panos2171 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 ρε παιδιά να ρωτησω κάτι. οκ δεν έχω παει ακομη στρατό, αλλά κινητό γιατί να παρει καποιος στο στρατο μαζί του; δεν εχει εκεί τηλέφωνα (σαν καρτοτηλέφωνα ή κάτι τέτοιο ρε παιδί μ που μπορεί κάποιος φαντάρος να καλέσει άνετα); Εξάλλου, -απ'ό,τι νομίζω εγώ- στρατό πας για να εκπαιδευτείς, να μαθεις πώς να κρατάς το όπλο, να γυμνασθείς. Δεν πας για διακοπές. έτσι δεν είναι ή... είμαι εντελώς λάθος;; Εντελώς λάθος είσαι. Στο στρατό πας για διακοπές, ειδικα ο μηνας στο ΚΕΝ είναι οι πιο βαρετές διακοπές που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του. Γυμναστική μόνο στις Ειδ.Δυνάμεις, οπουδήποτε αλλού κάνεις αν θέλεις από μόνος σου. Κινητό δε σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις αλλά νομίζω πως είναι από τα must πράγματα που πρέπει να έχει ένας φαντάρος γιατί αλλιώς δεν περνάει η ώρα.
N3k21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Για το αλλο ομως εχεις αδικο. εαν σε πανε ΕΠ και σε στειλουν στην πρων ΣΑΕΠ νυν ΣΠΥ για εκπαιδευση εχεις 2 μεταθεσεις οπως και η στρατονομια. 4 μηνες εντος και 4 μηνες εκτος. και εντος και εκτος πας σε ΓΕΠ και ΓΕΠ εχουν οι μεγαλες μοναδες/ταξιαρχιες. Ακυρο στρατοπεδο δεν ειναι. οσο για τα σκοπετα αμα εισαι ενοπλος φυσικα και θα κανει. απο τα οπλα ομως περνας καλυτερα. και 4 μηνες να ειναι αθηνα δεν τον χαλαει Σόρυ, βάσει προσωπικής εμπειρίας απάντησα, σαφώς και όσα γράφω παίζει να μην ισχύουν πάντα και παντού. Για να ξηγηθώ, στη δική μου μονάδα είχαν έρθει δύο παλικάρια από ΕΠ. Θυμάμαι που τους κάναμε και πλάκα για το σήμα, φωνάζοντάς του "τζεντάι". Ε, μια χαρά σκοπέτα έκαναν, έφαγαν και την εμπλοκάρα. Απλά δε θυμάμαι αν τελικά μετατάχθηκαν σε ΠΖ, ή έμειναν στη μονάδα ως ΕΠ.
nemesiskp Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Ερωτηση:Επειδη απο οτι φαινεται προς Κ.Ε.Ν. θα μετακινηθω με μεσα και οχι με καποιον δικο μου,πρεπει να μου εχει ερθει το χαρτι για να παω ή αρκει που εχει βγει στο site;Επισης ειμαι χαιδαρι.Πρεπει να παω στο φρουραρχειο Αθηνων ή στην αστυνομια χαιδαριου; Ρε παιδες καμια βοηθεια;
beatshooter Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Με το χαρτί πσς στο κέντρο!κ πήγαινε αναζήτησε το στο α.τ. της περιοχης σ!κανονικα πρέπει να στο φέρουν στο σπίτι αλλα........
panos2171 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Το φύλλο πορείας από την σχολή ΔΕΑ προς τη μονάδα γνωρίζετε αν είναι για μια μετακίνηση μόνο?
probatos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Παίδες μήπως έχει περάσει κανείς πρόσφατα από το στρατόπεδο "Παπαφλέσσας" στην Καλαμάτα?Έψαξα αρκετά, αλλά μιας που είναι φρέσκο KEN, δεν έχω βρει κόσμο που να πέρασε και να είχε χρόνο να postάρει λεπτομέρειες για την φάση (τύπου ζεστό νερό, πόσιμο νερό, εγκαταστάσεις, υγιεινή στους χώρους, πίεση και σοβαρότητα από ανωτέρους, κλίμα, κάνα περίεργο που έχουν όλα κάτι ιδιαίτερο κλπ.). Αυτά που έμαθα ως τώρα είναι:ότι είχε κλείσει για δύο χρόνια και ότι ξανάνοιξε 3/2013 και από ΚΕΔΒ (κέντρο εκπαίδευσης διαβιβάσεων) που ήταν 2005 - 2011, τώρα άνοιξε σε ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) για το 9ο Σύνταγμα Πεζικού "Γιαννιτσά".Ακόμα από post κάποιου βαθμοφόρου ότι έχει Τέλειες εγκαταστάσεις και Τέλεια θέα,Από post στο ίδιο threat ότι βαράνε εμπλοκές συχνά.Τέλος κάπου διάβασα ότι κάνανε σε αυτά τα δύο χρόνια κάτι συντηρήσεις κτηρίων κλπ., αλλά γενικά ασάφειες.Btw... περνάω από εκεί 10/3 (Β' ΕΣΣΟ 2014). Ρε παιδες καμια βοηθεια; Γι να μην περιμένεις την αστυνομία μέχρι δύο μέρες πριν παρουσιαστείς (όχι κανόνας, αλλά και όχι απίθανο), μπές εδώ (http://www.stratologia.gr/enhmervsh_strateyshmvn_katataxi) αν ξέρεις τον Σ.Α. σου (Στρατιωτικός αριθμός από το έγγραφο του περιοδεύων σου). Αν δεν ξέρεις το Σ.Α. πάρε σε αυτά τα τηλ. (http://www.stratologia.gr/anakoinvseis/Ypiresia_Tilefonikis_Ypostiriksis_Stratologikon_Ypiresion_Attikis_(YTYSYA)-115) και θα σου λεπτομέρειες λεπτομέρειες (ημ/νια κατάταξης, στρ/δο κλπ.) αλλά θα περιμένεις να πιάσεις γραμμή. | Τώρα ανάλογα που θα παρουσιαστείς έχεις και διαφορετικούς τρόπους να πας. μπορείς ακόμα να κάνεις και αυτό (http://www.army.gr/default.php?pname=TransportationToKEN&la=1) από Χαϊδάρι πας εδώ για κατάσταση επιβίβασης (http://www.vrisko.gr/details/dgcg677h6bae503hc6a3aed361df41ab) και άμεσα μην περιμένεις να σου έρθει το χαρτί πρώτα γιατί θα περιμένεις στο φρουραρχείο στην σειρά για πάντα, με αυτούς που θέλουν αναβολή.
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 τι κολπο ειναι αυτο, να κανει η αστυνομια τον ταχυδρομο; Και καλά φαινονται έτσι πιο σοβαροι; εγω πάντως στο γραμματοκιβώτιο βρήκα το καταταξοχαρτο, δεν το παρεδωσαν προσωπικά. Το φύλλο πορείας από την σχολή ΔΕΑ προς τη μονάδα γνωρίζετε αν είναι για μια μετακίνηση μόνο? τι εννοείς; το φύλλο πορείας δεν ειναι το ίδιο με την κατασταση επιβίβασης.
panos2171 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αυτο.δείχνεις το φύλλο πορείας και σου δίνουν την κατάσταση επιβίβασης.
nemesiskp Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Γι να μην περιμένεις την αστυνομία μέχρι δύο μέρες πριν παρουσιαστείς (όχι κανόνας, αλλά και όχι απίθανο), μπές εδώ (http://www.stratologia.gr/enhmervsh_strateyshmvn_katataxi) αν ξέρεις τον Σ.Α. σου (Στρατιωτικός αριθμός από το έγγραφο του περιοδεύων σου). Αν δεν ξέρεις το Σ.Α. πάρε σε αυτά τα τηλ. (http://www.stratologia.gr/anakoinvseis/Ypiresia_Tilefonikis_Ypostiriksis_Stratologikon_Ypiresion_Attikis_(YTYSYA)-115) και θα σου λεπτομέρειες λεπτομέρειες (ημ/νια κατάταξης, στρ/δο κλπ.) αλλά θα περιμένεις να πιάσεις γραμμή. | Τώρα ανάλογα που θα παρουσιαστείς έχεις και διαφορετικούς τρόπους να πας. μπορείς ακόμα να κάνεις και αυτό (http://www.army.gr/default.php?pname=TransportationToKEN&la=1) από Χαϊδάρι πας εδώ για κατάσταση επιβίβασης (http://www.vrisko.gr/details/dgcg677h6bae503hc6a3aed361df41ab) και άμεσα μην περιμένεις να σου έρθει το χαρτί πρώτα γιατί θα περιμένεις στο φρουραρχείο στην σειρά για πάντα, με αυτούς που θέλουν αναβολή. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου.Το Σ.Α. τον γνωριζω,οπως γνωριζω που και ποτε παρουσιαζομαι(μεσω νετ και οχι απο το χαρτι το οποιο δεν εχει ερθει).Αυτο που δεν γνωριζω ειναι εαν θελει χαρτι για να παω να παρω κατασταση επιβιβασης και απο που πρεπει να παω(φρουραρχειο ή αστυνομια Χαιδαριου).Απο οτι καταλαβα εσυ μου λες να παω και χωρις χαρτι στο φρουραρχειο. Σημερα πηγα αστυνομια να αναζητησω το χαρτι οπως μου ειπε και ο beatshooter(ευχαριστω και εσενα) και ρωτησα εναν στην εισοδο.Λεει οταν ερχετε χαρτι πρωτα καλουμε,οποτε δεν νομιζω να στο εχουν.Βγαινει και μια "υπευθηνη" που την ρωταει και μου επιβεβαιωσε οτι ειπε ο τυπας στην εισοδο.Μου εδωσε το τηλεφωνο τις γραμματειας του τμηματος για να παιρνω τηλεφωνο να δω εαν ηρθε.Οταν τον ρωτησα για την κατασταση επιβιβασης μου ειπε οτι δεν το γνωριζε. Τι να πω,χαος.
Zaknafein Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αυτο.δείχνεις το φύλλο πορείας και σου δίνουν την κατάσταση επιβίβασης. Δεν ξέρω καν αν δικαιούσαι κατάσταση επιβίβασης ως ΔΕΑ. Εμείς πληρωθήκαμε μετά την ορκομωσία ως ΔΕΑ και δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για κατάσταση επιβίβασης και από όσους ξέρω, ταξιδέψαμε με δικά μας έξοδα. Με αυτούς που ήταν να πάνε νησιά δεν ξέρω τι παίχτηκε μόνο. Όλα αυτά πριν 4 χρόνια, οπότε δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα. Μην μπερδεύεις πάντως το Φύλλο Πορείας με την κατάσταση επιβίβασης, είναι διαφορετικά έγγραφα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αυτο.δείχνεις το φύλλο πορείας και σου δίνουν την κατάσταση επιβίβασης. που το δειχνεις; καμμία σχέση, απο το στρατοπεδο πρέπει να σου δώσουν την κατ. επ., το φύλλο πορείας ειναι απλά για να το δειξεις όταν παρουσιαστείς στην καινούργια μονάδα. Αυτο που δεν γνωριζω ειναι εαν θελει χαρτι για να παω να παρω κατασταση επιβιβασης και απο που πρεπει να παω(φρουραρχειο ή αστυνομια Χαιδαριου).Απο οτι καταλαβα εσυ μου λες να παω και χωρις χαρτι στο φρουραρχειο. απο το φρουραρχείο θα παρεις την κατ. επ. και πρέπει να έχεις και το χαρτι καταταξης, αλλιώς δεν έχουν τα στοιχεία των φαντάρων. Θα δεις όταν πας εκει, σε κάτι τεφτέρια γράφουν τους επισκέπτες...
mindtrapper Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 ειναι τριπολη και εγκαταστασεις ειναι καινουργιες. ειναι διακλαδικο εχεις και τους 3 κλαδους. καλα λογια εχω διαβασει Ναι μια χαρά, εκτός αν είσαι πεζικό... :devil:
nemesiskp Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Ρε τα κρεβατια παλευονται;Πολλοι στο νετ προτεινουν να παρεις μαζι σου 1-2 σεντονακια για καλου κακου,ενω μερικοι λενε ακομα και για υπνοσακο με το πλεονεκτημα οτι γλυτωνεις το καθημερινο στρωσιμο του κρεαβατιου.
panos2171 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Καλά εννοείται ότι δε θα χρησιμοποιήσεις τα σεντόνια/κουβέρτες/μαξιλάρια του στρατού. Ο υπνόσακος είναι μακράν η καλύτερη λύση. 5
Liverpool89 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Στρωνεις ενα σεντονακι απο πανω και μετα ριχνεις τον υπνοσακο... Ετσι οταν ξυπνας τα μαζευεις και απλα τεντωνεις την κουβερτα ... Ετοιμος σε 5 λεπτα το πρωι... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις