναι πχ να μεινεις 5 μέρες συνεχομενες μέσα. Αναλογα τον 4ετη αλλος μπορει να σε γράψει ποινολογιο οποτε να χάσεις μια εξοδο αλλος μπορει να σου πει τρέχα 2-3 γυρους την πλατεια. Οχι πως ειναι τιποτα αμα εισαι συνηθισμενος στο τρεξιμο απλα μετά ιδρώνεις και κολλάει η στολή μέχρι το μεσημερι που θα πάς για ύπνο :/ επισης το κακο ειναι οτι μετα παιζει και η κουραση που θα πας για μάθημα και αν πχ σε πάρει κανενας ύπνος εκει οντως παιζει να φάς φυλακή. Δεν ειναι δυσκολο λιγο να ειχες βάρδια το βράδυ λιγο η πρωινη γυμναστικη λιγο οι βολτες στην πλατεια κατα τις 11 εισαι τζάνκι.
Silverage Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ειμαι πεζικό. Ναυτικό ειμαι. Καλά και σας κάναν όλα αυτά που λες πιο πάνω;Δεν το πιστεύω .Ξέρω άτομο που υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό και λέει οτι είναι πολύ χαλαρά. Ή υπερβάλεις ή σε είχαν του κλώτσου και του μπάτσου και νόμιζες οτι σε σκληραγωγούνε.
FarCry Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Κράτηση αν εννοεις την στέρηση εξοδου παιζει ναι. συγνωμη εισαι αξιωματικος και δε ξερεις τι διαφορα μεταξυ της κρατησης και της στερησης εξοδου??
Star_Light Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Σε εμάς έλεγαν να έχουμε όσο πιο ψηλά γίνεται τα χέρια, αλλά και το κεφάλι. Ναι εννοειται το κεφάλι ψηλά περήφανα αλλα παρολαυτα βλεπω αρκετες διαφορές εμεις παρελάσαμε με G3 και ξιφολογχες και η φτέρνα του ποδιού "έκοβε" το δάπεδο ωστε να ακουγεται. Το ημερησιο προγραμμα σας ποιο ηταν?
Star_Light Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Στο Πεύκο ή στις μονάδες; Στις μονάδες μετά την προπαίδευση. Στην προπαίδευση ολοι περνάμε άσχημα
toni50 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά,σειρά 330 και σώμα διαβιβάσεων! Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας πετάω για Κύπρο,επειδή δεν ενημερώθηκα πολύ καλά ως προς τι πρέπει να πάρω από αποσκευές διότι δεν ήμουν στην ενημέρωση με τους υπόλοιπους και όταν ρώταγα δεν με ικανοποίησαν οι απαντήσεις.Δεν ήθελα όμως να δοκιμάσω την τύχη μου με παραπάνω ερωτήσεις τα στελέχη. Εάν δεν κάνω λάθος αυτά που πρέπει να πάρω είναι μια μικρή χειραποσκευή και το γνωστό λουκάνικο. Οι ερωτήσεις μου είναι: Μπορεί να είναι γεμάτο το λουκάνικο τέρμα σχεδόν ή χειραποσκευή εάν είναι ποιο μεγάλη λιγάκι θα υπάρχει πρόβλημα; Ρωτάω γιατί δεν θέλω να γίνει τίποτα τραγελαφικό στο αεροδρόμιο και μου πουν δεν είσαι προβλεπόμενος άφησε καμιά αποσκευή. Πραγματικά θα εκτιμούσα την βοήθεια από έναν παλιό ελδυκάριο. Ευχαριστώ.
Mikeasdf Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2014 Μην τους ακούς, πάρε ότι θέλεις μαζί σου, δεν πρόκειται ούτε πρόστιμο να πληρώσεις, αλλα ούτε και να σου κρατήσουν κάτι. Καλο ταξίδι και να ξες πως είναι ωραία στην eldyk ειδικά σαν διαβιβαστής Αν έρθεις δεύτερο M/K τάγμα αθαλάσσας στείλε μου μήνυμα.
toni50 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ φίλε μου,το είχα συνέχεια στο νου μου.Εάν τύχω από τα μέρη σου θα τα πούμε.
Luciddream Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά,σειρά 330 και σώμα διαβιβάσεων! Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας πετάω για Κύπρο σε ποια μονάδα πας? σύνταγμα? τι ειδικότητα σου ειπαν οτι εχεις? Αν έρθεις δεύτερο M/K τάγμα αθαλάσσας στείλε μου μήνυμα. οι διαβιβαστές απο όσο ξέρω σχεδόν μόνο σύνταγμα πάνε υ.γ οι διαβιβαστές είναι όπλο όχι σώμα
andreapaog328 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 σκέφτομαι να μπώ μάιο. είναι καλύτερα σε σχέση με τον ιούλιο? γενικά με τις άδειες τι παίζει? πως δίνονται? (εκτος απ τα βύσματα ) πόσες μέρες δικαιούσαι κλπ? παίρνεις όποτε θές ή όποτε "έχει"? επίσης, τι έχει μέσα το στρατόπεδο εκτός απ το κψμ? ακόμα τι παίζει με τα κινητά. smartphone, tablet λολ τι παίρνετε κοντά για να περάσει η ώρα.
N3k21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 σκέφτομαι να μπώ μάιο. είναι καλύτερα σε σχέση με τον ιούλιο? Θα έλεγα να μπεις το νωρίτερο δυνατόν, έτσι ώστε όπου και να σε στείλουν, να τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα. Οπότε ψηφίζω Μάη... γενικά με τις άδειες τι παίζει? πως δίνονται? (εκτος απ τα βύσματα ) πόσες μέρες δικαιούσαι κλπ? παίρνεις όποτε θές ή όποτε "έχει"? Δικαιούσαι κανονική άδεια τριών ημερών για κάθε δύο μήνες θητείας. Δηλαδή έχεις στο 9μηνο συνολικά 16 ημέρες κανονικής άδειας. EDIT: Είμαι ηλίθιος. Δε βγαίνουν τα Μαθηματικά στα κόκκινα παραπάνω. Οι άδειες υπολογίζονται ανά δίμηνο. Άρα ο 9μηνος παίρνει 3 ημέρες x 4 δίμηνα = 12 ημέρες ΚΑ. Ίσως 14 αν συνυπολογίζεται και ο μήνας στο ΚΕΝ. Από εκεί και πέρα στανταράκι είναι η άδεια ορκωμοσίας (υπολόγιζε μαζί με πιθανά οδοιπορικά 4-5 ημέρες) και τα εορταστικά γκρουπ. Τα συγκεκριμένα συνήθως διαρκούν 6-8 ημέρες και -προφανώς- τα παίρνεις κοντά στις εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα. Μετά υπάρχουν και τα ΤΑΠ, τα οποία είναι -αν θυμάμαι καλά- 2 ημέρες για κάθε μήνα θητείας στην παραμεθόριο. Αν μείνεις δηλαδή σε τέτοια μονάδα για ένα γεμάτο 7μηνο, υπολόγιζε 14 ημέρες ΤΑΠ. Υπάρχουν και οι γνωστές τιμητικές άδειες, οι οποίες χορηγούνται βάσει της κρίσης του εκάστοτε Δκτη Λόχου/Δκτη Μονάδας. Άλλοι τις δίνουν για πλάκα, άλλοι όταν εκτιμήσουν πως προσφέρεις κάτι αξιόλογο. Πρόσεξε, σε περίπτωση μετάθεσης σου από την παραμεθόριο σε κάποιο αστικό κέντρο, υπάρχει περίπτωση να χάσεις τα ΤΑΠ και τις τιμητικές σου, αν δεν έχεις καταναλώσει τις ημέρες νωρίτερα. Δεν αναγνωρίζονται δηλαδή απαραιτήτως από τη νέα Μονάδα. Τέλος υπάρχουν και διάφορες ειδικές άδειες (αγροτικές, φοιτητικές, αιμοδοσίας κ.λ.π) οι οποίες δίνονται αποδεικνύοντας πως συμμετέχεις σε ανάλογες δραστηριότητες. Τώρα το πως δίνονται οι άδειες είναι σχετικό. Σε μονάδες με φουλ εμπλοκή π.χ., ίσως σας υποχρεώσουν να παίρνετε λίγες μέρες ανά δύο περίπου μήνες, σε περισσότερο άνετες μονάδες τα πράγματα είναι ελαστικότερα και παίζει να σας αφήσουν να πάρετε πολλές ημέρες μαζεμένες προς το τέλος της θητείας σας (η γνωστή άδεια απολύσεως). επίσης, τι έχει μέσα το στρατόπεδο εκτός απ το κψμ? Κοριούς. Πέρα από την πλάκα τώρα, συνήθως υπάρχουν μέρη για να γυμναστείς, γηπεδάκια μπάσκετ π.χ. Εμείς είχαμε κανονικών διαστάσεων γήπεδο ποδοσφαίρου (με χώμα βέβαια) και μπάσκετ, καθώς και βιβλιοθήκη. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις βέβαια σπάνια χρησιμοποιούνταν. ακόμα τι παίζει με τα κινητά. smartphone, tablet λολ τι παίρνετε κοντά για να περάσει η ώρα. Στο ΚΕΝ μην πας με καλό κινητό ή ταμπλέτα. Θα στο πάρουν στην είσοδο, ακόμα και να το περάσεις όμως στη ζούλα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να στο ψειρίσουν. Στη μονάδα πρακτικά παίρνεις ότι γουστάρεις. Σ' εμάς μέχρι και laptops είχαν μερικοί. Εννοείται βέβαια πως τέτοια πράγματα είναι overkill, τι να το κάνεις το PC εκεί μέσα; Ένα αξιοπρεπές smartphone για ταινίες/τραγουδάκια/χαλαρό σερφάρισμα θες, τίποτα παραπάνω. Όχι κανά θηρίο όμως, κάτι με μεγάλη μπαταρία και σχετικά φτηνό. Από εκεί και πέρα το καλύτερο είναι να πιάσεις φιλίες με τα υπόλοιπα παιδιά της μονάδας, ο καλύτερος τρόπος για να περάσει η ώρα είν' ο χαβαλές. 2
mindtrapper Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 15 μέρες είναι η κανονική άδεια στους 9μηνους. Τον τελευταίο μήνα τον μετράνε για δύο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις