Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν το ειδα...

(Ας παει στο αλλο και να διαγραφει αυτο το μηνυμα)

Κάνε report σε κάποιον mod για να συνενώσει τα θέματα. ;)

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα !

Σήμερα μόλις έμαθα ότι κατατάσσομαι στο " Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) (ΑΥΛΩΝΑ). " μάλλον με την ειδικότητα Τεθωρακισμένα (καθώς στην ιστοσελίδα τους αναφέρει "έχετε επιλεγεί" ) . Εδώ προκύπτει μια απορία : Επειδή έχω τελειώσει τη Νοσηλευτική υπάρχει περίπτωση να αλλάξω ειδικότητα ή αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός ( όχι ότι με πολυαπασχολεί... αλλά γιατί να μην το ματώσω από τη στιγμή που ήδη θα το ξύνω στο στρατό) ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ρε παιδιά !

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα !

Σήμερα μόλις έμαθα ότι κατατάσσομαι στο " Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) (ΑΥΛΩΝΑ). " μάλλον με την ειδικότητα Τεθωρακισμένα (καθώς στην ιστοσελίδα τους αναφέρει "έχετε επιλεγεί" ) . Εδώ προκύπτει μια απορία : Επειδή έχω τελειώσει τη Νοσηλευτική υπάρχει περίπτωση να αλλάξω ειδικότητα ή αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός ( όχι ότι με πολυαπασχολεί... αλλά γιατί να μην το ματώσω από τη στιγμή που ήδη θα το ξύνω στο στρατό) ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ρε παιδιά !

Αυτό το "έχετε επιλεγεί" μη σε απασχολεί. Ειδικότητα θα πάρεις μετά, λίγο πριν πας σε μονάδα. Έχεις σίγουρα πιθανότητες για ειδικότητα σχετική με τις σπουδές σου. 

Αλλά και μαύρος να γίνεις τελικά, στη μονάδα μπορεί να σε τοποθετήσουν στο αναρρωτήριο, αν βέβαια υπάρχει διαθέσιμη θέση.

Όπως και να 'χει, κατά την κατάταξη θα σε ρωτήσουν τι ειδικότητα επιθυμείς, καλό είναι να κρατάς μαζί και αντίγραφο του πτυχίου σου. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το "έχετε επιλεγεί" μη σε απασχολεί. Ειδικότητα θα πάρεις μετά, λίγο πριν πας σε μονάδα. Έχεις σίγουρα πιθανότητες για ειδικότητα σχετική με τις σπουδές σου. 

Αλλά και μαύρος να γίνεις τελικά, στη μονάδα μπορεί να σε τοποθετήσουν στο αναρρωτήριο, αν βέβαια υπάρχει διαθέσιμη θέση.

Όπως και να 'χει, κατά την κατάταξη θα σε ρωτήσουν τι ειδικότητα επιθυμείς, καλό είναι να κρατάς μαζί και αντίγραφο του πτυχίου σου. 

Φίλε Ν3k21 σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη και εξυπηρετική απάντηση σου. Για καλό και για κακό λοιπόν θα έχω ένα αντίγραφο πτυχίου μαζί μου μπας και...! :D

Και κάτι ακόμα, με είχαν πληροφορήσει ότι συχνά οι νοσηλευτές μετατίθονται (σωστός ο όρος ? ) στο 401 για εκπαίδευση. Αν και μου ακούγεται αρκετά χλιδάτη πληροφορία για κάποιον που υπηρετεί - προσωπικά γνωρίζω παιδιά από τη σχολή μου που όντως σταλθήκαν στο 401 για εκπαίδευση - ισχύει ;  ή χρειάζεται να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη (βλ. βύσμα) .

Δημοσ.

Είναι κι εγώ να πάω Λαμία απότι βλέπω στο σάιτ της στρατολογίας. Είναι βυσματικό υποτίθεται;;

Δεν θα πάω αλλά έτσι πληροφοριακά...

Δημοσ.

Είναι κι εγώ να πάω Λαμία απότι βλέπω στο σάιτ της στρατολογίας. Είναι βυσματικό υποτίθεται;;

Δεν θα πάω αλλά έτσι πληροφοριακά...

Υποτίθεται γενικά πως ένας υλικοπολεμίτης περνάει καλύτερα από το μέσο πεζικάριο. Παίζει π.χ. να μετατεθεί σε καλύτερες μονάδες.

Το ΚΕΥΠ πάντως παίρνει πλέον και πεζικάριους, όπως έγραψα παραπάνω. Σαν κέντρο καλούτσικο είναι θα έλεγα. Όχι ότι πέρασα από άλλα κέντρα βέβαια, σε μαρτυρίες άλλων βασίζω την άποψή μου.

Μπήκα στο ΚΕΥΠ Σεπτέμβρη του '12. Ήταν κλειστό για κάποια χρόνια και άνοιξε ξανά τότε. Κατά συνέπεια οι εγκαταστάσεις ήταν σχετικά καλές. Μόνο οι χέστρες ήταν χάλι μαύρο, φαντάζομαι όμως πως σε κέντρα με περισσότερο κόσμο η κατάσταση θα είναι αισθητά χειρότερη.

Δημοσ.

Ναι, και μένα για πεζικό λέει. Το οποίο γεννάει μια άλλη απορία, το γιατί δεν με βάλανε στο έρευνας πληροφορικής αφού έχω τέτοιο πτυχίο. Μάλλον επειδή δεν έκοψα την αναβολή ο ίδιος δηλώνοντας το πτυχίο; Νόμιζα ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν τι σπουδές έχει κάνει ο καθένας, αλλά μάλλον όχι...

Και κάτι άλλο, φαντάζομαι ότι το που με καλέσανε τώρα δεν έχει καμία σημασία με το που θα με καλέσουν αν πάρω κάποια στιγμή την απόφαση και διακόψω την ανυποταξία μου, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Ναι, και μένα για πεζικό λέει. Το οποίο γεννάει μια άλλη απορία, το γιατί δεν με βάλανε στο έρευνας πληροφορικής αφού έχω τέτοιο πτυχίο. Μάλλον επειδή δεν έκοψα την αναβολή ο ίδιος δηλώνοντας το πτυχίο; Νόμιζα ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν τι σπουδές έχει κάνει ο καθένας, αλλά μάλλον όχι...

Μην το ψάχνεις. Ακόμα και αν είχες δηλώσει πτυχίο, χωρίς βύσμα θα κατέληγες να φυλάς σκοπέτο σε κάποιο άκυρο στρατόπεδο. Απλά θα είχες το σήμα με τους κεραυνούς στον ώμο. 

Όσο για το αν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σπουδές του καθένα, σκέψου πως ούτε άλλες υπηρεσίες (εφορία, ΟΑΕΔ, ΑΣΕΠ) έχουν τέτοια πληροφόρηση. Θα ήταν πραγματικά παράξενο για τα ελληνικά δεδομένα, αν είχε ο Στρατός.

Και κάτι άλλο, φαντάζομαι ότι το που με καλέσανε τώρα δεν έχει καμία σημασία με το που θα με καλέσουν αν πάρω κάποια στιγμή την απόφαση και διακόψω την ανυποταξία μου, έτσι δεν είναι;

Έτσι είναι. Αν τελικά αποφασίσεις να υπηρετήσεις, η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή και πιθανότατα θα κληθείς να παρουσιαστείς σε άλλο κέντρο.

Δημοσ.

κι αν έμπαινε Λαμία τι θα ήταν, πολύπριζο?

Υλικού Πολέμου...

KEYΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υψηλών Προσώπων) :P

Αυτά μου έλεγαν κι εμένα όταν ήρθε το χαρτί. Βύσμα με φώναζαν, ζωάρα στο ΚΕΥΠ επέμεναν.

Δε με χάλασε όμως η μετάθεση στο κατάμαυρο 285 Μ/Κ ΤΠ της Λήμνου. :P

Έτσι για την ιστορία, το ΚΕΥΠ δεν παίρνει πλέον υλικοπολεμίτες μόνο. Εγώ Πεζικό ήμουν. Στην 322 είχαμε μπει περίπου 300 άτομα, μόνο οι 70 ήταν Υλικού Πολέμου.

285 Λήμνο? Αυτο που στο ιδιο στρατόπεδο ειναι και η Μοιρα 101 ΜΠΜΠ?
Δημοσ.

285 Λήμνο? Αυτο που στο ιδιο στρατόπεδο ειναι και η Μοιρα 101 ΜΠΜΠ?

Όχι, η 101 ΜΠΜΠ είναι (ή ήταν παλιά τουλάχιστον) στο γειτονικό 290. Πέρασα κι από εκεί βέβαια για σχολείο πολυβολητή. ;)

Δημοσ.

Τι ρωτάς κι εσύ ρε man τώρα...

Τουλάχιστον πες αν καπνίζεις, αν πίνεις καφέ, αν τρως πολύ, και γενικά όσα εξαρτώνται από σένα.

Γιατί μετά παίζει ρόλο και το πόσο συχνά θα έχεις εξόδους, αλλά και πόσο μακριά θα είσαι, όπως και το πού θα είσαι.

Εγώ ας πούμε δεν πίνω καφέ, ούτε καπνίζω, και τα standard έξοδα της ημέρας στη μονάδα ήταν ένα κρουασάν, ένας χυμός κι ένα μεγάλο νερό, που αν θυμάμαι καλά κόστιζαν 45+75+30=1.50€ στο ΚΨΜ.

Από 'κει και πέρα, άλλα έξοδα είναι ο αφρός ξυρίσματος, τα ξυραφάκια και τα μωρομάντηλα. Εγώ την έβγαλα με ~2 αφρούς, αλλά υπήρχαν φορές που ξυριζόμουν χωρίς αφρό.

Δημοσ.

Ανάλογα πού είσαι και για τι φαΐ μιλάμε.

Εκεί που ήμουν εγώ υπήρχαν μέρες που μπορούσες να φας δύο και τρεις μερίδες, αλλά και μέρες που δεν έπαιζε πάνω από μία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...